Şimdi Ara

Ofis içi Kablosuz Ağ Problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Ofis içinde KabloNet'in fiber internetini kullanmaktayız. KabloNet ile gelen modem çok iyi bir modem olmadığı için, Wifi router olarak TP-Link TD-W8968 ADSL Modem/Router aletini DHCP servisi kapalı olarak router modunda kullanıyoruz. Ofis içinde 8 PC Kablosuz, 2 PC Eternet üzerinden olmak üzere 10 PC ve 15 Telefon vb. mobil cihaz ve 3 adet Lazer yazıcı (Kablosuz) bağlanıyor.
    Sorunlarımız;

    Bazı zamanlarda ağ'a bağlanamamak
    Ağ'a bağlı iken kablosuz olarak internet'e erişememek
    ve benzeri bağlantı sorunları

    bunları bazen router'ı, bazen Modem'i, bazense ikisini de yeniden başlatınca düzeltebiliyoruz.

    Sizden ricam muhtemelen donanım nedenli bu sorunlar için donanım veya teknik tavsiyeler vermeniz. Ofis normal bir apartman dairesi olup, herhangi bir oda olmadığı için tamamen açık bir alana sahip 90 metrekarelik bir alan.
    İlk düşündüğüm mevcut düzene bir powerline cihazı ekleyerek wifi router üzerindeki trafiği azaltmak.

    tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

    İyi günler.







  • Aynı sorunu biz de şirketimizde yaşıyoruz. Eğer bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa çok makbule geçer.
  • Selamlar ;

    Kullandığınız donanımlar uygun olmadığı için problem yaşıyorsunuz.

    * Router olarak kullanıdığınız cihaz ev kullanıcıları için belli performansta çalışacak ürünler. 23 Cihazın bağlandığı Router'ın aynısını ben evde kullanıyorum 2-3 cihaz bağlı 2 haftada bir ben bile restart ediyorum. Wireless teknolojileri baz alınddığında tek bir cihaza 23 kullanıcı bağlanıyor ise o bağlantıları işleyebilmek için yeterli donanım ve teknolojiye sahip olan ürünler konumlandırılmalı, ayrıca Wireless paylaşımlı bir teknolojidir. 300 Mbps toplam bant genişliğidir bu bant genişliği 23 cihaza aynı anda bağlı ise 23 e bölünür. Buna şartlarda çalışmaya uygun bir cihaz ile wireless yapınızı güçlendirmeniz gerekecektir.


    * Modem olarak da Kablonet'in verdiği modemler ofis ortamında 20+ kullanıcılı sistemlerde performans problemi yaşatması oldukça muhtemel bir sonuç.Internet erişimini daha stabil, yönetilebilir ve filtrelenebilir olması ve daha güvenli bir yapı için Sisteminize bir UTM Firewall ( Bütçe var ise Fortigate oldukça performanlı çalışmaktadır ) Bütçe yok ise kullanılmayan bir bilgisayara veya uygun Donanıma Pfsense Firewall sistemi entegre edilerek internet erişimlerinin yönetilmesi için kullanılabilir. Ram, Cpu ve yazılım teknolojisi mevcut kablonet router'ınızdan daha güçlü olması itibari ile internet erişminiz daha stabilve güvenli hale geleceği gibi Squid vb eklentiler ile web filtreleme, trafik limitleme gibi internet bağlantınızı daha creatif kullanmanızı sağlar.

    Kısaca özetlemek gerekirse uygun donanım ve uygun yapılandırma.




  • emrey.55 kullanıcısına yanıt
    Selamlar ;

    Yapınız ve kullandığınız donanımlar varsa sunucu ve clientlarınız hakkında bilgi paylaşımında bulunursanız öneri(ler)de bulunabiliriz ancak genel olarak 20-40 arası kullanıcılı ve bir IT çalışanı olmayan ofis ve kurumlarda genellikle uygun olmayan donanım ve hatalı yapılandırma problemleri kaynaklı sorunlar yaşanmaktadır.
  • İP aralığı yetmiyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CappadociaLe

    İP aralığı yetmiyor olabilir.

    Selamlar ;

    Default olarak 24 subnetmask ile gelir bu tarz cihazlar ki buda 254 adet kullanılabilir ip adresi demek, ip aralığı ile ilgili problem olması mümkün değil bahsedilen yapıda.
  • bence dhcp olayını modemden alıp wıfı cıhazına verın bu ısı o ustlensın ayrıca muhtemelen o cıhazın panelınde düzenli restart etmek icin ayar vardır gece 3 -4 gıbı restart etmesini saglayabılırsınız son olarak ofıs ıcınde sabıt kalan cıhazları dhcp ile degılde sabıt ıp halıne getırırsenız ag urunlerınızın uzerinden dhcp yukunu almış olacaksınız yanı 30 cıhazın sadece 10 tanesı dhcp ile calısmıs olur ornek cep telefonları yada notebooklar dhcp kalsın ama dhcp serverı muhakkak wıfı cıhazı yapın derım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.