Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevdiğim kızı bir daha sevdim vallahi okuyunca. Annesi İstanbul/Fatih' in sayılı gelinlik masterlarından biri zaten
  • hocam yanlıs anlama ama harbiden biraz abartmıs yani. bilemiyorum, evleneceğin kişiyi severekte evlensen gerekirse zor durumlarında beraber altından kalkacağın, sana destek olacak kafa yapısına sahip olmalı diye düşünüyorum. yani sevgi olmalı ama işin diğer yanlarını da düşünmek gerek. senin milyar olmadıgını memur oldugunu düsünürek -elbette istekleri olabilir- ama biraz daha destek olmaya calısması lazım diye düşünüyorum. ben evli değilim ama tanıdıklarımdan tecrübe edindim baya bi. gerçekten zor iş işin diğer yanlarını da düşün. her davranısı senin için bir ipucu verebilir. inşallah senin için hayırlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

şu anki aklım olsa asla evlenmezdim

Neden? Birde kaç yıllık evlisiniz?

uzun hikaye benden gençlere tavsiye 35-40 yaşından önce evlenmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

durum işte bundan ibaret arkadaşlar

Aynen öyle. Sonra yok neden evlenmek istemiyorsun oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

quote:

şu anki aklım olsa asla evlenmezdim

Neden? Birde kaç yıllık evlisiniz?

uzun hikaye benden gençlere tavsiye 35-40 yaşından önce evlenmeyin

1 ay sonra düğünüm var düşünesemiydim bir daha

• Düşüncesiz bir insanla fazla yürümez evlilik,iki günlük işler için 50 bin harcayacağınıza o 50 bin ile ya araba alınır yada daha iyi bir eve geçinilir.

• Kardeş kusura bakmada 2 3 arkadaşım vardı aynı durumda boşanma konusunu açman 1 yılı bulmaz diye düşünüyorumm konu gerçeksee
  • kendi düğün masrafım şöyle olmuştu:

Gelinlik :1800 (özel dikim)
    Düğün salonu :5.300 (yemekli)
    Beyaz eşya :3700
    mobilya :5500
    Diğer :3000-4000
    +____________
    19-20.000

Ki, benim düğün de bence minimum maliyet düzeyinde, mütevazi bir düğündü diyebilirim. Bu 20.000 lira yüzünden bir senedir kendimize gelemedik; çünkü sonradan bir sürü ihtiyaçlar, masraflar daha oluyor. Kendime bir sene daha mühlet veriyorum. İnşaAllah o zamana kadar düzeltiriz güverteyi...
    Sana da Allah yardım etsin...
  • Mahmutpaşa .
  • Yol yakınken AYRIL.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babo senin gız aşmış

• giden gitmiş artık ses çıakrtma ama evlendikten sonra sözünü ağırlığını ortaya koy
  • Allah kolaylık versin inşallah dilediğin gibi bir hayat yaşarsın ... ama kızın babanın ve senin durumunuda düşünerek alış veriş yapmalı ... doğrudur hayata bir defa evleniyorsun ama sizin üzerinize bu kadar yükte yüklenmemeli ..

zor dava inşallah istediğin gibi huzurlu bir evlilik yaşarsın ne diyelim
  • Çok fena durumdasın allah kolaylık versin ...
  • Normal bunlar ya. Kaç kızla tanıştım daha bu yaştan evlilik hayalleriyle büyümüş, gelinliği hazır, düğünü yapacağı yer bile hazır. Biz erkekler pek önemsemesek de kızlar bu olaylara çok önem veriyorlar.
    Bir kere evleniyorsun zaten. Eminim ki bütün kızlar şaşalı bir düğün ister ne kadar zıttını söylese de!
    Düğünün tadını çıkarmak en güzeli olur.
  • aptal mısın kardeşim, seni anlamayan biri ile nden evleniyorsun. veremem param yok dedikten sonra hala istiyorsa, kusura bakma kız seni değil parayı seviyordur.

• Kardeş bende eylülde evleniyorum, sana şuanda tavsiyem ilk gittiğin yerden alma. Dolaşacaksın uygun fiyat olan yerlere bakacan.
    Düğün için 10 bin normal tabi yemekliyse.
    Eşyalar için çok dolaş yoksa aynı malı 30 bine de almak var 10 bine de. (bi arkadaş bellonadan gidip direk aldı 30 bine, ben 1 hafta siteleri dolaştım 10 bine pazarlıkla aldım hemde beğendiğimiz şeyleri.)
    Nişanlına da anlayışlı olmasını, yoksa evlendikten sonra taksit ödeyeceğinizden yine sizin sıkıntı çekeceğinizi söyle.
  • Benim de eylülde nikah var ama elbiseye o kadar vermedik vermeyiz de. Senin şansına kız biraz düşüncesiz, cahil çıkmış kusura bakma ama gerçek bu sanırım. İnsan karşısındakini düşünür hareket eder. Yok yere, 15 dakikalık bir elbiseye 4000 lira vermek bile bana fazlasıyla mantıksız geldi. Kaldı ki benim nişanlımın " aha bu olacak " dediği gelinliği satın almamıza rağmen 2500 lira civarı bir para verdik. Düğünü de özellikle kendisi istemedi. Benim de niyetimde yoktu o masraftan da kurtardık.

Allah kolaylık versin ama sizin de arada " bunun altından kalkamayız " diyebilmeniz lazım. Sonuç olarak borç ile eve gireceğine paranla dışarıda kal daha iyi.

eğer eşyayı nakit alacaksanız doğtaş a bakın derim. Nakitte bayağı indirim yapıyorlar. bu aralar kampanyaları var. nerden baksan %40 a yakın indirim yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piêr Dé Sans -- 8 Temmuz 2013; 10:22:02 >
  • Böylelerini görünce evlenmekten iyiden iyiye soğuyorum. Yazacak çok şeyim var da neyse.
  • Bunları önceden konuşmanız lazımdı, kusura bakma ama hata birazda sende.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.