Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

damatlığını armaniden al, "benim yıllardır almak istediğim ve giymek istediğim damatlık bu " de.
    ayakkabını da armaniden al, 4 bin lira kitlesinler bi onlara.

saat olarakta ulysse nardin iste. 10 bin liralık bişeyler aldır fazla acımasız olma.

çok yakın bi arkadaşımın başına geldi biliyorum, sadece gelinliğe 9 bin lira ödedi. aynı fikri ona verdim 13 bin liralık tag heuer grand carrera caliber 17 saat istedi. sonuç olarak aldılar ama kavga kıyamet, kız kafayı yedi ama bazı şeyleri idrak etti

eleman tam benim kafadanmis.

Kismetse ben de kiz tarafina beyaz esyalari Miele den kitlemeyi dusunuyorum bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorum ergence olacak, ama harbi saçmalık bu işler ya..
    Düğün zaten saçmalık nikah varken, bi' de böyle gereksiz harcamalar falan.

Ele güne karşı diye olmadık saçmalık ypaılıyor, halbuki az kafa kullanılsa güzel bi balayı yapılır.
    Zaten kaç çift her sene güzel tatile gidebiliyor ki.
    Evlenirken şöyle en az bir hafta sürecek, güzel bi' tatil yapsan, bence on kat iyi.
    Ama millet gösteriş, şov meraklısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind
    Birinin sana açtığı masraf ile sevip sevmemesini nasıl ölçebilirsin. 5000 tllik gelinlik alsan az seviyor, 2000 tllik alsan çok mu seviyor olacak.

Çok rahat ölçülür....

Kız adamın ne kadar kazandığını mali durumunun ne olduğunu mutlaka bilir....
    Bunu bilmesine rağmen adamın maddi imkanlarının üzerinde harcamalar talep etmekte ve bunlar için ısrar etmekteyse bu hatun tamemen kendi zevk ve keyfini düşünüp etrafındaki arkadaşlarına akrabalarına hava civa yapmak için damat üzerinden nemalanan statüdedir..

Adamın eti-budu belli... Sen kalkıp her ürünün üst segmentten talep edersen bu adam da bi yerde patlayacaktır...
    Hatun milletinin aklına gelmeyen konu , düğün dernek işinde borca batırdıkları adam ile bi ömür o borcu beraber ödeyecekleridir.... ???
    Düğün günü " Aaaaaa ne güzel gelinlik 6 Bine almışlar , Ayakkabıları özel yapılmış 500 TL ye almışlar " diyen millet , bir sene sonra " Yazık yaaaa...!!! Ne güzel düğünleri vardı şimdi hergün kavga ediyorlarmış borç harç yüzünden düzenleri bozulmuş " diye arkasından konuşacaktır...

Sen damat olarak imkanın varsa imkanların dahilinde harcama yapacaksın , O da gelin olarak senin totonun değilini bilip o çapta harcama yapacak...

Heee bi de açık açık herşeyi anlatacaksın kıza.... Seni Koç'un torunu zannetmeyecek ya da öyle bir intiba vermeyeceksin... Çapını çevreni bilecek ki kız ona göre davransın....

Ölçemezsin efendim. Elbette en iyisini isteyecek. Zaten durumu varmış ki arkadaşların almışlar bir şekilde. Zorlanmadan düğün olmaz, elbette zorlanacaksın.
    Kadın 5 bin liralık gelinlik Beğenmiş. Sırf fiyatı 5 bin diye onu almamış. Zira gidip özel yaptıralım felan da dememiş.
    Elbiselere gelince arkadaş çok abartmış, 500 lira felan elbiseler için normal fiyatır. Hiç mi önemli bir güne gitmek için annenizi kardeşinizi götürmeniz bir butiğe. Gidip Koton dan mavi den mi giyecekler nişanda nikahda.
    Bak benim sevgilim de illa gelinliği satın alacağız diyor. Olmaz, kiralayalım ne gerek var diyorum ama yok, istiyor. Bu asla ve asla beni sevmediği anlamına gelmez.
    Ne kolay dünya, hiç zorlanmadan evlenecek, kadın pahalı birşey istemeyecek. Erkek istemeyecek, ot gibi yaşayacaklar. Yok efendim.
    Bak, boşanmam lazım diye bir konu var, ara bul. Oradaki kadını boğmak istedim, sevgi ile alakası yok. Oda para göz herşeyi istiyor felan. Bulamazsan link atarım. O zaman anlarsın seven ve sevmeyen kadının parasal yönden baktığımızda nasıl olduklarını.

• Örnek :

1600 TL maaş alan bi memur adam.... Bu Finansal tabloya rağmen gelin 6.000 TL lik gelinlik isteyecek.... Bu isteği de masum bir istek olacak.. Niye Çünkü en iyisini isteyecek...

Yaaa bırakın hocam bu işleri.... Adamın eti budu belli.... Böyle bir mantık olamaz... " En iyisini isteyecek"

O kafada gidersen ;

Less Ottomans veya Çırağan da Düğün Düğün öncesi Kokteyl Prolonge... Lazer ve havai fişek gösterisi
    Swarowsky Taşlı özel yapım gelinlik , yine özel yapım ayakkabı...
    Bali ve Bahamalar civarında uzun süreli balayı...
    3+1 ebeveyn banyolu site içinde sosyal donatılara sahip daire... ( Belki daireyi üstüne de isteyebilir... Malum bu kadar hava civa meraklısı olunca insan )
    Her yaz 15 gün deniz kenarında lüks tatil köylerinde tatil garantisi....

Bu işin sonu gelmez hocam.... Totonun deliğini bilecek ona göre hayatı idame ettireceksin......

Kimse koton'dan veya maviden giyinip nişana düğüne gitmiyor.. Ama araştırınca 80-100 TL ye bile çok güzel gece elbiseleri bulunabiliyor... İlla ki gidip Nişantaşı Osmanbey deki Abiye mağazalarına gidecem diye tutturursa cemi cümle basur amelliyatı yapar damada....

• Dostum sen cimri falan degilsin de buraya bunu yazman bile ayıp bence seviyorsan oda seni seviyorsa istediği olsun evlenecek duruma gelmissiniz biliyorsundur huyunu suyunu bir kereye mahsus boyle birsey olabilir tabi zaten kızda soylemis eşi benzeri olmaması lazım özel olmasını istiyor evlilik tabi ki zor bak şôyle bir durum var kız benden istiyorsa ben uygununu almak istiyorsam o pahalıya kaçıyorsa sürekli sadece gelinlik degil baska seylerde de hep seni masrafa sokuyorsa ozaman k bakma ama bu kadar çıkarcı olmakta iyi degil insan biraz alçak gönüllü olmalı benim sevgilimde var ısrar ediyorum en iyisini alicam diye hayır istemem senle olayımda nasıl olursa olsun diyor anlatmak istediğim sürekli seni masrafa sokuyorsa artık senin bileceğin is o biz sebeb olmayalım Allah yardımcın olsun kardesim

• Zaten o kdar masraf yapılan bayanla evlenilmez resmen soyup soğana çevirmiş seni para kolaymı kazanılıyor 2 gün giyicek 3 günü çöp hepsi.
  • Bence burada söylenenlerin hiçbirisinin kesinliği yok, o kişiyi tanıyan evlenecek olan sizsiniz biraz detaylı bakarsanız nasıl bir düşünce yapısının olduğunu kendiniz daha iyi görebilirsiniz bence,
    Suç onlara değil, onları öyle yetiştirende " anlı şanlı düğün olsun, akrabalara gösteriş olsun, 1 kere evleniyosun hayatın boyunca, oda olsun buda olsun" düşünce yapısıyla yıllarca söyleye söyleye ihtiyacı olmayan şeyleri gereksiz yete büyütüyorlar,
    En basitinden ; Düğün denen şey ne kadar gerekli ? 10 bin lira verip 3 5 saatlik olay için bu kadar para vermek, yurtdışında kim yapar böyle bir manyaklık ? O paraya en kral yerde en iyi tatili yaparsın birçok eskiğini giderirsin, ama onun düşünce yapısında " 1 kere evleniyorum bunuda yapamayacaksa ben bu adamla ne yapayım" diye düşünür, ailesine rencide olurum der falan filan,
    Suç tamamen ailelerde bence gereksiz altınlar aldırıp, gereksiz paralar harcatarak evlenmek isteyen kişilerin mutluluklarından, huzurlarından çalıyorlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Birinin sana açtığı masraf ile sevip sevmemesini nasıl ölçebilirsin. 5000 tllik gelinlik alsan az seviyor, 2000 tllik alsan çok mu seviyor olacak.

Çok rahat ölçülür....

Kız adamın ne kadar kazandığını mali durumunun ne olduğunu mutlaka bilir....
    Bunu bilmesine rağmen adamın maddi imkanlarının üzerinde harcamalar talep etmekte ve bunlar için ısrar etmekteyse bu hatun tamemen kendi zevk ve keyfini düşünüp etrafındaki arkadaşlarına akrabalarına hava civa yapmak için damat üzerinden nemalanan statüdedir..

Adamın eti-budu belli... Sen kalkıp her ürünün üst segmentten talep edersen bu adam da bi yerde patlayacaktır...
    Hatun milletinin aklına gelmeyen konu , düğün dernek işinde borca batırdıkları adam ile bi ömür o borcu beraber ödeyecekleridir.... ???
    Düğün günü " Aaaaaa ne güzel gelinlik 6 Bine almışlar , Ayakkabıları özel yapılmış 500 TL ye almışlar " diyen millet , bir sene sonra " Yazık yaaaa...!!! Ne güzel düğünleri vardı şimdi hergün kavga ediyorlarmış borç harç yüzünden düzenleri bozulmuş " diye arkasından konuşacaktır...

Sen damat olarak imkanın varsa imkanların dahilinde harcama yapacaksın , O da gelin olarak senin totonun değilini bilip o çapta harcama yapacak...

Heee bi de açık açık herşeyi anlatacaksın kıza.... Seni Koç'un torunu zannetmeyecek ya da öyle bir intiba vermeyeceksin... Çapını çevreni bilecek ki kız ona göre davransın....

Ölçemezsin efendim. Elbette en iyisini isteyecek. Zaten durumu varmış ki arkadaşların almışlar bir şekilde. Zorlanmadan düğün olmaz, elbette zorlanacaksın.
    Kadın 5 bin liralık gelinlik Beğenmiş. Sırf fiyatı 5 bin diye onu almamış. Zira gidip özel yaptıralım felan da dememiş.
    Elbiselere gelince arkadaş çok abartmış, 500 lira felan elbiseler için normal fiyatır. Hiç mi önemli bir güne gitmek için annenizi kardeşinizi götürmeniz bir butiğe. Gidip Koton dan mavi den mi giyecekler nişanda nikahda.
    Bak benim sevgilim de illa gelinliği satın alacağız diyor. Olmaz, kiralayalım ne gerek var diyorum ama yok, istiyor. Bu asla ve asla beni sevmediği anlamına gelmez.
    Ne kolay dünya, hiç zorlanmadan evlenecek, kadın pahalı birşey istemeyecek. Erkek istemeyecek, ot gibi yaşayacaklar. Yok efendim.
    Bak, boşanmam lazım diye bir konu var, ara bul. Oradaki kadını boğmak istedim, sevgi ile alakası yok. Oda para göz herşeyi istiyor felan. Bulamazsan link atarım. O zaman anlarsın seven ve sevmeyen kadının parasal yönden baktığımızda nasıl olduklarını.

yanlışların var arkadaşım. evet sırf pahalı diye isterler buna emin olabilirsin. çok az bi kısmı dediğin şekilde olabilir.
    çevremden biliyorum, bir kız aloş verişe çıktığında "ben kına elbisesi bakıyorum" derse satıcıya eğer ben bunda art niyet ararım arkadaşım. aynı malı hiç bişey söylemeden 100 liraya alacakken 300 liraya sokarlar adama.

ha bunun tersi insanları elbette gördüm, gelinliksiz gidip saç yaptıranları0 sırf gelin başı denen o saçmalığa para vermemek için anlayışlı olan kızları da gördüm ama inan büyük kısmı az önce anlattığım gibi.

orda maksat güzel gelinlik giymek değil, orda maksat çevredekileri, akrabaları, arkadaşları memnun etmek, onlara gösteriş yapmak.

sen hele bi nikah işlerine giriş, ondan sonra görürüm ben seni =)

• Bu yazilanlari okuyunca es seciminde ne kadar sansli oldugumu bir kez daha anladim.

Borca girmeyelim diye sadece gelinlik aldik, kina kiyafeti vs. kiralik idi.

Ayakkabi vs. de kendisi almisti.

Zaten karsinizdaki insan, sizin herseyi (maddi/manevi) hayatiniz boyunca onunla paylasacaginiz, ondan sakinmayacaginiz, evliligin ilk donemlerinde yuksek borclanmalarin ilerleyen zamanlarda evliliginizi olumsuz etkileyecegini bilmiyor ya da anlamak istemiyorsa, sikintilara hazir olun.

Bu tarz davranan gelinlik kizlarda, aslinda aile/arkadas/gorsel materyallerin (reklam,dergi,vs.)cok buyuk etkisi var.

Size sunu yapin bunu yapin diyemem cunku es adayinizin nasil bir kisiligi oldugunu yazilanlardan tahlil etmek zor. Ama mumkun mertebe konusmayi deneyin cunku bircok kiz icin evlilik ilk ve son olarak degerlendirildiginden ozel bir onemi de vardir.

Kolayliklar dilerim. Umarim bu sureci sikintisiz atlatirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 8 Temmuz 2013; 17:54:09 >
  • Kendine ait bir evin yoksa evlilik ipsiz kuyuya inmek gibi birsey atıyorum 2000 lira maaş alıyorsun 600 700 lirası kiraya gidicek elektriği suyu vs 300 lira desek kaldı 1000 lira yemek masraflarınıda sayarsak elinde pek bişey kalmıyo yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

hocam ne ettiniz yaa.. biz abimleri evlendirirken kucuk abiminki daha az masrafliydi tabi de ama ben dugune
    katilamadigim icin fiyatlari bilmiyorum ama buyuk abimin dugunu icin alisveris yaptigimizda:

Gelinlik+kina+abiye+fotograflar=12oo TL
    nikah elbisesi alinmadi her iki yengeme de gunubirlik kiyafetleriyle nikahi kiyip geldiler
    ayakkabi+elbise+canta+esarp ivir zivir geline alinacak ne kadar ust bas varsa 800-900 TL
    dugun salonunu da 2000-3000 TLye tutttuk bir de yemekliydi bizim dugun
    sizin biraz fazla olmus hocam bir an once mustakbel esinizle konusmaniz lazim daha mobilyasi var bu isin
    bir memur olarak ustesinden gelemeyebilirsiniz (Allah korusun) 2-3 saatlik bir gelinlik icin o kadar para verilmemeli
    ustune bir de nikah elbisesi aliyorsunuz pes dogrusu
    ..

• quote:

Orijinalden alıntı: ModDoctor

ayağını yorganına göre uzat. bir kere giyecebileceği elbiseleri alma kirala. yok olmaz diyorsa terket. sonra hükümet zam yapmıyo vatandaş kan ağlıyo diye saçma sapan fikirlere kapılma. etin ne butun ne. 20000 kuru var ne diye 50000 masrafa giriyon bide memuruz diyorsun. çelişkiye bak arkadaş. sana olacakları söyleyeyim. 1,5 sene sonra 3. değiştirdiğin evde kapını açacaksın (sen açacan çünkü aç gözlü doyumsuz karın borçlardan ötürü seni terketmiş olacak) karşında icra memurları olacak. Allah yuva kuranın işini rastgetirir evet ama israf etmezsen. o takılan takıları borç öderim diye hesaplamayacan. ev alırım kötü gün olur diye hesaplayacan. sen bir garip memursun. neyine arkadaş senin 7000 lira kıyafet. (yanlış anlama bende zengin değilim ama yanlış yoldasın bunu bil eşine de okut bu mesajımı)

son sözü atalarımız söylesin:
    Zengini hayırsız evlat, memuru boyalı avrat, fakiri kuru inat batırır.

son sözünü sevdim dostum

• Daha evi döşemesi var , asıl parayı o götürecek.Kadınları anlamak mümkün değil , forumdaki bayan arkadaşlar bu durumun neyden kaynaklandığını izah edebilirse iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RappeR07

Sevdiğim kızı bir daha sevdim vallahi okuyunca. Annesi İstanbul/Fatih' in sayılı gelinlik masterlarından biri zaten

indirim isterük
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fus Do Rah

turbolinea konusu sandım değilmiş çok şaşırdım

o clioatantique değilmiydi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Daha evi döşemesi var , asıl parayı o götürecek.Kadınları anlamak mümkün değil , forumdaki bayan arkadaşlar bu durumun neyden kaynaklandığını izah edebilirse iyi olur.

bence ozenmekle alakali.. Butun bayanlar (istisnalar kaideyi bozmaz) en iyisini ister benim dugunum Ayse'ninkinden guzel olmali.. Ayse der benimki Fatma'ninkinden guzel olmali
    ama cok az insan vardir evliligin ilerki yillarinin dugunden cok daha onemli oldugunu anlayan.. Allah yardimcisi olsun evlenen tum abilerimizin ablalarimizin..

Hocam bayanlar anlasilmayacak insanlar degildir. Sadece huyuna gitmesini bilmek lazim (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 8 Temmuz 2013; 19:07:09 >
  • Bana göre düğün gereksiz bir şey.Kuru nikah yeter de artar bile.

Zamanında düğünlere çok gittiğim için soğudum artık.

Nişan yapılabilir de kına gecelerini hiç sevmiyorum.Millet kudurmuş
    gibi göbek atıp duruyor.Nişanda ne kadar ağırbaşlı dediğin kına gecesi
    kendini dağıtıyor.
  • düğün başlı başına gereksiz hocam. millet eğlenecek diye cebinden hiçte azımsanmayacak derecede para çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

Kardeşim yanlış anlama ancak benden hiçbir kız o paraları alamaz, bu çıkar ilişkisi gibi olmuş neymiş hava atacakmış :) Gelinlik kiralanmıyor mu ? bari onu kendi alsın, iki komşuya akrabaya hava atacağım diye..

Sevgili kardeşim buradan bir şey demek haddimize düşmez elbette ancak sen tanırsın biz tanıyamayız...

• Nişanı kız tarafı yapar. Sen niye ona da para veriyorsun ki ?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.