Şimdi Ara

offf evlenmek çok zor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
9
Favori
9.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evlenince ev doseme,tatil,giyim.....vs.

Cocuk falan da olursa yandin.

İflas edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

Bir bayan arkadaşım kiralasın gelinliği demiş. Ama güzelim, kiralama ile satın alma arasında 200-300 tl falan oynar en fazla. Biz sormuştuk bir kere. Ayrıca bir defa da giyecek olsam ben de satın alacağım, anısı farklı. Bir defa evleneceğim sonuçta normal şartlarda yani
    Kına elbisesi falan illaki olacak. Yani mecbur giyinecek, sonuçta düğüne bir sürü kişi gelecek. herkes yorum yapacak.
    nikah elbisesi olmasa da olur ama bizim burada baştan komple alınır bu tür şeyler.
    Düğün salonu az buçuk pahalı gibi geldi. 5-6 bin kafi olabilirdi belki. Onu da gelin harcatmadı ya sen gttin tuttun
    Düğün olacaksa da mecburen biraz gösteriş falan isteniyor. Herkes en güzelini ister ve bir defa yaşanacak. Bunu da unutmamalı.

Sen gelinin akrabası falan mısın ? Bir defa olacağı ne malum ? Belki 3 kere daha evlenecek adam. O kadar masraf yaptıracak kadın ile yaşanmaz.

Hem düğünmüş, herkes gelip yorum yapacakmış, gösteriş lazımmış... Ne gereksiz şeyler bunlar !? Her şey gösteriş değil. Önemli olan sevenlerin evlenmesi. Para yarışı değil bu. O adam bu kadar borcun içinden nasıl belini doğrultacak ?

Gerçi böyle sesini çıkartamayan bir adama şuursuzca harcama yapan düşüncesiz bir eş ve borç batağı layık. Kafaları baştan çalıştıracaktınız. Şimdi istediğiniz kadar off'layın, bir şey değişmeyecek.

*Forumun bir üyesinden damada bir bardak soğuk su*

• quote:

Orijinalden alıntı: pog

Arkadaşlar kısmetse eylülde düğünüm var 3 gündür düğün alışverişi yapıyoruz. Ama nişanlım hiç düşünmeden harcıyor. Herşey istediğim gibi olacak diyor başka bir şey demiyor.

En basitinden şöyle bir şey deyim, gelinlik almaya gittik benim gelinliğim daha önce kimsede olmamalı diye 4 bin lira verdim gelinlik aldım.
    size sadece kıyafete verdiğim parayı söylüyorum ben mi cimriyim yoksa nişanlım da mı sorun var

gelinlik, 4 bin lira
    kına elbisesi 2 adet, 800 lira
    Nişanlık 1500 lira
    Nikah elbisesi, 600 Lira 10 dk giyecek ( Nikah önce olacak çünkü tayin işim var)
    5 çinft ayakkabı ve terlikler 600 lira

Toplam 7.500 lira elbiseye verdim. Ben ve babam memur altından kalkmakta zorlanıyoruz.

Ha son olarak düğün salonunu 10 bin liraya tuttum.

iş biraz abartılmış sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Düğün salonunu bir günlük kiralayacaktınız kardeş, naptın peşinat verip krediyle direk satın mı aldın?

kırk gün kırk gece heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

quote:

Orijinalden alıntı: hatunkisii

Gelinliği kiralamayı deneseydiniz keşke. Bir de neden 2 kına elbisesi? Ayrıca artık bu devirde nişan çok gereksiz insanların düğünde takmaya parası yok nişan çok saçma geliyor. Ohooo bunun bir de kına saçı, nişan saçı, düğün saçı ki düğün zamanı kadının kız kardeşleri erkeğin kız kardeşleri var, daha durun bunlar ne ki

yangına kompresörle gidiyor

Şimdiden hazırlık yapsın diye

• İşiniz zor geçmiş olsun.
  • Evlilik alışverişinde bayanların bakış açısı "kimseye benzememeli - hiç unutulmamalı" ama anlamadıkları nokta şu. Şimdiye kadar yapılan düğünler arasından hangisi akılda kaldi ki? Şahsen benim bakış açım. Fazla müsrif davranmayıp o parayı yaşam alanımız için harcayalım daha iyi.
  • yol yakınken geri dön
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenical

quote:

Orijinalden alıntı: yok kişi

Bir bayan arkadaşım kiralasın gelinliği demiş. Ama güzelim, kiralama ile satın alma arasında 200-300 tl falan oynar en fazla. Biz sormuştuk bir kere. Ayrıca bir defa da giyecek olsam ben de satın alacağım, anısı farklı. Bir defa evleneceğim sonuçta normal şartlarda yani
    Kına elbisesi falan illaki olacak. Yani mecbur giyinecek, sonuçta düğüne bir sürü kişi gelecek. herkes yorum yapacak.
    nikah elbisesi olmasa da olur ama bizim burada baştan komple alınır bu tür şeyler.
    Düğün salonu az buçuk pahalı gibi geldi. 5-6 bin kafi olabilirdi belki. Onu da gelin harcatmadı ya sen gttin tuttun
    Düğün olacaksa da mecburen biraz gösteriş falan isteniyor. Herkes en güzelini ister ve bir defa yaşanacak. Bunu da unutmamalı.

Sen gelinin akrabası falan mısın ? Bir defa olacağı ne malum ? Belki 3 kere daha evlenecek adam. O kadar masraf yaptıracak kadın ile yaşanmaz.

Hem düğünmüş, herkes gelip yorum yapacakmış, gösteriş lazımmış... Ne gereksiz şeyler bunlar !? Her şey gösteriş değil. Önemli olan sevenlerin evlenmesi. Para yarışı değil bu. O adam bu kadar borcun içinden nasıl belini doğrultacak ?

Gerçi böyle sesini çıkartamayan bir adama şuursuzca harcama yapan düşüncesiz bir eş ve borç batağı layık. Kafaları baştan çalıştıracaktınız. Şimdi istediğiniz kadar off'layın, bir şey değişmeyecek.

*Forumun bir üyesinden damada bir bardak soğuk su*

Hı hı hatta direk gelinin ta kendisiyim
    Bir git kardeşim, yapmıyorum deseydi o zaman. Madem ağır gelecekti hiç kalkışmayacaktı. Sonradan vah tüh demek pek bir işe yaramıyor göründüğü üzere...

• sanirim nisanliniz calismiyor ?
    calissa paranin nasil kazanildigini bilir ve ona gore davranirdi zannimca.
    siz simdi butun masraflari tek basina mi karsiladiniz

•  offf evlenmek çok zor

Dersin ama evlenince mutlu olursun.
    Ama görünen köy misali ya o kız daha ergenleşmemiş ve çok başkalarının lafı altında kalıyor ya da şahsiyeti öyle.
    Senin son çok uzak değil benden demesi eğer şahsiyeti öyleyse
    .
  • quote:

quote:

quote:

Gelinliği kiralamayı deneseydiniz keşke. Bir de neden 2 kına elbisesi? Ayrıca artık bu devirde nişan çok gereksiz insanların düğünde takmaya parası yok nişan çok saçma geliyor. Ohooo bunun bir de kına saçı, nişan saçı, düğün saçı ki düğün zamanı kadının kız kardeşleri erkeğin kız kardeşleri var, daha durun bunlar ne ki

Kalpten gidicek Damat

• Meşhur bir laf vardır. Gülü seven dikenine katlanır. Yapacak birşey yok kardeşim. Hayırlısı olsun, Allah bir yastıkta kocatsın.

• Sevgiline durumu anlat boyle boyle de anlamiyoda zaten evlenilcek biri degildir kendini ezdirme sen ipleri vermissin coktan eline isin cok zor

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind

Normal harcamışsın. Yapacak birşey yok,
    Kimi demiş ya düğün isteyenden, gelinlik isteyenden hayır gelmez. Seni sevmiyordur gösteriş seviyordur. Para seviyordur. Aldırma.
    Her normal kadın evlendiğinde düğün yapmayı ister. Gelinlik ister, elbiseler ister. Kimi ucuz ister kimi pahalı ister, kendisinin değerli oluğunu hisset diye.
    Bakın normal kadın dedim, yani bir çevresi olan, arkadaşları akrabaları ile iyi ilişkisi olan kadın ister. Erkek içinde aynı şey geçerli.
    Birinin sana açtığı masraf ile sevip sevmemesini nasıl ölçebilirsin. 5000 tllik gelinlik alsan az seviyor, 2000 tllik alsan çok mu seviyor olacak.
    Yok düğün isteyemezmiş, isterse sevmiyor demekmiş, akıl akıl diyorum.

Tam da söylemek istediklerimi yazmışsın, anlatamadım hemen kezban dediler az evvel. Sağolasın yorum işte budur

• sen hatayı baştan yapmışsın hocam.. bir işi baştan sıkı tutacaksın, dizginler senin elinde olacak; sonradan "ah vah" etmenin kimseye faydası olmaz.
    geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim bizde o yollardan geçtik sen şimdiden bu kadar kendini kaptırma, kızla konus et bu paralar nedir yahu, resmen soyuyor seni, ileride bu durum çok kötü olur, memursun gelişrin asağı yukarı 2000 lira düğün borçlarını ödemek bir yana normal yaşam standartlarını karşılayabilirsen iyi 4000 lira gelinlik abowwwwww
  • pog P kullanıcısına yanıt
    arkadaşım kusura bakma, belki birbirinizi çok seviyorsunuz ama kız arkadaşın hiç düşünceli değilmiş.
    o paralar yazıktır ya.

ben geçen sene evlendim. çokta güzel bir düğün yaptık.
    sadece elbise masraflarını yazmışsın ya, ben de sadece elbise masraflarını yazıım.

gelinlik 2000 lira
    ayakkabı 150 lira.

bu kadar :)
    eve çünkü eşim bu parayı harcayacağımız çok daha mantıklı yerler var, 1 saat giyeceğim nikah elbisesi, kına elbisesi istemiyorum dedi. kına yapmadık, nişan aile arasında yaptık.

düğün masrafları 7-8 bin gibi tuttu,

dediğim gibi orada babama harcatmadığım(eşimin harcatmadığı) para ile araba sahibi olduk.

biraz düşünceli davranmalı bence, sonuçta o paraları harcatıyor ama ne için? bi düşünsün.
    benim eşime sorsan en güzel düğün benim düğünümdü der, çok eğlendik, çok güzeldi :)

benim yorumlamam bu kadar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Masquerade89

quote:

quote:

quote:

Kalpten gidicek Damat

Bir şey olmaz çoğu gitmiş zaten azı kalmış

• Benim arkadaşında aynı şey başına geldi, bardağı taşıran son olay 45 bin liralık mobilya oldu. Ve arkadaşım doğru yolu gördü düğüne bir kaç gün kala nişanı attı Darısı başına zor durum...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.