Şimdi Ara

ODTÜ YURT VE GENEL MASRAFLAR NE OLUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Odtü iktisat yazabilirim durumumuz orta kyk çekerim odtü yurdunda kalırım sanırsam 200 liraymış ve bizimkiler bir miktar para gönderecektir gidersem

yemek aktiviteler vs tam olarak bir ayda kaç paraya ihtiyacım olacaktır

odtülüler turunculandırırsa sevinirim

• Yurt: 365₺ (fakat dediğin gibi 160'a falan da var, benim kaldığım en pahalısı)
    Yemek: 245.8₺
    Bir öğün yemek yemekhanede 1.95₺, haftasonları yemekhanede yemek çıkmıyor. Full yemekhanede yediğini varsayarsak 1.95*2*22=85.8. Yemekhane yemekleri fena değil. Yiyebilirsiniz yani. Haftasonları da Çatı Kafe'de yediniz diyelim. Burası açık büfe, kaç kilo aldıysanız ona göre ödeme yapıyorsunuz, bir öğünde 10-15 lirayla doyarsınız: 10*2*8=160. Ama yemek masrafını azaltabilirsiniz. Şok'tan malzeme alıp kendiniz yaparsanız çok azaltabilirsiniz bu masrafları. Ben kendi harcamalarımı yazdım.

Zorunlu harcamalar bu kadar. 600 lira tutuyor. Yurttan derse, dersten yurda giderseniz başka para harcamanıza gerek yok. Gerisi size kalmış, abur cubur alırsınız, eğlenmeye gidersiniz vs. Benim totalde aylık 950₺ tutuyor ama baya geziyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 7 Ağustos 2018; 22:6:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

Yurt: 365₺ (fakat dediğin gibi 160'a falan da var, benim kaldığım en pahalısı)
    Yemek: 245.8₺
    Bir öğün yemek yemekhanede 1.95₺, haftasonları yemekhanede yemek çıkmıyor. Full yemekhanede yediğini varsayarsak 1.95*2*22=85.8. Yemekhane yemekleri fena değil. Yiyebilirsiniz yani. Haftasonları da Çatı Kafe'de yediniz diyelim. Burası açık büfe, kaç kilo aldıysanız ona göre ödeme yapıyorsunuz, bir öğünde 10-15 lirayla doyarsınız: 10*2*8=160. Ama yemek masrafını azaltabilirsiniz. Şok'tan malzeme alıp kendiniz yaparsanız çok azaltabilirsiniz bu masrafları. Ben kendi harcamalarımı yazdım.

Zorunlu harcamalar bu kadar. 600 lira tutuyor. Yurttan derse, dersten yurda giderseniz başka para harcamanıza gerek yok. Gerisi size kalmış, abur cubur alırsınız, eğlenmeye gidersiniz vs. Benim totalde aylık 950₺ tutuyor ama baya geziyorum.
    Hocam yurt olanakları neler acaba,365 liralık yurt ile 160 liralık yurtların farkı nedir
    Birde odalar kaç kişilik ve odada aptal oluyormu acaba

• 700ü gözden çıkar üstü senin harcama kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestofmath

Hocam yurt olanakları neler acaba,365 liralık yurt ile 160 liralık yurtların farkı nedir
    Birde odalar kaç kişilik ve odada aptal oluyormu acaba

Alıntıları Göster
    Bir fark yok açıkçası. :D İkisinde de aynı olanaklar var: çamaşır makinesi, sıcak banyo, çalışma masası, tuvalet, kantin, mutfak vs. 365'lik yurt daha yeni, eşyaları falan daha hoş ve dışı daha gösterişli. 160'lıktan tek farkı ek olarak çizim odası var, ki onu da kullanmazsınız zaten :D

Yurtlarda isteyebileceğiniz her şey var. İnternet bağlantısı (baya hızlı), çalışma ortamı, çalışma masanız ve buna ek olarak sessiz çalışma odaları vs. Acıkırsanız alt kata inip kantinden bir şey alabilirsiniz ya da mutfakta bir şeyler yapabilirsiniz. Kıyafetlerinizi yıkayabilirsiniz. 7/24 sıcak su var vs. Baya güzel bence ODTÜ yurtları.

Odalar 2 veya 4 kişilik oluyor. 365'likte sadece 4 kişilikler var, ben 4'lükte kalıyorum o yüzden. Ama 2 küçük odadan meydana geliyor aslında, çalışma masaları falan ortak bir alanda sadece. Odalar ferah ve geniş. Kendinize ait eşyaları koymak için birçok dolabınız oluyor.

ODTÜ'de genel olarak aptal insan çok yok hocam, birbirine saygılı insanlar. Eğer oda arkadaşınızı beğenmezseniz dilekçe verip değiştirebiliyorsunuz odanızı. Bunu yapan çok kişi oluyor.

Şuradan sanal tur yapabilirsiniz:
    yurtlar.metu.edu.tr
    ODTÜ | Yurtlar Müdürlüğü | Sanal Tur
    http://yurtlar.metu.edu.tr/sanal-tur
    ya da galeriye bakabilirsiniz.

Bu arada TM'de ilk 500'de değilseniz yurt seçemezsiniz, sistem sizi otomatik atar bir yurda.

Bu normal yurtların dışında bir de konukevleri var bu arada. Biraz zenginseniz onlara bakın derim, ev gibiler. Normalde yurttaki duşlar ortak mesela ama konukevlerinde size ait banyo falan var, çok iyi.

• Hani kötü yapmıştın sen ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-20D2C3EB3

Hani kötü yapmıştın sen ?
    Evet dostum 5k yapacak kadar calistim sinav kotu gecti 30 40 k bekliyordum ham 10 yer 17 geldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamamen sana bağlı burda biz ne desek doğru olmaz
  • yurda 210 veya 165 verirsin 19 yurt arasında sadece 1 tanesi 365 lira diye biliyorum, yemekhanede öğün başı 1,95 veya 1,85 tam hatırlamıyorum benim içkim sigaram var 1000 lira yetiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.