Şimdi Ara

ODTÜ vs İTÜ ( Bilgisayar Müh.) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
15
Favori
20.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rashid bence forumda bu kadar vakit geçireceğine git derslerine çalış
    itü bilgisayarla ilgili sayfalarca yazı yazdım senin için hala aynı şeyleri soruyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: The Catalyst

bilkent bilgisayar okuyorum. Sorunuz varsa alıntı yapın! kafanızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışırım.

Daha önce hiç bir programlama dillerinden birini öğrenmemiş birisi gidince zorlanır mı?

Bilgisayar mühendisinin yaptığı iş kod yazmaktan mı ibarettir çoğunlukla?

Ben işin mutfağından çok yönetici vb. pozisyonlarında iş yapmak istiyorum. Acaba mümkün mü?

Bölümde çok fazla ezber var mı? kodları ezberliyor musunuz?

Verilen donanım dersleri sonradan hiçbir işimize yaramıyor mu?

Şimdiden teşekkürler

Ne cok kolay ne cok zor olacaktir duzgun bir calismayla iyi sonuclar elde edebilirsin. Ama cok basarili olmak istiyorsan bolca zaman ayirman lazim.

Sirf kod yazmaktan ibaret degil tabii ki ama kod bilgisayar muhendisliginin olmazsa olmazi. İstersen mesela donanim tarafinda da kendini gelistirebilirsin.

Yonetici olmak istiyorsan endustri sana daha uygun olur.

1. Sinifta oldugumda ezber konusunda kesin bisey soylemiyim ama 1.sinif derslerinde ezber yok. Javanin mantigini anlayip bol bol pratik yapman lazim. Kodlarda uzun degil sen kendin onlari uzun hale getiriyorsun. Yapboz parcalari gibi yani.

1.sinif oldugumdan son soruna cevap veremiycem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu bölümde adam akıllı okumak istiyorsanız; mantığınızı iyi kullanmalısınız, hayal gücünüzü geniş tutmalısınız, çok dikkatli olmalısınız ve en önemlisi, çok sabırlı olmalısınız.

"Adam akıllı" ikilemesinin altını çizdim; yani ite kaka mezun olarak, gözetim listesinden güç bela çıkarak, okulu uzattıkça uzatarak değil.

Son kısmı da özellikle kalınlaştırdım. Önceki sayfaların birinde bir arkadaş Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini anlatmış. Sabrın neden önemli olduğunu gayet iyi açıklıyor. :) Hele sınavlarda, ödevlerda, ders anlatışında veya diğer bürokratik meselelerde problemli hocalara denk gelirseniz Allah kerim...

Zorlayıcılık konusunda diğer üniversiteler hakkında net yorumlar yapamam gidip görmediğim için; ama İTÜ de hafif bir üniversite değil. İlk 2-3 haftadan sonra boş geçen bir haftam olduğunu hatırlamıyorum. Her hafta Quiz'ler, ödevler ve vizelerden en az biri denk geliyor. Ayrıca, Kontrol Mühendisliğinden ayrılalı kaç yıl olmasına rağmen, hâlâ bir ton elektrik ve elektronik dersine ve hatta bunların laboratuvarlarına maruz kalırsınız ki bunların ne işe yarayacağı tartışma meselesi.

Yazan: İTÜ Bilgisayar Müh. 3. sınıf öğrencisi

Ben de bölümle ve okulla ilgili sorularınızı alıntı veya PM yoluyla alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Bu bölümde adam akıllı okumak istiyorsanız; mantığınızı iyi kullanmalısınız, hayal gücünüzü geniş tutmalısınız, çok dikkatli olmalısınız ve en önemlisi, çok sabırlı olmalısınız.

"Adam akıllı" ikilemesinin altını çizdim; yani ite kaka mezun olarak, gözetim listesinden güç bela çıkarak, okulu uzattıkça uzatarak değil.

Son kısmı da özellikle kalınlaştırdım. Önceki sayfaların birinde bir arkadaş Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini anlatmış. Sabrın neden önemli olduğunu gayet iyi açıklıyor. :) Hele sınavlarda, ödevlerda, ders anlatışında veya diğer bürokratik meselelerde problemli hocalara denk gelirseniz Allah kerim...

Zorlayıcılık konusunda diğer üniversiteler hakkında net yorumlar yapamam gidip görmediğim için; ama İTÜ de hafif bir üniversite değil. İlk 2-3 haftadan sonra boş geçen bir haftam olduğunu hatırlamıyorum. Her hafta Quiz'ler, ödevler ve vizelerden en az biri denk geliyor. Ayrıca, Kontrol Mühendisliğinden ayrılalı kaç yıl olmasına rağmen, hâlâ bir ton elektrik ve elektronik dersine ve hatta bunların laboratuvarlarına maruz kalırsınız ki bunların ne işe yarayacağı tartışma meselesi.

İtünün donanım ağırlıklı eğitim verdiğine katılırsınız sanırım. Türkiyede iş sektörü neredeyse tamamiyle yazılım üzerinden gidiyormuş bu durumun bir eksi olduğu söylenebilir mi?

Ben işin mutfağını hiç bilmiyorum yani daha önce bir programla ile uğraşmışlığım yok. Bu bölümden mezun olunca müdür mü diyorsunuz proje lideri mi her nasılsa bir şekilde yönetici pozisyonunda çalışmak istiyorum. ne kadar mümkün bu?

Her hafta proje yapmak insanı asosyalleştiriyor mu yoksa sosyal olmak bizim elimizde mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 28 Mart 2013; 8:56:30 >

• Sevgili Rashid52,

Sabah akşam vaktini forumda geçirip onu mu seçsem, bilmemne mühendisliği nasıl, hangi bölümü bitirirsem müdür koltuğunu kaparım gibi sorularla zaman kaybedeceğine, sınava adamakıllı çalışıp daha yüksek puan getirmeye uğraşsan çok daha doğru bir yol izlemiş olursun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

quote:

quote:

quote:

bence yüksek puan alabiliyorsanız tıp yazın. geleceğinizi garanti altına alın. ama illa mühendislik yazıcam diyorsanız bilgisayar güzeldir.

Bu kadar garantici olmak zorundamıyız?

senede 7000 bilgisayar mühendisi çıkıyorsa, evet.

bill gates harvardı bırakınca kendi şirketini kurdu şimdi bu halde.. risk almasaydı sabit bir ücretle herkes gibi bir hayatı olacaktı.

dostum bilkent bilgisayar'dan çok iyi yerlere gelebilirsin.

Ama dandik bir üniversite nin bilgisayarını okursan belki işsiz bile kalabilirsin.

Bilkenti bitirip orta karar bir mühendis de olabilirsin.

Doktorluğu seçersen, prestij, para, iş garanti.

Sana bu garantiyi sunan tek meslek bu.

Ben de yazmadım tıpı burun kıvırdım şimdi kafamı duvarlara vuruyorum. Türkiye'de idealistlik sökmüyor.

Gençler bilebilse yaşlılar yaşayabilse.

pratisyen hekim baaşı doğu hariç 3.500tl diye biliyorum aşağı yukarı yani. çok mu fazla bence değil az bile çektiği çileye göre

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Bu bölümde adam akıllı okumak istiyorsanız; mantığınızı iyi kullanmalısınız, hayal gücünüzü geniş tutmalısınız, çok dikkatli olmalısınız ve en önemlisi, çok sabırlı olmalısınız.

İtünün donanım ağırlıklı eğitim verdiğine katılırsınız sanırım. Türkiyede iş sektörü neredeyse tamamiyle yazılım üzerinden gidiyormuş bu durumun bir eksi olduğu söylenebilir mi?

Ben işin mutfağını hiç bilmiyorum yani daha önce bir programla ile uğraşmışlığım yok. Bu bölümden mezun olunca müdür mü diyorsunuz proje lideri mi her nasılsa bir şekilde yönetici pozisyonunda çalışmak istiyorum. ne kadar mümkün bu?

Her hafta proje yapmak insanı asosyalleştiriyor mu yoksa sosyal olmak bizim elimizde mi?

Burada "donanım"dan kasıt dijital devreler, dijital elektronik, mikroişlemci sistemleri tasarımı, bilgisayar organizasyonu, bilgisayar mimarisi, gerçek zamanlı sistemler, otomatlar vb. ile ilgili bölüm dersleri ise, bunlar hemen hemen her üniversitenin müfredatında mevcut olan derslerdir. Yani ODTÜ'de, Boğaziçi Üniversitesinde, Bilkent Üniversitesinde bu derslerin verilmemesi gibi bir şey yok. Aynı şekilde, İTÜ'de yazılım eğitimi yok demek de mümkün değil. İTÜ'nün donanım derslerinde ciddi kastırdığını söyleyebilirim ama. Fakat doğrudan bölüm dersi olmayıp, "fakülte havuzu" diyebileceğimiz elektrik, elektronik ve kontrol dersleri var ki bu dersler bir noktadan sonra insana "Bu kadar şeyi niye görüyoruz?" dedirtiyor. Bölümdeki 4. sınıf tanıdıklarım bile bunu sorguluyor. Seçmeli dersler grubunda da bu derslerden var ki "seçmeli" olarak gözükmesine rağmen diğer dersler o dönem bizim bölüme açılmayabildiği için almak zorunda kalıyoruz. Açıkçası bu dersler yerine adam akıllı bir Java dersi verilmesini, .NET Framework ve C# programlama dili gibi bir ders verilmesini falan isterdim. 3. ve. 4 sınıftaki seçmeli bölüm derslerinde güzel alanlar da var gerçi. Bölüm her şeyi sana vermiyor, senden de çok şey bekliyor; bu nedenle iş sende bitiyor. Bu durumun doğrudan bir eksi olduğunu söylemek yerine, işin sende bittiğini vurgulamak istiyorum. Bu, hangi üniversiteye gidersen git, böyle olacak zaten. Üniversite sana olanak sunar, belli temeller verir; gerisi sana kalmış. Örneğin; 4. yarıyılda Object Oriented Programming dersi mevcut. Bu ders C++ dili üzerinden gitse de, bu dersten alınabilecek OOP temelleri ile diğer OOP tabanlı programlama dillerini (Java, C#, Python, Javascript vb.) kavramak daha kolay olacaktır.

Hangi sektör olursa olsun, iş hayatında bahsettiğin pozisyonlarda çalışmak tabii ki kolay olmayan belli bir süreç alacak. Mümkündür, sana kalmış, neden olmasın? Bunun için hem alanında oldukça bilgili olmalısın hem de sosyal ilişkilerin çok iyi olmalı. (Torpille yükselenler gibi bazı gerçekler de yok değil tabii Türkiye şartlarında... :))

Bölümdeki yoğunluk, özellikle de bu yoğunluğun çoğunlukla bilgisayar başında olması, sosyal hayatını olumsuz etkilemiyor değil. Ama bu sadece "sosyal etkinlik sayısını" azaltır. Sıfırlanıp sıfırlanmaması ise senin elinde. Sıfırlamanı da, büyük ölçüde zedelemeni de önermiyorum tabii. Her hafta bir ödev/proje, bir sınav çıkması insanı doğrudan asosyalleştirmez; dediğim gibi, bu senin elinde. Mümkün olduğun kadar plana sokmalısın yaşamını ve her şeyin dengesini kurmalısın. Not ortalaması yüksek olup, zaman zaman arkadaşlarıyla çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunanlar da var. (Yemek, içmek, tiyatro, sinema, spor, konser vb. fark etmez.) O yoğunluk bunların sayısını azaltacak muhakkak; ama doğrudan sıfırlayacağını söylemek biraz da bahane göstermek gibi geliyor. Çok sıkışık olacağın haftalar, yeri geldiğinde sabahlamak zorunda kalacağın geceler de olacak; ama tüm eğitim hayatın böyle geçmeyecek. Kaldı ki 1. sınıfın ve -kalırsan- özellikle hazırlık sınıfının eğitim hayatının en rahat dönemleri olacağını söyleyebilirim.

Son olarak; bence şimdiden yöneticilik pozisyonlarını düşünmek, sabahtan akşama forumda bunları sormak için vakit geçirmek yerine, derslere asıl. Hedeflediğin üniversiteler düşük puanla öğrenci alan yerler değil. Umarım YGS-LYS'ye girdikten sonra o üniversiteler arasında kalacağın puanı/başarı sırasını elde edersin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Mart 2013; 18:17:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

rashid bence forumda bu kadar vakit geçireceğine git derslerine çalış
    itü bilgisayarla ilgili sayfalarca yazı yazdım senin için hala aynı şeyleri soruyosun.

Hocam itu bilgisayar hakkinda yazdiklarinizin kopyasini istesem
  • bilgisayar mühendislerine merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum ? bilgisayar mühendisliğinde bildiğimiz matematiği kullanıyo muyuz ? sormak istediğim bilgisayar mühendisinin matematiksel zekaya sahip olması gerek fakat iyi matematikte bilmeli mi mesela program yazzarken matematik kullanıyo musunuz ? mesela logaritma türev integral fonksiyon matris determinant bunları direkt kullanıyo musunuz ? bu soruyu sormamın sebebi ben fazla ezber sevmem eğer bu programlama kod yazma gibi şeyler matematik içeriyosa yani bir mantığı varsa çok severek yapabileceğim bir meslek olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

bilgisayar mühendislerine merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum ? bilgisayar mühendisliğinde bildiğimiz matematiği kullanıyo muyuz ? sormak istediğim bilgisayar mühendisinin matematiksel zekaya sahip olması gerek fakat iyi matematikte bilmeli mi mesela program yazzarken matematik kullanıyo musunuz ? mesela logaritma türev integral fonksiyon matris determinant bunları direkt kullanıyo musunuz ? bu soruyu sormamın sebebi ben fazla ezber sevmem eğer bu programlama kod yazma gibi şeyler matematik içeriyosa yani bir mantığı varsa çok severek yapabileceğim bir meslek olabilir.

evet, matris, log ve vektör bilmezsen 3d dünyayı unut
  • quote:

Orijinalden alıntı: artariel

quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

bilgisayar mühendislerine merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum ? bilgisayar mühendisliğinde bildiğimiz matematiği kullanıyo muyuz ? sormak istediğim bilgisayar mühendisinin matematiksel zekaya sahip olması gerek fakat iyi matematikte bilmeli mi mesela program yazzarken matematik kullanıyo musunuz ? mesela logaritma türev integral fonksiyon matris determinant bunları direkt kullanıyo musunuz ? bu soruyu sormamın sebebi ben fazla ezber sevmem eğer bu programlama kod yazma gibi şeyler matematik içeriyosa yani bir mantığı varsa çok severek yapabileceğim bir meslek olabilir.

evet, matris, log ve vektör bilmezsen 3d dünyayı unut

peki daha başka neler var örnekleri çoğaltabilir miyiz ?

• quote:

abi forumdan çıkmıyorsun galiba.Ygsde bu yüzden bi hayal kırıklığı yaşadın bu şekilde gidersen o sıralamayı da kaybedeceksin lysde.Git çalış dersine sınav bitsin istersen 7/24 araştır.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behchat -- 31 Ocak 2021; 19:58:1 >
  • Boğaziçini bilmiyorum ama ülkemizin üniversitelerindeki "slaytçı" hoca ve akademisyen görünümlü insan müsveddelerini ortadan kaldırmadıkça bizim üniversitelerimizden hiç bir şey olmaz. İşin içine girince bunu çok net gördüm.

@behchat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 27 Nisan 2013; 22:18:57 >
  • Aynı fikirdeyim slayt olayı derslerin kalitesini düşürüyor.
  • Slayt konusunda ben de aynı fikirdeyim. Mesela Data Structures hocam slayt okuyup geçen bir doçentti ki slaytın yarısı koddu zaten. Bu dersten fazla bir şey öğrenemeden, pek bir şey anlamadan geçtim. (Stack'leri adam gibi anlayabildim bir tek, bu da kolay diye. Pointer'lar, Array'ler ve String'ler zaten öncül dersin konuları.) Bu dersin önemli bir ders olduğunu da biliyorum. Ama doğru düzgün anlatan olmadıktan sonra o kadar kitaplardan, sanal kaynaklardan çalışınca adam gibi oturmuyor konular. Diğer hocaların da çoğu aynı tarzda ders işliyor. Uygulama az yapılıyor. Bunun böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum. Hoca geçip ders anlatmalı, slayt okumamalı.
  • Hortlatmış gibi olacağım ama bende bilgisayar müh. bölümü öğrencisiyim ve abimde bilgisayara mühendisi hemde öyle bilinen üniversitelerden birinden değil şu an 6-7 yıllık bir bilgisayar mühendisi ve beş bin lira falan maaş alıyor .Şimdi şuraya geleceğim buraya tıp garanti meslek diyenler olmuş şu an bile eğer tus kazanıp uzmanlığını yapmamış tıpçının maaşı iki bin lira falan ve toplamda 6-7 yıl okul okumuşsun.
    Bir ikincisi bil müh mezunlarının işsiz kalma korkusu ile ilgili hangi üniversite olursa olusun eğer kendini geliştirirsen en az iki bin lira maaşla işe başlarsın.
  • gençler faydalansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: megaman01

quote:

demin annem söyledi, bi tanıdığın oğlu kırıkkale makine mezunuymuş ve işsizmiş. Son zamanlarda çok işsiz mühendis haberi alıyorum sağdan soldan. Gelecekte her apartmanda 3-4 tane işsiz mühendis olacak. Çünkü elektrik elektronik 11.000'e, makine 10.000'e, inşaat 8000'e, bilgisayar 7000'e, endüstri 5000'e dayanmış durumda kontenjan bazında.

Buna karşın piyasanın ihtiyaç duyduğu mühendis sayısı hemen hemen aynı. Kontenjanlar yıllık ihtiyacın belki 3 belki 4 katı. Bu da demektir ki, mezun olanların %80'inin diplaması çöpe gidecek. Mühendislik yazacak arkadaşların kontenjanları incelemesini tavsiye ederim. Bence bu ülkede mühendislik bitmiştir. Riske girmeden tıp yazılmasını öneririm, yüksek puan alanlara.

mühendislik hiç biter mi en iyilerinden olduğun sürece kralsın yoksa dünyada insanlık bitti bak 7 milyar insan var senin değerin 7 milyarda 1 mi hayır herkesin değeri kendi ellerinde...
    Oyy tuttum bunu

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.