Şimdi Ara

ODTÜ vs İTÜ ( Bilgisayar Müh.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
15
Favori
20.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

edit: boğaziçi hayal oldu.

aylar sonra gelen edit: yıldız tutuyo bir tek puh (tükürme efekti)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 18 Temmuz 2013; 15:37:42 >

• Boğaziçi ve Bilkent olayı kesinlikle doğru. Yazılım ve donanım olayında ise illa şu olsun diyebilceğimiz bir fark yok aralarında. Hepsinde iyi konuma gelebilirsin.

Bahsettiğin tüm üniversitelere puanım yeterken ben Bilkent'i seçtim küçüklüğümden beri yurt dışı hedefim olduğu için. Önce hedefini belirle sonra bir tercih yap diyebilirim sana.

Bu arada ITU yanına yazdığın 3 üniversiteden bir adım arkada gelir. Boğaziçi, Bilkent, Odtü arasında bir seçim yapmalısın.
  • bak geçen sene tercih dönemi araştırmalarıma dayanarak sana bi kaç söyleyeyim :)

öncelikle bu saydığın 4 üniversitenin hepsini kazandığını varsayarak yorum yapıyorum.İTÜ senin de dediğin üzere çok donanımsal .Yazılım yönün hafif kalıyor ve Türkiye'de ve ondan öncesi dünyada işler yazılımla yürüyor.Bir kere İTÜyü sil listeden bence.ODTÜ konusunda orada okuyanlardan daha çok yorum alırsın ama seni Boğaziçi/Bilkent konusunda aydınlatayım.

Şimdi Boğaziçi gerçekten sosyal ve kendini satmayı iyi öğretir.Lab.konusunda sıkıntıları olduğunu bizzat giderek gördüm.Yani mühendislik yapmak istemiyorsan burası doğru bir tercih olmayabilir ancak sen genel müdür -üst düzey yönetici gibi yönetici vasıflarında kariyerine yön vermek istiyorsan Boğaziçi doğru bir seçim olur.Şöyle bir ayrıntı Boğaziçi'nde mühendislik fakültesi Kuzey Kampüs'te yani o çok meşhur deniz manzaralı kampüste değil gerçi arası yaklaşık 750m olsa da dersten çıkıp oraya kimse gitmez :) + hazırlık kilyos 'ta , Karadeniz'e kıyısı olan bir yer, :)
    Bilkent gerçekten Boğaziçi gibi sosyal olabilirsin istersen.Burslu+burssuz kavramı kafanı karıştırmasın çoğu kimin burslu kimin burssuz olduğunu bile bilmiyor.Bilse çoğu zengin adam doğru ama onların babası ,tanıdıkları vs çok geniş bir çevren olacak belki de iş hayatında yeni kapılar açılacak sana.Vizyonun fln genişliyor.Özel okul olmasından dolayı imkanlarını saymıyorum zaten.

İstanbul olsun Ankara olmasın yapamam ben diyorsan Bilkent doğru bir tercih olacaktır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: meldowkan

Diğerleri hakkında bir fikrim yok ama ODTÜ hakkında bilgi vereyim.
    Kendini teknik anlamda geliştirmek istersen eğer ders dışında IEEE-CS ( Institute of Electrical and Electronics Engineers - Computer Society) diye bir öğrenci topluluğu var. Bunun birçok proje grubu var. Web Programlama, Sistem ve Ağ Yönetimi, Oyun Programlama, Mobil Uygulama. Bunlara katılırsan kendini geliştirebilirsin.
    Tek kampüstür. Türkiyedeki en büyük ve güzel kampüslerden biridir.
    Sayamayacağın kadar öğrenci kulübü, spor takımı vardır. Yapacak birçok şey bulabilirsin sosyal anlamda.
    Bunlar geldi aklıma şu an. Sorun olursa alıntı yap mesajımı. Bilgilendirmeye çalışırım.

odtüde okuyormusunuz. odtünün eğitimi çok zor dediler.Onun için örneğin anadoludaki bir üniversitede rahatlıkla bölüm birincisi olabilir yurt dışına gidebilirsiniz dediler yine bu forumda odtüde çok fazla rakip olacağı için türkiyede kalma ihtimaliniz yüksek diye duydum.Gerçeklik payı var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 2 Aralık 2012; 20:24:50 >

• Bilkent ve Boğaziçi arasında seçim yap ODTÜyü geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Bilkent ve Boğaziçi arasında seçim yap ODTÜyü geç
    Tercih zamanı yine konuşucaz DH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 2 Aralık 2012; 21:20:49 >
  • itude daha cok donanimsal falan denmis ama bu bilgisayar muhendisliginin belirli bir mufredati yok mu itude donanim dersi yazilimdan fazla gibi bisey mi var simdi ? :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesajim bulunsun.

• hocam bende de böyle bir arada kalma olmuştu.MF-4 sıralamam 300 küsürdü.ODTÜ seçtim.Seçerken dikkate aldığım unsurlardan biri verilen dersler.Ders programlarını şuralardan araştır :

Boğaziçi >http://www.cmpe.boun.edu.tr/undergrad/curriculum/index_tr.php
    ODTÜ >http://www.ceng.metu.edu.tr/undergrad/curriculum
    Bilkent >

Bu araştırmayı yaparken önemli olan unsur mustlardan çok elective olarak alabileceğin derslerdir.

Benim seçme nedenlerim seni tatmin etmeyebilir.Sen ne istediğini önce anla,ona göre en uygun seçimi yaparsın zaten.İstanbul mühendisler için daha iyi olur diyenler var.Ben böyle olduğunu düşünmüyorum.En azından bilgisayar mühendisliği için düşünmüyorum.Sırf bu sözler yüzünden boğaziçi seçme derim.Fakat ilgini çeken seçmelileri sadece onlar sağlıyorlarsa ve ailen için sıkıntı olmayacaksa neden boğaziçi olmasın.Şu an boş konuşuyorum.Seninle ilgili birşey bilmediğim için öneri de yapamam.O üniversitelerden mezunlar ne yapıyorlar bunu da araştır.Hocaların yurtdışı bağlantılarını öğren.Ne biliyim.Ben mesela profesörlerin research arealarını inceliyordum.Önemli şeyler bunlar..Zaten nereye gidersen git iş sende biticek.Özellikle bilgisayar mühendisliği -klişe olacak ama- kendini geliştirmene bakar.Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok başarılı olursun.Zeka felan çok önemli gibi gelir insana ama bence olay %5 zeka %95 çalışmadır.

Gerçi şu an hazırlık okuyorum,sözüm ne kadar geçerlidir bilmem ama,bi yardımım dokunur belki :D

Neyse,kolay gelsin,iyi araştırmalar,iyi çalışmalar...

• quote:

Orijinalden alıntı: BBSen

hocam bende de böyle bir arada kalma olmuştu.MF-4 sıralamam 300 küsürdü.ODTÜ seçtim.Seçerken dikkate aldığım unsurlardan biri verilen dersler.Ders programlarını şuralardan araştır :

Boğaziçi >http://www.cmpe.boun.edu.tr/undergrad/curriculum/index_tr.php
    ODTÜ >http://www.ceng.metu.edu.tr/undergrad/curriculum
    Bilkent >https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/curriculum.php?DEPT=CS

Bu araştırmayı yaparken önemli olan unsur mustlardan çok elective olarak alabileceğin derslerdir.

Benim seçme nedenlerim seni tatmin etmeyebilir.Sen ne istediğini önce anla,ona göre en uygun seçimi yaparsın zaten.İstanbul mühendisler için daha iyi olur diyenler var.Ben böyle olduğunu düşünmüyorum.En azından bilgisayar mühendisliği için düşünmüyorum.Sırf bu sözler yüzünden boğaziçi seçme derim.Fakat ilgini çeken seçmelileri sadece onlar sağlıyorlarsa ve ailen için sıkıntı olmayacaksa neden boğaziçi olmasın.Şu an boş konuşuyorum.Seninle ilgili birşey bilmediğim için öneri de yapamam.O üniversitelerden mezunlar ne yapıyorlar bunu da araştır.Hocaların yurtdışı bağlantılarını öğren.Ne biliyim.Ben mesela profesörlerin research arealarını inceliyordum.Önemli şeyler bunlar..Zaten nereye gidersen git iş sende biticek.Özellikle bilgisayar mühendisliği -klişe olacak ama- kendini geliştirmene bakar.Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok başarılı olursun.Zeka felan çok önemli gibi gelir insana ama bence olay %5 zeka %95 çalışmadır.

Gerçi şu an hazırlık okuyorum,sözüm ne kadar geçerlidir bilmem ama,bi yardımım dokunur belki :D

Neyse,kolay gelsin,iyi araştırmalar,iyi çalışmalar...
    @BBSen Yardımın için sağol o zaman biraz daha sorayım
    Bilkent tam burslu'ya rahat gidiyordunuz orayı neden düşünmediniz?
    Boğaziçinden yönetici yetişir odtüden mühendis diye birşey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 2 Aralık 2012; 22:08:08 >

• orayı düşündüm baya..niye seçmedim tam bir cevap veremicem.Dersleri inceledim,hocaları inceledim..ODTÜnün türkiye sanayisiyle bağlantıları daha çok farkettiğim kadarıyla.Bilkentin yurtdışı olanakları daha çok diyorlar.Fakat bana pek öyle gelmedi.Sen başarılı olduktan sonra zaten başvurduğun yere alınacaksındır..Ufak ufak nedenler birikiyor,zaten bir süre sonra ikisinin çok da farkı olmadığını farkedip kalbini dinliyorsun.(Duygusal mı oldu biraz :D ).Boğaziçinden yönetici seçilir mi bilmiyorum ama ODTÜden çok iyi mühendisler yetiştiğini çok iyi biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BBSen

orayı düşündüm baya..niye seçmedim tam bir cevap veremicem.Dersleri inceledim,hocaları inceledim..ODTÜnün türkiye sanayisiyle bağlantıları daha çok farkettiğim kadarıyla.Bilkentin yurtdışı olanakları daha çok diyorlar.Fakat bana pek öyle gelmedi.Sen başarılı olduktan sonra zaten başvurduğun yere alınacaksındır..Ufak ufak nedenler birikiyor,zaten bir süre sonra ikisinin çok da farkı olmadığını farkedip kalbini dinliyorsun.(Duygusal mı oldu biraz :D ).Boğaziçinden yönetici seçilir mi bilmiyorum ama ODTÜden çok iyi mühendisler yetiştiğini çok iyi biliyorum..
    @BBSen Belli ki severek gitmişsin bu bölüme işin mutfağında olmak istiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 2 Aralık 2012; 22:06:43 >

• ODTÜ ele boğaziçi tercihin olsun derim ben.Boğaziçi kampüsü ile eğitimi ile bence odtüden daha iyidir.Bilkent özel üniversite orası da düşünülebilir.İstanbul ise boğaziçi olabilir Ankara ise bilkent bence.
  • Güzel konu takip
  • Bilkent seç çok düşünme
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

bak geçen sene tercih dönemi araştırmalarıma dayanarak sana bi kaç söyleyeyim :)

öncelikle bu saydığın 4 üniversitenin hepsini kazandığını varsayarak yorum yapıyorum.İTÜ senin de dediğin üzere çok donanımsal .Yazılım yönün hafif kalıyor ve Türkiye'de ve ondan öncesi dünyada işler yazılımla yürüyor.Bir kere İTÜyü sil listeden bence.ODTÜ konusunda orada okuyanlardan daha çok yorum alırsın ama seni Boğaziçi/Bilkent konusunda aydınlatayım.

Şimdi Boğaziçi gerçekten sosyal ve kendini satmayı iyi öğretir.Lab.konusunda sıkıntıları olduğunu bizzat giderek gördüm.Yani mühendislik yapmak istemiyorsan burası doğru bir tercih olmayabilir ancak sen genel müdür -üst düzey yönetici gibi yönetici vasıflarında kariyerine yön vermek istiyorsan Boğaziçi doğru bir seçim olur.Şöyle bir ayrıntı Boğaziçi'nde mühendislik fakültesi Kuzey Kampüs'te yani o çok meşhur deniz manzaralı kampüste değil gerçi arası yaklaşık 750m olsa da dersten çıkıp oraya kimse gitmez :) + hazırlık kilyos 'ta , Karadeniz'e kıyısı olan bir yer, :)
    Bilkent gerçekten Boğaziçi gibi sosyal olabilirsin istersen.Burslu+burssuz kavramı kafanı karıştırmasın çoğu kimin burslu kimin burssuz olduğunu bile bilmiyor.Bilse çoğu zengin adam doğru ama onların babası ,tanıdıkları vs çok geniş bir çevren olacak belki de iş hayatında yeni kapılar açılacak sana.Vizyonun fln genişliyor.Özel okul olmasından dolayı imkanlarını saymıyorum zaten.

İstanbul olsun Ankara olmasın yapamam ben diyorsan Bilkent doğru bir tercih olacaktır :)

Sen nerdesin şu an hocam? odTÜ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

bak geçen sene tercih dönemi araştırmalarıma dayanarak sana bi kaç söyleyeyim :)

Sen nerdesin şu an hocam? odTÜ?

Hacettepe-tıp ama zamanında baya araştırma yaptım boşa sallamadım :)

• Tobb da bilg muh ogrencisyim ve bu konuda 1numara bilkentir.

Bilgisayar muhendisliginde siralama soyledir
    1) bilkent
    2) bogazici
    3) hacettepe (sebebini bilmiyorum ama iyi egitimi varmis, mezunlarida iyi yerdeler)
    4) odtu-itu-tobb (hemen hemen aynilar)
    5)digerleri

Eger puanin bilkente yetiyorsa dusunme git, hatta puanin bilkentin %50burslusuna tutuyorsa yine digerlerini es gec git. Ee muh ve bil muh en iyi universitedir, her ne kadar turkiyede ozel universite diye o algi yerlesmesede dunyada turkiyeden en fazla bilinen universite.

Hacettepe hakkinda yorum yapamicam hic bilmiyorum ama egitimi cok kaliteli diye duydum, bilg muh ile konusmamdada cok iyi deniyor

Odtu-itu-tobb arasinda kalirsanda bisi demiyim iki ucu b.klu degnek.
    Odtu evet iyi okul ama eskisi kadar iyi degil, mezunlarindan eskisi gibi kalite kokmuyor
    Itu hic bilmiyorum
    Tobb egitim cok iyi, odtu ye zor diyenler bu okula gelmesin. Ama kampusu yok, 3donem, surekli calisman gerek, tatili unut. (Bu 3u arasinda kalsam tobbu secerdim, tabi bilkente puanim yetiyorsa bilkent)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 3 Aralık 2012; 2:01:10 >

• Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Tobb da bilg muh ogrencisyim ve bu konuda 1numara bilkentir.

Bilgisayar muhendisliginde siralama soyledir
    1) bilkent
    2) bogazici
    3) hacettepe (sebebini bilmiyorum ama iyi egitimi varmis, mezunlarida iyi yerdeler)
    4) odtu-itu-tobb (hemen hemen aynilar)
    5)digerleri

Eger puanin bilkente yetiyorsa dusunme git, hatta puanin bilkentin %50burslusuna tutuyorsa yine digerlerini es gec git. Ee muh ve bil muh en iyi universitedir, her ne kadar turkiyede ozel universite diye o algi yerlesmesede dunyada turkiyeden en fazla bilinen universite.

Hacettepe hakkinda yorum yapamicam hic bilmiyorum ama egitimi cok kaliteli diye duydum, bilg muh ile konusmamdada cok iyi deniyor

Odtu-itu-tobb arasinda kalirsanda bisi demiyim iki ucu b.klu degnek.
    Odtu evet iyi okul ama eskisi kadar iyi degil, mezunlarindan eskisi gibi kalite kokmuyor
    Itu hic bilmiyorum
    Tobb egitim cok iyi, odtu ye zor diyenler bu okula gelmesin. Ama kampusu yok, 3donem, surekli calisman gerek, tatili unut. (Bu 3u arasinda kalsam tobbu secerdim, tabi bilkente puanim yetiyorsa bilkent)

Bilkent -Bigisayar burssuz okumanın bir eksisi var mı hocam?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.