Şimdi Ara

ODTÜ vs İTÜ ( Bilgisayar Müh.) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
15
Favori
20.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:36:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

henüz sınava bile hazırlanmıyorum ama hedefim bilkent bil müh (tam burslu). tabi bil müh olanlar/okuyanlar varken bana laf düşmez, yine de çok uzun bir süre kafa patlattım bazı şeyleri yorumlayabilirim sanırım. öncelikle hedefi belirlemek lazım üniversiteden ziyade ne yapmak istiyorsun ? benim mesela yurt dışı hayalim var, bu konuda odtü, boğaziçi, itü... bunlar bilkentin rakibi dahi olamazlar. yurt dışı derken mezun olayım silikon vadisine gideyim demiyorum sadece, mesela üni okurken değişim anlaşmasıyla yurt dışına gitmeyi düşünüyorum. diğer üni lerde tabiki erasmus içinde ama bilkentin nus gibi dünya sıralamasında ilk 20 de olan ünilerle anlaşması var (erasmusla falan değil tamamen 2 üni arasında yapılmış bir anlaşma, anlaşma yaptıkları ünilerin sitelerine girip kontrol ettim hala geçerli). bunun dışında burs konusunda da en iyisi, geçen yıl ilk 10k içinde olanlara 550 tl burs verdiklerini hatırlıyorum bu miktarı bu yıl 675 tl ye çıkarmışlar. bu parayı bir çok vakıf üniversitesi ilk 1k ya falan veriyor...

bilkentin mezunları yurtdışında çok iyi yerlerdeler. sadece bil müh değil ctis gibi bir bölümden bile mezun olup oracle da çalışanlar var. odtünün yok demiyorum tabi ama bilkentin daha fazla.

vakıf üniversitesi için çekinenler var. bense bunun çok daha iyi olduğunu düşünüyorum, bir devlet üniversitesine göre daha çok destekleneceğime inanıyorum.

sonuçta bilkent benim gözümde en iyisi ama mühim olan bizlerin çabası olacaktır, bilkente girip imkanlarından faydalanmamak yerine hacettepeye gir tüm imkanlardan faydalan daha avantajlı olur.

birebir aynı düşünüyoruz bende çalışıyorum bu sebeple sene başından beri 10 sınıfım . Umarım 2'mizde girebiliriz bilkent tam bursluya. kesinlikle bilkent ayrı bilgisayar ve elektronik elektrik için. benim hedefim inşallah bilkente girip ordan ms'ye başvurmak olacak inşallah kazanırız hocam hayırlı calismalar

• quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

henüz sınava bile hazırlanmıyorum ama hedefim bilkent bil müh (tam burslu). tabi bil müh olanlar/okuyanlar varken bana laf düşmez, yine de çok uzun bir süre kafa patlattım bazı şeyleri yorumlayabilirim sanırım. öncelikle hedefi belirlemek lazım üniversiteden ziyade ne yapmak istiyorsun ? benim mesela yurt dışı hayalim var, bu konuda odtü, boğaziçi, itü... bunlar bilkentin rakibi dahi olamazlar. yurt dışı derken mezun olayım silikon vadisine gideyim demiyorum sadece, mesela üni okurken değişim anlaşmasıyla yurt dışına gitmeyi düşünüyorum. diğer üni lerde tabiki erasmus içinde ama bilkentin nus gibi dünya sıralamasında ilk 20 de olan ünilerle anlaşması var (erasmusla falan değil tamamen 2 üni arasında yapılmış bir anlaşma, anlaşma yaptıkları ünilerin sitelerine girip kontrol ettim hala geçerli). bunun dışında burs konusunda da en iyisi, geçen yıl ilk 10k içinde olanlara 550 tl burs verdiklerini hatırlıyorum bu miktarı bu yıl 675 tl ye çıkarmışlar. bu parayı bir çok vakıf üniversitesi ilk 1k ya falan veriyor...

bilkentin mezunları yurtdışında çok iyi yerlerdeler. sadece bil müh değil ctis gibi bir bölümden bile mezun olup oracle da çalışanlar var. odtünün yok demiyorum tabi ama bilkentin daha fazla.

vakıf üniversitesi için çekinenler var. bense bunun çok daha iyi olduğunu düşünüyorum, bir devlet üniversitesine göre daha çok destekleneceğime inanıyorum.

sonuçta bilkent benim gözümde en iyisi ama mühim olan bizlerin çabası olacaktır, bilkente girip imkanlarından faydalanmamak yerine hacettepeye gir tüm imkanlardan faydalan daha avantajlı olur.

birebir aynı düşünüyoruz bende çalışıyorum bu sebeple sene başından beri 10 sınıfım . Umarım 2'mizde girebiliriz bilkent tam bursluya. kesinlikle bilkent ayrı bilgisayar ve elektronik elektrik için. benim hedefim inşallah bilkente girip ordan ms'ye başvurmak olacak inşallah kazanırız hocam hayırlı calismalar

Arkadaşım bilkent bilgisayarda sana şöyle söyliyim ingilizcesi ve normal dersleri baya zor ama oraya tam burslu giden adam onlarıda yapar ki arkadaşımda %100 gitti. Dersler hakkında konuşuyoruzda çok süper ve ilginç şeyler yapıyorlarben İtü deyim hiç o kadar ilginç ders görmedim.

• okulların eğitimini kıyasalamak saçma. ege belki odtü ayarında eğitim veriyor ama ik uzmanları bunu bilemez. dolayısıyla odtü itü boğaziçi bilkent mezunu 1-0 önde başlar mülakatta.

diğer yandan ben artık odtü bile olsa mühendislik yazılması taraftarı değilim. Tıp ya da puan yetmiyorsa hemşirelik, eczacılık fizyoterapi gibi branşlarda iş imkanı daha fazla.

son on yılda inanılmaz derecede çok müh fakültesi açıldı ve meslek ayağa düştü iyice.

mezun olduğunuzda onbinlerce rakibinizle yarışacaksını işe girmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

quote:

Alıntıları Göster
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:36:38 >

• mühendislik nasıl ayağa düştü yahu ? boğaziçi ee bu sene 500lerden alan 300küsürlerden aldı bu sene hangi doktorlar konussam iyiki yazmamışsın dedi ilk 10binlerdki tıplarda nasıl gerileme oldu gördünmü hiç ? ayrıca yanlış anlaşılmasın diyecegim egedir dokuz eylüldür bunların olanaklarıyla hoca kalitesiyle odtü bilkent bir olabilir mi ?

bilkent bilgisayar benim araştırmalarıma göre türkiyenin en iyisi hoca kadrosu mukemmel ama dedikleri gibi oldukca zor ama bir o kadarda ilginç seyler yapıyorlar benim 600 kişiyle kaçırdım içimde hala uktedir bilkent bilgisayar o yuzden şüphe bile etmeden yazın derim mezunlarınada bakın %80 yurtdışında çalışıyorlar googleda 2 kişi oldugunu biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

mühendislik nasıl ayağa düştü yahu ? boğaziçi ee bu sene 500lerden alan 300küsürlerden aldı bu sene hangi doktorlar konussam iyiki yazmamışsın dedi ilk 10binlerdki tıplarda nasıl gerileme oldu gördünmü hiç ? ayrıca yanlış anlaşılmasın diyecegim egedir dokuz eylüldür bunların olanaklarıyla hoca kalitesiyle odtü bilkent bir olabilir mi ?

bilkent bilgisayar benim araştırmalarıma göre türkiyenin en iyisi hoca kadrosu mukemmel ama dedikleri gibi oldukca zor ama bir o kadarda ilginç seyler yapıyorlar benim 600 kişiyle kaçırdım içimde hala uktedir bilkent bilgisayar o yuzden şüphe bile etmeden yazın derim mezunlarınada bakın %80 yurtdışında çalışıyorlar googleda 2 kişi oldugunu biliyorum

Hocam bilkent olmadı diye bilgisayar mühendisliği bırakılıp makina mı yazdın?

• quote:

mühendislik nasıl ayağa düştü yahu ? boğaziçi ee bu sene 500lerden alan 300küsürlerden aldı bu sene hangi doktorlar konussam iyiki yazmamışsın dedi ilk 10binlerdki tıplarda nasıl gerileme oldu gördünmü hiç ? ayrıca yanlış anlaşılmasın diyecegim egedir dokuz eylüldür bunların olanaklarıyla hoca kalitesiyle odtü bilkent bir olabilir mi ?

al sana bir örnek. adam bilkent ee mezunu, 3 yıldır işsiz

http://tr.linkedin.com/pub/salih-ehliz/27/445/273

• Sağlığa yönelik mühendislik tercihi akılcı bir karar olacaktır...

Lakin Tıp seçmek isteyenlerin yeni mezun dr lar ile ciddi olarak görüşmelerini, deneyimlerini fikirlerini öğrenmelerini hararetle tavsiye ederim...

Nasıl ki neredeyse tüm mühendislikler artık ucuz emek konumuna getirilmişse, dr lukta ne yazık ki aynı kaderi paylaşmaya doğru hızla ilerlemektedir...

Şansınız bol olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

Sağlığa yönelik mühendislik tercihi akılcı bir karar olacaktır...

Lakin Tıp seçmek isteyenlerin yeni mezun dr lar ile ciddi olarak görüşmelerini, deneyimlerini fikirlerini öğrenmelerini hararetle tavsiye ederim...

Nasıl ki neredeyse tüm mühendislikler artık ucuz emek konumuna getirilmişse, dr lukta ne yazık ki aynı kaderi paylaşmaya doğru hızla ilerlemektedir...

Şansınız bol olsun...

doktorluğun değeri çok fazla düşmüyor mühendisliğe göre.

Bütün mesele arz talep. Bayağı tıp fakültesi açıldı. Ama yeni açılan mühendislik fakülteleri sayısı akıl almaz boyutlarda.

tıp fakültesi açmak zor ve pahalı. Ama müh fakültesi açmak kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Hocam bilkent olmadı diye bilgisayar mühendisliği bırakılıp makina mı yazdın?

Oyle degil ustad ben makine istiyordum ama bilkent bilgisayarda yazmistim ama arkadaslari gordukce ve hocalari falanda duydukca gayet iyi bi bolum oldugunu dusunuyorum yoksa ben tercihimden suphem yok yani ek olarak benim zaten siralamam son 3 seneye gore yetmiyodu birazda sansimi denemek icin yazmistim gelcegini zaten dusunmuyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToninoBaliardo -- 17 Mart 2013; 18:22:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:36:27 >
  • quote:

şimdi bilkentin 90 paralı, 20 yarı burslu, 50 de tb kontenjanı var. o 160 kişi içersinde çok iyi yerlere gelen varsa illa ki tutunamayanlarda olacaktır, gayet normal. aynı şekilde 6 sene tıp fakültesinde okuyup tusu kazanamayıp pratisyen olup sürünen doktorlarda var. bunların olması çok normal. inatla tıp fakültesi okuyun demenin bi manası yok, sen doktorluğu sevmeyen bi adamı zorla doktor yaptırırsın yarın bi gün karşına çıkar ondan sonra doktorlar öyle böyle olur. herkesin ilgi alanları farklı, yetenekleri farklı, hayattan beklentileri farklı. bil müh olup yurt dışına çıkma hayali kuranlar var peki tıp fakültesinden mezun olununca bu yapılabiliyor mu, bilmiyorum belkide oluyordur ama doktor olup yazılımcılık yapamazsınız mesela...

bilkent mezunu olup çok iyi yerlere gelenler de elbet var hem de bir sürü.

Ama mühendis olmak risk almaktır. Tıpta ise risk yok. Devlet iş garantisi veriyor. Devlette çalışmak istemiyorsan bile, özel sektörde mühendise göre daha kolay iş buluyorlar.

Aile dostumuzun oğulları bekoda çalışıyordu bilkent elektronik mezunu. Fabrikayı satmış beko. O da 38 yaşında işsiz kalmış. İş aramış ve bulamamış. Belli yaştan sonra mühendislikte iş bulmak çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

şimdi bilkentin 90 paralı, 20 yarı burslu, 50 de tb kontenjanı var. o 160 kişi içersinde çok iyi yerlere gelen varsa illa ki tutunamayanlarda olacaktır, gayet normal. aynı şekilde 6 sene tıp fakültesinde okuyup tusu kazanamayıp pratisyen olup sürünen doktorlarda var. bunların olması çok normal. inatla tıp fakültesi okuyun demenin bi manası yok, sen doktorluğu sevmeyen bi adamı zorla doktor yaptırırsın yarın bi gün karşına çıkar ondan sonra doktorlar öyle böyle olur. herkesin ilgi alanları farklı, yetenekleri farklı, hayattan beklentileri farklı. bil müh olup yurt dışına çıkma hayali kuranlar var peki tıp fakültesinden mezun olununca bu yapılabiliyor mu, bilmiyorum belkide oluyordur ama doktor olup yazılımcılık yapamazsınız mesela...

Ama mühendis olmak risk almaktır. Tıpta ise risk yok. Devlet iş garantisi veriyor. Devlette çalışmak istemiyorsan bile, özel sektörde mühendise göre daha kolay iş buluyorlar.

Aile dostumuzun oğulları bekoda çalışıyordu bilkent elektronik mezunu. Fabrikayı satmış beko. O da 38 yaşında işsiz kalmış. İş aramış ve bulamamış. Belli yaştan sonra mühendislikte iş bulmak çok zor.

valla üstad senin o 38 yaşındaki arkadaş nasıl bulamamış bilemem benim babam gecen ay emekli oldu 52 yaşında adam memur maaşının 3 katına işe başladı üstelik öyle elektronik makine falanda degil harita mühendisi

• quote:

quote:

quote:

valla üstad senin o 38 yaşındaki arkadaş nasıl bulamamış bilemem benim babam gecen ay emekli oldu 52 yaşında adam memur maaşının 3 katına işe başladı üstelik öyle elektronik makine falanda degil harita mühendisi

hocam bulabilen de çok doğrudur. bizim enişte tedaşta çalışıyordu elektrik mühendisi, emekli oldu özel sektöre geçti.

Ama bulamayan da var. Kısacası mühendislik türkiye gibi gelişmemiş bir ülkede her daim riskli meslektir. İşsiz kalma riski her zaman var

Zaten son yıllarda millet bilinçlendi. Riske girmek istemeyenler tıp tercih ediyorlar.

bu mesleği esas ayağa düşüren hükümettir. Her ile üniversite kampanyası ile liseden bozma mühendislik fakülteleri açıldı. Piyasanın ihtiyacının 3-4 katı mühendis yetişiyor.

Tamamen göz boyama amaçlı bu politikalar, sadece üniversite mezunu işsiz sayısını arttıracak. Başka bir işe yaramayacak.

piyasada karşılığı olmadığı halde üniversite açmak, üniversite kavramının içini boşaltmaktan başka bir şey değil.

herkes mühendis olmamalı. Türkiye'de belli bir yüzdeye giren adam mühendis olmalı. Bence.

• quote:

quote:

quote:

hocam sen güzel anlatıyorsun biraz daha anlatsana bilgisayar mühendisliği hakkıdna ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

hocam sen güzel anlatıyorsun biraz daha anlatsana bilgisayar mühendisliği hakkıdna ?

hocam hani benim öyle şu dogrudur şu yanlıstır deme yetkim yok ama bildiklerimi paylaşayım senle
    acıkcası oldukca sabır isteyen bir meslek kod yazmak yeri geldiginde aylarını alabilir
    bunun dışında bu kod yazma olayını herkes yapıyor diyenler olabilir herhangi bir kursa gidip ama senin boğaziçinde bilkentte odtüde alacagın egitimle bir olması mümkün degil zaten sorunda burdan doguyo herkes bilgisayar mühendisi bizim memlekette
    bunun yanında yapacagın bir çok iş maddesel degil yapay zeka olayı oldukca fazla
    şimdilik aklımdakiler bu kadar aklıma geldikce eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToninoBaliardo -- 18 Mart 2013; 20:07:02 >
  • Çok sağol Allah razı olsun
  • bence yüksek puan alabiliyorsanız tıp yazın. geleceğinizi garanti altına alın. ama illa mühendislik yazıcam diyorsanız bilgisayar güzeldir.
  • quote:

bence yüksek puan alabiliyorsanız tıp yazın. geleceğinizi garanti altına alın. ama illa mühendislik yazıcam diyorsanız bilgisayar güzeldir.

Bu kadar garantici olmak zorundamıyız?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.