bence yüksek puan alabiliyorsanız tıp yazın. geleceğinizi garanti altına alın. ama illa mühendislik yazıcam diyorsanız bilgisayar güzeldir.
Bu kadar garantici olmak zorundamıyız?
senede 7000 bilgisayar mühendisi çıkıyorsa, evet.
quote:
Orijinalden alıntı: Nicotinell
quote:
Orijinalden alıntı: rashid52
quote:
bence yüksek puan alabiliyorsanız tıp yazın. geleceğinizi garanti altına alın. ama illa mühendislik yazıcam diyorsanız bilgisayar güzeldir.
bill gates harvardı bırakınca kendi şirketini kurdu şimdi bu halde.. risk almasaydı sabit bir ücretle herkes gibi bir hayatı olacaktı.
quote:
quote:
quote:
quote:
bill gates harvardı bırakınca kendi şirketini kurdu şimdi bu halde.. risk almasaydı sabit bir ücretle herkes gibi bir hayatı olacaktı.
dostum bilkent bilgisayar'dan çok iyi yerlere gelebilirsin.
Ama dandik bir üniversite nin bilgisayarını okursan belki işsiz bile kalabilirsin.
Bilkenti bitirip orta karar bir mühendis de olabilirsin.
Doktorluğu seçersen, prestij, para, iş garanti.
Sana bu garantiyi sunan tek meslek bu.
Ben de yazmadım tıpı burun kıvırdım şimdi kafamı duvarlara vuruyorum. Türkiye'de idealistlik sökmüyor.
Gençler bilebilse yaşlılar yaşayabilse.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
dostum bilkent bilgisayar'dan çok iyi yerlere gelebilirsin.
Ama dandik bir üniversite nin bilgisayarını okursan belki işsiz bile kalabilirsin.
Bilkenti bitirip orta karar bir mühendis de olabilirsin.
Doktorluğu seçersen, prestij, para, iş garanti.
Sana bu garantiyi sunan tek meslek bu.
Ben de yazmadım tıpı burun kıvırdım şimdi kafamı duvarlara vuruyorum. Türkiye'de idealistlik sökmüyor.
Gençler bilebilse yaşlılar yaşayabilse.
Tıp yazmadın da ne yazdın peki merak ettim şimdi
elektrik elektronik yazdım.
tıp değerini kolay kolay kaybetmez. doktor açığı var baya çok. bu bir
ikincisi tıp fakültesi açmak masraflı bir iş, o yüzden tabela üniversitelerinde her bölümü açıyorlar ama tıp açamıyorlar
quote:
ikincisi tıp fakültesi açmak masraflı bir iş, o yüzden tabela üniversitelerinde her bölümü açıyorlar ama tıp açamıyorlar
Hocam kaçıncı sınıfsın
Önümüzdeki yıllarda ülkemizde doktorluğun nasıl bir değer kazanacağını öğrenmek isteyen "işimiz nasılsa garanti" "parası süper" diye tıp yazacak genç arkadaşlar, youtube da "sağlıkta dönüşüm" diye aratıp Prof.Dr.Cenk Bilen in videosunu izleyebilirler.
quote:
mahsuru yoksa okulunuzu merak ettim
quote:
1) Ege hacettepe gibi okullarda okumak 1-0 geriden başlamak anlamına gelir mi? oraların eğitimi nasıl???????
2) bilgisayar mühendisliği hakkında bilgisi olan arkadaşlar Siz olsanız hangisine giderdiniz.
ege'de inşaat okuyacağına odtü'de maden oku. kesin 1-0 yenik başlarsın. etiket herşeydir.
quote:
Orijinalden alıntı: baris_yildiz
quote:
1) Ege hacettepe gibi okullarda okumak 1-0 geriden başlamak anlamına gelir mi? oraların eğitimi nasıl???????
2) bilgisayar mühendisliği hakkında bilgisi olan arkadaşlar Siz olsanız hangisine giderdiniz.
ege'de inşaat okuyacağına odtü'de maden oku. kesin 1-0 yenik başlarsın. etiket herşeydir.
Hocam okuyor musun? bu soruyu şunun için soruyorum. Adam liseyi bitirmemiş sağdan soldan duyduğunu gelip bana anlatıyor ondan dolayı
quote:
quote:
quote:
Hocam okuyor musun? bu soruyu şunun için soruyorum. Adam liseyi bitirmemiş sağdan soldan duyduğunu gelip bana anlatıyor ondan dolayı
bir anadolu üniversitesinin. müh. bölümünü bitirdim. tanıyan çıkmasın diye ismini vermiyorum. ad soyad kabak gibi ortada.
dediğim gibi odtü, boğaziçi, itü çöpçülük meslek yüksekokulu da olsa buraları yaz.
quote:
quote:
gercekten bu kadar önemlimi yani odtüden hiç yüzüne bakılmayan bir bölüm daha iyi mi diyorsunuz anadoluda bir mühendislik yazmaktan ? yanlıs anlamayın bilmedigim icin soruyorum aydınlatırsanız sevinirim
ben katılmıyorum ege inşaat odtü madenden iyidir
quote:
ben katılmıyorum ege inşaat odtü madenden iyidir
Doğrudur...
Ege inşaat, Odtü madenden çok daha ehvendir...
"Etiket" olayı ne yazık ki değerini hızla yitirmekte... Günümüz Türkiyesinde geleceği doğru okuyup "sonuç alıcı bölüm"ü seçmek daha kritik öneme sahip...
24 yıllık mühendis olarak şunu diyebilirim, şansınızı/farkınızı okurken kendiniz yaratacaksınız, salt okul ismine/lobisine güvenirseniz ciddi hayal kırıklığı yaşarsınız... Bizler ve bizden önceki kuşaklar cidden şanslıymışız, lakin artık ülkemizin dinamikleri ve piyasa işleyişi çok farklı...
Forumlardan bilgi alın ancak en doyurucu bilgileri istediğiniz bölümlerin meslek odalarından (TMMOB, Tabibler odası vb) alabilirsiniz. Çekinmeyin, gidin bulunduğunuz ildeki şubelerine, sorun anlatsınlar problemleri, sektörlerini... Örnek vermem gerekirse hem inşaat mühendisleri odasına hemde maden müh. odasına gidin bilgi alın, siz karar verin hangisi makuldür sizin beklentinize uygundur...
Şansınız bol olsun...
demin annem söyledi, bi tanıdığın oğlu kırıkkale makine mezunuymuş ve işsizmiş. Son zamanlarda çok işsiz mühendis haberi alıyorum sağdan soldan. Gelecekte her apartmanda 3-4 tane işsiz mühendis olacak. Çünkü elektrik elektronik 11.000'e, makine 10.000'e, inşaat 8000'e, bilgisayar 7000'e, endüstri 5000'e dayanmış durumda kontenjan bazında.
Buna karşın piyasanın ihtiyaç duyduğu mühendis sayısı hemen hemen aynı. Kontenjanlar yıllık ihtiyacın belki 3 belki 4 katı. Bu da demektir ki, mezun olanların %80'inin diplaması çöpe gidecek. Mühendislik yazacak arkadaşların kontenjanları incelemesini tavsiye ederim. Bence bu ülkede mühendislik bitmiştir. Riske girmeden tıp yazılmasını öneririm, yüksek puan alanlara.
up
quote:
demin annem söyledi, bi tanıdığın oğlu kırıkkale makine mezunuymuş ve işsizmiş. Son zamanlarda çok işsiz mühendis haberi alıyorum sağdan soldan. Gelecekte her apartmanda 3-4 tane işsiz mühendis olacak. Çünkü elektrik elektronik 11.000'e, makine 10.000'e, inşaat 8000'e, bilgisayar 7000'e, endüstri 5000'e dayanmış durumda kontenjan bazında.
Buna karşın piyasanın ihtiyaç duyduğu mühendis sayısı hemen hemen aynı. Kontenjanlar yıllık ihtiyacın belki 3 belki 4 katı. Bu da demektir ki, mezun olanların %80'inin diplaması çöpe gidecek. Mühendislik yazacak arkadaşların kontenjanları incelemesini tavsiye ederim. Bence bu ülkede mühendislik bitmiştir. Riske girmeden tıp yazılmasını öneririm, yüksek puan alanlara.
mühendislik hiç biter mi en iyilerinden olduğun sürece kralsın yoksa dünyada insanlık bitti bak 7 milyar insan var senin değerin 7 milyarda 1 mi hayır herkesin değeri kendi ellerinde...
quote:
Orijinalden alıntı: megaman01
quote:
mühendislik hiç biter mi en iyilerinden olduğun sürece kralsın yoksa dünyada insanlık bitti bak 7 milyar insan var senin değerin 7 milyarda 1 mi hayır herkesin değeri kendi ellerinde...