Şimdi Ara

ODTÜ-ODTÜ Kimya Mühendisliği Soru Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, herkese geçmiş olsun öncelikle, sıralamalar iyi gelmiş umarım dilediğiniz yerlere girersiniz. ODTÜ Kimya Mühendisliği 4. sınıfa geçtim, ODTÜ ve bölümle ilgili sorularınız varsa cevaplayabilirim.

• up

• Kimya mühendisi ne yapar hocam ? Sanırım yanlış algı var kimyagerle karıştırıyor çoğumuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İş imkanları nasıl mezun olduktan sonra iş bulmakta sıkıntı çekilen bir bölüm mü hocam ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Retcken R kullanıcısına yanıt

İsminin aksine kimya ağırlıklı bir bölüm değildir, bu yönüyle kimya ve kimyagerlikten ayrılır. İleri seviye matematik ve fiziğin kullanıldığı dersleri vardır. Derslerinin bir kısmı makine mühendisliği ile ortaktır. Kabaca yaptığı işi ''fabrika tasarımı'' olarak tanımlayabiliriz. Kimyasal reaksiyonları içeren processleri hem ekonomik hem de çevresel boyutu düşünerek dizayn eder, kurar, işletir, yönetir. Yani üretimin olduğu her alanda kimya mühendisi vardır.

• Heum kullanıcısına yanıt

Yurt dışında daha çok ihtiyaç duyulan bir meslek genel olarak ülkemize göre. Ancak ODTÜ özelinde ben iş bulmakta zorlanan birini duymadım. Muhtemelen top üniversitelerin hepsinde durum böyledir.

• hocam bu bölüm için ben kimya istemiyorum. Mühendislik yapmak istiyorum diyen birine uygun mudur? İnternette bulması zor. Bu bölümü okuyanlar tam olarak ne iş yapıyor. Ve düz kimya bölümünden ne farkı var?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

Hocam bu bölümde mühendisliğin dibini hissedersiniz, gerçekten çok zor ve bana zevkli geliyor. Kimya mühendisliği zaten 4 temel mühendislikten biridir. Düz kimya bölümünde neredeyse sadece kimya görüyorsunuz, laboratuvar çok ağırlıklı, sürekli deneyler. Ne iş yaptığını hemen yukarda yazmıştım. Daha detaylısını daha işe başlamadığım için ben de söyleyemem. 1 hafta sonra TÜPRAŞ'ta stajım var belki oradan sonra daha ayrıntılı bilgi verebilirim bu konu hakkında.

Edit: Kimya mühendisliğinde gördüğünüz kimya dersi sadece 4 tanedir. 1. sınıfta 2 tane genel kimya görürsünüz, lisenin devamı gibi. 2.sınıfta ise Organik ve Analitik Kimya görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizzo -- 28 Temmuz 2021; 21:13:24 >
  • schizzo kullanıcısına yanıt
    Hocam mesele şu. Bir arkadaşa bölümü öneriyorum. Aslında seveceği bir bölüm. Ama adı kimya olduğu için direk eliyor bölümü. İşinin kimyagerlik değil de mühendislik olduğu birine nasıl anlatılabilir? Bununla ilgili bir video falan var mıdır? Ya da başka nasıl olur?

Hocam en yakın olduğu bölümler hangi bölümlerdir Peki?

Hocam direkt ders programını atayım bölümün kimya ile alakası olmadığını gösteren. Editlediğim mesajda da sadece 4 tane kimya dersi olduğunu yazdım.

che2.metu.edu.tr
    ODTÜ | Kimya Mühendisliği | Lisans Müfredatı
    https://che2.metu.edu.tr/tr/lisans-mufredati

Termodinamik 1-2, Isı ve kütle transferleri, akışkanlar mekaniği, ayırma processleri ve design gibi mühendisliğin baba dersleri vardır. Kimyasal reaksiyon mühendisliğini de unutmayayım, termo2 ile birlikte aldığım en zor ders iki derstir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizzo -- 28 Temmuz 2021; 21:19:31 >

Makine mühendisliği

• Eyvallah hocam çok sağolun bilgiler için.

• Odtü metalurji hakkında bilginiz var mı
    Kimya mühendisliği ve metalurji malzeme arasında kaldım temel farkları nelerdir?
    Kimya mühendisleri genelde nerelerde çalışıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forthosewhodiedalone F kullanıcısına yanıt

Metalurji daha çok malzeme bilimi hocam, kimya mühendisliği ile oldukça farklı. Direkt orada okuyan bir arkadaşım yok, derslerini de almadığım için net bir bilgi veremiyorum. Kimya Mühendisliği mezunları Türkiye' de her firmada çalışır. Yoğun olarak Tüpraş, Eti soda, Kazan soda, P&G, Novartis, Pepsi, Efes, Şişecam, Oyak, Nestle ve aklıma şu an gelmeyen oldukça fazla yerlerde iş imkanı bulabilir.

• Up, sorularınız varsa alabilirim.

yurtdısı olanağı ne hocam? illaki vardır ama çıkış hakkında bilginiz var mı?

Türkiye’de yurt dışına göre daha az ihtiyaç duyulmasının sebepleri neler hocam

• Hocam çalışma ortamı kimyasallara çabuk tepki veren birisine uygun mudur? Tercihimde var ama yukarı veya aşağı alabilirim. Ve geçen bi şey gördüm odtü jeoloji için çocuklar hocalara bölüm tanıtımına gidince nasıl çap yaparız diye bir sürü şey sormuşlar.Kimya mühendisliğine gelen öğrencilerin kafası böyle mi yoksa kendi bölümüne odaklı bi şekilde mi düşünüyor herkes ya da çoğunluk

• has2016 H kullanıcısına yanıt

Ortalamanız 3 ve üstü olursa hocalar yurt dışında yüksek lisans için yardımcı oluyorlar, referans kullanabiliyorsun, o yönden rahat oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.