Kimya mühendisleri genel olarak üretimin olduğu yerlerde çalışırlar. Türkiye'de üretim kısıtlı bildiğiniz gibi, tüketen bir ülke dışa bağımlı. Ana sebebi bu maalesef. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizzo -- 16 Ağustos 2021; 9:30:35 > |
ODTÜ-ODTÜ Kimya Mühendisliği Soru Cevap (2. sayfa)

-
-
Hocam kimya mühendisinin kimyasallarla çok alakası yok laboratuvara girmediği sürece. Üretimi denetleyen bir şef gibi düşünebilirsin. Benim arkadaşlarımdan şu ana kadar şöyle çap yapayım gibi bir düşünce duymadım. Genelde herkes bölümüne odaklı, rekabetin 10-15 kişi arasında son derece yüksek olduğu bir bölüm.
-
Nasıl fizik ağırlıklı ya hayallerim suya düştü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam siz yurt dışı mı düşünüyorsunuz yoksa tr mi.. İtü odtü mezunları türkiyede çok iyi yerlere gelebiliyor mu üretim kısıtlı olmasına rağmen
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam odtüdeki sayısal bölümleri zorluk olarak sıralarsak kimya mühendisliği tahmini olarak kaçıncı olur ? ben en azından bilgisayar,elektronikten,endüstriden zor olduğunu düşünüyorum
-
makineye en zor diyorlar.o zaman kimya mühendisliğine de 1,2 denebilir sanki.
-
Bunu net olarak cevaplayamayız diye düşünüyorum her bölümü görmeden. Ancak arkadaş çevresinden gözlemlerime göre ee-makine-kimya en zor üçlü.
Yurt dışı fırsatı olursa direkt giderim, hiç düşünmem. Ancak dediğiniz okulların etiket avantajı tabii ki oluyor Türkiye’de.
anladım hocam teşekkürler
-
Lisedeki fizik gibi değil hocam, lisedeki derslerin herhangi birine göre kalıba sokamayız aslında ancak kimya ağırlıklı değil onu söyleyebilirim.
hocam ODTÜ değil ama boun kimya Mühendisliği düşünüyorum. Gündemde olan gelişmekte olan yeni alanları var mı ? Mesela AI ve machine Learning alanlarıyla sentezlenebilir mi ? Yüksek lisansımı bu tarz daha güncel alanlarda yapabilme şansım olur mu acaba ? Ve yurtdışına en cok hangi sektörlerde gidiyor mezunlarınız?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X