Şimdi Ara

ODTÜ MİMARLIK mı FIRAT TIP mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pazardan karpuz mu seçiyorsun muhabbeti olmasın diye söylüyorum ikisi de bugüne kadar düşündüğüm hakkında fikir sahibi olduğum meslekler.

• Odtu mimarlik tabi ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırat tipa gelirsen haberim olsun. Tanışiriz,sınav önerisi alirim

• sınav önerisi?
  • Yanliş yazmişim. Yani sınav için öneri (kaynak,plan..vs. )

• up
  • gözüm kapalı ODTÜ gözüm kapalı MİMARLIK seçerdim hakkında hayırlısı olsun kardeş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çapa Tıp mı Koç MBG mi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tıp tıp dır tıp forever

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimarlığın her şeyi iyi güzel de şu gelecek korkusu beni sıkıntıya sokuyor
  • odtü mimarlık en az tıp kadar zordur. hatta belki fırat tıptan daha zordur. ayrıca mimarlık biraz sanatsal bir iştir. sürekli tasarım yaparsın. proje zamanları günlerce çok az uykuyla yaratıcı düşünmeye çalışırsın. ama çok da zevklidir. inşaat müh okuyorum, inşaat mühendisleri mimarların köpeğidir diyebilirim
  • Neden itu mimarligi eledin ?

• kardeş doktor olursan inan mimarlıktan daha çok sıkıntı çekersin herhangi bi mimar olsan anlardım ama ODTÜ MİMARLIKtan mezun olup iş sıkıntısı çekmek yetenek ister ayrı bi çaba ister. Babam müteahhit ondan biliyorum onun tavsiyeleriyle inş müh okuyorum iyki de okuyorum mimarlığa geçmeye çalıştım olmadı sen bu fırsatı bulmuşsun sakın kaçırma büyük düşün kendi ofisini açtığında alıcağın projeler vs benim babamın şuan iş yaptıkları mimarın (kadın mimar kocası inş müh ofis açmışlar) aylık gelirler ortalama 20milyar ve sadece 4 yıllık mezuniyet kendini geliştirmek işini sevmek ve işini bilmek . Doktor ol o sıkıntıları ve elazığda oku ortam yok bi şey yok ondan sonra mezun oldun bunun TUS u var bilmem nesi var. Doktor olduğunda hemen iş bulur 3-5 dolaylarınla gezinirsin. Kademe atladıkça işte doçentlik vs veya sağlam bi özel hastanede çalışırsan 15-20leri rahat görürsün ama onun ne kadar olabilir olduğu sana kalmış. ODTÜ MİMARLIK diyosun hocam ya oku bence aslanlar gibi. Ofis açmak istemezsen AĞAOLU ELSİYM LİFE falan firmalarda çok rahat iş bulursun meslekte 3-5 yıla deli paralar kırarsın ha keza kendi ofisi açarsan yine öyle. Hem doktor olup hastane odası hastane koridorları mı okurken kadavra incelemek mi buna dayanamayıp ikinci sınıfta diş e mi geçsem diye düşünmek mi yoksa ofisinde veya çalıştığın şirketle mimarlık mı projeler mi hastalar mı kadavra sabahlara kadar kalın kalın kitapları mı okumak yoksa sabahlara kadar projeler çizmek maketler mi yapmak. Şehir elazığ vs ankara , okul fırat vs odtü, eğitim dili türkçe vs ingilizce.. Sadece iş imkanı olarakta değerlendirme bence hocam.Yani kuşkusuz sağlık sektörünün doktorluğun garantisi ortada ama ömrünün sonuna kadar bu işi yapmak etrafında doğan ve ölen insanlar üstelik ne doktoru olucan beyin cerrahı kardiyolog kbb cildiye insanların bedenleriyle uğraşmak onların canlarını sana emanet etmesi veya mimar olmak inş projelerini çizimlerini sana emanet etmesi hangisi seni çekiyo ? Senin şu soruyu kendine sorman lazım hocam. Steteskop mu T Cetvel mi ? Allah hakkında hayırlısını versin inşallah :)

• @mert-hc mimarlık evet dediğiniz gibi zor ama tıptaki gibi bilgi birikiminden dolayı olan bir zorluk değil. tıkanıyorsun sanırım bir yerden sonra :)

@Wadlab itü mimarlığı istanbulun pahalı olması, yurt imkanları, yabancı dilinin odtü kadar yeterli olmaması açısından eledim. sahadan çok akademik kariyer düşünüyorum, dil lazım.
  • Bende tam aksine itu mimarlığın hazırlığı çok iyi diye biliyorum,tabi akademik kariyer düşünüyorsun bir sey diyemem.Banada odtu sırf kampusu guzel diye yakın geliyor.İtu taskislaya kampus bile denemez sadece kucuk bir orta bahcesi var.

• Bence fırat tıp daha mantıklı
  • Wadlab kullanıcısına yanıt
    itü taşkışla güzel, tarih kokan bir bina ama bilmiyorum ya dediğim gibi itü uygulamada iyi, ben de bir bayan olaraktan o şekil bir çalışma koşulu istemiyorum.
  • up
  • Odtü adı yeter

• up
  • Odtü mimamırlık tutuyo ve daha düşünüyosun ha Hocam aman kaçırma bu fursatı yaz git mimarlığa hem okuldaki 5 senen hem de iş hayatında çok güzel geçicek emin ol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.