Şimdi Ara

odtü işletme, yanlış mı yaptım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
15.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşletme 2003 yılında hayallerimi süsleyen bölümdü.Odtü'ye elim uzanmazdı ancak ege, dokuz eylül isterdim.O zamanlar puanları çok yüksekti hukuk 330 ege işletme 320 puan.Son yıllarda işletme battı.Özellikle aöf batırdı işletmeyi.Bende izmir'de bir işletmeye puanım yetmiyorsa aöf yazarım demiştim aöf okudum diğer şehirleri yazmadım.Geçen yıl deneme amaçlı öss'ye girdim işletmeye yeter puan aldım ama yazmadım artık yazılmaz odtü gibi üniversite olunca iş değişir tabi.Hukuk hala iyi.Onu da 10 sene içinde batırırlar.
  • Benim de bir zamanlar hayalimdi odtü işletme. Ancak yeterli puanı alamadım şimdi istanbul hukuktayım iyiki de kazanamamışım diyorum. İşletme biraz sakat bi bölüm gibi geliyor tabi odtü ve boğaziçi ayrı ama özel sektörde sadece okula bakmıyorlar. Özel sektörde patronumdan emir almak yerine avukat olup kendi kendimin patronu olurum diyorum. Rehber hocamızın yeğeni boğaziçi işletme mezunu senelerdir işsizmiş. İnsan tutuk, asosyal vs olunca özel sektörde biraz zor yer edinir gibime geliyor. Senin yapman gereken 2 yabancı dil öğrenip(Ki öğrenecekmişsin de) odtünün sosyal ortamında pişmek Ondan sonrasını seni işe alacak adamlar düşünsün

• quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Hiç okumayan it-çakaldan iyidir arkadaşım. Bende 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı kazandım, kendi bölümüm (meslek lisesi) mutluyum, Tekirdağ'a gidicem ama olsun, arkadaşlarım ya özel ya başka bölümler, Marmara pazarlama falan.. İstemiyorum o bölümlerde işim ne ? Allah'ın izniyle 4 seneye tamamlar bilgisayar mühendisi olurum..

koptum yoruma ya.adam odtülü arkadaşım.hiç okumamaktan iidir ne demk

• Yorum yazan herkese tesekkurler arkadaslar
  • Valla kardeş senin yerin yerinde olsam kesinlikle ankara hukuk yazardım ben ankara hukuk yazdım küsürlü puanla kaçtı gazi hukuk geldi şu an iyiki gelmiş diyorum o ayrı.İnsanların ne düşündüğünü de salla derim eski kafalı insanlarda ya tıp ya hukuk ya mühendislik iyi bölümlerdir gerisini sallamazlar.Arkdaşla gidiyoruz mesela soruyolar nereyi kazandın işte o diyo mesela maliye ben diyom hukuk arkadaşıma hemen hukuka puan yetmedi mi diyolar.İnsanlar ahkam kesmeyi iyi bilir kardeşim sen yoluna bak salla gitsin hem bölümün de gayet iyi zaten.Okula girdikten sonra anlıyo insan hakikaten iş imkanlarının ne olduğunu hukuk mezunlarının nerdeyse tm alanında giremediği meslek yok.İşletme,iktisat,siyasal,maliye,kamu yönetimi,uluslararası gibi bölümlerin mezunları hukukçular yüzünden eskisi gibi iş bulamıyo artık.Sen odtü işletme yerine daha düşük bi işletme yazsaydın kusura bakma s.lak derdim ama bölümün iyi hocam okulun zaten iyi.Bence çok rahat ve düzgün bir iş bulursun.2.dil de öğrencem diyosun seni kimse tutamaz artık

• Ankara hukuka giriyodum, yazmadım. Evet hukuk geniş bı alan işletmecinin isini yapabilir. Ama hukuk biraz muhafazakar bı alan, hayatın Adliye'de devlet dairesinde geçecek. Özel sektör gibi renkli olmayacak mesela. Neyse artık herkes yaptı tercihini, yolumuza bakacaz.
  • Mühendislik bölümünü bitiren adama mühendis diyorlar.

İŞletmeyi bitiren adama hangi ünvanla hitap edebiliriz bilmiyorum. Eğer mezun oldukdan sonraki hayalin mali işler üzerine ise üniversite bittikden sonra SMMM sınavını kazanıp Mali müşavir olmadığın sürece hangi üniversitede okursan oku hikaye.. 4 yıl üniversite oku mezun ol... Muhasebecilik yapabilmek için Smmm sınavını kazan 3 yıl sıtaj yap sonra ruhsat alabilmek için 6 ders sınavını yazılı ver. Alt tarafı muhasebecilik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balanced blue

Mühendislik bölümünü bitiren adama mühendis diyorlar.

İŞletmeyi bitiren adama hangi ünvanla hitap edebiliriz bilmiyorum. Eğer mezun oldukdan sonraki hayalin mali işler üzerine ise üniversite bittikden sonra SMMM sınavını kazanıp Mali müşavir olmadığın sürece hangi üniversitede okursan oku hikaye.. 4 yıl üniversite oku mezun ol... Muhasebecilik yapabilmek için Smmm sınavını kazan 3 yıl sıtaj yap sonra ruhsat alabilmek için 6 ders sınavını yazılı ver. Alt tarafı muhasebecilik...

özel sektör
  • ODTÜ'de olman iş bulmanda çok yardımcı olacaktır.. Şimdiden işin hazır diyelim aslında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ana18

quote:

Orijinalden alıntı: ana18

Ankara Siyasal- İşletme yide ben kazandım bu sene.Tabi Odü kadar olmasada benim bölüm hakkındaki düşüncelerinizi merak ettim doğrusu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ApAtHe89

quote:

Orijinalden alıntı: Balanced blue

Mühendislik bölümünü bitiren adama mühendis diyorlar.

özel sektör

Özel sektör de bile Mali işler alanında çalışmak söz sahibi olmak istiyorsan en az 1 dil o da İNG (standart) ve artı SMMM ünvanına sahip olmanı istiyorlar. Özellikle de büyük grup şirketlerde... Yani demek istediğim şu ister kendi işin için ister özel sektör için olsun artık Smmm ünvanı aranır oldu.En azından mali işler alanında .... Artık işletme ve muhasebe alanın da 4 Yıllık fakülte mezunu olmak yetmiyor.

• doğrudur, koştururuz tabi bakalım artık hepsinin zamanı gelince
  • odtü güzeldir odtü. işletmede güzel kızlar var da biraz geç kalmışın heralde 89luysan. 1 sene almanca 1 sene hazırlık okuyacam diyosun üstüne 2 sene kayıp daha. çok hata yaparsın bence. ben de 89luyum seneye mezun olucam ama dönemimde 90lılar bile var(hem lisede hem ünide hazırlık atlayanlar, ben sadece lisede atlamıştım) şimdi düşününce keşke hazırlık okumasaydım da o 1 yılı da kaybetmeseydim diyorum düşün yani. askerliği var cartı var curtu var şimdiye mezun olurdum en kötü 1 senede askerliği çıkarırdım aradan.

*yanlş anlama da işletme o kadar da zor değil zaten o 2 senede öğrenceklerini okul zamanı da halledebilirsin. seçmeli almanca alırsın sürekli 4 tane kur vardı sanırım. ing. seviyeni bilmiyorum da atlayabilirsen iyi olur onu da ben össye kastım diye 1 sene yatmak için okumuştum pişman oldum sayılır iş hayatını düşününce, ama hazırlık da en güzel senelerden biriydi o da ayrı mesele tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 22 Ağustos 2010; 16:33:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acheron

odtü güzeldir odtü. işletmede güzel kızlar var da biraz geç kalmışın heralde 89luysan. 1 sene almanca 1 sene hazırlık okuyacam diyosun üstüne 2 sene kayıp daha. çok hata yaparsın bence. ben de 89luyum seneye mezun olucam ama dönemimde 90lılar bile var(hem lisede hem ünide hazırlık atlayanlar, ben sadece lisede atlamıştım) şimdi düşününce keşke hazırlık okumasaydım da o 1 yılı da kaybetmeseydim diyorum düşün yani. askerliği var cartı var curtu var şimdiye mezun olurdum en kötü 1 senede askerliği çıkarırdım aradan

yaş 18 ya daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApAtHe89 -- 31 Ağustos 2010; 0:38:19 >
  • Hayalimdeki bölümdesin. Bende işin içini bilmiyorum ama bazıları ODTÜ de işletme okunmaz diyorlar (teknik üni olduğu için) eğer o puanı yaparsan onun yerine hukuk felan düşün demişlerdi bana. Bende şu an kararsızım ama odtü işletme puanını yaptığımda (inşaallah) odtüyü düşünmeden yazarım. Bence sevin istediğin yeri kazanmışsın milleti çok takma, hayırlı olsun. :)
  • odtü işletme deyince o haaa...diyen hoca ne mezunuymuş merak ettim
  • insanların ne dediğine bakma sevdiğin bölümü oku ben de bazı hukukların yarı bursluları tutarken iktisat yazdım sadece. sevdiğin işi yaparsan çok çabuk yükselirsin ki senin üniversitende odtü. eski kafalı onları diyen adamlar hukuk okuyacaksın tmysen vs vs diyenler. eskiden öyleymiş çünkü türkiyede özel sektör diye bir şey yoktu uluslararası firmalar bankalar azdı. bence süper bir bölüm ben de yazdım ama tutmadı açıkçası biraz da kıskandım umarım güzel işlere gireriz hep beraber.
  • Millete kalırsa sen bastan hata yaptın mf varken neden gidip tm seciyorsun.Sen kendi ideallerini olursturmussun kendinden eminsen hic pişman olmana gerek yok

Bizim ülkede neden tm-ts lere kötü gözle bakıyorlar(mf yim ama ben bile şikayetciyim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

odtü işletme deyince o haaa...diyen hoca ne mezunuymuş merak ettim

istanbul matematik biri.

biri de boğaziçi pdr
  • Abi şaka mısınız adam odtü işletme diyor ne kötüsü
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.