Şimdi Ara

ODTÜ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ODTU bildiginiz uzere daha cok siyasal kimliğiyle insanlarin kafasinda algilar birakan bir universite ve tabiiki de benimde. Oncelikle sorumu odtu'dr okuyan ya da tanidigi olan arkadaslar dogru ve ciddi cevaplar verirse sevinirim. Amacim siyaset felan yapmak değil.
    Gelelim soruya odtu insanlarin kafasında izlenim olarak sol kimligiyle one cikan bir universite. Ancak kimi odtululer durumun hic boyle olmadigini tam aksine odtude öğrenci kimligi olarak sağ olarak tabir ettiğimiz muhafazakar kesimin daha agirlikta oldugu soyleniyor. Odtu ile ilgili soylenenlerin ve basında gecenlerin palavradan ibaret olduğunu odtude olaylar cikaranlarin odtulu olmadigi soyleniyor. Odtulu arkadaşların bu konudaki izlenimleri neler acaba cok merak ediyorum dogrusu? Gercekten boyle bir durum söz konusu mu yoksa tam tersi durum mu gecerli bunun cevabını odtululerden ogrenmek istiyorum.lutfen tarafsizca fazla siyasete girmeden cevap verirseniz sevinirim. Bir de odtu'de okumus bir kisinin odtunun siyasi kimligiyle ilgili bir makalesi vardi ve makalede gecen siyasi oran su sekildeydi.
    Odtululerden;
    % 30 sag kesim
    % 20 sol kesim
    % 50 de etliye sutluye fazla karismayan tipik anadolu insani oldugu geciyodu aynen makalede.
    Ayni zamanda odtu'de arkadaslar arasi sag sol gruplasmalari mevcut mu? Yine ayni makalede odtunun 12 kisilik bir yurt odasinin yarisina sagci kalan yarısına kolaylikla solcu konulabilecegini ve aralarında hicbir problem yasanmayacagi geciyodu. Siz de Odtulu olarak bunu dusunuyor musunuz?
    Cevaplarsaniz sevinirim. Iyi forumlar herkese...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Odtü'de her kafada insan var rahat ol.. Evhamlı olmanın kimseye bir faydası yok. Senin siyasi görüşünde de bir sürü insan var senin siyasi görüşüne zıt da.. Eylemlere katılıp katılmama senin elinde.. Kimseyi sen sağcısın sen solcusun diye asıp kesmiyorlar merak etme.

%30 sağ, %20 sol oranını bilmiyorum ama evet sağcılar da var Odtü'de bir hayli.. Elbet bir Gazi değil tabi elinde tespih, milletin saçına sakalına karışan.. Ama evet sağcılar da mevcut.

Odtü yazacaksan bu tarz düşünceler sana engel oluşturmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 7 Temmuz 2014; 5:41:41 >

METU EEE
  • Ben öncelikle şunu belirteyim ki; Muhafazakar bir ODTÜ öğrenicsi olarak şimdiye kadar bu sebebten dolayı ODTÜde hiçbir sıkıntı yaşamadım.

ODTÜde her tipten adam vardır. ODTÜnün sol imajı daha çok medyadan kaynaklanıyor. Ama özellikle öğrencilerin çoğunun böyle olmadığı bir gerçek. ODTÜde iki adet cami vardır. 2000e yakın kapasitesiyle inşaat müh. nin ilerisindeki minaresiz ODTÜ cami ve yaklaşık 500 kapasitesiyle işçi mescidi diye de bilinen yapı işerinin yakınındaki cami. Ve bu camiler okul zamanı cumalarda her hafta dışarı taşar. Hatta ODTÜ cami nin her hafta hasırlara taşacağı bilindiği için caminin avlusunda devamlı duran açılır kapanır brandalar (yağmurdan korunmak için) vardır. Bu camiler mekeze biraz uzak olduğu için vakit namazlarının kılındığı yaklaşık 200 kişilik (erkek ve bayan ayrı) kütüphane mescidi vardır ki, sıkışık ders aralarında vakit namazı için bazen burada bile yer bulmak güçleşir. Hatta geçen sene buranın genişletilmesi için rektörlüğe 612 adet dilekçe gönderdik ve netice de biraz daha genişletildi. Velhasıl ODTÜde muhafazakar kesim de azımsanacak düzeyde değildir(Bu okulda solcular yok veya çok az demek değil.).

Fakat medyanın bunlarla pek işi olmaz, onları alakadar eden a1 kapısının önünde polise molotof atan, bekçi kulübesini yakıp eylem yapan 20 30 kişidr.((Bunların da ne kadarının ODTÜlü olduğu hatta öğrenci olduğu tartışılır. Çünkü aralık 2012de göktürk-II fırlatımı sırasında Erdoğan geldiği zaman çıkan olaylarda göz altına alınan 50 kişiden sadece 12si ODTÜ öğrencisiydi. Ayrıca eylem yapılacak günlerde o güne kadar okulda hiç görmediğim 30 40 yaşındaki adamların cirit atması da kendi adıma düşündürücüdür.))

Bunun dışında hocaların (özellikle yaşlı olanlar) ve yönetimin büyük bir kısmı sol görüşlüdür(bu da sağcı hoca yok demek değil.) ama bu da ders ve ders dışı ilişkiler de hiçbir sıkıntı teşkil etmez. Şimdiye kadar öğrenci karşıt bir görüşe sahip olduğu için öğrenciye farklı davranan, sorusunu cevaplamayan, notunu kıran(zaten genelde notlarda curve(çan) vardır.) bir hocayla karşılaşmadım.
    Evet, özellikle hazırlık önünde bağırıp, çağıran stand açanlar çokca mevcuttur. Gelir kağıt, broşür uzatırlar. Almazsan, yanlarına gidip onlara karışmazsan hiçbir sıkıntı olmaz. Zaten genelde yanlarına giden, kendilerini takan pek kimse de olmuyor. Hiçbirini sallamana gerek yok yani.

Netice olarak ODTÜde az veya çok her kesimden insan vardır. Ve taşıdıkları düşünceler bir problem oluşturmaz. Eğitim kalitesiyle, başarısıyla, kampüs güzelliğiyle, imkanlarıyla ve uluslararası tanınmışlıkla kendini ispatlamış, bir marka, bir idol olmuş ODTÜ gibi bir üniversiteye gelmek isteyen birisinin bunlara takılması da hiç mi hiç mantıklı değil bence.

Ayrıca bir gruplaşma olduğunu da düşünmüyorum. Hazırlıkta takıldığım, birlikte çalıştığım ekipte solcu olan, gülen cemaatinden olan, sağcı olan hatta ülkücü olan arkadaş da vardı.Elbette insan kendi kafadarıyla, aynı fikirleri paylaştığı insanlarla birlikte olmak ister. Ama ben bunun bir ayrıma sebep olduğunu düşünmüyorum. Evet, yurtta herkes istedğiyle kalabilir. Sağ görüşlü, sol görüşlü birlikte kalan da çoktur. Ve problem olmaz. Fakat 12 kişilik oda yok. En fazla 4 kişilkik var şu anda...

Bilgisayar Mühendisliği

• Oncelikle sunu soyleyeyim bilkent uni. Ogrencisiyim ve bundan seneler once sorf bu sebeple odtu'yu yazmamistim. Simdi de icimde bir ukte kaldi ve sormak istedim. Internettede bazi makaleler okudum ve senin yazdiklarina ceok benziyor özellikle gokturk uydusu firlatilmasi olayi. Cami icinde internette neredeyse dediklerinin aynisini gördüm. Neyse kismet değilmiş odtuye gitmek. Ancak sizler odtulu olarak tercih donemind ozellikle sag yanlısı insanların icini rahatlatmak icin bu tarz makaleler paylasirsaniz daha iyi olur emin olun odtuyu sirf bu sebeple tercih etmeyenler var. Cevap icin tesekkurler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bilal5071

Ben öncelikle şunu belirteyim ki; Muhafazakar bir ODTÜ öğrenicsi olarak şimdiye kadar bu sebebten dolayı ODTÜde hiçbir sıkıntı yaşamadım.

ODTÜde her tipten adam vardır. ODTÜnün sol imajı daha çok medyadan kaynaklanıyor. Ama özellikle öğrencilerin çoğunun böyle olmadığı bir gerçek. ODTÜde iki adet cami vardır. 2000e yakın kapasitesiyle inşaat müh. nin ilerisindeki minaresiz ODTÜ cami ve yaklaşık 500 kapasitesiyle işçi mescidi diye de bilinen yapı işerinin yakınındaki cami. Ve bu camiler okul zamanı cumalarda her hafta dışarı taşar. Hatta ODTÜ cami nin her hafta hasırlara taşacağı bilindiği için caminin avlusunda devamlı duran açılır kapanır brandalar (yağmurdan korunmak için) vardır. Bu camiler mekeze biraz uzak olduğu için vakit namazlarının kılındığı yaklaşık 200 kişilik (erkek ve bayan ayrı) kütüphane mescidi vardır ki, sıkışık ders aralarında vakit namazı için bazen burada bile yer bulmak güçleşir. Hatta geçen sene buranın genişletilmesi için rektörlüğe 612 adet dilekçe gönderdik ve netice de biraz daha genişletildi. Velhasıl ODTÜde muhafazakar kesim de azımsanacak düzeyde değildir(Bu okulda solcular yok veya çok az demek değil.).

Fakat medyanın bunlarla pek işi olmaz, onları alakadar eden a1 kapısının önünde polise molotof atan, bekçi kulübesini yakıp eylem yapan 20 30 kişidr.((Bunların da ne kadarının ODTÜlü olduğu hatta öğrenci olduğu tartışılır. Çünkü aralık 2012de göktürk-II fırlatımı sırasında Erdoğan geldiği zaman çıkan olaylarda göz altına alınan 50 kişiden sadece 12si ODTÜ öğrencisiydi. Ayrıca eylem yapılacak günlerde o güne kadar okulda hiç görmediğim 30 40 yaşındaki adamların cirit atması da kendi adıma düşündürücüdür.))

Bunun dışında hocaların (özellikle yaşlı olanlar) ve yönetimin büyük bir kısmı sol görüşlüdür(bu da sağcı hoca yok demek değil.) ama bu da ders ve ders dışı ilişkiler de hiçbir sıkıntı teşkil etmez. Şimdiye kadar öğrenci karşıt bir görüşe sahip olduğu için öğrenciye farklı davranan, sorusunu cevaplamayan, notunu kıran(zaten genelde notlarda curve(çan) vardır.) bir hocayla karşılaşmadım.
    Evet, özellikle hazırlık önünde bağırıp, çağıran stand açanlar çokca mevcuttur. Gelir kağıt, broşür uzatırlar. Almazsan, yanlarına gidip onlara karışmazsan hiçbir sıkıntı olmaz. Zaten genelde yanlarına giden, kendilerini takan pek kimse de olmuyor. Hiçbirini sallamana gerek yok yani.

Netice olarak ODTÜde az veya çok her kesimden insan vardır. Ve taşıdıkları düşünceler bir problem oluşturmaz. Eğitim kalitesiyle, başarısıyla, kampüs güzelliğiyle, imkanlarıyla ve uluslararası tanınmışlıkla kendini ispatlamış, bir marka, bir idol olmuş ODTÜ gibi bir üniversiteye gelmek isteyen birisinin bunlara takılması da hiç mi hiç mantıklı değil bence.

Ayrıca bir gruplaşma olduğunu da düşünmüyorum. Hazırlıkta takıldığım, birlikte çalıştığım ekipte solcu olan, gülen cemaatinden olan, sağcı olan hatta ülkücü olan arkadaş da vardı.Elbette insan kendi kafadarıyla, aynı fikirleri paylaştığı insanlarla birlikte olmak ister. Ama ben bunun bir ayrıma sebep olduğunu düşünmüyorum. Evet, yurtta herkes istedğiyle kalabilir. Sağ görüşlü, sol görüşlü birlikte kalan da çoktur. Ve problem olmaz. Fakat 12 kişilik oda yok. En fazla 4 kişilkik var şu anda...

sağcı değilim ama ODTÜ öğrencisi olarak yazdıklarının tamamını doğruluyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burs ile ilgili bir soru
    13 yıl önce açıldı
    YDS ile ilgili kritik soru
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.