|
tamam kanka gönlün olsun hacettepe mühendislikte top tier. Teslada otonom araç yapacağına yazılımcılığı seçmişsin. Hala geç değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
tamam kanka gönlün olsun hacettepe mühendislikte top tier. Teslada otonom araç yapacağına yazılımcılığı seçmişsin. Hala geç değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Ombi kuzddurbagu gundum-ishi, Nugu gurunkilu bard gurutu, Ash Burz-Durbagu burzum-ishi Daghburz-ishi makha gulshu darulu. Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul |
|
bana göre düşünmeden hacettepe bilgisayar düşününce odtü ee. çünkü bu versus'da hacettepe bilgisayar demek için hiç düşünmemiş olmak lazım |
|
E iyi de atiyorum telekomcu olduysan aldigin devre logic veya feedback tarzi derslerin tamami bosa cikiyor ki (boyle biomedical imaging tarzi 4.sinifta donemin belki 5te birinin alacagi derslere girmiyorum bile). Oyle bakarsan telekomcu olmak da zit oldu, veya digital design yapacaksan emtye hakaret, alinan derslerin ise yaramasina bakiyorsaniz kendiniz sifirdan bir telsiz filan yapma işinde calismiyorsaniz muhtemelen bolum derslerinin %80ine hakaret etmis oluyorsunuz. Ki zaten lisans derslerinin inanilmaz intro seviyesinde oldugunu unutmamak gerek Bu iki bolum zamanla ayrismis olsalar da kesinlikle zit bolumler degiller zaten, computer science denen sey electrical engineeringden kopma bir applied math alanı, hala organik bağları dolu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
Kişisel tatminim işi yapmakta değil zaten bachelor degreem olsun diye okuyorum, mühendislik yapmaya pek niyetim yok, bence emeğinin karşılığını veren bir iş değil pek. E bunun bir numaralı sebebi senin her alanda advanced bir konuma gelemeyecek olman. Aselsani filan gecin, hep telekomdan gittik diye oradan örnek vereyim, qualcomm her sene flagship bir mobil modem cikarir, bu projede değil hardwareini yapanin/microcodeunu yazanların bambaşka takimlar olmasını geçtim, chipsetin içindeki bazı kısımların mimarisi bile doğal olarak ayrı takımlar tarafından hazırlanıyor, hazırlanmak zorunda. Bir eleman channel codingde devrim yapmis olabilir, ama bu onun waveform designlari yapabileceği anlamina elbette gelmiyor. Sanıyorum mezunsunuz, bu yüzden benden daha iyi bile bilmeniz lazim, grad levelda isler o kadar ozellesiyor ki anlatmak mumkun degil. Zaten asil sivrilme burada oluyor, sinyali giris seviyesinde bir, transistorleri giris seviyesinde bil, dijitali giris seviyesinde bil, eee? Her mezun bilir zaten. Bir alanda hakiki uzmanlasinca asil aranan eleman oluyorsun dogal olarak, oyle olmasa buyuk firmalarda girla phdli eleman olmazdı pek cok takımda. Ha siz hem bir insan polar coding filan kesfetsin, hem manufactring technique i kendi gelistirsin hem de kallavi emt bilsin de dalgalari tasarlasin filan gibi bir sey dusunuyorsaniz imkansiz o. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Yahu cunku bunlar benzer alanlar temelde. Sofeng oldugunda csciler automataya, digital designa mesafe koymus oluyor mu, evet, teorik ml/computer graphics vs calisirsan da bachelor cycleda aldigin pek çok ders boşa çıkıyor. Quant background katan math derslerini buraya katmadigimi daha once de soyledim bir daba söyleyeyim, bu iki bolum de inanılmaz simply ederseniz applied math cunku. Her seyin temelini bunlar olusturuyo. Hayir zaten hep konu commdan ilerledigi icin oradan yine ornek vericem, eger devre teorisi veya emt, feedback cok cok kritik dersler olsaydi bence gecen donem bulundugum okul zorunlu tutardi syscom bölümünde bu dersleri. Gercekte olan, bolum cs dan bolundugu için 2.sinifta bir tane comparcha giris dersi var, ki o da ilerideki theory of computation veya parallel computing tarzi alanlarda da ders alacaksan background olustursun diye. Fpga ile ugrasiyorsan evet aldigin emt veya elektronik devre tasarimi tarzı dersler bir sey katmiyor interdisipliner bir seyde calismayacaksan (ben gecen sene ml accelerator uzerine calistigim icin projemizde hem comparch hem teorik ml hem de simulasyon icin digital design bilmemiz gerekiyordu mesela, ha onda bile ben sadece teorik ml kismini yapiyordum, mimariyi baskasi yapiyordu fpgade simulasyonu baskasi cunku normal olan da bu, bir insanın hem asic tasarlamasini hem verilog yazmasini hem de ml teorisini bilmesini bekleyemezsin). Cs ve ee yakin brans olmasini gectim, mit deki gibi tracklerle ayrilmasi gereken bir butun. Aralarinda tonla gri alan var, cs sadece javadan oop yazmak da değil < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 16 Temmuz 2023; 15:48:18 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Adam bilkent ee’de 3.9+ ortalama yapmış tabii sen daha iyi bilirsin. cahil cesareti ne güzel ya < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() HACETTEPE UNIVERSITY
|
|
80 sene olsa ne fark eder? messi'nin 18 yaşındaki hali vs sabrinin 30 yaşındaki hali gibi düşün ilber ortaylı yarı cahiller daha tehlikeli demişti harbiden de öyle valla. içi boş ego kadar tiksinç bir şey yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 16 Temmuz 2023; 15:54:19 > |
|
|