Şimdi Ara

Odtü bilgisayardan tıpa yatay geçeyim mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
6.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru açık beyler, odtü bilg. yazdım ama daha kolay para kazanmak istiyorum ben, mesela eczacı olup diplomayı kiraya vermek ve başka işlerle uğraşmak veya gezmek gibi. Ya da çocukları muayene edip muayene başına 60 tl almak vb.

Beni kınayabilirsiniz ama ne yapayım her şey para bu devirde. O yüzden önerilerinizi bekliyorum, mf3 sıralamam 1000-1100 arası.

Edit: Arkadaşlar büyük çoğunluk yolun başındayken hatandan dön diyor. Tıp yazmayıp da pişman tanıdıkları olanlar örnekler verdi. Mühendis mezunların çokluğundan ve işsiz oluşundan, mezun olsalar bile güncel kalmak için sürekli çalışmaları gerektiğinden bahsettiler.

Ben ağustos gibi yatay geçiş başvurumu yapacağım bir sorun olmazsa, bakalım memnun kalacak mıyım. Bu gönderiyi ileriki zamanlarda düzenleyerek sizleri de haberdar edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regnabunt -- 24 Nisan 2018; 0:15:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ODTÜ zor da tıp kolay mı? Bilgisayar üzerine bir şey bilmene gerek yok. Yani elbette programlamaya, algoritmaya, bilişim kavramlarına ilgin olsaydı daha iyiydi ama buna illa gerek yok bence. Ayrıca bu işin yüksek lisansı, ODTÜ mezunu olma avantajları da var. Bilgisayar alanında ciddi işler yapabilir ve ciddi paralar kazanırsın.

Yazılım dünyasının ucu bucağı yok. Her şekil para kazanabilme olanağın var. Yurt dışı olanakları da çok yüksek. Ben senin yerinde olsaydım o okula ve bölüme sıkı sıkıya sarılır olabildiğince kendimi geliştirirdim. Çok kolay para kazanmak istersen de memurluk düşünebilirsin bilişim alanında.
    eczacılığa geç diyeceğim ama sıralamayı mundar edersin. tıp oku bence. en kötü pratisyen falan olursun. kebap iş. yaptığı bir halt yok, milletin ağzına burnuna bak, antibiyotiği daya eve gel. en kötü 2 dayak yersin yani.

bilgisayar mühendisliği kolay bir bölüm değil hele iyi bir firmaya geçersen kafayı yersin, beyninin tüm kıvrımlarını kullanman gerekli. sürekli kendini güncel tutman lazım yoksa piyasadan silinirsin. 3 ay kod yazmayınca bile unutuyorsun bazı şeyleri.

ben daha kanser bir bölüm olan ee'yi komşunuz olan okulda okuyorum, 3. sınıfım ara sıra intihar etmeyi bile düşünüyorum yani.
    mysterious79 kullanıcısına yanıt
    mysterious79 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

Oturup araştırmadım fakat tıp düşünmem ama hemşirlik belki düşünebilirdim. Her ne kadar ODTÜ mezunu olacak olsanız da piyasada çok fazla mühendis var ve talep giderek azalıyor. Üretim az malumunuz. O yüzden bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak hep aklımın bir köşesinde hemşirlik okumak var.

Edit : Ek olarak tıp okumanın daha meşakkatli olduğunu düşünüyorum. O yüzden hemşirlik var aklımın hep bir köşesinde.
    tamam kardeş ama bu adam odtü'de okuyor. mesela sen de bilgisayar okuyorsun o da. senin alternatifin hemşirelik onunki türkiye'nin en iyi tıp fak. biri. Aynı ligde bile değilsiniz yani top okulların vasat mezunları bile iş sorunu yaşamıyor. ben 3 aydan fazla iş arayan görmedim bizim mezun arkadaşlardan. master veya doktora yapmayacak olanlar hemen bulmuştu.
    quote:

Orijinalden alıntı: Regnabunt

Tus çok zor diyip göz korkutuyorlar o da var. 18'den 30'a kadar okursun felan diyorlar. Bilemedim abartıldığı kadar var mı
    Hiçbir şey kolay değil ki önemli olan karar verip azimli olmak kaç yaşına kadar okuduğunun bir önemi yok bence Türkiye'de mühendislik bitmiş durumda eğer mühendislikle ilgili bir idealin yoksa boşuna okuma
    Bazı yorumları okurken gözüm kanadı. Bilen,bilmeyen sallamış durmuş. Arkadaşlar bir konu hakkında fikir sahibiyseniz yorum yapın. Yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz, kafası karışık bir adamın aklını daha da karıştırıyorsunuz.

Bak güzel kardeşim, ben yaklaşık 3.5 senedir yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Mezuniyetim iyi bir üniversite değil. Kardeşim de tıp okuyor.

Bilgisayar mühendisliği, hayat boyu kendini geliştirmeye ihtiyaç duyan, yeni teknolojilerle iç içe olmayı gerektiren bir meslek. Bu meslek öyle bir meslek ki bu işe başında ısındın ısındın, ısınamadıysan hayat boyu bu işi başarıyla sürdürmen zor. Okumak, araştırmak, denemek, yanılmak, beynini zorlayarak çalışmayı gerektirecek bir meslek.

Sana işsiz kalırsın diyenler olmuş. Onu kim diyorsa bir daha onu dinleme. Bazı firmalarda çalışan arkadaşlarım eleman alımına çıkıyor, ODTÜ -Bilkent mezunları olaya 1-0 önde başlıyor. Eh, ODTÜ okumuş adamsan illa ki okulda ufak tefek projeler yapmışsındır, bunları da güzelce mülakatta anlatırsan iş bulamama gibi bir olayın olacağını sanmıyorum. Kimse yeni mezundan harikalar yaratmasını bekleyemez ama sen de yeni mezun olarak başlantıçta 8-9 bin alacağını düşünme, onu da uyandırayım.

Tıp diyorsun da tıp kolay mı? Ben kardeşimi akşamdan akşama görüyorum, bulduğu her boşlukta kütüphaneye gidiyor, gel yemek yiyelim kıyafet falan alalım sana diyorum "abi komitem var" Hep bu lafı duyuyorum.Ulan ne zaman olmadı ki? Hep bir komitesi var. TIP neye göre kolay

Baktığın zaman, bu ülkede prestij olarak tıp mühendisliklerden çok daha ileri boyutta bir vaziyete ulaşmış durumda.

Yukarıda ver antibiyotiği yaz geç diyen olmuş, eh böyle doktorlar çok. Sen MF'de ilk 1000 lerde olan bir adamsın, bir tane aile hekimi olup sıradan bir adam olmayı göze alacaksan da bir şey diyemem. Ama senin durumunda olan insanların üretmesine, yenilikler bulmasına ve damga vurmasına ihtiyaç var. Bu hayatta hep yaptıklarınla hatırlanırsın. İstanbul'da muayenesi 600 lira olan doktor var, bu adam da yan gel osman dokuz dönüm bostan kafasını yaşayabilirdi, köpek gibi mücadele etmiş. Yabancı dergilerde yayınlarından, kendi buluşlarına kadar.

Yolun açık olsun, umarım hakkında hayırlısı olur.
    valla kardeş eğer problem çözmeyi seviyorsan, matematikle falan aran iyiyse ve zorlukları göze alıyorsan devam et. zaten çalışma alışkanlığı olan bir adamsın 1000. olduğuna göre. ama şöyle bir durum var, paralel programlama ile uğraşıyorum son zamanlarda, cudayı kurup gerekli algoritmayı oluşturmak için tam 15 saat uğraştım, ekrana bakıyorum mal gibi nerede hata yapıyorum diye. sürekli saçma sapan sonuçlar veriyordu, salakça bir mantık hatasından dolayı saatlerce uğraştım işte.

iş hayatında da böyle şeylerle sürekli karşılacaksın. ama yok ben böyle şeylere gelemem diyorsan vakit kaybetme. günümün yarısı ders çalışarak geçiyor, üniversite sınavında da derece yaptım ama hiçbir zaman bu kadar çalışmadım. sen işin başındaysan doğru kararı ver. fazla idealist değilsen tıp yaz geç.

kalkülüs falan diyorsun ama o hiçbir şey
  • Yab.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü bilgisayardan da çıkınca para kazanırsın. Hem de 4 sene okuma ile. Tıpa geçtğinde işler kolaylaşmayacak. Odtüde 3 sene okumak varken birden 6 seneye çıkaracaksın. Odtüden mezun olup 3 sene çalışıp deneyim kazansan doktor kadar kazanırsın zaren

• Odtü zor be, ingilizce zaten eğitim. Bugüne kadar ki bilgisayar deneyimim de lol oynamaktı zaten ahahah. O yüzden bilgisayardan pek umudum yok.

• Up ya ali

• eczacılığa geç diyeceğim ama sıralamayı mundar edersin. tıp oku bence. en kötü pratisyen falan olursun. kebap iş. yaptığı bir halt yok, milletin ağzına burnuna bak, antibiyotiği daya eve gel. en kötü 2 dayak yersin yani.

bilgisayar mühendisliği kolay bir bölüm değil hele iyi bir firmaya geçersen kafayı yersin, beyninin tüm kıvrımlarını kullanman gerekli. sürekli kendini güncel tutman lazım yoksa piyasadan silinirsin. 3 ay kod yazmayınca bile unutuyorsun bazı şeyleri.

ben daha kanser bir bölüm olan ee'yi komşunuz olan okulda okuyorum, 3. sınıfım ara sıra intihar etmeyi bile düşünüyorum yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 23 Nisan 2018; 21:12:33 >
  • Annalise kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bireysel de söyleyebilirsiniz eleştiriye açık olmasam açmazdım bu başlığı.

Her öğrenci böyle değil, İngilizceyi çok iyi öğrenip kullanan bir sürü öğrenci var ancak ben İngilizceyi sevsem de akademik anlamda sıkıcı ve uğraş gerektirdiğini düşünüyorum. Uğraşmam gerek ama ben zaten bu tür bir uğraşı ilerde ilgi alanım olmayacak bir şey için vermek istemiyorum. O yüzden de hata yaptığımı düşünüyor ve emin olmasam da tıp vb. bir bölümü Türkçe okumak istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ'ye yatay geçiş yurt.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İdealin değilse para için tıp yazma pişman olursun

• ODTÜ zor da tıp kolay mı? Bilgisayar üzerine bir şey bilmene gerek yok. Yani elbette programlamaya, algoritmaya, bilişim kavramlarına ilgin olsaydı daha iyiydi ama buna illa gerek yok bence. Ayrıca bu işin yüksek lisansı, ODTÜ mezunu olma avantajları da var. Bilgisayar alanında ciddi işler yapabilir ve ciddi paralar kazanırsın.

Yazılım dünyasının ucu bucağı yok. Her şekil para kazanabilme olanağın var. Yurt dışı olanakları da çok yüksek. Ben senin yerinde olsaydım o okula ve bölüme sıkı sıkıya sarılır olabildiğince kendimi geliştirirdim. Çok kolay para kazanmak istersen de memurluk düşünebilirsin bilişim alanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 23 Nisan 2018; 21:16:15 >
  • Hocam tam olarak ne hissettiğimi yazmışsınız.

Ben sonumun iyi olmadığını biliyorum eğer ceng okursam. Dediğiniz gibi kebap iş istiyorum. Zaten bilgisayarla kod yazma, program öğrenme anlamında ilgim de olmadı hiç yazmadan önce bölümü, sadece adı için yazmıştım. Tavsiyenizi dikkate alacağım sağ olun.

• Alioreh kullanıcısına yanıt
    Para mutlukuk getirir, neden öyle dedin ki?

• cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Hocam okulu bitirene kadar anam ağlayacak bu kesin. Kalkülüsle uğraşmaktansa daha somut olan tıpla uğraşmak daha cazip geliyor. Çok vizyonsuz bir insanım biliyorum ama sürekli kendimi geliştirmeye mecalim var mı şüpheliyim. Sağ olun yine de görüşünüz için.

• quote:

Hocam tam olarak ne hissettiğimi yazmışsınız.

Ben sonumun iyi olmadığını biliyorum eğer ceng okursam. Dediğiniz gibi kebap iş istiyorum. Zaten bilgisayarla kod yazma, program öğrenme anlamında ilgim de olmadı hiç yazmadan önce bölümü, sadece adı için yazmıştım. Tavsiyenizi dikkate alacağım sağ olun.
    valla kardeş eğer problem çözmeyi seviyorsan, matematikle falan aran iyiyse ve zorlukları göze alıyorsan devam et. zaten çalışma alışkanlığı olan bir adamsın 1000. olduğuna göre. ama şöyle bir durum var, paralel programlama ile uğraşıyorum son zamanlarda, cudayı kurup gerekli algoritmayı oluşturmak için tam 15 saat uğraştım, ekrana bakıyorum mal gibi nerede hata yapıyorum diye. sürekli saçma sapan sonuçlar veriyordu, salakça bir mantık hatasından dolayı saatlerce uğraştım işte.

iş hayatında da böyle şeylerle sürekli karşılacaksın. ama yok ben böyle şeylere gelemem diyorsan vakit kaybetme. günümün yarısı ders çalışarak geçiyor, üniversite sınavında da derece yaptım ama hiçbir zaman bu kadar çalışmadım. sen işin başındaysan doğru kararı ver. fazla idealist değilsen tıp yaz geç.

kalkülüs falan diyorsun ama o hiçbir şey

• Oturup araştırmadım fakat tıp düşünmem ama hemşirlik belki düşünebilirdim. Her ne kadar ODTÜ mezunu olacak olsanız da piyasada çok fazla mühendis var ve talep giderek azalıyor. Üretim az malumunuz. O yüzden bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak hep aklımın bir köşesinde hemşirlik okumak var.

Edit : Ek olarak tıp okumanın daha meşakkatli olduğunu düşünüyorum. O yüzden hemşirlik var aklımın hep bir köşesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 23 Nisan 2018; 21:29:19 >
  • Regnabunt kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Elbette kendi görüşünüz. En nihayetinde sizin kararınız. Eğer bu şekilde düşünüyorsanız tıp sizin için en iyisi. Para bu kadar önemliyse diş hekimliği de düşünebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysterious79

Oturup araştırmadım fakat tıp düşünmem ama hemşirlik belki düşünebilirdim. Her ne kadar ODTÜ mezunu olacak olsanız da piyasada çok fazla mühendis var ve talep giderek azalıyor. Üretim az malumunuz. O yüzden bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak hep aklımın bir köşesinde hemşirlik okumak var.

tamam kardeş ama bu adam odtü'de okuyor. mesela sen de bilgisayar okuyorsun o da. senin alternatifin hemşirelik onunki türkiye'nin en iyi tıp fak. biri. Aynı ligde bile değilsiniz yani top okulların vasat mezunları bile iş sorunu yaşamıyor. ben 3 aydan fazla iş arayan görmedim bizim mezun arkadaşlardan. master veya doktora yapmayacak olanlar hemen bulmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 23 Nisan 2018; 21:33:21 >

• mysterious79 kullanıcısına yanıt
    Hemşireler ne kadar kazanıyor ki?

• tıp para için yapılamayacak kadar kutsal ve zor meslektir bir gece acile gidip olanları izlemeni isterim
  • quote:

Hemşireler ne kadar kazanıyor ki?
    3000-3.500

olum sen 1000. olmuşsun hemşireliği ne yapcan
  • bu nasıl vizyonsuzluktur ya

-ODTÜ bilgisayar mühendisliği bitirince yurtdışında iş bulma şansın var

-Ama tıpta böyle ihtimal çok düşük

bırakma becerebiliyorsan devam et bölümüne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irresolute -- 23 Nisan 2018; 21:47:15 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.