< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regnabunt -- 24 Nisan 2018; 0:15:31 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regnabunt -- 24 Nisan 2018; 0:15:31 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
ODTÜ zor da tıp kolay mı? Bilgisayar üzerine bir şey bilmene gerek yok. Yani elbette programlamaya, algoritmaya, bilişim kavramlarına ilgin olsaydı daha iyiydi ama buna illa gerek yok bence. Ayrıca bu işin yüksek lisansı, ODTÜ mezunu olma avantajları da var. Bilgisayar alanında ciddi işler yapabilir ve ciddi paralar kazanırsın.
Yazılım dünyasının ucu bucağı yok. Her şekil para kazanabilme olanağın var. Yurt dışı olanakları da çok yüksek. Ben senin yerinde olsaydım o okula ve bölüme sıkı sıkıya sarılır olabildiğince kendimi geliştirirdim. Çok kolay para kazanmak istersen de memurluk düşünebilirsin bilişim alanında. |
eczacılığa geç diyeceğim ama sıralamayı mundar edersin. tıp oku bence. en kötü pratisyen falan olursun. kebap iş. yaptığı bir halt yok, milletin ağzına burnuna bak, antibiyotiği daya eve gel. en kötü 2 dayak yersin yani.
bilgisayar mühendisliği kolay bir bölüm değil hele iyi bir firmaya geçersen kafayı yersin, beyninin tüm kıvrımlarını kullanman gerekli. sürekli kendini güncel tutman lazım yoksa piyasadan silinirsin. 3 ay kod yazmayınca bile unutuyorsun bazı şeyleri. ben daha kanser bir bölüm olan ee'yi komşunuz olan okulda okuyorum, 3. sınıfım ara sıra intihar etmeyi bile düşünüyorum yani. |
mysterious79 demiş ki;
Mesajı Yerinde Gör
|
|
|
Bazı yorumları okurken gözüm kanadı. Bilen,bilmeyen sallamış durmuş. Arkadaşlar bir konu hakkında fikir sahibiyseniz yorum yapın. Yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz, kafası karışık bir adamın aklını daha da karıştırıyorsunuz.
Bak güzel kardeşim, ben yaklaşık 3.5 senedir yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Mezuniyetim iyi bir üniversite değil. Kardeşim de tıp okuyor. Bilgisayar mühendisliği, hayat boyu kendini geliştirmeye ihtiyaç duyan, yeni teknolojilerle iç içe olmayı gerektiren bir meslek. Bu meslek öyle bir meslek ki bu işe başında ısındın ısındın, ısınamadıysan hayat boyu bu işi başarıyla sürdürmen zor. Okumak, araştırmak, denemek, yanılmak, beynini zorlayarak çalışmayı gerektirecek bir meslek. Sana işsiz kalırsın diyenler olmuş. Onu kim diyorsa bir daha onu dinleme. Bazı firmalarda çalışan arkadaşlarım eleman alımına çıkıyor, ODTÜ -Bilkent mezunları olaya 1-0 önde başlıyor. Eh, ODTÜ okumuş adamsan illa ki okulda ufak tefek projeler yapmışsındır, bunları da güzelce mülakatta anlatırsan iş bulamama gibi bir olayın olacağını sanmıyorum. Kimse yeni mezundan harikalar yaratmasını bekleyemez ama sen de yeni mezun olarak başlantıçta 8-9 bin alacağını düşünme, onu da uyandırayım. Tıp diyorsun da tıp kolay mı? Ben kardeşimi akşamdan akşama görüyorum, bulduğu her boşlukta kütüphaneye gidiyor, gel yemek yiyelim kıyafet falan alalım sana diyorum "abi komitem var" Hep bu lafı duyuyorum.Ulan ne zaman olmadı ki? Hep bir komitesi var. TIP neye göre kolay Baktığın zaman, bu ülkede prestij olarak tıp mühendisliklerden çok daha ileri boyutta bir vaziyete ulaşmış durumda. Yukarıda ver antibiyotiği yaz geç diyen olmuş, eh böyle doktorlar çok. Sen MF'de ilk 1000 lerde olan bir adamsın, bir tane aile hekimi olup sıradan bir adam olmayı göze alacaksan da bir şey diyemem. Ama senin durumunda olan insanların üretmesine, yenilikler bulmasına ve damga vurmasına ihtiyaç var. Bu hayatta hep yaptıklarınla hatırlanırsın. İstanbul'da muayenesi 600 lira olan doktor var, bu adam da yan gel osman dokuz dönüm bostan kafasını yaşayabilirdi, köpek gibi mücadele etmiş. Yabancı dergilerde yayınlarından, kendi buluşlarına kadar. Yolun açık olsun, umarım hakkında hayırlısı olur. |
valla kardeş eğer problem çözmeyi seviyorsan, matematikle falan aran iyiyse ve zorlukları göze alıyorsan devam et. zaten çalışma alışkanlığı olan bir adamsın 1000. olduğuna göre. ama şöyle bir durum var, paralel programlama ile uğraşıyorum son zamanlarda, cudayı kurup gerekli algoritmayı oluşturmak için tam 15 saat uğraştım, ekrana bakıyorum mal gibi nerede hata yapıyorum diye. sürekli saçma sapan sonuçlar veriyordu, salakça bir mantık hatasından dolayı saatlerce uğraştım işte.
iş hayatında da böyle şeylerle sürekli karşılacaksın. ama yok ben böyle şeylere gelemem diyorsan vakit kaybetme. günümün yarısı ders çalışarak geçiyor, üniversite sınavında da derece yaptım ama hiçbir zaman bu kadar çalışmadım. sen işin başındaysan doğru kararı ver. fazla idealist değilsen tıp yaz geç. kalkülüs falan diyorsun ama o hiçbir şey ![]() |
Bunu konu açıp her konuda muhteşem uzmanlığını ortaya koyan halkımıza soruyorsan bence direkt açıköğretim kamu yönetimi yaz yorma kendini
bilgisayarda kal kendini geliştir bas git ülkeden burada doktor olup 50.000 alana kadar yurt dışında mühendis ol 10.000 al |
Kadavrayı mıncıklayınca tekrar bilgisayara yatay geçersin hayırlı olsun
![]() ![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 23 Nisan 2018; 21:12:33 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cplusgazoz -- 23 Nisan 2018; 21:16:15 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 23 Nisan 2018; 21:29:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 23 Nisan 2018; 21:33:21 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irresolute -- 23 Nisan 2018; 21:47:15 > |