Şimdi Ara

Odtü bilgisayardan tıpa yatay geçeyim mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
6.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muayene başı 60 tl mi ? özel doktorlara bir git bakayım ayağını basman 150 tl şimdiki aklım olsaydı sınava gerekirse 4 kere ard arda girer tıp için uğraşırdım mezun olunca istediğin alana göre tusa giriyorsun göz doktoru en güzeli ve temizi bence
  • Ne bileyim maaşları pek bilmiyorum ki. Hangisi en kolay yoldan en çok parayı veriyorsa bulmaya çalışıyorum. Bir de üni tavsiyen var mı tıp ya da eczacılık konusunda? Tanıdıklarının beğendiği vardır belki 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regnabunt -- 23 Nisan 2018; 21:54:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Öyle ama para da önemli.

• Irresolute kullanıcısına yanıt
    Kabul ediyorum zaten, belki de dünyanın en vizyonsuz insanı ben olabilirim ama tıp mezunu olarak daha garanti bir şekilde para kazanıp yurtdışına tatil amaçlı da gidebilirim. İlgi alanım değil zaten bilgisayar mühendisliği, bu yıl farkına vardım pişmanım 🙁

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Olsa 1 saniye düşünmem

• ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    Tus çok zor diyip göz korkutuyorlar o da var. 18'den 30'a kadar okursun felan diyorlar. Bilemedim abartıldığı kadar var mı

• Regnabunt kullanıcısına yanıt
    Tamam da tıpa geçince işler kolaylaşmayacak dedim. Sorun dil ise İngilizce değil latince göreceksin bu sefer de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regnabunt

Tus çok zor diyip göz korkutuyorlar o da var. 18'den 30'a kadar okursun felan diyorlar. Bilemedim abartıldığı kadar var mı
    Hiçbir şey kolay değil ki önemli olan karar verip azimli olmak kaç yaşına kadar okuduğunun bir önemi yok bence Türkiye'de mühendislik bitmiş durumda eğer mühendislikle ilgili bir idealin yoksa boşuna okuma
  • Garanti yüksek gelire sahip olmak istiyorsan tıp, eczacılık geçmen en mantıklısı olur. Yalnız şöyle ki eczacılık eskisi kadar iş alanı bulunan bir bölüm değil eczane kontenjanları (ilçelerdeki vs) git gide doluyor o yüzden sıralamayı da doğru değerlendirmek anlamında tıpa geçmeniz isabetli olur.

Bu arada Odtü'nün etiketi vs diyenler olmuş arkadaşın sıralaması Cerrahpaşa, Hacettepe vs yetiyor yani okul ismi konusunda sıkıntı yaşamaz merak etmeyin.

• Tıp

• Bastan hata yapmissin tipi secmeyerek.Bu ulkede muhendislik okunmaz,heryer muhendis kayniyor,yurtdisinda calisma gibi bi planin yoksa dusunmeden tipa gec.

not:ee muhendisligi ogrencisiyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten böyle bir düşüncen varsa ve tıp okuyabilme imkanın varsa durman hata şu anda geçmeni öneririm. Tıp öyle kolay bir meslek veya okulu kolay bir şekilde bitirilecek bir okul değil ancak en azından okul bitince bir garantin var ve bilişim sektöründeki gibi sürekli kendini update etmeni gerektirmiyor bence. Ayrıca bilgisayara ilgin yoksa o bölümü bırakman en mantıklısı sonuçta bu iş senin tüm hayatın boyunca yakanda olacak. Yolun başındayken doğru seçimi yap.

• quote:

Ne bileyim maaşları pek bilmiyorum ki. Hangisi en kolay yoldan en çok parayı veriyorsa bulmaya çalışıyorum. Bir de üni tavsiyen var mı tıp ya da eczacılık konusunda? Tanıdıklarının beğendiği vardır belki 😀
    eczacılığı boşver.

tıp için sanırım hacettepe'ye sıralaman yetiyor, yetmiyosa ankara tıp falan yaz.

bir akrabam aile hekimi oldu ama o sanırım uzmanlık yaptı. 8-9 bin lira maaşı var.
  • sarioglu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan geçebilsem durmam ama ağustos gibi başlıyor yatay geçiş başvuruları. Odtü'de hazırlık okuyorum, pek umudum yok ama hazırlığı bitirmek de istiyorum en azından tıpta kullanmasam da ingilizce bilmiyor demesinler diye.
    Sağ olun tavsiyeniz için bakalım ağustosta neler olacak.

• 3 puanla yetmiyor hocam, cerrahpaşadan başlıyor yerleşebildiklerim. Cerrahpaşa düşüneyim mi yoksa Ankara'da mı kalayım?

• quote:

3 puanla yetmiyor hocam, cerrahpaşadan başlıyor yerleşebildiklerim. Cerrahpaşa düşüneyim mi yoksa Ankara'da mı kalayım?
    aile ankara'daysa burada kal yoksa izmir, istanbul seç birini
  • Eşim kardiyoloji doktorunun yanında efor hemşiresi olarak çalışıyor. Doktorla samimiyiz. Evimize gelir biz de gideriz. Özel hastanede çalışıyor. Maaşı 50k nın üzerinde ve primlerle 80-90k oluyor. Yani bilgisayar bölümünü okuyup bu paraları kazanman hayal. O yüzden direk tıp

• pisrabbit kullanıcısına yanıt
    Hocam ameliyat yapıyor mu? Ameliyat sayesinde kazanıyordur herhalde o kadar. Ameliyat yapmayanlar ne kadar kazanıyor?

• quote:

Hocam okulu bitirene kadar anam ağlayacak bu kesin. Kalkülüsle uğraşmaktansa daha somut olan tıpla uğraşmak daha cazip geliyor. Çok vizyonsuz bir insanım biliyorum ama sürekli kendimi geliştirmeye mecalim var mı şüpheliyim. Sağ olun yine de görüşünüz için.
    Hocam maalesef tıp da sandığınız kadar somut bir şey değil maalesef
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.