Şimdi Ara

Odtü bilgisayardan tıpa yatay geçeyim mi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
2
Favori
6.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam çalışıp geçseydi beni, ben de odtü'yü tanıyıp ingilizce öğrenmiş, 1 tane de dost bulmuş oldum.
    Neyse, ana fikri anladım ama yapacak bir şey yok, olan oldu. Buradan da ders olsun ve gönderiyi editleyeyim o zaman. Birdaha aynı hataya düşecek birileri olursa durdururuz belki. Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onu bilmem de. Bir hastayı iyileştirdiğinde kendisinin ve yakınlarının duaları herşeye bedel.Kendimden biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en kötü tıp > en iyi mühendislik 30 yaşına gelince keşke tıp okusaymışım deme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citizen'in Pengueni -- 24 Nisan 2018; 15:10:47 >
  • odtu den mezun olursan firmaların patronların ağız kokusunu çekersin. Tıptan mezun olursan hastene ve hastanın :)
  • Kadavrayı mıncıklayınca tekrar bilgisayara yatay geçersin hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 24 Nisan 2018; 16:13:9 >
  • Para için tıp yazacak bir enayi daha. Gel kardeşim. Tıpı eşekler bile bitirir. Pratisyen de yatarak kazanıyor parayı zaten. No problem :D

• ODTÜ tıp iyidir. Harika bir bölüm.
  • ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bırakılır mı be

• ben insanlarla ugrasmak yerine makinelerle ugrasmayi tercih ederdim. dunyanin en zengini de yapsa beni tıp gibi bir alanda yapamazdim sanirim. iki meslekte de piramitin üstündekiler yani meslegini cok iyi yapanlar parayi cuvalla kazaniyor. sen hangisinde iyi olabileceksin ? bazilari ben işsiz doktor gormedim falan demis ama bu bölümlerden mezun olurken amacin kolay iş bulmak veya işsiz kalmamak degildir diye dusunuyorum. eger ikisine de ilgin yoksa ikisinde de sıradan olacaksan sıradan bir doktor sıradan bir bilgisayar mühendisini döver. piramitin üst kısımlarına dogru çıkma konusu ise tamamen kisiye baglidir. ikisinde de iyi olmak emek ve zaman istiyor o yüzden olay yine hangisini daha cok seversen onda daha basarili olursuna baglaniyor.

• Bazı yorumları okurken gözüm kanadı. Bilen,bilmeyen sallamış durmuş. Arkadaşlar bir konu hakkında fikir sahibiyseniz yorum yapın. Yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz, kafası karışık bir adamın aklını daha da karıştırıyorsunuz.

Bak güzel kardeşim, ben yaklaşık 3.5 senedir yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. Mezuniyetim iyi bir üniversite değil. Kardeşim de tıp okuyor.

Bilgisayar mühendisliği, hayat boyu kendini geliştirmeye ihtiyaç duyan, yeni teknolojilerle iç içe olmayı gerektiren bir meslek. Bu meslek öyle bir meslek ki bu işe başında ısındın ısındın, ısınamadıysan hayat boyu bu işi başarıyla sürdürmen zor. Okumak, araştırmak, denemek, yanılmak, beynini zorlayarak çalışmayı gerektirecek bir meslek.

Sana işsiz kalırsın diyenler olmuş. Onu kim diyorsa bir daha onu dinleme. Bazı firmalarda çalışan arkadaşlarım eleman alımına çıkıyor, ODTÜ -Bilkent mezunları olaya 1-0 önde başlıyor. Eh, ODTÜ okumuş adamsan illa ki okulda ufak tefek projeler yapmışsındır, bunları da güzelce mülakatta anlatırsan iş bulamama gibi bir olayın olacağını sanmıyorum. Kimse yeni mezundan harikalar yaratmasını bekleyemez ama sen de yeni mezun olarak başlantıçta 8-9 bin alacağını düşünme, onu da uyandırayım.

Tıp diyorsun da tıp kolay mı? Ben kardeşimi akşamdan akşama görüyorum, bulduğu her boşlukta kütüphaneye gidiyor, gel yemek yiyelim kıyafet falan alalım sana diyorum "abi komitem var" Hep bu lafı duyuyorum.Ulan ne zaman olmadı ki? Hep bir komitesi var. TIP neye göre kolay

Baktığın zaman, bu ülkede prestij olarak tıp mühendisliklerden çok daha ileri boyutta bir vaziyete ulaşmış durumda.

Yukarıda ver antibiyotiği yaz geç diyen olmuş, eh böyle doktorlar çok. Sen MF'de ilk 1000 lerde olan bir adamsın, bir tane aile hekimi olup sıradan bir adam olmayı göze alacaksan da bir şey diyemem. Ama senin durumunda olan insanların üretmesine, yenilikler bulmasına ve damga vurmasına ihtiyaç var. Bu hayatta hep yaptıklarınla hatırlanırsın. İstanbul'da muayenesi 600 lira olan doktor var, bu adam da yan gel osman dokuz dönüm bostan kafasını yaşayabilirdi, köpek gibi mücadele etmiş. Yabancı dergilerde yayınlarından, kendi buluşlarına kadar.

Yolun açık olsun, umarım hakkında hayırlısı olur.

• Tıpın okuması zor, ODTÜ Bilgisayar Müh. bitirip istediğin yerde istediğin işletmecinin, iktisatçının, endüstri müh. işini de yapabilirsin. Canın rahatlık istiyorsa tıp yanlış tercih bence.

• 🤔

• Her şeyi bir kenara bırakıp, tamamen ilgi alanın olan mesleğe yönelmeni tavsiye ederim. Diyelim ki tıpa geçtin ve o da zor geldi pişmanlık yaşadın. Geri dönüşü olmayan bir yola girme . Hangi işi severek yapacağını düşünüyorsan onu yap. Parayı falan unut. Öncelikle mutlu olacağın şeyi düşün. Tıpta böyle hissedeceğini düşünüyorsan geçiş yap. İçinde en ufak bir şüphe varsa, başka bir bölümü de düşünebilirsiniz.

• Yukarda biri daha yazmis da gercekten hastaneye bi kere giden bile sanki 30 yillik doktormus gibi konusmus .

Sana diyecegim tek sey isini hakkini vererek yapmayacaksan tipa gelme . Çok para kazanma umuduyla gelen o kadar cok insan var ki . Tek hayalleri bu .

Muhendislik zor , tip zor. Kendini tart , ben hayattan ne istiyorum ne yapmak istiyorum ona gore secimini yap . Tipla ilgili her sorunu sorabilirsin bana ayrica .

Basarilar dilerim .

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4216716F6 -- 11 Mayıs 2018; 15:35:8 >
  • Hocam sonucu ne oldu geçtiniz mi? Ben de tamamen sizinle aynı durumdayım

• Arkadaşım merak ettiğim bir şey var zaten bu kadar uğraşamayacaksan sınav için idealist olup zekanı ve azimini neden kullandın? Bu seviyeden sonra mühendislik de tıp kadar zor zaten. Tıpta vücut bitap mühendislikte beyin harap düşüyor. Zor yani, ne diye bu sıralamayı kastığına anlam veremedim yanlış anlama :/

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.