Şimdi Ara

Odaya ses yalıtımı yapmak(YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
4
Favori
61.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu hakkında pek bilgim yok da 9m kare(3x3) bi odam var. odaya ses yalıtımı yaptırmaya kalksam duvar fln kırmadan yapmak mümkünmü? yada masraf fln nakadar tutar? Apartman dairesi sonuçta bateri çalınabilcek kadar yalıtım oluomu?(brz saçma bi soru gibi) bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

• Odanın tüm duvarlarını ve tavanını yumurta kartonuyla kaplıyorsun %80 ses yalıtımı sağlar al sana bedava yalıtım. Test edildi onaylandı.
  • işin zor ben ses yalıtımına çare bulamadım 1+4 kndi yapımım ses sitemim war 1 tiz 4*30cm woofer war abi şikayetler üzerine kablosuz phılıps kulaklık aldım süper oluyor ama senin iş zor bi araç al boş zamanlarında arazilare ak
  • Apartman dairesinde bateri çalmak için yumurta kolisi yetmez kardeşim. Nerde test edip onayladın merak ediyorum doğrusu. Ben de bateristim, birçok baterist arkadaşım var, adamlar müstakil ev tutup bodrum katına setup'ı kuruyorlar yine de evin içine ses gidiyor, kaldı ki apartman dairesinde bunu yapmak çok zor. Keçiören'de bir arkadaşın evinin salonunu komple ses yalıtımı yaptırmıştık, o zamanlar Ulus'ta bir ısı-ses-su yalıtımı alanında çalışan bir firmanın muhasebesinde çalışıyordum, işi de ben bağlamıştım. yaklaşık 15 m2'lik bir mekanı 2004 fiyatlarıyla 7500 ytl'ye yaptırmıştık. Yapılan işlemi anlatmaya kalksam akşam olur. Onun için hiç girmiyorum. Ama şöyle söyleyim, 15 m2'lik oda, 4 m2 daraldı ve buna rağmen % 100 yalıtım sağlanamadı. Alt kattaki komşuya az da olsa ses-titreşim gidiyordu, ona da razı oldular. Yani demek istediğim, öyle yumurta kolisiyle % 80 yalıtım falan yapamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Hetfield -- 16 Aralık 2008; 9:52:34 >
  • yardımlarınız için çok sağolun en iyisi hiç bulaşmamak gbi duruo
    @James Hetfield abi snn bilgin var bu işte snrm susturucu seti alıp eve kursam bateriyi öle olurmuki? milleti rahatsız edermyim? yada ses doru dürüst çıkarmı yoksa baterinin zevkini öldürüomu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: InstICH

yardımlarınız için çok sağolun en iyisi hiç bulaşmamak gbi duruo
    @James Hetfield abi snn bilgin var bu işte snrm susturucu seti alıp eve kursam bateriyi öle olurmuki? milleti rahatsız edermyim? yada ses doru dürüst çıkarmı yoksa baterinin zevkini öldürüomu?

Apartman dairesinde bateri çalmak istiyosan bunu tavsiye ederim
    Finger Drums
    Parmak bateri
    Fiyat : 39,90 YTL

www.dailymotion.com
    Dailymotion Video Player - démo de finger drums
    http://www.dailymotion.com/swf/x3fus7&v3=1&related=1

• yumurta kabuğu çeklindeki ses süngerleri. Ses yalıtımı için değil düzgün akustik sağlamak içindir. Tiz seslerin duvarlardan çarpıp yankı yapmasını engeller. Bass sesler için bass trap lazım. Oda köşeli olmıyacak bide köşeleri yok edeceksiniz. Ama bateri için daha profesyonel bi ses yalıtımı lazım tabikide ayrıca çok masraflı bir iş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi önerisi.
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evde ne kadar halı kilim varsa duvarları kapla. Kesin çözüm değil ama gürültüyü azaltır.
  • ses yalıtım süngeri kullan koçtaşta gördüm en son

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 16 Aralık 2008; 17:50:23 >
  • Bu ses yalıtım süngerleriyle bütün odamı kaplasam acaba yazın aşırı sıcak sorunu olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

ses yalıtım süngeri kullan koçtaşta gördüm en son

hocam bunlar ses yalıtımı sağlamaz tiz seslerin boş duvardan çarpıp geri gelmesini engeller sadece. Eğer ses sistemin varsa bass seslerinin komşuya gitmesini asla engellemez. Ama Yüksek sesle konuşma seslerini falan engeller.

Ayırca her tarafı bu süngerle kaplarsak akustik bozulur hiç yankı olmayacağından bu seferde güzel bir ses elde edilemez. Studyolara falan bakarsanız nette araştırın biraz. Müzikle uğraşanlar hep bu ses yalıtım süngerlerini duvarlara parça parça döşemişlerdir. Amaç yoğun olan yankıyı gidermek

• Abi kursa gittiğim yer tamamen yalıtılmış ve alt kafa falan cross sesleri hatta abanırsan floorun sesleri bile gidiyo bence bidaha düşün derim ve bi arkadaşım bateri alıcam diye tutturmuştu bir gün de yalıtım yaklaşık 4000 lira mı ne tutuyomuş o da almadı tabii son söylediğimi arkadaş anlattı ne kadar doğrudur orasını bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blackmail187

Odanın tüm duvarlarını ve tavanını yumurta kartonuyla kaplıyorsun %80 ses yalıtımı sağlar al sana bedava yalıtım. Test edildi onaylandı.

Hustle & Flow ' u mu izledin ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: knoccout

quote:

Orjinalden alıntı: Blackmail187

Odanın tüm duvarlarını ve tavanını yumurta kartonuyla kaplıyorsun %80 ses yalıtımı sağlar al sana bedava yalıtım. Test edildi onaylandı.

Hustle & Flow ' u mu izledin ??

Klasik çözümdür.
  • öncelikle slm arkadaşım...

sana bir malzeme öneriyim türkiyede daha yok böyle bir eşi hem ses izalasyonu hem ısı izalasyonu sağmalakta ADI KURAZE bu madde düşün artık trt stüdyoları bile bu malzemeyle ilgileniyor bi bak dene istersem çokda ucuz maaliyetti

http://www.ilgazetesi.com.tr/2009/08/27/siva-alci-ve-boyaya-son/

http://www.kirikkalehaberajansi.com/haber_detay.asp?haberID=1284

bakmak istersen irtibata geçebilirz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vururum06 -- 10 Eylül 2009; 21:41:42 >

• isi yailitiminda kullanilan eps turevi malzemeler ses yalitiminda kullanilamazmi ?

isi yalitiminda mantik, kopuk turevi bir dokuya sahip olduklarindan, icersinde kucuk odaciklar olur ve isi buralarda hapsolur. sesde nasil bir yol izlenmelidirki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

isi yailitiminda kullanilan eps turevi malzemeler ses yalitiminda kullanilamazmi ?

isi yalitiminda mantik, kopuk turevi bir dokuya sahip olduklarindan, icersinde kucuk odaciklar olur ve isi buralarda hapsolur. sesde nasil bir yol izlenmelidirki ?

Belki faydası dokunur.
    www.uygunfiltre.com
    UYGUN FİLTRE | Ses İzolasyon Sistemleri
    http://www.uygunfiltre.com/sesizolasyon.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

isi yailitiminda kullanilan eps turevi malzemeler ses yalitiminda kullanilamazmi ?

Belki faydası dokunur.
    www.uygunfiltre.com
    UYGUN FİLTRE | Ses İzolasyon Sistemleri
    http://www.uygunfiltre.com/sesizolasyon.asp

eps yi biraz arastirdimda, yurtdisinda epsnin bazi turevleri, ozel bi islemle ses yalitiminda kullanilabiliyomus, ama tr de henuz yokmus sanirim.

Ben sade yuksek sesli muzik dinledigimde komsularin rahatsiz olmasini istemedigimden, odama yaptirmayi dusunmustum. 12 m2 oda icin ortalama 52 m2 malzme gerekiyor, epsnin maliyeti m2de 25 lira falan olsa, 1500 liraya bu hallolurdu, ama ses yalitimi icin kullanilan urunler sanirim daha pahaliya maloluyor. Gerci dedigim gibi ben sadece yuksek sesde muzik icin sitemistim, tutupta bateri calmiyorum. Daha makul biseyler olmali

• bende yalıtım yok apartman dairesinde çalıyorum kimse birşey demiyor :D hatta güzel yorumlar bile alıyorum. çalma saatini bileceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byalfa

bende yalıtım yok apartman dairesinde çalıyorum kimse birşey demiyor :D hatta güzel yorumlar bile alıyorum. çalma saatini bileceksin.

Annem ankaradada ben eskisehirde okuyorum, sende bi kac kere giderim, gittigimde de sesi biraz yuksek tutarim muzigin, O gun annem asagiya inip gelicekti, Karsi apartmanin altindaki dukkanda calisan bi kiz, annem asagidayken, "abla muzikleri senmi dinliyosun, cok guzeller" falan demisti

Eskisehirde gunduz saatlerinde sagolsun alt komsum hicbirsey demezde, 12 den sonra kisik seslede pek bisey olmuyo, gece 5 te falan yatiyorum bide..

Hatta Gecen yil bi olay olmustu anlatiyim..

Arkadasin dogumgunuydu, kutlamaya cluba gidicektik, ama pek kimsede para yoktu, neyse o zaman once bende icelim, sonra gideriz dedik. 4-5 Kisiydik benim eve geldik, icki falan baya var, (genelde tek icmem o yuzden kalir hep). Neyse arkadasin tekide zaten dj idi. Ama muzik falan dinlemek gibi bir dusunce yoktu o gun. Fenerbahce young boys macini izliycektik, Dakika 80 olmustu bisey yapamiyoruz mac gidiyodu. Arkadas aldi laptopu muzik calmaya basladi, bi site vardi adi unuttum direk remixdi full. Zaten o ana kadar biseyler icmistik kafalar fena degildi, Sonra sesi iyice sona dayadik. (Solo7 bu arada hoparlorum, son sesi baya yuksektir oyle diyim) Dakikalar geciyo biz devam ediyoruz, ama tirsmiyoda deiglim yani saat 12 yi gecmisti, Arkadasada camdan arada baksana gelen giden varmi diye tembihliyodum. Bizim arkadasta bakiyo sozde camin onunde durmus.

Saat 1 e yaklasiyoduki bir kapi zili duyuldu, kapi zilini duyunca soyle bi saga sola bakininca odanin icinde mavi kirmizi isiklarin yansidigini farkettik
    tabi hepimiz yusuf yusuf. Polis gelmisti, sikayet var falan... (Aslinda burada polisle olan diyaloglar alkolunde etkisiyle baya bi komikti ama simdiden cok uzadi yazi) Yan apartmanda alt komsu aramis polisi, asagiy indik falan, sikayet eden adam bu seferlik affetti ceza yazmadi polisler gittiler..

Ertesi gun kafam yerine geldiginde, alt komsum aklima geldi Gidip ozur diliyim falan demek icin kapisini caldim. Dedim atilla abi boyle boyle dun biraz ayip ettik falan, zaten gormussundur polis falan geldi dedim. Adamda gencsiniz tabi olcak boyle seyler, takma kafana, sikayet eden hadsiz kimmis falan dedi

Aslinda pek konuyla ilgisi yoktu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.