Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.086
Cevap
176
Favori
415.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasanemmii

MUTAF
    Kapılar kapalı da olsa duvarlardan ve yine kapalı olan kapılardan devamlı olarak sıcaklık emilmesi olur.
    Kombinizin maşallahı varmış.
    Siz kullanılmayan odaların sıcaklığını 15C-17C gibi tutun. Eğer evin bir köşesinde kalmış diğer odalarla olan ortak duvar alanı az olan oda varsa onu tamamen kapatmakta zarar yok.
    1 hafta sonra sistem oturunca tüketimi ve yaşam kalitesindeki değişimi inceleyin. Sonra kararınızı verirsiniz.

Tamamdır hocam
    Son olarak şunu sorayım. Şuan bu kullanımda 90-110tl arası doğalgaz faturam geliyor.
    Sizin dediğiniz gibi kullandığımda 150 lirayı gecermi? Tahmini olarak sizce ne kadar gelir?

oda termostatı alacaktım fakat vazgeçtim, bu vanalardan almayı düşünüyorum.
    Termostatik vanaları mutlaka alın. Çok ısınmasını istemediğiniz odalara takın. Ayarını min. yapın. 40TL civarı. Danfoss Gazlı RA 2000 serisi kullanıcılar tarafından tavsiye ediliyor. Odaları bu şekilde devreye aldığınızda tüketiminiz bir miktar artar doğal olarak. Ancak bunu tahmin etmek zor. İlk başta çok artacak. Daha sonra eşyalar ısınınca azalacak. Ama kapalı dediğiniz odalara da rahat girebileceksiniz. Eğer 45C gibi kazan sıcaklığında kullanıyorsanız termostat da tavsiye ederim. Çünkü bu kez 60C de çalıştıracaksınız. Kombi üreticileri yoğuşma özelliği olmayan konvensiyonel kombiler için yüksek kazan sıcaklıklarında verimin daha yüksek olacağını belirtiyorlar. Bizim tesisatlarımız genelde kalitesiz olduğundan 60C olarak kullanılmasını tavsiye ediyorum. Tabi termostat takılı iken.

Orijinalden alıntı: hasanemmii

quote:

Orijinalden alıntı: bulo206

Arkadaşlar Demirdöküm Nitromix kombime Siemens REV24 kablolu termostat almayı düşünüyorum. Aklıma takılan 2 konu var.

1.Uyum konusunda problem yaşar mıyım?
    2.Kombiden odaya kabloyu duvarların kenarlarından dolandıracağım. Yaklaşık 10-14 metre uzunluğunda kablo problem olur mu? Teşekkürler.

1.Uyum konusunda problem yaşamazsınız.
    2.25m ye kadar 2x0,75mm2 kablo kullanabilirsiniz. Ancak kabloyu kaliteli seçin. Sizinkini bilmiyorum ama bir çok kombide termostat uçlarında 220V bulunur. Termostatı ve kabloları çocukların erişemeyeceği bir yere monte edin.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Erdem Bey,

Modülasyonlu cihazlar OpenTherm arabirimi üzerinden haberleşiyorlar. Ancak bu arabirim henüz standartlaştırılmış değil. Bu nedenle alacağınız termostatla kombinin mutlaka firmaca onaylanmış olması gerekir. Ancak artık kombiler alev modülasyonunu kendi içlerinde yapabiliyorlar. Dolayısı ile sıcaklık artışlarını ve besleme sürelerini çok daha hassas bir şekilde ayarlıyorlar. Evet modülasyonlu bir cihaz kullanmak tasarruf anlamında bizi bir adım daha ileri taşıyacaktır ancak bu noktada asıl elzem nokta modülasyonu yapan termostatın kalitesi ve hassasiyetidir. Açıkçası sensör hassasiyeti, arka plan yazılım desteği, röle kalitesi, malzeme ve parça kalitesi gibi unsurlar da çok önemli. Sırf modülasyonlu olsun diyip servis desteğinin yaygın olmadığı, kendi ispatlamamış bir firmayla yola çıkmak pek doğru olmayacaktır. Eğer amaç tasarruf ise dikkat edilmesi gerekenler:

- Sensör hassasiyeti
    - Arka plan yazılımı
    - Parça kalitesi
    - Servis desteği

Bu özellikleri kendi kullandığım Honeywell CM727 kablosuz oda termostatı üzerinden açıklayacağım. Zira bu özellikler markalara göre değişiklik arz edebilir.

Sensör hassasiyeti: Cihaz sensörlerinin ortam sıcaklığını algılama hassasiyetidir. Bu hassasiyetin 0.1C dolaylarında olması önem arz eder ancak bu bilginin termostat yazılımında kullanılabilirliği çok daha önemlidir.

Arka plan yazılımı: Termostattan gelen sensör bilgilerinin yorumlandığı ve çalışma düzeninin ayarlanmasını sağlayan birimdir. Arka plan yazılımı ortam sıcaklığındaki değişikleri DT (sıcaklık farkı) ve dakika cinsinden kaydeder. Böylece ne kadarlık sıcaklık farkının sistem tarafından ne kadar sürede karşılandığını sürekli olarak gözlemleyerek kaydeder ve bu doğrultuda bir çalışma planı oluşturulmasını sağlar. Böylelikle siz bir zaman programı oluşturdaysınız, bu zaman programı için istemiş olduğunuz sıcaklığı bir nokta olarak kaydeder ve sizin istemiş olduğunuz saatte, talep etmiş olduğunuz sıcaklığın elde edilebilmesi için kombinizin ne zaman devreye girmesi gerektiğini hesaplar ve buna göre kombiniz zaman saatinizden hesaplanan süre kadar önce devreye girerek sıcaklığın istenilen saatte, istenilen değere ulaşmasını sağlar. Aynı şekilde sıcaklık ataletinizi gözlemlemey devam ederek siz set değerine ulaşmadan, sistem kendi ısısıyla sıcaklığa katıkıda bulunacağı için, set değerden hesaplanan süre kadar önce kombinizi kapatır. Böylece siz hiçbir zaman istediğiniz sıcaklık değerini aşmaz ve altına düşmezsiniz. Böylelikle hem komforunuzdan hem de tasarrufunuzdan ödün vermemiş olursunuz.

Parça kalitesi: En önemli bileşenlerden biri. Rölelerin, pcb nin, kullanılan sensörlerin kalitesi verimliliğe doğrudan etki edecek unsurlardır. Çalışma hassasiyetleri ve kullanım ömürleri doğrudan bütçemize etki edecek unsurlardır. Termostatın dışarıdan hoş görünmesi önem arz edebilir, ancak iç kalitesi buna paralel bir özellik segilemiyorsa o termostatın duvardaki bir tablodan veya aksesuardan farkı da kalmaz.

Servis desteği: Bu saydığım unsurlar ne kadar üst düzeyde olursa olsun bu eğer firma size gerekli servis desteğini sağlayamıyorsa, gerek montajda, gerek kullanımda siz kombinizle başbaşaysanız bir süre sonra termostatı söküp atıyorsunuz. Dolayısı ile her türlü soru ve sorununuzda karşınızda bir muhattap bulabilmeniz belki de en n önemli konulardan.

Termostat seçiminizde belirleyeceğiniz kriterlerde bunlara önem vermenizi nacizane tavsiye ederim. Aksi halde Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak da olası.

İyi forumlar

Ben bu cihazın kablolusunu almayı düşünüyorum.Cihazın bir yorumunda , peteklerin tam soğumadan, ara ısıtmalarla ısıttığını , konfor ve tüketimi olumlu etkilediğini okumuştum.Evin durumuna göre algoritmalar geliştirebildiğinden bahsedilmişti.Bu ara ısıtmaların, zamanın da ayarlanabildiğini okumuştum.Bu olayın tüketimi artırıp azaltacağı yönünde bilginiz var mı? Bu cihaz dendiği gibi konfor ve tüketim için olumluysa almak isterim.Kullandığım termostat 0,5 hassasiyetli.Fakat soğuyan suyu ısıtana kadar çok gaz tükettiğini tahmin ediyorum.Honeywell cm707 başarılı ise almak isterim.Pek farkı yoksa daha uygun fiyatlı 0,5 hassasiyetli siemens modellerine yöneleceğim.Bu arada herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

• erhanmat E kullanıcısına yanıt
    Erhan Bey,

Öncelikle bu vesileyle ben de herkesin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Sorunuza gelirsek, açıkçası kablolu bir model almanızdansa kablosuz bir model tercih etmenizi tavsiye ederim. Fiyat olarak aralarında çok fark olmamakla birlikte, kablosuz modellerin konumunu dilediğiniz gibi değiştirebilir, mahal özelliklerinize göre odada masa standı ile en uygun konuma yerleştirebilirsiniz.

Sıcaklık algoritması size asıl tasarrufu getiren unsur. Bu algoritma ne kadar hasassa tasarrufnuz da o kadar yüksek olacaktır. Bu nedenle termostat alırken:
    - Optimum start/stop özelliği var mı?
    - Dead band aralığı minimum kaç derecedir, maksimum kaç yapılabilir?
    - Saatlik döngü sayısı nedir, ihtiyaca göre değiştirilebilir mi?
    - Sıcaklık algılama hassasiyeti nedir?

Gibi soruların cevaplarını net olarak almanız gerekli. Kullandığım CM727 termostatımda bu özelliklerin tamamı mevcut ve hepsi dilediğim gibi yapılandırılabilir bir parametre ayarına sahip. Sıcaklığı 0,1C lik bir hassasiyetle algıladığı için bize hissettirmeden ve brülöre de çok fazla aç/kapat yaptırmadan kontrol edebiliyor. Termostatı aldığımdan beri eşim evin ısısından memnun, ben de gelen faturadan memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 29 Ekim 2015; 19:06:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

PSN: SAVIARs
    Gamertag: SAVIARs
    Steam: SAVIARs

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Erhan Bey,

Öncelikle bu vesileyle ben de herkesin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Sorunuza gelirsek, açıkçası kablolu bir model almanızdansa kablosuz bir model tercih etmenizi tavsiye ederim. Fiyat olarak aralarında çok fark olmamakla birlikte, kablosuz modellerin konumunu dilediğiniz gibi değiştirebilir, mahal özelliklerinize göre odada masa standı ile en uygun konuma yerleştirebilirsiniz.

Sıcaklık algoritması size asıl tasarrufu getiren unsur. Bu algoritma ne kadar hasassa tasarrufnuz da o kadar yüksek olacaktır. Bu nedenle termostat alırken:
    - Optimum start/stop özelliği var mı?
    - Dead band aralığı minimum kaç derecedir, maksimum kaç yapılabilir?
    - Saatlik döngü sayısı nedir, ihtiyaca göre değiştirilebilir mi?
    - Sıcaklık algılama hassasiyeti nedir?

Gibi soruların cevaplarını net olarak almanız gerekli. Kullandığım CM727 termostatımda bu özelliklerin tamamı mevcut ve hepsi dilediğim gibi yapılandırılabilir bir parametre ayarına sahip. Sıcaklığı 0,1C lik bir hassasiyetle algıladığı için bize hissettirmeden ve brülöre de çok fazla aç/kapat yaptırmadan kontrol edebiliyor. Termostatı aldığımdan beri eşim evin ısısından memnun, ben de gelen faturadan memnunum.

Teşekkürler.Şuan bağlantısı yapılmış bir kablolu oda termostatım var.Honeywell cm 707 nin bazılarında eca yazıyor.Fakat aynı ürün olduğunu düşünüyorum. honeywell cm 707 ile sizinkinin tek farkı kablo farkı mıdır?Kablosuzu kurmak kolay mıdır?Ayar yaparken sadece sıcaklık mı ayarlıyoruz?Yoksa başka parametrik ayarlar gerektiriyor mu?İliginize tekrar teşekkürler.

• Arkadaşlar merhaba, sizlere bir sorum olacak.

Modülasyonlu oda termostatım var ve bu yaz taktırdım. İlk olarak iki gün önce kullanmaya başladım. Sorum şu: Acaba kombim yoğuşmalı olduğundan en iyi verim alabileceğim 40-55 derece kazan sıcaklığında mı yakmak daha tasarruflu olur, yoksa termostatı 23 derece oda sıcaklığına ayarlayıp, o sıcaklıkta sabit yaktırmak mı daha tasarruflu olur? Ya da en iyisi programlayıp sabah şu saatte yan şu saatte sön, akşamda şu saatte yan şu saatte sön şeklinde programlamak mı en iyisi?
    Yardımlarınız için teşekkürler...
  • Merhabalar, yalıtımı olmayan ara kat güney batı cepheli bir dairede oturuyorum. Daire 5 yıllık. Baymak duo tec 24 yoğuşmalı kombi takılı. Oda termostatı almak niyetindeyim ancak halen karar verebilmiş değilim. Yalıtım olmadığı için oda termostatı bana yarar mı sağlar yoksa zararı mı olur emin değilim. Alsam nasıl bir cihaz alacağım bilmiyorum. Bu konuda bana ne tavsiye edersiniz?

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Peki vanalar yerine çok yanan petekleri yarim acsak digerlerini tam acsak faydasi olurmu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bunu daha önce egeliim ile de konuştuk. Açıkçası termostat alırken bir Honeywell bayisinden almanızı tavsiye ederim. Çünkü hem montajı Honeywell servisleri ücretsiz gerçekleştiriyor, hem de garanti hizmetini Honeywell merkez sağlıyor. Nette online satış yapan birçok Honeywell bayisi mevcut, örneğin egeliim in satın aldığı bayi:http://www.sanalpazar.com/Honeywell-Kablosuz-Progr.-Oda-Termostati-Cm727__isp6347892

İki ürünün tek farkı birinin kablolu diğerinin kablosuz olması. Kablosuzu kurmak çok daha kolay ve kurulum ücretsiz olarak yapılıyor. Siz hiçbir şekilde kombi bağlantısına vs müdahil olmuyorsunuz.

Ayar yaparken servis size tüm detayları anlatıyor. Siz sadece istediğiniz zaman programı özelliklerini söylüyorsunuz, servis buna göre haftalık programı oluşturup, size programı nasıl yapacağınızı ve dikkat etmeniz gerekenleri de izah ediyor. Parametre ayarları eğer termostatı kullanacağınız alan çok büyük veya çok küçükse gerekli olacaktır ki bu noktada da servis size yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 29 Ekim 2015; 20:30:13 >

• Konya merkezde yaşıyorum, Karatay bölgesinde. Evet alt ve üst katımda aile var kombili daireler. Aslında en büyük düşüncem yakında bebeğimin olacak olması. Hem ev sıcak olsun hem de fatura cebimi yakmasın istiyorum.

sizin eve oda termostatı olur baymak duo tec için danfoss tp4000 ve danfoss tp5001 oda termostatları olur,baymak'ın ürün gamında yer alır
    tp 5001'in de kablosuz seçeneği de var,bölgenizdeki baymak servisine sorun belki takıyorlardır
    baymak duo tec yeni almadıysanız kombi 2-3yıllıksa sizin kombi muhtemelen 7 yıl garantilidir

http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/Baymak%20kombiler%20brosur-New.pdf

alternetif olarak bütçenize iyiyse siemens rev 24 öneririm honeywell cm77
    ilave olarak kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktırabilirsiniz:danfoss ra 2000 (gaz sensörlü)

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

Arkadaşlar merhaba, sizlere bir sorum olacak.

Modülasyonlu oda termostatım var ve bu yaz taktırdım. İlk olarak iki gün önce kullanmaya başladım. Sorum şu: Acaba kombim yoğuşmalı olduğundan en iyi verim alabileceğim 40-55 derece kazan sıcaklığında mı yakmak daha tasarruflu olur, yoksa termostatı 23 derece oda sıcaklığına ayarlayıp, o sıcaklıkta sabit yaktırmak mı daha tasarruflu olur? Ya da en iyisi programlayıp sabah şu saatte yan şu saatte sön, akşamda şu saatte yan şu saatte sön şeklinde programlamak mı en iyisi?
    Yardımlarınız için teşekkürler...

Modülasyonlu termostat kullanıyorsanız, kazan sıcaklığını termostat kendi ayarlayacaktır.
    Kombiyi hiçbir zaman kapatmayın. Eşyalar soğuduğunda tekrar ısıtmak için, yaptığınız tasarrufu geri iade edersiniz.
    Kapatmak yerine evde olmadığınız zamanlar için daha düşük sıcaklık değeri ayarlayın. Termostat programınızı ona göre ayarlayın. Evde olmadığınız günler belli değilse, çıkarken manuel konumuna alıp sıcaklığı da düşük ayarlayıp öyle çıkın. Eve dönüşte tekrar auto moduna alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Peki vanalar yerine çok yanan petekleri yarim acsak digerlerini tam acsak faydasi olurmu

Tabi ki olur. Buna reglaj ayarı da denir. Bu ayarı yaparken yarım açmak yerine çok ısınan petek vanalarını tam kapatıp yavaş yavaş açarak petek sıcaklıklarını eşitlemeye çalışın. Bu ayar eşitlik sağlanıncaya kadar yenilenir.
    Maalesef bunun pek faydası olmaz hocam. Genleşme ve büzüşmeden dolayı bu ayar asla sabit kalmaz ve bir süre sonra kontrolü kaybedersiniz. Bunun yerine kullanmadığınız tüm radyatörlerde termostatik vana ve radyatör termostatı kullanın. Hem sıcaklığı istediğiniz değerde sabit tutar hem de sürekli reglaj ayarı ile uğraşmazsınız.

• qahveci Q kullanıcısına yanıt
    Eğer kombinizi talebe yönelik çalıştırırsanız tüm sorunlarınızın önüne geçersiniz. Bu iki aşamadan oluşur:

1) Kullanmadığınız ve termostat bulunmayan tüm odalara, banyo ve mutfak haricinde, termostatik radyatör vanası ve radyatör termostatı takın. Bu odaların sıcaklığını 18C de az olmayacak şekilde ayarlayın. Böylece evin hızlıca rejime girmesini sağlar, ısı kaçışlarının önüne geçersiniz.

2) En çok vakit geçirdiğiniz odaya bir oda termostatı alın. Mümkünse zaman programlı bir model seçerek kullanım tipinize uygun bir zaman programı oluşturun. Böylece kombi çalışmasını düzenleyerek ihtiyacınız olmadığı zamanlarda kombinin ekonomi moduna geçmesini sağlayabilir, ortam sıcaklığını kontrol altında tutarak sıcaklık aşımlarının önüne geçersiniz.

Bu iki madde ile hem tasarruf yapar, hem de konfor elde edersiniz. Üstelik sanıldığının aksine yalıtımsız evlerde herhangi bir zarara uğramaz, en kötü şartlarda aynı doğalgaz faturasını öder, ama gerçek anlamda ısınırsınız.

• Öneriniz için teşekkürler, değerlendireceğim. Peki modülasyonlu termostatlar hakkında neler bilmem gerekiyor? Isı kaybının olacağını düşünerek daha ekonomik bir çözüm olamaz mı?
    Buradaki tartışmanın üzerine referans verdiğiniz termostatik radyatör vanası konunuza detaylıca bakmaya çalıştım. Farklı marka tavsiye ettiğinizi söylemenize rağmen Danfoss'a ağırlık verdiğiniz ve tarafsızlığı pek de umursamadığınız çok ortada. Örnek olarak aşağıda 24 Aralık 2013 tarihli bir yazınızı kopyalıyorum. Siz gerçekten neye dayanarak ECA gibi bir firma hakkında bu şekilde konuşursunuz. Böyle yazıları netten ürün aldığınız yerlere yorum olarak yazabilirsiniz ancak.

"eca trv vanalar çok zorunlu hallerde,başka marka trv vana bulunmayacağı durumlarda tercih edilmelidir,radyatör boşta kalacağına ayarlanan derecede kapansın

danfoss ra 2000,sadece eca'ya göre değil bana göre bütün trv vanalar arasında en kalitelidir,avrupada danfoss ra 2000 kullanılıyor "

Ayrıca termostatı koridora koymak da ne demektir? Bunu herhangi bir üreticinin önerdiğini duydunuz mu?

Neyse, bence bu kadar net marka önermekten vazgeçin. Gaz sensörlü sizce rakiplerinden üstünse bunu da teknik anlamda anlatarak kanıtlayın. Tepki süresi bir TRV için en önemli kriter midir? Hangi koşullarda dezavantajları vardır? Dayanıklılıkta da diğer malzemelerden iyi midir?

Ben soruları sormuş olayım, siz cevaplarsınız.

Sayılarımla,

Hima

• Parana kıy Siemens REV 24 RF kablolu ya da kablosuz al.Benim eski evimde vardı çok memnundum şimdiki evede alacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.