Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.680
Cevap
153
Favori
360.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erhanmat E kullanıcısına yanıt
    Bende Baymak Novadens Extra var, kendi paneli oda termostatı olarak kullanılıyor + 0,5°C (toplam) hassasiyetle çalışıyor.
  • Herkese iyi forumlar.Arkadaşlar bosch condense 2500 yanında fr10 takılı ve evimiz net 95 m2 8,30 m2 dd plus petek ve artı havlupan var.7 radyatörden 6 sında danfoss termostatik vana mevcut.havlupan ve en uzak odada normal vana takılı.fr10 holde takılı.evimizin alt-üst-yan katı boş ve yalıtımda yok giresunda ılıman iklimli bir şehirde yaşıyoruz.tesisatımız açılalı 2 gün oldu ve kullanımdada ısınmadada sıkıntılarımız var.servisimiz kombiyi 65 dereceye şebeke suyunuda 40 a sabitledi termostatdan ayar yapacaksınız sadece dedi.bizde bu havalarda gündüz 21 gece 19 ayarladık.ancak kombim evin ısısı 18-19 lardayken 60-66 arası çalışıp 21 e getirmeye çalışıyor bu normalmi haliyle çok fazla sarfiyat oluyor.bu mevsimde bukadar zorlanacaksak soğuklarda nasıl başedicez bişeyler yanlışmı anlamadım.kombi termostat ve termostatik vanalar nasıl kullanılır tavsiyeleriniz nelerdir.fr10 hassasiyet derecesi nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hima H kullanıcısına yanıt
    Sn. Hima verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ben zaten 1°C farkı olasılık olarak söylemiştim. Peki tüm aç-kapa dijital Honeywell oda termostatları toplamda 0,5°C hassasiyet ile mi çalışıyor acaba bilginiz varsa öğrenebilir miyim?
  • sensioder S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Eviniz yeniyse veya ilk defa kombi yakmaya başladığınız zaman evin rejime girmesi başka değişle iç duvarların ve mobilyaların ısınması biraz zaman alır düzenli yaktığınızda yaklaşık olarak bir hafta içinde düzene girer. Sizin bir diğer ve asıl önemli sorununuz evinizde yalıtım olmamasıdır üstelik sizden başka yakan da yok. Bir hafta sonra oda termostatından hala verim alamadıysanız iptal edip sadece termostatik vanaları kullanarak denemeler yapın. Bizim evde yalıtımdan önce oda termostatı termostatik vanaya göre günlük 1,5 m³ civarı daha fazla sarfiyata neden oluyordu.
  • Sayın zebra evet şartlarımız olumsuz ama en merak ettiğim konu 65 e ayarlanması normalmi 50-55 değerlerde yoğuşmadan bahsediliyordu.kombi her çalışmasında 65-66 larda çalışıyor ve daha bu havalarda bile 10 m3 yakması normalmi 1 günde.bi sorum daha olacak dün takılan kombime 1,5 bar su basınçda bırakıldı 24 saat içinde bar 1 ile 1'5 arasına inmişti tekrar doldurma yaptım bu normalmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensioder S kullanıcısına yanıt
    Özden Bey,

    Öncelikle güzel bir sistem oluşturmuş arkadaşlar. Ancak termostatı hole takarak en büyük hatayı yapmışlar. Termostat asla ve asla sıcaklığın bu denli yüksek hızda değişim gösterdiği alanlara takılmamalıdır. Ancak evde birden fazla termostat var ise ve ev bir merkezi termostat üzerinden zonlara ayrılarak kontrol ediliyorsa bu tip mahallerde tercih edilebilir. İlk yapılması gereken termostatı en çok kullandığınız odaya almanız olacaktır. Eğer bu odada termostatik vanalar varsa, kontrolü termostata bırakmak için buradaki radyatör termostatlarının ayarını sona getirin veya termostatik kafaları çıkarın. Termostatınız zaten oda sıcaklığınızın istediğiniz değeri +- aşmaması için kombinizi çalışmasını düzenleyecektir. Burada kontrol etmeniz gereken termostatınızın ne kadarlık bir sıcaklık dalgalanmasına izin verdiğidir. Eğer siz sıcaklık ayarını 23C yapmışsanız ve termostat ekranında 24C görüyorsanız termostatınızın veriminin hayli düşük olduğunu söyleyebilirim. Çünkü olması gereken ayarladığınız sıcaklığı hiçbir +-sıcaklık aşımı oluşturmadan sabit tutmaktır. Diğer odalardaki termostatik kafaların kademelerini en düşük 18C olacak şekilde ihtiyacınıza göre ayarlayın. Kombinin 65C ye ayarlanması talebe yönelik olmuş ama siz bunu 60C ye düşünebilirsiniz. Daha aşşağı düşürmeyin çünkü termostat talebi karşılanmadan kombiniz brülörü kapatabilir.

    Sistemi belirttiğim şekilde düzenledikten sonra yine iletişimde kalalım beraberce sistemi rejime oturtalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Termostatı forum tavsiyelerine uyarak hole taktırdık üzerindeki ilk değeri 18 idi dün itibariyle bizde 21 e ayarladık.bugün uyandığımızda 19,5 gösteriyordu ve 21 de gündüz moduna çevirdik.çalışma düzeni 20,5 olduğunda 60-66 arası kombi çalışma ısısı.peteklerimiz su giriş yerleri sıcak fakat çıkışları ılık bu normalmi.servisin ayarladığı 65 kalsın mı düşüreyimmi düşürürsem daha uzın süredemi 21 dereceye çıkartacak hep karıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensioder S kullanıcısına yanıt
    Maalesef yapacağınız en büyük hata mahal kontrolü için tasarlanmış bir ürünle evin kontrolünü sağlamaya çalışmanız. Bu şekilde asla istediğiniz verimi elde edemezsiniz. Belirttiğim gibi yapacağınız ilk aksiyon bu termostatı en çok kullandığınız odaya, yerden göğüs hizasında, radyatörden, kapıdan, doğrudan güneş Işığı alan bir yerden uzak bir duvara (dış cephe duvarı hariç) konumlandırmanız olmalıdır. Sonrası için de bir üst mesajda yazdığım koşullara dikkat etmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensioder S kullanıcısına yanıt
    Kombi yeni çalıştığı zamanlar ev ısınana kadar tüketimin yüksek seyretmesi normaldir.

    Evinizin ısınmamasından yoğuşma veriminden feragat etmek daha mantıklıdır.

    Yeni tesisatlarda tesisattaki hava nedeniyle bir miktar basıncın düşmesi de normaldir fakat uzun vadede basınç düşmesi devam ediyorsa bir yerde genelde bağlantı noktalarda çok gözle görülemeyen kaçak vardır bir peçete yardımı ile kontrol etmekte fayda vardır.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle, sadece küçük bir ekleme yapayım yoğuşmalı kombiler her sıcaklıkta yoğuşma yaparlar ancak bunu en yüksek verimle yaptıkları sıcaklık aralığı 50-60C aralığıdır. Ancak gerek brülör teknolojisi ile, gerek atık ısı kazanı bulundurması ile her zaman belli bir miktarda tasarruf sağlarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Tum dijital modeller TPI algoritmasi kullaniyor. DT90, DT92, CMT707, CMT727, Y87RF modelleri bu sekilde. Olcum araliklari 0,1 derece, ayar adimlari da 0,5 derece.

    Saygilarimla,

    Hima

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    SAVIAR
    Tartışma konusu ile ilgili size PM atacağım.

    Siz diyorsunuz ki; termostat en çok kullanılan odada bulunmalı. Peki bu oda istenen sıcaklıklarda olurken, diğer odaların durumu ne olacak? Diğerleri sıcaksa tamam kolayı var. TRV kullanılır. Peki diğer odalar daha soğuk oluyorsa termostatın getirisi nedir? Evde konfor olmadıktan sonra termostatın anlamı kalır mı? Amaç sadece tasarruf değil ki?

    Soru çok basit. Termostatın bulunduğu odanın dışındaki odalar daha soğuksa çözüm nedir?

    Ben diyorum ki; termostat, kullanılan ve en az ısınan odaya takılmalıdır. Bu durumda diğer odaların tamamının daha fazla ısınmasından başka sonuç oluşmaz. Fazla ısınan odalar TRV ile kontrol altında tutulursa, tüm odalar dengeye gelir. TRV ler kapanmaya başladıkça az ısınan odadaki petek sirkülasyonu da artarak, odanın ısınmasını sağlar.
    Bu yaklaşımın hatalı olduğu yer varsa bilmek isterim.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Hasan Bey,

    Zaten yapılan en büyük hata da eve sadece termostat satın alıp bu şekilde bir kontrol yapılmaya çalışılması. Hiç bir Avrupa şehrinde böyle bir kullanıma rastlayamazsınız. Maalesef ülkemizde herşey derme çatma yapılmaya çalışıldığı için bu yalıtımından, merkezi kazan otomasyonuna, ısı pay ölçer sisteminden, daire istasyonlarına hemen her konuda baş gösteriyor.

    Konumuza gelirsek burada olması gereken oda termostatının TRV ler ile desteklenmesidir. Çünkü oda termostatı ölçümlediği sıcaklık değişimlerini kaydeder ve bu doğrultuda oda sıcaklığının istenilen değerde sabit olarak tutulabilmesi için kombi çalışmasını düzenler. Bu da kombinin ihtiyaç doğrultusunda çalışmasımı sağladığı için bize yakıt tasarrufu sağlar. Diğer odaların sıcaklığını da TRV ler üzerinden istediğiniz bir kademeye ayarlarsınız. Böylece odaların kontrolsüz ısınmasının ve soğumasının önüne geçersiniz. Eğer siz bu termostatı sıcaklığın sürekli olrak ve düzensiz bir şekilde değişim gösterdiği bir alana takarsanız termostat hiçbir zaman doğru bir hesaplama yapamaz ve evde çok ciddi sıcaklık dalgalanmaları oluşur. Bu durum kombi çalışmanıza da olumsuz olarak yansıyacağı için kombinize de zarar vermeniz olasıdır (özellikle kalitesiz bir termostat tercih edilmişse).

    Bu nedenlerden ötürü oda termostatları mümkün mertebe TRV ler ile birlikte kullanılmalıdır. İki sistem birbirinin tamamlayıcısıdır.

    Bu konuyu sizinle yüz yüze de görüşmek isterim eğer İstanbul da iseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 30 Ekim 2015; 16:17:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Savaş bey Ankara' dayım maalesef. Yoksa ziyaretinize gelmek isterdim. Bir de ben telefon özürlüyüm.

    Termostat TRV ile desteklenmeli hemfikiriz.

    Bir konuya açıklık getiremedik.
    Termostatın oturulan odaya bağlanması gerektiğini söylüyorsunuz.
    Termostatın bulunduğu odanın dışındaki odalar daha soğuksa çözüm nedir?
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Aslında burada şöyle bir durum söz konusu eğer sizin termostatı koyduğunuz oda ısınıyor ve termostat talebi karşıladığı için brülörü kapatıyor, buna karşılık diğer odalar sıcaklık olarak düşük kalıyorsa bunun temel nedenleri:

    1) Termostatı koyduğunuz oda diğer odalardan çok daha küçük olabilir
    2) Diğer odalarda ısıl talep karşılanamıyor olabilir (petek boyutu yanlış seçilmiştir vb)
    3) Diğer odalarda ısı kaybı çok fazladır
    4) Termostatı koyduğunuz odada çok fazla kişi bulunuyor ve bu ısıl artışa neden oluyor olabilir
    5) Radyatör suyu sıcaklığı kombi üzerinde çok düşük ayarlanmış olabilir

    Sorduğunuz sorunun cevabını verebilmek için bu durumların tümünü, hatta daha fazlasını değerlendirmek gerekir.

    Unutmayın bir evin ısınamama nedeni termostat veya kombi bazlı olmayabilir. Tesisat hataları ve yanlış kullanım da bu sorunları beraberinde getirir.

    Dolayısı ile yukarıda yazdığım şekilde bir sorun söz konusu ise ve sorunun bulunduğu odanın mutlaka belli bir sıcaklıkta kalması söz konusu ise (bebek odası gibi) bu durumda termostat bu odaya konulmalı, diğer odalara TRV konularak sorun tespiti yapılmalıdır. Tesisatta bir hata olmadığının, petek boyutunun ve kombi kapasitesinin doğru seçildiğinden emin olunmalı, mutlaka kaliteli bir ev yalıtımı yapılmalıdır.

    Biliyorsunuz tesisat bir bütündür ve bu bütündeki en zayıf halka bütüne ciddi zarar verir. O nedenle bu değerlendirmeleri de bir bütün halinde yapmak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 30 Ekim 2015; 18:04:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hima H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Bugün eca kombi satan dükkana gittim.Bana modülasyonlu lago fb modelini gösterdi.Kullandığım kombinin eca confeo digital olduğunu söyledim.Modülasyon olmadığını düşünüyordum.Fakat satıcı confeoların modülasyonlu olduklarını söyledi.Eca müşteri hizmetlerini aradım.O da modülasyon olduğunu teyit etti.Şimdi cihaz bu modülasyonu otomatik kendi mi yapıyor?Modülasyonlu termostat mı almalıyım?Eca la görüşmemde eca nın modülasyonlu oda termostatının confeo digital ile uyumlu olmadığını, honeywell de var dedi.Ürünün kodunu bulamadı.Kombinin modülasyonlu olması kafamı karıştırdı.Yok diye biliyordum.Bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • erhanmat E kullanıcısına yanıt
    ECA Confeo Digital modülasyonlu oda termostatı destekliyor fakat Lago FB ile uymlu değil. Lago FB sadece Confeo Plus, Fortius Plus ve Confeo Premix ile uyumludur, hatta Confeo Premix'in aklımda olmayan bir seriden önce üretilenler ile doğrudan uyumlu değil. Haftalık programlama sizin için önemli değilse linkteki ürünü kullanabilirsiniz http://www.emas.com.tr/tr/urun/detay/183/modulasyonlu-dijital-. Diğer seçeneğiniz ise Honeywell'in yeni akıllı termostadıdır daha fazla bilgi aşağıdaki linklerde mevcuttur.

    http://www.honeywell.com.tr/home/akilli-termostat_k1_331.html
    http://www.getconnected.honeywell.com/tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 30 Ekim 2015; 20:48:01 >




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Modülasyonlu termostatın ne gibi faydası var?honeywell cm707 kullanamaz mıyız?
  • erhanmat E kullanıcısına yanıt
    Siz modülasyonlu termostatı sorduğunuz için modülasyonlu olan tavsiye verildi. cm707 veya başka bir on/off termostat da kullanabilirsiniz. Benim fikrim modülasyonluların çok da gerekliliği yok.
    Modülasyonluda ne olur?
    Kullanım suyu sıcaklığını termostat üzerinden değiştirebilirsiniz. Kombi ayarını değiştirmeye gerek kalmaz. Kendisi değiştirir. En uygun çalışma eğrisi oluşturur. Kombi genelde sönmez düşük alev modülasyonunda kalorifer sistemini sıcak tutar. Alev boyunu değiştirerek gerekli sıcaklığı sağlar.

    On/off da ne olur?
    Kullanım su sıcaklığını kombiden ayarlarsınız. Gerekirse ki gerekmez kombi sıcaklık ayarını kendiniz belirlersiniz. Kombiniz gerektiğinde yanar gerekmediğinde beklemeye geçer. Öğrenme modunu devreye alırsanız ev sıcaklığınız daki dalgalanma minimum olur. Ancak bu kez kombiniz daha fazla devreye girip çıkar. Bunun için ya varsa hassasiyet değerini yükseltirsiniz ya da varsa saatlik periyot sayılarını değiştirirsiniz sorun ortadan kalkar.

    Farkları aklıma geldiği kadarıyla bunlar. Eksik ya da yanlış varsa arkadaşlar düzeltir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 30 Ekim 2015; 23:13:18 >




  • erhanmat E kullanıcısına yanıt
    Modülasyonlu oda termostatı oda sıcaklığını sabit tutma adına kombinin alev modülasyonu ayarlıyor kombide dur kalk olayı ortadan kalkıyor bu da sarfiyatı olumlu etkiliyor kombi bir nevi sürekli yeşil ışıkta geçen araba gibi oluyor. Bana göre en güzel yanı kombiyi tamamen kapatmadığından peteklerin soğumamasıdır, soğuk petekler maalesef bir çok insanı psikolojik olarak etkiliyor eşim de bunlardan biridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 30 Ekim 2015; 21:32:41 >
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.