Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (405. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.108
Cevap
179
Favori
422.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş

Cosa V5 alabilirsiniz, bu model röleden de wifi ye bağlanabiliyor, böylece termostatı sadece pille kullanabiliyorsunuz. T3R ise gerçekten güzel termostat, alırsanız memnun kalacağınızı düşünüyorum, ancak wifi yok tabi ki

T6r çıkmış bütçe sorunu yoksa bakılabilir ama gereksiz pahalı evde çocuk varsa dereceyle çokta oynama yapmayacağınız için t3r bence yeterli olur sabit derecede evi çok güzel istediğin derecede tutar. 2 gün için macera aramaya gerek yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 21 Ocak 2026; 12:14:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • T3R de modülasyon var mı? T3R de genellikle programlanabilir yazıyor modülasyon ifadesini pek göremedim. T4R de bazı sitelerde modülasyonlu yazıyor ama tam emin olamadım.

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
  • T3R aç/kapa T4R modülasyonlu termostat.

• Şu anda app ile de kullanabileceğim, sorunsuz, bağlantısı stabil ve de termostatı pilli olacak, bir termostat var mı? Honeywell kullanıyorum çok memnun olarak yıllardır, ne yazık ki rölesine su girdi ve yandı. Yeni birşey bakıyorum. (On off hermetik kombi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 27 Ocak 2026; 3:8:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    https://www.youtube.com/watch?v=yhrTniZ-sW8

Bende Netatmo var çok memnunum ama bundan haberim olsaydı bunu tercih ederdim, evim yerden ısıtma ve ben telefondan manuel kullanıyorum termostatı, 3 saat çalış yeterli diyorum, ev soğuduğunda tekrar bi üç saat. Sürekli çalışmıyor, üşüdüğümüzde çalıştırıyoruz. Netatmo yerine bu sonoff’u tercih ederdim.

Mesela az önce çalıştırdım, 11:20’de duracak.
    ***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]

• Honeywell T6R arıyorum. Elinde olan varsa temiz düzgün bir cihaz değeri neyse verebilirim. Teşekkürler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FoxHound kullanıcısına yanıt

Termostatdan beklentiniz önemli, modulasyonlu veya on/off, internetten kontrol vs gibi özellikler isteyip istememenize göre seçenekler değişir.

Orijinalden alıntı: kir-pi

Termostatdan beklentiniz önemli, modulasyonlu veya on/off, internetten kontrol vs gibi özellikler isteyip istememenize göre seçenekler değişir.

İnternetten kontrol önemli hocam, yani ben eve gelmeden çocuk falan eve gelince kombiyi açabilmek istiyorum, modülasyon çok önemli değil benim için...

en ucuz internet kontrollü termostat generalde var sanırım, ama eve geliş saatleri düzenli ise programlı termostatla da işinizi görebilirsiniz, alacağınız termostat 0,1 derece hassasiyetli olsun ona dikkat edin. Termostat bana sorun açmasın, programlayıp sezon başında açıp sonunda kapatayım başım ağrımasın derseniz Honeywell T3R oldukça iyi bir termostattır, internetten kontrolu yoktur yalnız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcafer61 -- 5 Şubat 2026; 22:36:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FoxHound

Bosch Condens 1200 için kablosuz oda termostatı olarak ne önerirsiniz arkadaşlar...
    Bu kombi için farklı marka bir oda termostatı takıldığında kombi garanti kapsamı dışında kalır mı arkadaşlar...

Aslinda on/off bir termostat hangi marka olursa olsun takilabilir, ancak ulkemizde tuketici adamakilli korunmadigi icin firmalar kendi termostatlarini dayatabiliyor. Bir problem cikarsada farkli marka takilmis garanti disi diyebilirler.

• ***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]

Herkese merhaba,

Bugün sizlerle kendim ve ailem için sıfırdan tasarlayıp yazılımını geliştirdiğim akıllı oda termostatı projemin detaylarını ve ekran görüntülerini paylaşmak istiyorum.

Yaklaşık 10 yıllık bir oda termostatı kullanıcısıyım. Bu süreçte piyasadaki pek çok cihazı deneyimleme fırsatım oldu. Kullanırken sürekli "Keşke şu özellik de olsa", "İnternet kopunca neden cihaza erişemiyorum?" dediğim ne kadar eksiklik varsa, hepsini masaya yatırıp kendi hayalimdeki cihazı tasarladım. Sonuç olarak ortaya ticari cihazların standartlarının çok üstünde, tamamen kendi ihtiyaçlarıma göre şekillenen bir sistem çıktı.

Projeyi öne çıkaran bazı özellikler şunlar:

Hibrit Erişim (Bulut + Yerel Ağ):
    Cihazı dünyanın her yerinden Web App üzerinden yönetebiliyorum. Ancak piyasadaki cihazların en büyük sorunu olan "İnternet kesildi, cihaz akılsızlaştı" olayını çözdüm. İnternet kopsa bile cihaz evdeki lokal ağ üzerinden (tarayıcıdan) aynı arayüzle erişilebilir ve yönetilebilir kalıyor.

Kusursuz Sensör Mimarisi:
    Sıcaklık ve nem verisi için tekerleği yeniden icat etmedim, kendini kanıtlamış olan Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2 cihazını kullandım. Ancak cihazı standart haliyle bırakmadım; içine özel bir yazılım atarak doğrudan benim kombi ünitemle Bluetooth üzerinden konuşmasını sağladım. Üstelik minicik bir saat piliyle yaklaşık 1 yıl boyunca kesintisiz çalışabiliyor.

Sıfır Hata Toleransı:
    İnternet kesintisi, elektrik dalgalanmaları, sensörün pilinin bitmesi veya odadan uzaklaşması gibi akla gelebilecek her türlü aksaklık senaryosunu koda işledim. Sistem bir terslik anında evi asla buz gibi bırakmıyor veya kombiyi sonsuza dek açık unutmuyor; otonom koruma algoritmaları devreye giriyor.

Gelişmiş Yönetim:
    Cihazın yanına gitmeden, bulut üzerinden anlık cihazın ram kullanımı, sinyal kalitesi, döngü süreleri vb. takibi yapabiliyorum. Yeni bir özellik kodladığımda kablo bağlamadan uzaktan güncelleyebiliyorum.

Kendi evimdeki konforu artırmak için hobi olarak başladığım bu proje, şu an inanılmaz stabil çalışan bir oda termostatına dönüştü. Gören eş dost çok beğendi, belki ileride vakit bulursam markalaştırabilirim işin vergisel boyutunu araştıramadım.

Sistem arayüzünden bazı ekran görüntülerini ekliyorum. Fikirlerinizi, eleştirilerinizi ve "Şu da eklenebilir" dediğiniz önerilerinizi duymayı çok isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTR -- 27 Şubat 2026; 9:13:27 >

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    General var internet bağlantılı değil ECA kombi aldığımızda hediye olarak vermişlerdi . 3-4 ayda bir bağlantısı kopuyor hocam . 10 senelik honeywell bir kere bağlantı koptuğunu görmedim . İnternet bağlantısı olacaksa yine honeywell in bağlanan modellerine geçse iyi olur

• merkezi sistem doğalgaz pay ölçerli bir eve taşındım. Koridorda Siemens RAA21 Kablolu Analog Termostat takılmış. Bunu dijital birşeyle değiştirmek istiyorum. Ne önerirsiniz? Elimde şu an Siemens REV 24 RF Kablosuz Termostat var. Bireysel kombide kullanıyordum. Bu şekilde merkezi sistem pay ölçerli sistemde kullanılabilir mi?

Evet, Siemens REV24 modelini bir zon vanasını kontrol etmek için kesinlikle kullanabilirsiniz. Ancak bağlantı yaparken dikkat etmeniz gereken çok kritik bir ayrım var:

REV24'ün Çalışma Mantığı

REV24, üzerinde potansiyelsiz (kuru kontak) bir röle barındırır. Yani termostatın kendisi vanaya elektrik göndermez; sadece bir anahtar gibi davranarak devreyi tamamlar veya keser.

Bağlantı Senaryoları

Termostatın arkasındaki terminal bloğunda genellikle üç ana giriş bulunur: L (Ortak uç), L1 (Normalde Açık) ve L2 (Normalde Kapalı).

1. 24V Bir Zon Vanası İle Kullanım

Eğer vananız 24V ile çalışıyorsa, harici bir 24V trafoya ihtiyacınız vardır.

• Trafodan gelen bir ucu doğrudan vanaya gidin.
    • Trafonun diğer ucunu REV24'ün L terminaline girin.
    • REV24'ün L1 terminalinden çıkıp vananın boşta kalan ucuna gidin.
    • Sonuç: Termostat ısı istediğinde devreyi tamamlar ve 24V vana açılır.

2. 220V Bir Zon Vanası İle Kullanım

REV24'ün kontakları 250V'a kadar dayanıklıdır. Bu sayede 220V ile çalışan vana veya sirkülasyon pompasını da doğrudan kontrol edebilir.

Yapay zeka bu şekilde cevap vermiş, demek ki 220 Bağlantısı yapmak şartı ile zon vanası kontrol edilebiliyor

• Taşındığım evde Bosch Condens 2500 marka kombi mevcut elimde ise eca ert 176 model kablosuz oda termostatı var bu termostat kombi ile uyumlu çalışır mı?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.