Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (204. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.960
Cevap
166
Favori
387.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ch.
  • Merhaba,
    Aranıza yeni katıldım.Buderus GB062 kombi ve Buderus RT36RF kablosuz ot kullanıcısıyım.Kullanmaya başlayalı 2 ay oldu.İlk ot de sorun çıktı servis çağırdım söktüler 1 hafta sonra yenisini getirdiler.Şuan saatte 6 kez stabil olarak çalışmakta.
    1) Hassasiyet ayarı varmı , nasıl yapılıyor.(0,5 derece hassasiyet ayarlı dediler ama bazen 1 derece fark bile olsa çalışıyor.
    2) Termostatın ölçtüğü ortam sıcaklığına güven olurmu yada töleransı nedir.(Civalı termometre 22 derece ölçerken termostat 23 derece gösteriyor.)
    3) Yorumlarda optimizasyondan bahsedilmekte, açık mı kapalı mı diye, bu konuyu anlatabilirmisiniz.
    4) Fabrika ayarı olarak saatte 6 kez çalışmakta, saatte 3 kez çalışmasını nasıl ayarlayabilirim.

Saygılar..
  • nani1 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Buderus RT36RF ve Bosch RT36RF aynı sadece isimleri farklı
    Buderus RT36RF kullanıyorum.
    Siemens hakkında bilgim yok.
  • dottorerol D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar aynı model kombide bir senedir Honeywell Y87RF2008 modülasyonlu cihazı kullanıyorum
  • Siemens rev24rf kullanıyordum. Çok memnundum. 3 sene sonra bozuldu. Yenisi çok pahalı, ne alacağımı kara kara düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Buderus gb072 ye siemens rev 24 rf cihazını nasıl bağlayabilirim. Servis uyumsuz diyor ama buderusun kendi rf cihazları da (rc200rf ve tc100 dışındakiler) on/off çalışıyor. Rev 24 rf ten çok memnundum. O da on/off çalışıyor. Nasıl oluyorda buderus ile uyumsuz oluyor. GB062 ye bağlantının resimlerini buldum ama gb 072 ye nasıl bağlayabileceğimi bulamasım. yardımcı olursanız sevinirim. Herkese selamlar
  • Baymak novadens extra oda termostatini kullaniyorum kazan 55 derece sicaklik 21 ayarli 24 saatte 4 kez yaniyor tabi havalar iyi suan evin sicakligi 21.5-22 arasi

• quote:

Orijinalden alıntı: nani1

Arkadaşlar, Buderus gb072 ye siemens rev 24 rf cihazını nasıl bağlayabilirim. Servis uyumsuz diyor ama buderusun kendi rf cihazları da (rc200rf ve tc100 dışındakiler) on/off çalışıyor. Rev 24 rf ten çok memnundum. O da on/off çalışıyor. Nasıl oluyorda buderus ile uyumsuz oluyor. GB062 ye bağlantının resimlerini buldum ama gb 072 ye nasıl bağlayabileceğimi bulamasım. yardımcı olursanız sevinirim. Herkese selamlar

• EnSaRD E kullanıcısına yanıt
    Santek

• Arkadaşlar Valliant kombime inthern mrl 300 kablolu termostat düşünüyorum kullanımı nasıl hassasiyet ayarı stabiliziasyon iyimi tavsiye edermisiniz.Daha önce sorun belirtenler olmuş ama firma anakartı değiştirildi yazılımı geliştirildi cihazlarda bir sıkıntı yok diyor ama cihazı kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum tavsiye edermisiniz?
  • Buderus gb062 için
    Honeywell CMT727 mi yoksa Buderus rc 150 mi tercih etmeliyim.
  • halilcc kullanıcısına yanıt
    kablolu olması sıkıntı değilse rc150(hem kendi markası hem modülasyonlu)
  • myctapha kullanıcısına yanıt
    modülasyonun katkısı devede kulak ise hiç kablo ile uğraşmayayım diyorum ama on/of modülasyon arasında ne kadar bir tasarruf olur bilgi yok hiçbir yerde.
    modülasyonun katkısı devede kulak ise hiç kablo ile uğraşmayayım diyorum ama on/of modülasyon arasında ne kadar bir tasarruf olur bilgi yok hiçbir yerde.
    fotografya kullanıcısına yanıt
    ben daikin premix (yoğuşmalı) kombi ile hem on/off hemde modülasyonlu(honeywell) ile ölçüm yaptım.
    On/off ile kazan sıcaklığı 38e ayarladım bu şekilde her ikisinin tüketimi aynı çıktı.Ancak 38 kazan sıcaklığı her zaman yetmeyebilir o zaman da artırmak gerekir.

on/off ile kullanımda kazan sıcaklığını 50-60 dereceye ayarlanırsa sürekli hava şartlarına göre kazan sıcaklığı ile oynamaya gerek kalmaz ancak tüketim modülasyonlu ot kadar düşük olmaz(burda ne kadar fazla tüketir diye düşünebilirsin ancak bu tamamen senin set ettiğin oda sıcaklığına,evin yalatımına,cephesine vs göre değişir.)
    on/off ile kullanımda kazan sıcaklığı düşük tutulursa tüketim modülasyonlu ot ile hemen hemen aynı tüketim olur ancak hava şartlarına göre kazan sıcaklığı ayarlanmalı.

Durum bu kararı sen ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myctapha -- 9 Kasım 2018; 21:21:7 >
    san-tek kullanıyorum .Yoğuşmasız kombi var.kazan sıcaklığı55 te. 65 yaparsam daha mı verimli tasarruflu olur sizce?Bu arada kombi çalıştıktan yaklaşık 2 dk sonra alev boyu 2 .kademeye 4 . dk dan sonra 1. kademeye düşerek modülasyon yapılıyor.
    İlginiz için teşekkür ederim. Daha önce merkezi sistem ile ısınıyorduk gaz bu kış gelecek daha gelmedi, kombi kuruldu. Hatay'dayım şuan hiç bir ısıtma kullanmıyorum ev 23 derece yalıtım var. Honeywell de kaliteli bir marka olunca acaba onu mu alsam dedim. Pazar gününe kadar artık birini tercih edeceğiz. Daha önce hiç kombi kullanmadım okuduğum araştırdığım kadarı ile kombiyi 55 dereceye ayarlayıp termostatı 24 yapmak mantıklı gibi geldi artık uygulamada nasıl bir sonuç alırız göreceğiz.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Bence olur ama aradaki fark hissedilir düzeydemi olur bilemiyorum
    myctapha kullanıcısına yanıt
    Bende bu şekilde kullanıyorum.Gerçi benim san-tek forumdan hasanemmi hocamdan aldım .Çok memnunum tavsiye ederim.

kombi yoğuşmasız 55 derecede

gece 12 sabah 5 arası = 22 (gece hiç çalışmıyor ev ısısı şimdilik 22 in altına pek düşmüyor.Edirne de şimdilik gece ısısı 7 derece civarı )

Sabah 5 ile 9 arası =22.5

Sabah 9 ile akşam 17 arası 23

akşam 17 ile 21 arası 23.5

Akşam 21 ile gece 12 arası 24 şeklinde ayarladım.

Şimdilik tüketim günlük 3 m3 civarı.kara kışta nasıl olur merak ediyorum. Bu arada termostad salonda diğer ordalar danfoss TRV var.Hepsi max 24 e ayarlı.Yoksa diğer odalar 25 dereceyi geçiyordu.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    1 senedir santek kullanıyorum
  • 
Sayfa: önceki 202203204205206
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.