Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.108
Cevap
179
Favori
422.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş
  • Arkadaşlar Honeywell Lyric T6R kullanan var mı?

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmshn -- 28 Ekim 2018; 13:34:31 >

Orijinalden alıntı: mkaraosman

Üstat merhaba,
    Bir şey kafama takıldı müsadenle sormak istiyorum;
    On/Off termostat taktırdık ve derecesini 21'e ayarladık. Kombi sıcaklığınıda 60 dereceye aldık.
    Merak ettiğim içerisini 21 dereceye getirene kadar devamlı 60 derecede mi sıcak su gönderecek peteklere ? Yani kombi kendi içerisinde modülasyonu nasıl yapıyor onu merak ediyorum veya yapıyor mu ? Örneğin dönüş suyu 50 derece bunu hemen yüksek alev boyuyla 60'a getirerek veya dönüş suyu 55 derece daha az alev boyuyla 60'a getirerek mi modülasyon yapıyor ? Cevabın için şimdiden teşekkürler.
    Aynen dediğiniz gibi.
    İlk ateşlendiğinde yüksek alevle başlar.
    Dönüş suyu ısındıkça alev boyunu kısarak devam eder.

Orijinalden alıntı: mkaraosman

Üstat merhaba,
    Bir şey kafama takıldı müsadenle sormak istiyorum;
    On/Off termostat taktırdık ve derecesini 21'e ayarladık. Kombi sıcaklığınıda 60 dereceye aldık.
    Merak ettiğim içerisini 21 dereceye getirene kadar devamlı 60 derecede mi sıcak su gönderecek peteklere ? Yani kombi kendi içerisinde modülasyonu nasıl yapıyor onu merak ediyorum veya yapıyor mu ? Örneğin dönüş suyu 50 derece bunu hemen yüksek alev boyuyla 60'a getirerek veya dönüş suyu 55 derece daha az alev boyuyla 60'a getirerek mi modülasyon yapıyor ? Cevabın için şimdiden teşekkürler.
    Tesisattaki su soğuksa yüksek alevle çalışır. Donen su ısındıkça, modülasyona girer düşük alev boyutuyla çalışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhabalar ,

Emas için oda termostatı bağlantısı neresiymiş, bulabilmiş miydiniz. ?

Bende Cosa aldım EMAS ın neresine bağlayacağımı anlayamadım , yazınızı görünce , 2 sene olmuş bi şekilde çözmüşsünüzdür diye düşündüm.

Orijinalden alıntı: hasanemmii

Termostat üzerinden kobiyi kapattığınızda termostat sıcaklığı göstermiyor mu?
    Eğer öyleyse hedef sıcaklığı 15 gibi düşüğe ayarlayın sorun çıkmaz.
    termosratım 24 e ayarlı olduğu halde bazen 24,4 e çıkıyor bazen 23,7 ye düşüyor bu normalmidir?
    Servis 21 derecede (şimdilik) tutulmasını, kombiyi hiç kapatmamamızı (kombi ayarını ise 60 yaptılar) tavsiye etti.
    Amacımız malum, maksimum tasarruf maksimum ısınmak...
    Önerilerinizi bekliyorum...
    Yoğuşmalı kombi ise kombinizi isinabildiginiz en düşük kazan sıcaklığına ayarlayın.
    Kombiniz Yogusmasiz ise 60 da kalması tasarruf için daha iyidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChordSolo

Arkadaşlar selamlar,
    Bosch marka kombime servisin tavsiyesi ile Bosch TR24RF Kablosuz Oda Termostatı aldım ve takıldı.
    Daha evvel ne kombi ne de termostat deneyimim olmadı.
    Servis 21 derecede (şimdilik) tutulmasını, kombiyi hiç kapatmamamızı (kombi ayarını ise 60 yaptılar) tavsiye etti.
    Amacımız malum, maksimum tasarruf maksimum ısınmak...
    Önerilerinizi bekliyorum...
    Oda sıcaklığı size ve aile bireylerine kalmış birşey. Kimisi 21 ister kimisi 23 ister bilemeyiz. Mevsime gorede degisir. Su an 21 derece gece usume hissi yaratabilirken kisin disarsi -5 ken 21 derece gayet ideal gelebilir havadaki nem oranıyla alakali.

Kendi programımdan örnek vermek istiyorum;

05.00 - 22°

06.30 - 20.0° (06.30'da eşimle evden çıkıyoruz.)

16.30 - 22°

23.30 - 20.5°

Yakında Allah nasip ederse bebeğimiz gelecek o zaman mecbur gece gunduz en az 23° ayarlamak durumunda kalacağım.

Geri kalanini servis doğru yapmış.

Termostat takili kombi yogusmasiz kombiyse 60C tesisat suyu sıcaklığı ideal, 65C ye kadar çıkartılabilir. Yogusmaliysa arkadasin dedigi gibi 40-45-50-55 neyse denenerek bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 2 Kasım 2018; 13:59:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: myctapha

Oda sicakliginizi deneyerek rahat ettiğiniz bir sıcaklığa ayarlayabilirsiniz.
    Kazan sıcaklığı konusunda;
    Yoğuşmalı kombi ise kombinizi isinabildiginiz en düşük kazan sıcaklığına ayarlayın.
    Kombiniz Yogusmasiz ise 60 da kalması tasarruf için daha iyidir.
    Kombim yogusmali olup 45 de çalıştırıyorum oda sicakliginida 24 yapıyorum bu mantiklimi

Kısacası isinabildigin en düşük kazan sıcaklığına alnı en çok tasarrufu yap

Orijinalden alıntı: by_ofk

Arkadaşlar , viessman vitodens 050-T için OT önerisi alabilir miyim? Konuyu neredeyse baştan sona okudum , bu model için bir bilgi pek bulamadım. bütce için max. 600-700TL ayırabilirim.
    Birde kombim modülasyonlu, ot modülasyonlu mu olmalı yoksa on off yeterli mi ? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Merhaba arkadaşlar,

1 yıldır Viesmann Vitodens-100 yoğuşmalı kombi kullanıyorum. Kablosuz termostad alıp hem kontrolü kolaylaştırmak hem de yakıttan tasarruf etmek istiyorum. Benim kombi ile sorunsuz çalışacak kablosuz oda termostadlarıı tavsiye edeilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

termosratım 24 e ayarlı olduğu halde bazen 24,4 e çıkıyor bazen 23,7 ye düşüyor bu normalmidir?

Alıntıları Göster
    Kombi çalışmadığı halde sıcaklık seti geçiyorsa dış etkenlerdendir.
    Evdeki kişi sayısındaki artış, güneş, ısı yayan cihazlar gibi.

Amam kombi ve termostat devrede olduğu halde 24 set değerine karşılık 23,7 ye düşmesi için hassasiyetin 0,3 e ayarlı olması gerekir.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.