Şimdi Ara

Oda aydınlatması için 3528 mi 5050 mi (şerit led)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Odamı şerit ledlerle aydınlatmayı düşünüyorum ve bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Bildiğiniz üzere pek çok çeşit şerit led var bir kısmı tek çipli olarak anılan 3528 şerit ledler ,bir kısmıysa üç çipli diye anılan 5050 şerit ledler.Aralarında neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var.

İnternette bazı sitelerde 3528 şerit ledlerin sadece dekorasyon amaçlı kullanıldığını, odayı aydınlatacak kadar ışık yaymadığını okudum. Benim size sorum bu konuda , odayı aydınlatmak için hangi şerit ledi tercih edeyim? Fiyat farkı fazla o yüzden eğer tek çipli ledler yeterli olursa tercih edeceğim.

Bu arada odam yaklaşık olarak 3 metreye 6 metre büyüklüğünde ve ben 3 metrelik duvarların kartonpiyer kısımlarına 2,5'ar metreden toplamda 5 metre şerit led yapıştırmayı düşünüyorum.

• Bulabilirseniz 5730 tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 5050 ve 3 çipli metrede 60 led olanlardan alın.
  • Bence de en az 5050 kullanın. 5630 veya 5730 daha iyi olur. Bildiğim kadarıyla ikisi arasında tek fark boyut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7020lerde bayağı güçlü ışık akısı sağlar
  • Teşekkürler.
  • ercantaka kullanıcısına yanıt
    Tercihim beyaz renk olacak galiba ama kararsızım.RGB pahalı olur ucuz yollu birşeyler istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ucuz dediğiniz olay siz ne kadar vermek istiyorsunuz. Gerçek olmayan çin mallarımızda vardır. Gerçek ışığı yansıtmasa da idare eder ama renk düşmesi belli bir süre sonra yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammet5552

Tercihim beyaz renk olacak galiba ama kararsızım.RGB pahalı olur ucuz yollu birşeyler istiyorum.

kardeşim almaya alıyorsun en fazla ışık verenden al gözünü alırsa araya bi dimmer koyarsın ışık şiddetini potla istediğin seviyeye ayarlarsin, yani mantık şu; 5050 yi 3528 ee cevirirsin ama 3528 i 5050 ye çeviremezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: empiy01

quote:

Orijinalden alıntı: muhammet5552

kardeşim almaya alıyorsun en fazla ışık verenden al gözünü alırsa araya bi dimmer koyarsın ışık şiddetini potla istediğin seviyeye ayarlarsin, yani mantık şu; 5050 yi 3528 ee cevirirsin ama 3528 i 5050 ye çeviremezsin

Gerçekten başarılı bir cevap. Arkadaşımız haklı aldığın zaman kalitelisini alacaksın dimmer yada kumanda ile kısma hatta kapama bile yapabilir sin.

• 5050 ile 3528 çipleri arasındaki fark kalite değil boyut. Aynı boydaki çipler arasında da kalite farkı olur. 3528 ile ışık akısı düşük olur ama kalite farkı marka ve seriye göre değişir.
  • ercantaka kullanıcısına yanıt
    herkese teşekkürler , hakkaten mantıklı cevap o zaman 5050 alayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.