Şimdi Ara

Led lambalarda UV ve IR radyasyon tehlikesi mi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
25.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • coğu yurt dişı sitelerde çeşitli led lamba(ampul) satış ilanlarında "No UV &IR radiation "
    şeklinde özellik belirtiyorlar led lambalarda bu risk bu kadar büyükmü ki özellik olarak belirtme gereği duyuyorlar ve bunların coğunun çin kökenli olduğu düşünülürse bu ne kadar güvenli . led ampul takıp kızarmayalım .

• led teknolojisinde kesinlikle radyasyon sıkıntısı olmaz hocam radyasyondan ve benzeri zararlı sinyallerden korkuyosan normal bildiğimiz 4*18 florasanlardan uzak dur onlardan zararlısı yok kendim profesyonel olarak led işi yapıyorum led spotundan led projektörüne led florasanına kadar var ve hepsi kendi üretimim led bildiğimiz seri paralel bağlantı devre ile 220 voltu 12 volta çevirecek adaptörle çalıştırdığımız birşeydir led ışıklı diyottur diyot radyasyon yayıyor olsa ohoooo şimdiye herkes felçti bilgisayardada televizyondada buzdolabındada arabalardada aklına gelen herşeyde led var yani ledde asla böyle zararlı sinyaller falan filan olmaz aksine evlerde kullanılan halojen ampuller zararlıdır hem bütçeye hem bünyeye ledin faydaları ise yüksek çalışma ömrü gözlere zararsız ışık radyasyon vs. zararlı sinyalleri bulundurmaması ve 12 voltla çalışmasıdır güvenlik açısından

• Radyasyon veya ultraviole gibi ışınların etkisi olacağını sanmıyorum. Asıl tehlike gözlere zararı var. Ledler düşük frekanstaki çalışmaları kırpışma yapıyor özellikle şeffaf olanları...ve buda göz yorgunluğu oluşturuyor. bence gözlere bayağı zararı var.
    ...........................VE SOLAR SİSTEMLERİ..........................
    www.asled.com.tr
  • led aydınlatmada direkt göze değil de yansıtmalı olarak aydınlatmak hem göz için hem de estetik için daha güzel oluyor. ben mutlaka bir yere (duvara, mutfakta tezgaha vb.) yansıyarak aydınlatacak şekilde kullanıyorum.
  • Led Harici Her tür aydınlatma radyasyon (UV) yayar..Aslında Böcekler bile UV ye gelir herkes sanır ışığa falan gelir :)..Aslında radyasyona gelirler..Yoksa çoğu böceğin görme duyusu yok denecek kadar azdır :)..Led Kullanımı Börtü böceğide engelliyor yani :)..Led Aydınlatmanın diğer faydalarını uzun uzun anlatmıcam..
    Led Aydınlatmanın Tüm faydalarını görmek için Lütfen Buraya Tıklayınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led-profilleri -- 10 Ocak 2013; 11:06:06 >

Orijinalden alıntı: led-profilleri

Led Harici Her tür aydınlatma radyasyon (UV) yayar..Aslında Böcekler bile UV ye gelir herkes sanır ışığa falan gelir :)..Aslında radyasyona gelirler..Yoksa çoğu böceğin görme duyusu yok denecek kadar azdır :)..Led Kullanımı Börtü böceğide engelliyor yani :)..Led Aydınlatmanın diğer faydalarını uzun uzun anlatmıcam..
    Led Aydınlatmanın Tüm faydalarını görmek için Lütfen Buraya Tıklayınız..

hocam biraz daha paslaşırsak herkes ledle uğraşmaya başlar benden söylemesi =)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "uv ışın ve radyasyon yaymaz " anlamında o

Orijinalden alıntı: 20playback

"uv ışın ve radyasyon yaymaz " anlamında o

Asus N56VZ S4037V - Intel® Core™ i7-3610QM - NVIDIA® GeForce® GT 650M 2GB - 8GB DDR3 1600MHz - 15,6" FHD LED
    750GB 7200RPM HDD - Bluray - Audio by Bang & Olufsen ICEpower - Windows 7 Home Premium 64Bit

• Yok herkes ledle uğraşmaya başlayamaz :)..Çünkü Türkiyede ışık mühendisliği diye bişi yok ... :)...Türkiyede Led Aydınlatmacılarda şöyle bir durum var..sanıyorlar şu kadar wattla şu kadar kelvinle şu kadar ışık veririm diye teklif veriyorlar..koskoca firmalar bile daha lüxdür lümendir bunlardan bihaberler..tekliflerini hep kelvin üzerinden watt üzerinden veriyorlar..Oysaki Işık ölçülebilir bir şeydir..Bir ortama ne kadar ışığın düşeceğini matematiksel olarak ortaya koyan firma daha göremedim..Burda isim vermicem en büyük aydınlatmacılardan bahsediyorum :).. Bizi görünce led profilcimisiniz yoksa aydınlatmacımı diye sormaya başladılar..:)..Matematiksel olarak teklif veren Türkiyede Aydınlatmacı görmedim..metrekare vericem yükseklik vericem bana teklif Şu kadar Lüx Şu kadar Lümenlik garanti teklif verin dicem :)..He bide 5 yıl garanti verin dicem :).....Bence Türkiyede ışık mühendisliği bölümü artık açılsın..Önüne gelen Aydınlatmacıyım diye geçiniyor :)..Tekrar söylüyorum ışık ölçülebilir bir şeydir :)...Kelvin clinecılara , Watt dedin gülümlere inanmayın :)..Çok watt çok ışık genellemesini yapanlara aldırış etmeyin..sonra düşük wattlarlada aynı ışığı yakalayabilen karşınıza çıkar yüzünüz kızarır :)..LightWorld dergisine verdiğimiz makaleyi sizde okuyun Aydınlatma hakkında birşeyler öğrenin :)..tabi bu daha ilk makalemiz :)..Göz ve Işık Makalesi için Tıklayınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi led-profilleri -- 31 Ocak 2013; 17:18:29 >

• quote:

Yok herkes ledle uğraşmaya başlayamaz :)..Çünkü Türkiyede ışık mühendisliği diye bişi yok ... :)...Türkiyede Led Aydınlatmacılarda şöyle bir durum var..sanıyorlar şu kadar wattla şu kadar kelvinle şu kadar ışık veririm diye teklif veriyorlar..koskoca firmalar bile daha lüxdür lümendir bunlardan bihaberler..tekliflerini hep kelvin üzerinden watt üzerinden veriyorlar..Oysaki Işık ölçülebilir bir şeydir..Bir ortama ne kadar ışığın düşeceğini matematiksel olarak ortaya koyan firma daha göremedim..Burda isim vermicem en büyük aydınlatmacılardan bahsediyorum :).. Bizi görünce led profilcimisiniz yoksa aydınlatmacımı diye sormaya başladılar..:)..Matematiksel olarak teklif veren Türkiyede Aydınlatmacı görmedim..metrekare vericem yükseklik vericem bana teklif Şu kadar Lüx Şu kadar Lümenlik garanti teklif verin dicem :)..He bide 5 yıl garanti verin dicem :).....Bence Türkiyede ışık mühendisliği bölümü artık açılsın..Önüne gelen Aydınlatmacıyım diye geçiniyor :)..Tekrar söylüyorum ışık ölçülebilir bir şeydir :)...Kelvin clinecılara , Watt dedin gülümlere inanmayın :)..Çok watt çok ışık genellemesini yapanlara aldırış etmeyin..sonra düşük wattlarlada aynı ışığı yakalayabilen karşınıza çıkar yüzünüz kızarır :)..LightWorld dergisine verdiğimiz makaleyi sizde okuyun Aydınlatma hakkında birşeyler öğrenin :)..tabi bu daha ilk makalemiz :)..Göz ve Işık Makalesi için Tıklayınız..

siz hangi piyasalardasınız bilmiyorum ancak benim bulunduğum bölge öyle cahil değil lüx lümen kevilin söyle watt ınıda söyle firmaya ancak deneme amaçlı verdiğin zaman örnek olarak bi atelye tipi armatürü lüx lümen hesabını birde kendileri hesaplayıp ölçüyorlar piyasa okadar hızlı ki benim görüşme yaptığım işyerlerine örneğin benzinliklere izmirden bile led firması gelip teklif veriyor çok çekişmeli bi piyasadayım diyebilirim ancak ben yaptığım işe sonuna kadar güveniyorum o yüzden pek rakibim yok gibi bizim insanımıza iş adamımıza satsan bile birde malının arkasında durup takip etmeni bekler bende tam olarak bunu yapıyorum büyük firmalar 100 lümen ışık yeter diyor okadar büyük ve müthiş bir aydınlatmanın peşinde değiller tasarrufun peşindeler bizde bütün aydınlatmaları hesaba katıp dönüşüm sürecinde aylık yıllık tasarruf çizelgesi hazırlayıp amorti süresi belirliyoruz vur kaç olayı yok zaten olsada bukadar hızlı akan bir piyasada çok geçmeden adınız kötü olarak duyulmaya başlayabilir =)) piyasa hızlı olduğu kadar çakalda var tabi bildiğimiz 1X1 watt semi led kullanılarak 36 ledli atelye armatürünü halısahaya 80 watt olarak satan insanlarda gördüm ancak sonu hüsran tabikide ondan sonra kaçtane daha iş yapabildi acaba?bu tür tamamen hizmete yönelik işlerde malının arkasnda duramıyorsan garanti veremiyorsan amorti süresini garantili olarak veremiyorsan piyasa seni yok eder zaten =))) şirket olarak yaklaşık 5 yıldır bu işin içerisindeyiz şirket kurucumuz Erol Soran Led sistemlerini üretim olarak bu ülkeye ilk katan insanlar arasında yerini almaktadır tabi solar panel sistemlerinide unutmamak gerek =))

• aydınlama ilgilenenler için, dialux isimli, ücretsiz ve türkçe dil destekli program var.

www.dial.de
    Download DIALux lighting design software for free
    http://www.dial.de/DIAL/en/dialux-international-download.html

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutikaya

led teknolojisinde kesinlikle radyasyon sıkıntısı olmaz hocam radyasyondan ve benzeri zararlı sinyallerden korkuyosan normal bildiğimiz 4*18 florasanlardan uzak dur onlardan zararlısı yok kendim profesyonel olarak led işi yapıyorum led spotundan led projektörüne led florasanına kadar var ve hepsi kendi üretimim led bildiğimiz seri paralel bağlantı devre ile 220 voltu 12 volta çevirecek adaptörle çalıştırdığımız birşeydir led ışıklı diyottur diyot radyasyon yayıyor olsa ohoooo şimdiye herkes felçti bilgisayardada televizyondada buzdolabındada arabalardada aklına gelen herşeyde led var yani ledde asla böyle zararlı sinyaller falan filan olmaz aksine evlerde kullanılan halojen ampuller zararlıdır hem bütçeye hem bünyeye ledin faydaları ise yüksek çalışma ömrü gözlere zararsız ışık radyasyon vs. zararlı sinyalleri bulundurmaması ve 12 voltla çalışmasıdır güvenlik açısından

Günaydın Mustafa bey ürün katalogunuz yada siteniz varsa incelemek isterim birde size pm attım musait oldugunuz zaman cevap verirseniz sevinirim bende artık evimdeki tasaruflu lambaları led ampulle değiştirmek istiyorum

bu arada zevk ve akustik bir ortam için rbg şerit led aldım 5m onu tavana sipiral bir şekilde döşeyip kumandasyıyla istedğim renke sokarak veya otomatik geçişler yaparak odamı aydınlatmasını düşündüm sizi daha önce görmüş olsaydım sizden bilgi alırdım neyse artık

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!

• quote:

Orijinalden alıntı: mutikaya

quote:

Yok herkes ledle uğraşmaya başlayamaz :)..Çünkü Türkiyede ışık mühendisliği diye bişi yok ... :)...Türkiyede Led Aydınlatmacılarda şöyle bir durum var..sanıyorlar şu kadar wattla şu kadar kelvinle şu kadar ışık veririm diye teklif veriyorlar..koskoca firmalar bile daha lüxdür lümendir bunlardan bihaberler..tekliflerini hep kelvin üzerinden watt üzerinden veriyorlar..Oysaki Işık ölçülebilir bir şeydir..Bir ortama ne kadar ışığın düşeceğini matematiksel olarak ortaya koyan firma daha göremedim..Burda isim vermicem en büyük aydınlatmacılardan bahsediyorum :).. Bizi görünce led profilcimisiniz yoksa aydınlatmacımı diye sormaya başladılar..:)..Matematiksel olarak teklif veren Türkiyede Aydınlatmacı görmedim..metrekare vericem yükseklik vericem bana teklif Şu kadar Lüx Şu kadar Lümenlik garanti teklif verin dicem :)..He bide 5 yıl garanti verin dicem :).....Bence Türkiyede ışık mühendisliği bölümü artık açılsın..Önüne gelen Aydınlatmacıyım diye geçiniyor :)..Tekrar söylüyorum ışık ölçülebilir bir şeydir :)...Kelvin clinecılara , Watt dedin gülümlere inanmayın :)..Çok watt çok ışık genellemesini yapanlara aldırış etmeyin..sonra düşük wattlarlada aynı ışığı yakalayabilen karşınıza çıkar yüzünüz kızarır :)..LightWorld dergisine verdiğimiz makaleyi sizde okuyun Aydınlatma hakkında birşeyler öğrenin :)..tabi bu daha ilk makalemiz :)..Göz ve Işık Makalesi için Tıklayınız..

siz hangi piyasalardasınız bilmiyorum ancak benim bulunduğum bölge öyle cahil değil lüx lümen kevilin söyle watt ınıda söyle firmaya ancak deneme amaçlı verdiğin zaman örnek olarak bi atelye tipi armatürü lüx lümen hesabını birde kendileri hesaplayıp ölçüyorlar piyasa okadar hızlı ki benim görüşme yaptığım işyerlerine örneğin benzinliklere izmirden bile led firması gelip teklif veriyor çok çekişmeli bi piyasadayım diyebilirim ancak ben yaptığım işe sonuna kadar güveniyorum o yüzden pek rakibim yok gibi bizim insanımıza iş adamımıza satsan bile birde malının arkasında durup takip etmeni bekler bende tam olarak bunu yapıyorum büyük firmalar 100 lümen ışık yeter diyor okadar büyük ve müthiş bir aydınlatmanın peşinde değiller tasarrufun peşindeler bizde bütün aydınlatmaları hesaba katıp dönüşüm sürecinde aylık yıllık tasarruf çizelgesi hazırlayıp amorti süresi belirliyoruz vur kaç olayı yok zaten olsada bukadar hızlı akan bir piyasada çok geçmeden adınız kötü olarak duyulmaya başlayabilir =)) piyasa hızlı olduğu kadar çakalda var tabi bildiğimiz 1X1 watt semi led kullanılarak 36 ledli atelye armatürünü halısahaya 80 watt olarak satan insanlarda gördüm ancak sonu hüsran tabikide ondan sonra kaçtane daha iş yapabildi acaba?bu tür tamamen hizmete yönelik işlerde malının arkasnda duramıyorsan garanti veremiyorsan amorti süresini garantili olarak veremiyorsan piyasa seni yok eder zaten =))) şirket olarak yaklaşık 5 yıldır bu işin içerisindeyiz şirket kurucumuz Erol Soran Led sistemlerini üretim olarak bu ülkeye ilk katan insanlar arasında yerini almaktadır tabi solar panel sistemlerinide unutmamak gerek =))

Hangi piyasadamıyız ??? LED Soğutucu piyasasındayız tabiki :)..100 lümene eywallah diyen firmalarla tabiki iş yapmıyoruz çünkü soğutmaya gerek yok..Amma velakin 1000 lümen ve üstüne çıkıldığı zaman yok akrilik genleşti yok pleski büküldü diye gelenlerin piyasasındayız..led pcb mi üretiyorsunuz yoksa şerit led mi ??..Biz Led Alırsak en az 1000 lümen ve 10 yıl garantili alırız yoksa ekstradan girmeyiz led piyasasına zaten... Ama LED lamba kutularımıza takılmak üzere getirilen bir çok çeşit led gördüm çinlilerin özellikle rgb lileri %80 dandik çıktı :)

• LED ampüllerde yansıtma vb. gerek yoktur. Zaten LEDler lambanın içindedir dışında ise beyazımsı bir cam vardır. Bu gözü yormasını engeler.
    Bir yerde bir tablo vardı bulamadım ama bulabilirsem paylaşıcam. LED ampüller sadece elektrik tasarrufu sağlamıyor. am 25000 saat kullanım süresi olduğu için sürekli değiştirme derdi yok. Floresan ampül kullanıyorum habire patlıyo içindeki devre yanıyo ve pahalı.

Ayrıca led ışkta zararlı ışınlar yok. UV, IR vb. gibi.

quote:

Evde ya da ofisinizde, günde ortalama 6 saat süre ile 10 adet akkor lamba kullandığınızı varsayarsak;

75 Watt akkor lamba ile;
    - yılda 425 TL tutarında enerji tüketir,
    - her yıl lamba değiştirmek zorunda kalırsınız.

25 Watt LED lamba ile;
    - yılda 60 TL tutarında enerji tüketir,
    - lambanızı 16 yıl boyunca kullanabilir, -ilk yatırım maliyetinizi, bir yıl gibi kısa bir sürede geri alır,
    - 16 yıllık bir lamba ömründe, toplam 8.000 TL* kâr edersiniz.

*Elektrik birim ücreti 0,36 TL kW/s üzerinden hesaplanmıştır.

Eğer ötekş tabloyu bulursam paylaşıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 24 Şubat 2013; 19:02:27 >

• ben power ledden bahsediyorum hocam ne 1000 lümeni?cree led değil bizim olayımız semi led =) 6500 kelvin 120 lümen bir led kime yetmiyor acaba?askeri alan falanmı aydınlatacaksınız 1000 lümenle ayrıca benim dediğim 100-130 lümen 13 metre yükseklikten beklenen ışın gücü =) olay çin malına gelirsede çinlilerin bir sözü vardır kaç paralık kaç tane?çinlilerin adı çıkmış kaliteli bişey istersen en kralını yaparlar ucuz istersen dandik yaparlar tabiki 100 lümene soğutucu gerekmez diyorsunuz ancak 90 adet 120 lümenlik led bir araya geldiği takdirde o pcbnin altına en az 40*40 soğutucu kullanmak şarttır derinlikde en az 5 cm olmalıdır =)
  • hem tasarruflu ampüller hem de led lerin sağlık konusunda ciddi sorunlar yaratabileceğini söyleyen araştırmalar mevcut, normal ampüllerin tasarruflu hale getirilebilmesini isterdim, bitkiler de normal ampüllü ortamda daha hızlı büyüyorlarmış ki bunun sebebi de muhtemelen normal ampüllerin yaydığı karbon dioksittir çünkü fotosentez hızı ortamdaki karbon dioksit oranıyla doğru orantılıdır. benim gönlüm hiç rahat etmedi odamdaki tasarruflu ampülü normal ampüle çevireceğim
    günde 6 saat açık dursa (18:00-00:00 arası) ışık ve 60 wattlık ampül kullansak 20 wattlık tasarruflu ampüle göre ayda yaklaşık olarak 1 - 1,5 TL daha fazla öderiz eğer dijital saat kullanmasaydık bu rakam 50 kuruş- 1 TL arası olurdu. Evde yüzlerce binlerce watt lık enerji çeken aletler mevcut onları tasarruflu kullanmayı öğrensek bu farkın çok büyük bir kısmını kapayabiliriz. tasarruflulardaki ve ledlerdeki mavi ışığın vücudun ritmini ve göz sağlığını bozduğu melatonin salgısını azalttığı ve tasarrufluların radyasyon yaydığı ve içindeki cıvanın vücut için çok tehlikeli olduğu tezleri çok ciddi şeyler.

teknolojinin birşeylerden ödün vermeden gelişemiyor olması sinir bozucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiro -- 17 Ağustos 2013; 15:09:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kiro

hem tasarruflu ampüller hem de led lerin sağlık konusunda ciddi sorunlar yaratabileceğini söyleyen araştırmalar mevcut, normal ampüllerin tasarruflu hale getirilebilmesini isterdim, bitkiler de normal ampüllü ortamda daha hızlı büyüyorlarmış ki bunun sebebi de muhtemelen normal ampüllerin yaydığı karbon dioksittir çünkü fotosentez hızı ortamdaki karbon dioksit oranıyla doğru orantılıdır. benim gönlüm hiç rahat etmedi odamdaki tasarruflu ampülü normal ampüle çevireceğim
    günde 6 saat açık dursa (18:00-00:00 arası) ışık ve 60 wattlık ampül kullansak 20 wattlık tasarruflu ampüle göre ayda yaklaşık olarak 1 - 1,5 TL daha fazla öderiz eğer dijital saat kullanmasaydık bu rakam 50 kuruş- 1 TL arası olurdu. Evde yüzlerce binlerce watt lık enerji çeken aletler mevcut onları tasarruflu kullanmayı öğrensek bu farkın çok büyük bir kısmını kapayabiliriz. tasarruflulardaki ve ledlerdeki mavi ışığın vücudun ritmini ve göz sağlığını bozduğu melatonin salgısını azalttığı ve tasarrufluların radyasyon yaydığı ve içindeki cıvanın vücut için çok tehlikeli olduğu tezleri çok ciddi şeyler.

teknolojinin birşeylerden ödün vermeden gelişemiyor olması sinir bozucu

abi ölürsem tasarruflu ampulun içindeki şeylerden yaydığı bilmemnelerden ölem ...

• belli olmaz melatonin denen şeyin önemli işlevi varmış vücutta, hepimiz öleceğiz ölüme çare aramıyoruz zaten maksat sağlıklı ve verimli yaşamak ...

Buna nediyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.