Şimdi Ara

OCZ Vertex2 3.5'' Atto benchmark test sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar bir süredir Ocz Vertex2 3.5'' sdd kullanıyorum.Birtakım araştırmalar yaptım ve anladım ki benim SSD yi tam performansı ile kullanamıyorumVindovs7 deneyim dizinindeki vermiş olduğu puan 5.9 atto bench disc benchmark'ta yapmış olduğum test sonucunda almış olduğum değer ve sonuç ise
    http://imageshack.us/photo/my-images/716/testogh.png/

Sizce SSD'yi tam performansı ile kullanabilmem için nasıl bir ayar yapmalıyım.Bilen arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bülent_08 -- 9 Şubat 2012; 5:44:16 >

• Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba..??
  • anakartınızın tam modelini söyler misiniz?
  • anakartım:Gigabayte GA-970A-D3
    İşlemcim:AMD FX 6100 soket Am3+
    Ramlerim:Corsair vengeaance DDR3 1600 hmz(2*4gb)
  • Windows 7 kullandığınızı varsayıyorum. Geriye şu seçenekler kalıyor.

1- Ankart SATA arabirimi AHCI modunda çalışmıyor, AHCI moduna almak gerek.
    2- Vertex 2 SSD Firmware update yapılmamış. Yapmak gerek: (1.33 Firmware update)

AS SSD ve Crystal Disk Benchmark programlarını da indirip kurun onlarla da test yapıp burada paylaşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Windows 7 kullandığınızı varsayıyorum. Geriye şu seçenekler kalıyor.

2- Vertex 2 SSD Firmware update yapılmamış. Yapmak gerek: (1.33 Firmware update)

AS SSD ve Crystal Disk Benchmark programlarını da indirip kurun onlarla da test yapıp burada paylaşın.

Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkürler.Sistemim Vin7 64 bit.Biostan AHCİ mod açtığım zaman pc başlamıyor.Firmware 1.27sanırım update gerekli fakat ocz hdd toolbox indirip update etmek istedigimde update gerçekleştiremiyor.
    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • Ahci modu aktif olmadığı için performans sorunu yaşıyorsunuz. Aşağıdaki linkten windowsu ahci moduna çevirmek için gerekli programı indirip kurun, sonrasında sistemi yeniden başlatıp biostan ahci modu seçin.

http://support.microsoft.com/kb/922976

Ek olarak trim özelliği de kapalı ise şu ayarları yapın:
    http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=84677

Eğer yapılı değilse bu windows ayarlamalarını da yapın, hem alan hem hız kazanırsınız:
    http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=82516

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 9 Şubat 2012; 19:56:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bülent_08

quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Windows 7 kullandığınızı varsayıyorum. Geriye şu seçenekler kalıyor.

Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkürler.Sistemim Vin7 64 bit.Biostan AHCİ mod açtığım zaman pc başlamıyor.Firmware 1.27sanırım update gerekli fakat ocz hdd toolbox indirip update etmek istedigimde update gerçekleştiremiyor.
    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

Anakartınızın son ahci sürücüsünü resmi sitesinden indirip, sürücüyü usb flash veya floppy diske yükleyip açılışta usb flash veya floppy diski boot gösterip, ahci sürücüsünü kurarsanız sorun çözülecek. firmware update ne yazık ki windows altından yapılamaz. ocz resmi sitesinin forumunda bunun çözümü anlatılıyor.

En basiti elinizde mevcut ekstra bir HDD varsa buna Win7 32 bit kurup sistemi bu HDD ile açıp toolbox'ı buradan kullanarak firmware yapabilirsiniz. Basit dediğime bakmayın, HDD bul+ win 32 kur sistemi bununla aç toolbox'ı buna yükle, firmware update'i buradan yap. firmware update SSD sistem diski iken, SSD üzerinden yapılamaz.

ASlında daha basit olsa da ilk kez kullanacak birisi için bir de ingilizce olduğundan OCZ forumlarında üretilmiş bir yöntem daha var, usb flasha linux işletim sistemi kurup sistemi usb flash boot ederek açıyoruz daha öncesinde yine bu usb'ye kurduğumuz forumdaki firmware update dosyasını çalıştırıp update yapıyoruz.

Ve ne yazık ki mahallenizdeki bilgisayarcı bu işlerden anlamaz.

• Cevaplarınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.Bios ayarlarımı ve trim ayarlarınıda yaptıktan sonraki vindows deneyim dizinindeki puanım 7.4.Atto bench mark test sonucum ise aşşağıdaki gibidir.
    http://imageshack.us/photo/my-images/819/ekranalntslf.png/
    Saygılarımla teşekkürler.
  • 1 seneye yakın süredir ocz vertex 2 kullanıyorum sistem kurulu ssd ye OCZToolbox ile firmware yapılabiliyor 3-4 defa yaptım. Sadece riskli oldugu belirtilmektedir. Ben şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. En son firmwarede 1.35 dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

1 seneye yakın süredir ocz vertex 2 kullanıyorum sistem kurulu ssd ye OCZToolbox ile firmware yapılabiliyor 3-4 defa yaptım. Sadece riskli oldugu belirtilmektedir. Ben şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. En son firmwarede 1.35 dir.

Çok ilginç ne yaptıysam OCZ toolbox tan firmware update etmiyor.Farklı bir yolumu var acaba bu araçla update etmenin..??
  • quote:

Cevaplarınız ve vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.Bios ayarlarımı ve trim ayarlarınıda yaptıktan sonraki vindows deneyim dizinindeki puanım 7.4.Atto bench mark test sonucum ise aşşağıdaki gibidir.
    http://imageshack.us/photo/my-images/819/ekranalntslf.png/
    Saygılarımla teşekkürler.

Bu testte değerler olması gerektiği gibi... Düzelmiş...
  • Yardimlarınızdan dolayı teşekkürler Gerginix
  • quote:

quote:

1 seneye yakın süredir ocz vertex 2 kullanıyorum sistem kurulu ssd ye OCZToolbox ile firmware yapılabiliyor 3-4 defa yaptım. Sadece riskli oldugu belirtilmektedir. Ben şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. En son firmwarede 1.35 dir.

Çok ilginç ne yaptıysam OCZ toolbox tan firmware update etmiyor.Farklı bir yolumu var acaba bu araçla update etmenin..??

Update etmenin farklı bi yöntemi yok. OCZToolbox un bende 2 çeşit versiyonu var. Ben 2.40 versiyonu ile yaptım. 2.40 da update firmware butonuna tıkladıgın zaman programın en alt barında bişeyler yazıyo. Update bittiginde pc yi reset etmeni istiyo.OCZToolbox dan güncelleme Olup olmadıgınıgörebiliyosun. OCZToolbox_v3.02.01 versiyonun ile hiç güncelleme yapmadım. Sizdeki büyük ihtimalle OCZToolbox_v3.02.01 versiyonudur acaba bunda bi sıkıntımı var. dedigim gibi bu versiyon ile denemedim. İsterseniz 2.40 versiyonunu gönderebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 10 Şubat 2012; 23:26:02 >

• quote:

quote:

quote:

Update etmenin farklı bi yöntemi yok. OCZToolbox un bende 2 çeşit versiyonu var. Ben 2.40 versiyonu ile yaptım. 2.40 da update firmware butonuna tıkladıgın zaman programın en alt barında bişeyler yazıyo. Update bittiginde pc yi reset etmeni istiyo.OCZToolbox dan güncelleme Olup olmadıgınıgörebiliyosun. OCZToolbox_v3.02.01 versiyonun ile hiç güncelleme yapmadım. Sizdeki büyük ihtimalle OCZToolbox_v3.02.01 versiyonudur acaba bunda bi sıkıntımı var. dedigim gibi bu versiyon ile denemedim. İsterseniz 2.40 versiyonunu gönderebilirim.

Varsa linki göderirseniz sevinirim.Şuan görevdeyim haftaya evime döndüğüm zaman dener sonuc hakkında bilgiyi burdan paylaşırım.

• bülent_08 buyur hocam OCZToolbox 2.40 versiyonu bununla denersin birde.
    aradaki çizgileri silersin.
    http://www.medi-------afire.com/?od297expspys3rz

Not: Programdan dolayı SSD ne gelebilecek zararı hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.