Şimdi Ara

OCZ Vector Serisi SSD Kullanıcıları (Vertex 4'ün Veliahtı) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
2
Favori
21.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ahcı modda kurulumu nasıl yapıcam? arkadaş RAID/AHCI Treiber/Software - Intel® Rapid Storage Technology Version 11.7.3.1001 bunu yazmış benim bunu indirip win 7 kurarken usbnin içine bu dosyayı atıp driver olarak kurulumdan once yüklemem gerekiyor mu? Yoksa hiç bir driver kurmadan direk win 7 ahcı modda kurayım mı??

Anakartım GIGA P35-DS4 Daha once wd caviar black raid 0 kullanıyordum.Bunda giga sitesinden raid/ahcı driverini indirip usb ye atip win7 kurmadan once usbden driverları yüklüyordum.BU AHCI modda'da böyle birşey yapmama gerek varmı? sata raid kontrolcusu ICH9R intelin buna göre driver ı varmı? Kurulumda hangi yolu izleyeceğim.

Bu konuda beni aydınlatabilirseniz sevinirim....Teşekkürler.Selametle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dün asus p8z77-v deluxe anakartımın bios güncellemesini yaptıktan sonra vector bir daha ses veremedi. biosu çeşitli sürümlerine downgrade yapsam da tepki alamadım. farklı anakart, kablo ve sata portları ile denemeler yaptım ama nafile. diski ve içindeki verilerimi tamamen kaybettim.

az önce 1tb lık hdd ye yeni bir sistem kurdum ve tekrar vector ü bağladım bu sefer aygıt yöneticisinde garip bir bilinmeyen scsi donanım algılandı. bakalım buradan durumu kurtarabilecek miyiz. yoksa vatanbilgisayar a gönderip yenisini beklemekten başka çare kalmayacak.
    Logitech G900 - Logitech G303
    Steelseries Apex 7 - Arctis Pro Wireless - Logitech G29+Shifter
    Galaxy Note 10 Plus - Galaxy Tab S7 Plus
    PS4 Pro - XBOX One X - Nintendo Switch(2019)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sawgent

dün asus p8z77-v deluxe anakartımın bios güncellemesini yaptıktan sonra vector bir daha ses veremedi. biosu çeşitli sürümlerine downgrade yapsam da tepki alamadım. farklı anakart, kablo ve sata portları ile denemeler yaptım ama nafile. diski ve içindeki verilerimi tamamen kaybettim.

az önce 1tb lık hdd ye yeni bir sistem kurdum ve tekrar vector ü bağladım bu sefer aygıt yöneticisinde garip bir bilinmeyen scsi donanım algılandı. bakalım buradan durumu kurtarabilecek miyiz. yoksa vatanbilgisayar a gönderip yenisini beklemekten başka çare kalmayacak.

geçmiş olsun umarım verilerinizi kurtarırsınız

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
  • kurtarılacağını sanmıyorum. tahminimce içerisindeki sata kontrolcü ile ilgili bir problem var. neyse ki sadece sistem kuruluydu ve çok önemli bir veri yoktu içerisinde. kutusuna aynı şekilde yerleştirdim ve yakın zamanda mağazaya götüreceğim.

tavsiyem önemli kişisel verilerinizi kesinlikle hdd lerde tutun hala
    Logitech G900 - Logitech G303
    Steelseries Apex 7 - Arctis Pro Wireless - Logitech G29+Shifter
    Galaxy Note 10 Plus - Galaxy Tab S7 Plus
    PS4 Pro - XBOX One X - Nintendo Switch(2019)
  • quote:

kurtarılacağını sanmıyorum. tahminimce içerisindeki sata kontrolcü ile ilgili bir problem var. neyse ki sadece sistem kuruluydu ve çok önemli bir veri yoktu içerisinde. kutusuna aynı şekilde yerleştirdim ve yakın zamanda mağazaya götüreceğim.

tavsiyem önemli kişisel verilerinizi kesinlikle hdd lerde tutun hala

günaydın çok önemli verilerimi tek hdd de tutmuyorum zaten birde harici hdd de tutuyorum 2sinin eşzamanlı bozulması büyük bir talihsizlik olur bence :)

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
  • Benim vertex 4 bozuldu banada bugün bu ssd den verdi vatan bilgisayar bende aranızdayım artık. Kurulumda biosdan ahci seçip direk kuruyoruz değil mi bin değişiklik yok sanırım

• Arkadaşlar ben de bugün aldım 128 Gb olanından ancak benim laptopum SATA 2 destekliyor. Bir test yaptım ancak normal mi değil mi bilmiyorum bununla ilgili bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Ona göre değişim yapacağım.
    http://i.imgur.com/v3kuUid.png

Orijinalden alıntı: 10ursaka

Arkadaşlar ben de bugün aldım 128 Gb olanından ancak benim laptopum SATA 2 destekliyor. Bir test yaptım ancak normal mi değil mi bilmiyorum bununla ilgili bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Ona göre değişim yapacağım.

Sata 2 de normal çıkan sonuçar

Orijinalden alıntı: lossenergie

quote:

Orijinalden alıntı: 10ursaka

Arkadaşlar ben de bugün aldım 128 Gb olanından ancak benim laptopum SATA 2 destekliyor. Bir test yaptım ancak normal mi değil mi bilmiyorum bununla ilgili bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Ona göre değişim yapacağım.

Sata 2 de normal çıkan sonuçar

Teşekkür ederim. Valla kardeşim ne biliyim 90k iops filan yazınca en azından sata2 de 40k filan görmek isterdim. Yoksa performans olarak gözle görülür bir artış oldu win 7.8 verdi puan olarak.

• pc güc modunu performansa al öyle dene birazdaha iyi sonuclar alırsın
  • O konuyu ( OneTreeHill ) bu arkadaşa bir daniş muhtemelen yardınmcı olur .

OCZ Vertex 4 128 Gb
    OCZ Vertex 4 256 Gb

OCZ Vector 128 Gb
    OCZ Vector 256 Gb

istanbul'da fiziksel mağazalarda var mı ? ve ne kadar fiyat olrak ? (cevahir ve capacity öncelikte gidilecekmiş)

edit: en kötü ihtimal burdan sipraiş verecem online mağazadan otele kargo. ama fiziksel mağazada yoksa

edit: birkaç hafta once 840 pro 256gb alnmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 2 Ekim 2013; 14:07:29 >

Kocaeli Üniversitesi - Halkla İlişkiler ve Tanıtım, 2014 Mezunu.
    Anadolu Üniversitesi - Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Tezli PhD.
  • quote:

dün asus p8z77-v deluxe anakartımın bios güncellemesini yaptıktan sonra vector bir daha ses veremedi. biosu çeşitli sürümlerine downgrade yapsam da tepki alamadım. farklı anakart, kablo ve sata portları ile denemeler yaptım ama nafile. diski ve içindeki verilerimi tamamen kaybettim.

aradan zaman geçmiş ama ssd yi anakart üzerindeki hangi sata portuna taktığınızı hatırlayabiliyormusunuz native sata3 portuna mı(beyaz) yoksa asmedia kontrolcülü sata3 portuna mıydı??

• WarSaw kullanıcısına yanıt
    asmedia kontrolcü sata 3 portuna takıldığında disk değerleri 300-375 arasında değişiyor. native sata3 beyaz portlarda atto da yazma 399, okuma 557. ass ssd de ise seq değerleri 374 yazma, 477 okuma görebiliyorsunuz. asmedia nın bu konuda çuvalladığını söyleyebilirim.
    AMD FX8320 AMD FX X8 AM3 3.5GHZ 16MB//ASUS M5A99FX PRO R2.0 AMD 990FX/SB950 DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0//GSKİLL 8GB (2x4GB) RİPJAWS X DDR3 1866mhz CL9 1.5V DUAL KİT//ASUS GTX650TI BOOST DIRECTCUII O.C GDDR5 2GB 192BIT//COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80 750W MIDTOWER ATX//SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM//OCZ 128GB VECTOR SERIES SATA 3.0 SSD (550MB READ / 400MB WRİTE)*//VIEWSONIC 23" VX2370SMH GENİŞ EKRAN LED IPS//LOGITECH X530 5.1 70W RMS SPEAKER//SAMSUNG PLEOMAX Crystal Edition PKB-7000X//A4 Tech G10-810 2000 Dpi Nano
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.