Şimdi Ara

OCZ STEALTHXSTREAM 600W mı HIGH POWER ABSOLUTE 650W ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
5.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ,
    Nominal Güç Değeri: 650W
    Verimlilik: %80+ (80+ Sertifikalı)
    Soğutma sistemi: Ortam ısısı veya yüke bağlı 13.5cm değişken hızlı fan
    MTBF: 100.000 saat çalışma süresi (%75 yük altında)
    Yüksek Gerilim/Akım/Güç ve Kısa Devre Korumaları
    Max. Çıkış Değerleri: 12V1: 25A , 12V2: 25A , +5V: 25A, +3.3V: 25A
    ,

OCZ STEALTHXSTREAM 600W

+3.3V : 36A
    +5V : 30A
    +12V1 : 18A CPU
    +12V2 : 18A PCI-E2, CPU2
    +12V3 : 18A M/B
    +12V4 : 18A PCI-E1
    -12V : 0.8A
    +5Vsb : 3.0A

arkadaşlar ben gibi %40 civarı oc meraklısı cpuya ayrı power kullanıp onlarca çakmasını çöpe atmış biri için sizce hangisi daha doğru seçim gibi ??? ocz markasıyla cezbederken ileride crossfire sistem düşündüğüm için quadrail özelliği bi miktar ilgimi çekmekte.. absoulte ise modülerliği 2 kanal 25er amperlik değerleri ile kutu içeriği ve daha yüksek güç değerleri ile daha bi ön planda.. sizce hangisi daha uygun gibi ??

,sistemimde şuan amd 4200 + x2 ve 690g chip seti ile 5 adet 12 cmlik ışıklıfan 4 sata2 hdd (seagate 320 gb raid 4+0 ) skyvision tvkartı x-fi gamer seskartı hd2600xt ekran kartı -ki yakın zamanda 4870 düşünüyorum- ve bunları içerisinde barındıran aerocool v-touch kasam var.. (hava atmak için söylemiyorum :D ilgilisi var ise fan kontrolcüsü ve lcd göstergesi ile oda bi miktar güç tüketmekte :)) eski powerımı hiç sormayın :) emektar 350 wattlık Chieftec ve ona refakat eden çakma 400wattlık sadece işlemci ve hddleri besleyen powera sahibim.. son çakma powerımda artık sistemi kararsız çalışmaya iterken iyi bi power ile sorunu kökten çözmeye karar verdim.

,bu ikisi arasındayım ama alternatif tavsiyelerinizede açığım.. fiyat absoulte için bile tavan fiyatı aşmakta ya olsun ..200 ytl sınır , çok bariz fark olmadıkça ilk tercihim hepsiburadadır.. şimdiden ilginize teşekkür ederim..

• Hocam hepsiburada'dan High Power 650W modelini aldım, ürün bugün elime ulaştı.
    İşcilik güzl modüler kablo sistemi çok kullanışlı ama sistem çalışırken çızırtı sesi alıyorum bu ses eski be quiet 500w'de vardı nette araştırıyorum net bir cevap hala bulamadım bu cızırtı neden olur normal mi anormal mi?

Not : Cızırtı sorunu çözlmüştür ayrıntılar için ;

http://forum.donanimhaber.com/m_27977825/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 26 Kasım 2008; 19:12:09 >
  • bende oczyi kullanıyorum. sessiz, ama çok yada en sessiz degil intel stok fanından sessiz diyebilirim. genel olarak bi şikayetim yok ama +12vraillerine 18a verdigini unutma keşke biraz daha yüksek olsaydı diyorum. fan hızı ayarı olmaması eksi bi özelligi. modüler kablo bence ayrı bi sınıf oldugu için onu degerlendirmiyorum

şu an alacak olsam tekrar alırmıyım? bilmiyorum ama diger alternatiflere daha detaylı bakardım orası kesin vede fanı ayarlanabilen daha yüksek amper degerlerine sahip ayrıca modüler ürünler ilk tercihim olurdu.tabii bütün bunlar fiyatı epey yükseltir ama ocznin en etkili silahı fiyatı

Orjinalden alıntı: Slayer_

Hocam hepsiburada'dan High Power 650W modelini aldım, ürün bugün elime ulaştı.
    İşcilik güzl modüler kablo sistemi çok kullanışlı ama sistem çalışırken çızırtı sesi alıyorum bu ses eski be quiet 500w'de vardı nette araştırıyorum net bir cevap hala bulamadım bu cızırtı neden olur normal mi anormal mi?

umarım standart bi sorun değildir.. bi saat sonra siparişi vereceğim çünki :) k.kartımın hesap kesimini bekliyorum :) yorumlarına baktım pek memnun olmayan yok gibi şansımızı deniyeceğiz.. şuan kullandığım dandik powerdan sonra herhalükarda beni memnun edeceğini umuyorum :)

quote:

genel olarak bi şikayetim yok ama +12vraillerine 18a verdigini unutma keşke biraz daha yüksek olsaydı diyorum.

dostum işte benimde takıldığım tek nokta bu :( 2600xtnin harici beslemesi zaten yok..2 12v kanalı bi süre hiçbi işime yaramayacak. ha sonra 4870 alacağım ozamanda crossfire için ikinci kartı alana kadar 1 kanalı yine sadece cpunun tek çekirdeğine kalacakki boşa bence.. en iyisi sağlam 2 12v kanallı highpower.. forumda sirtec ürünü pek bişi beklenmez diye yorumlar görüyorum ama şu an kullandığım emektar Chieftec de sirtec'e bağlı ve gerçekten çok sağlam çıktı.. umarım şu ses can sıkıcı bi boyutta değildir.. elime geçer geçmez bildiririm burdan...

• Bu cızırtı sorunu OCZ de dahil olmak üzere birçok power da görünüyor.İş yerimdeki test ünitesindeki 1000w lık EliteXStream de de aynı sorun var.Silverstone ve highpower ların bazı modellerdinde de var.Ancak bu sorun değil.Sorunlu powerlardaki cızırtı ise kondansatörlerden geliyor.Ancak şu an imzamdaki power da cızırtı var ve teknisyen arkadaşlara gösterdim.Kondansatörler hala kız gibi ama bu sesin trafodan gelebileceğini söylediler.Özellikle elektrikler kesilip geldikten sonra durmaksızın cızırtı yapıyor.Cızırtı da değil ufak ıslık sesi.Normalde bu sesi hiç yapmazdı.Tedirgin olduğum için bende değiştirmeye karar verdim ve Silverstone 500w lık power sipariş ettim.

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Bu cızırtı sorunu OCZ de dahil olmak üzere birçok power da görünüyor.İş yerimdeki test ünitesindeki 1000w lık EliteXStream de de aynı sorun var.Silverstone ve highpower ların bazı modellerdinde de var.Ancak bu sorun değil.Sorunlu powerlardaki cızırtı ise kondansatörlerden geliyor.Ancak şu an imzamdaki power da cızırtı var ve teknisyen arkadaşlara gösterdim.Kondansatörler hala kız gibi ama bu sesin trafodan gelebileceğini söylediler.Özellikle elektrikler kesilip geldikten sonra durmaksızın cızırtı yapıyor.Cızırtı da değil ufak ıslık sesi.Normalde bu sesi hiç yapmazdı.Tedirgin olduğum için bende değiştirmeye karar verdim ve Silverstone 500w lık power sipariş ettim.

Dediğim gibi hocam yeni aldım bu ürünü, yeni olmasına rağmen bu ses var

• İşyerimdeki power da yeni onda da var.O yüzden dedim lakin rahatsız etmiyor.Sadece stndby da biraz ses çıkarıyor ama ben genelde şalteri kapatırım pc yi kapattığımda.O yüzden sorun olmuyor.Endişe edecek durum yok alacaklar için.

Bu cızırtı sorunu OCZ de dahil olmak üzere birçok power da görünüyor.İş yerimdeki test ünitesindeki 1000w lık EliteXStream de de aynı sorun var.Silverstone ve highpower ların bazı modellerdinde de var.Ancak bu sorun değil.Sorunlu powerlardaki cızırtı ise kondansatörlerden geliyor.Ancak şu an imzamdaki power da cızırtı var ve teknisyen arkadaşlara gösterdim.Kondansatörler hala kız gibi ama bu sesin trafodan gelebileceğini söylediler.Özellikle elektrikler kesilip geldikten sonra durmaksızın cızırtı yapıyor.Cızırtı da değil ufak ıslık sesi.Normalde bu sesi hiç yapmazdı.Tedirgin olduğum için bende değiştirmeye karar verdim ve Silverstone 500w lık power sipariş ettim.

evet bu bahsi geçen ses trafodan geliyor-muş-.. hatta dün bi elektronikçi arkadaşın yanındaydım , benzer şikayetle gelen birinin powerini açtı baktı kondanstörden değil dedi gerçekten ikisini çıkarıp kapasitemetre ile ölçtü değerler çok normaldi..

senin power şebekedeki dalgalanma ile değişen bi sesmi acaba ?? bir güç kaynağı ile düzgün bir ac girişi sağlayıp deneseydin ??? fena takıldım şimdi.. gece yarısı tüm fanların devirlerini düşürüyorken birde bumu çıkacak başıma acaba :(

• Sanırım dalgalanma ile değişen bir ses ama daha önceden yapmıyordu.Son 2 haftadır yapıyor.Bendeki power süresini doldurmuş olabilir 3 yıl oldu çünkü.Ayrıca OC yaptığımda artık pc kapanıyor.Eskiden yapmazdı.Ancak bu yeni ürünlerdeki sesin normal olduğunu birçok yerde okudum.Bende Silverstone sipariş ettim bakalım sonuç ne olacak.
  • ah şu oc yok mu :) ömrünü yiyor powerların :)bide bizim tabi.. bu meraktan kurtulamıyorum bi türlü artık bende zevk oldu canım sıkıldıkça yükleniyorum power pes edene kadar :) bana müstehak.. bakalım şu 650 wtt denilen power elimde ne kadar dayanacak :) artık %50nin üzerinde yoklamaya başlarım.. :D
  • Nasıl bir meraktır bende anlamadım.Ülen Allah bilir elimdeki power sağlamdır da boşa değiştiriyorum.Ama o ses beynimi kemiriyor ve 7/24 açık duran pc artık açık durmuyor.Sırf tedirgin olduğumdan açık bırakmıyorum.

Sesin kaynağı resimde gösterdiğim ana güç transformatörü ve indüktördür. Ürün yeni ise kapasitörler ile alakası yoktur. Sebep ise malesef güç kaynağının kusursuz bir stabilite ile çalışmamasıdır. Daha öncede belirttiğim gibi herhangi bir problem yaşamazsınız fakat bu zırıltıya katlanmak zorundasınız. Ürün değişimi büyük ihtimalle sorunu çözmez çünkü az ya da çok yeni gelen PSU da da aynı durum söz konusu olacaktır. Bu sorun bazı marka modellerde kroniktir, yeni model çıkartmalarına rağmen halen sürmektedir. ATItool da artifact testini açtığınızda PSU dan ritmik ve gıcık edici bir cızırtı sesi geldiğini rahatlıkla duyabilirsiniz, ama dikkat edin ekran kartı ile karıştırmayın çünkü aynı ses bazı ekran kartlarından da gelebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 26 Kasım 2008; 0:19:48 >

flickr

• bu sorunu kesinlikle yaşamazsınız diyebileceğiniz bir marka varmıdır ??? birazdan sipariş edip yatacaktım takılıp kaldım :(
  • Sesin kaynağı stabil çalışmamasıdır.Bu kısımda anlaştık.Peki misal veriyorum;Aldığım Silverstone marka ST50F model 500w PSU da bu tip sorun yaşayan birkaç kişi gördüm forumlarda.Bu PSU lar FSP based.Ancak gerek FSP nin gerek Silverstone un testlerini incelediğimde gayet stabil çalıştığını ve her yük altında verimliliğini kaybetmediğini görüyorum.Neden bu ses çıkıyor onun nedenini hala çözemedim açıkçası.

Misal siparişini verdiğim PSU ve incelemesihttp://www.hardwaresecrets.com/article/548
  • elektronikçi arkadaşla birlikte iken power ile yaptığı akü şarj cihazının 4 amper yüke bindiğinde bariz bir cızırtı çıkardığını fark etmiştim..trafo yapısı gereği bobinlerden oluşuyor ve yük arttığında bobinler direnç gösterip titreşime neden oluyor ve bu sesi çıkarıyor olduğunu düşünüyorum...peki yepyeni ve bu 25 a 12v güçlerde olduğu belirtilen powerlar nasıl hiç yük altında olmadığında bile ses çıkarabiliyor bende çözemiyorum.. herhalükarda kalitesi konusunda fena şüpheye düştüm...

Orjinalden alıntı: windshair

bu sorunu kesinlikle yaşamazsınız diyebileceğiniz bir marka varmıdır ??? birazdan sipariş edip yatacaktım takılıp kaldım :(

Bütçenize uyarsa Enermax

flickr
  • Hayallerimin power ı Enermax.Liberty 500w bulabilseydim alacaktım ama kalmamış hiçbir yerde.Silverstone ST50EF de bulamadım.Mecburen ST50F almak zorunda kaldım.Birde Silverpower 600w vardı ama şu an kullandığım silverpower daki sorun yüzünden markaya soğudum.Yoksa direkt siparişi verecektim.

Sesin kaynağı stabil çalışmamasıdır.Bu kısımda anlaştık.Peki misal veriyorum;Aldığım Silverstone marka ST50F model 500w PSU da bu tip sorun yaşayan birkaç kişi gördüm forumlarda.Bu PSU lar FSP based.Ancak gerek FSP nin gerek Silverstone un testlerini incelediğimde gayet stabil çalıştığını ve her yük altında verimliliğini kaybetmediğini görüyorum.Neden bu ses çıkıyor onun nedenini hala çözemedim açıkçası.

Misal siparişini verdiğim PSU ve incelemesihttp://www.hardwaresecrets.com/article/548

Cızırtının voltaj stabilitesi ve verimlilikle alakası yok zaten. Güç transformatörünün primer tarafından geçen akımın iniş çıkışları bazı PSU larda çok sert olabiliyor, bu da malesef duyulabilir bir gürültüye sebep oluyor. Tasarımı yapan mühendisler bazı son kullanıcıların ne kadar hassas olabileceğini düşünemediğinden bir problem olarak görmüyorlar anlaşılan.

flickr

• Bilgi için teşekkürler.Power ım dün elime geçmedi.Bugün artık gelir sanırım.İş yerinde deneyeceğim.Umarım o ses çıkmaz tek dileğim bu.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.