arkadaşlar yukarda gördüğünüz ocz reaper ramlerden 4x1GB olarak elimde mevcut. Anakartım MSI P35 Platinum. İlk günden bu yana Ramleri 2.2V ile kullanıyorum hiçbir sorun olmadı. Geçenlerde pc acılmamaya başladı ve anakartın kitapcıgına göre problemin kaynağı ramlerdi. daha sonra 1 tanesini cıkarttım 3x1gb olarak denedim yine olmadı ama voltajı 2.3V yaptıgımda 3 gb olarak calıstı.
Şuanda programlarda sürekli göçme meydana geliyor ve kapanıyor. 50-60 Partlık arşivleri indirirken veya açarken aynı şekilde CRC hatası almaya başladım. Bende test yaptım sonuç aşağıdakine benzer (resim farklı bir yerden) ramler arızalı.
Herhangi bir overclock yapmıyorum ve sitesinde yazan voltajdan daha yüksek voltaj vermedim. Bu ürün garanti kapsamına girermi? Teşekkürler
girer tabiki.ramlerin üzerinde oc yapılmıştır diye bir uyarı ışığı yanmıyor sonuçta.sende ben normal frekans hızlarında çalıştırmama ragmen bozuldu dersin sorarlarsa olur biter..
4'lu paket satilmiyor bu aletler 2 kit kullaniyorsun yani.ayni marka model bile olsa iki kitte sorun yasayanlar gordum ama sen sonradan oldu diyorsun.o zaman hangi kitte sorun var bulup onu gondereceksin 3 ramle mi denenir kit?
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
4'lu paket satilmiyor bu aletler 2 kit kullaniyorsun yani.ayni marka model bile olsa iki kitte sorun yasayanlar gordum ama sen sonradan oldu diyorsun.o zaman hangi kitte sorun var bulup onu gondereceksin 3 ramle mi denenir kit?
hoca ramlerde sorun var ama hangi ramde sorun oldugu belli degil. teker teker deneyip ona gore hangisi bozuksa onu gondericem garantiye
4x1GB tüm setupların problem çıkarma olasılığı yüksektir. 4GB için ideal olan 2x2GB' dır.
gecikme, voltaj ayarlarını doğru olarak manuel girdiğinden emin ol. gecikmleri gevşeterek de deneyebilirsin. ( trfc, tras vs. dahil)
ayar için ocz'nin distribütörü akortek'e de yazabilirsin :www.akortek.net