Şimdi Ara

OCZ Fatality 550W ve AMD Radeon HD 6850 CF hakkında soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    OCZ Fatality 550W güç kaynağı ile AMD Radeon HD 6850 Crossfire sistem kurabilir miyim? Hızaşırtma yapmayacağım.

• sorun olmaz.. kurabilirsin.. bir miktar o.c de yapabilrisin..
    yeterki anakartın destek versin..
  • Bence yapılmaz. OCZ Fatality 550W, 12Volt kanalında birleşik olarak 37.5Amper yani 450Watt verebiliyor. HD6850 ise 200Watt civarı güç tüketiyor. 200Watt X2 400Watt yapar. İşlemci de 130Watt çekse, Power supply'nin peak değeri bile aşılıyor. Kasanın fanları HDD falan derken, ihtiyaç duyulan akım daha da yükselir. PSU değişikliği söz konusu olacak gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 5 Aralık 2010; 20:05:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

Bence yapılmaz. OCZ Fatality 550W, 12Volt kanalında birleşik olarak 37.5Amper yani 450Watt verebiliyor. HD6850 ise 200Watt civarı güç tüketiyor. 200Watt X2 400Watt yapar. İşlemci de 130Watt çekse, Power supply'nin peak değeri bile aşılıyor. Kasanın fanları HDD falan derken, ihtiyaç duyulan akım daha da yükselir. PSU değişikliği söz konusu olacak gibi duruyor.

HD6850'nin harcadığı max güç 127W, 200W falan değil yanlış bilgilendirme yapmayın.

@emrahrasa
    gayet yeterli olur merak etmeyin.
  • Boştayken 127Watt olabilir ama tam yük altındayken 200Watt'ı geçiyor. Hatta yapılan incelemede 218Watt çektiği söyleniyor.

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/amd-hd-6870-ve-hd-6850.htm

Videonun sonlarında herzaman olduğu gibi güç tüketim tablosu yer alıyor
  • Rahatlıkla kurabilirsiniz.
  • lvlono o videoyu tekrar izle o güç tüketimi Sistemin toplam güç tüketimidir...

10 kere ölç 1 kere biç.

hd6850 boşta 18w tam yükte 127w güç tüketir ama 127w a çok zor ulaşır..

Ocz Fatality yeter ama tavsiye etmem..

Saphire Pure var Seasonic 520w var (12vdan 488w verir)

yani 52wlık seasonic bile fatalityden daha iyi bir güç kaynağı.. 488wa 450w

Saphire Purede 625 w ama 12v kanalından 600w verir..

Seasonic 130lira saphire 170lira..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 5 Aralık 2010; 21:28:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar; Yanıtlar için teşekkürler.
    Sistem bileşenlerini yazayım:

MSI 890GXM-G65 anakart
    AMD Phenom II X4 965 BE işlemci (C3 125W TDP, hızaşırtma yapmayacağım)
    8 GB Kingston DDR3 1333 MHz bellek (4 adet 2 GB modül)
    Gigabyte AMD Radeon HD 6850 grafik kartı (2 adet, hızaşırtma yapmayacağım)
    Thermalright Silver Arrow işlemci soğutucusu
    Sunbeam Rheobus Extreme fan kontrolcü
    3 adet sabit disk
    1 adet optik sürücü
    6 adet fan

Aklıma gelenler bunlar, OCZ 550W Fatality'nin yükü kaldırıp kaldıramacağı konusunda karasız kalmıştım, bugün bir karar vermem gerekecek, herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 6 Aralık 2010; 9:09:26 >
  • Bendeki fatality 12v kanallarına 25a veriyor. 2 tane 12v kanalı var. Buda toplamda 50a ediyor. Bendekindemi bi gariplik var? Ayrıca bu PSU testlerde 650W'a kadar sorunsuz çıkabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: t3

Bendeki fatality 12v kanallarına 25a veriyor. 2 tane 12v kanalı var. Buda toplamda 50a ediyor. Bendekindemi bi gariplik var? Ayrıca bu PSU testlerde 650W'a kadar sorunsuz çıkabiliyor.

Bendeki güç kaynağında da aynı değerler yazıyor.
  • emrahrasa

OCZ ile 6850CF yapabilirsin. Sıkıntı olmaz zaten.
  • Yanlışınız yok, bendeki PSU da 12v kanalından toplam 50A veriyor teorik olarak. Uygulamada da yakın değer vereceğini ve HD6850CF düzeneğini beslerken zorlanmayacağını düşünüyorum.
  • Arkadaşlar;
    Elimde mevcut olan OCZ Fatality 550W güç kaynağı ile devam edeceğim o halde, bilgilerinizi/yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim, bu arada sistemin güç ihtiyacına bir siteden bakabildim.

Müşavir hocam sizde de aynı güç kaynağından vardı değil mi? Düzenleme: İmzanızda yazıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 6 Aralık 2010; 10:29:04 >
  • Kaynak:http://www.pclabs.com.tr/2010/11/01/radeon-hd-6850-crossfire-devlere-karsi/4/

Sıcaklık ve güç gereksinimleri

En çok merak edilen kısımlardan biri aslında burası. CrossFire yaptığınızda sadece performansınızı artırmıyorsunuz; çift karttan dolayı daha fazla güç tüketiyorsunuz ve hem fazlalık ısı kaynaklarından, hem de alanı daha da daraltıp hava akışını daha beter hale getirdiğinizden dolayı ısı artışı bekliyorsunuz.

Güç tüketimi

Güç tüketiminde her zamanki notumuzu düşelim: Bu değerler sadece ekran kartının değil, tüm sistemin prizden çektiği toplam güç.

Test Sistemi

* Anakart: ASUS Crosshair III Formula
    * İşlemci: AMD Phenom 2 X4 965 3.4 GHz
    * Bellek: 2x 2 GB DDR3 Team Xtreem Dark
    * Sabit disk: 250 GB Seagate 7200.10 (ST3250410AS)
    * Güç kaynağı: High Power 650W
    * İşlemci soğutucusu: Sunbeam Core Contact Freezer
    * Kasa: Akasa Zen
    * İşletim sistemi: MS Windows 7 64-bit

• quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

Boştayken 127Watt olabilir ama tam yük altındayken 200Watt'ı geçiyor. Hatta yapılan incelemede 218Watt çektiği söyleniyor.

http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/videolari/amd-hd-6870-ve-hd-6850.htm

Videonun sonlarında herzaman olduğu gibi güç tüketim tablosu yer alıyor

200 değil 2000 o yanlış yazmışlar.

• Müşavir Hocam;
    Sağol, varol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

Bendeki fatality 12v kanallarına 25a veriyor. 2 tane 12v kanalı var. Buda toplamda 50a ediyor. Bendekindemi bi gariplik var? Ayrıca bu PSU testlerde 650W'a kadar sorunsuz çıkabiliyor.

25*2 50a etmiyor malesef..
    12v kombine gücü 450w olarak belirtilmiş.. yani toplam 12v gücü 450/12=37,5A yapar...
    ama testte sürekli olarak 31A verebilmiş.(12v gücü olarak peak etiketleme yapılmış denilebilir). yani bu psu 372w 12v gücü isteyen sistemlerde uzun sürelide kullanılsa sıkıntı yapmaz.
    ama psu peak olarak çok daha yüksek güçlere ulaşabiliyor..yani sistem sürekli yük altında tutulmayacaksa çok daha güçlü sistemlerde kullanılabilir..
    quote:

Testlerimizde 550 Watt düzeyinde güç çekerken ürün 12 Volt hatlarından 31 Amper akım sağlamayı başardı. Bu, ürün üzerindeki etiketteki 12 Volt üzerinden 450 Watt değerine bakarak beklediğimiz 37 Amperlik akım kapasitesinden biraz düşük, ancak 550 Watt kategorisi için iyi bir değer. Anlık yük testlerimizdeyse ürün 38 Amper ile 630 Watt düzeyine kadar çıktı. Dolayısıyla OCZ Fatal1ty 550W, bizce vaad ettiğini sağlayan, üst kaliteli bir ürün. Satın alma seçenekleriniz arasına çekinmeden ekleyebilirsiniz.

HD 6850 crossfire için yeterlidir..bir sorun oluşturmaz..sadece bilgi olsun diye belirttim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 6 Aralık 2010; 11:25:54 >

• quote:

25*2 50a etmiyor malesef..
    12v kombine gücü 450w olarak belirtilmiş.. yani toplam 12v gücü 450/12=37,5A yapar...

@ooppss

Gözden kaçan/dikkat etmediğim bir hususu açıklamışsınız. Teşekkürler.
  • Bazı firmaların testlerinde ise %150 loadta ocz nin çalıştığını 12v üzerinden 550watt verebildiğini belirtilmiş. Teori ise şu 650w high power abs. içine sahip ama çok sessiz çalışması için 550w etiketi konulmuştur diye bilgiler var.
  • @MÜŞAVİR
    rica ederim

@dj gamer
    açıkçası çok abartılacak bir psu olduğunu düşünmüyorum..
    fiyatına göre yeterli 12v gücü ,modüler olması ve kırmızı led li olması nedeniyle tercih edilebilecek güzel bir ürün
    ama forumda bazen rakipsiz bir ürünmüş gibi bir hava estiriliyor.katılmıyorum
    sizin belirttiğiniz testlerde bahsedilen değer peak değer olduğu için çok ta önemsemiyorum..
    önemli olan sürekli verebildiği değerdir bence.. peak değerin yüksek olması anlık sistem yüklenmelerinde bir esneklik sağlasada
    peak değerin sürekli verebildiği değerden fazlaca yüksek olması bazı incelemelerde eleştirilen bir durum
    (bu psu için demiyorum..genel olarak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 6 Aralık 2010; 13:24:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.