Şimdi Ara

Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.612
Cevap
93
Favori
98.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]



    Selam arkadaşlar konunun amacı bu başlık için herhangi bir konu bulunmamasıdır


    Konu altında tüm yorum ve bilgilerimizi paylaşabiliriz ve kullanıcıları ekleyebilirim. Kullanıcı isimlerimizden birbirimizi ekleyip oyun oynayabiliriz.


    1) Thathurts Oculus Quest 2 128 GB

    2) poyrazispir12

    3) thunderksk

    4) Kervanci

    5)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thathurts -- 7 Mart 2022; 17:26:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Malum yollara alternatif, Android tablet veya telefonunuzdan da bilgisayar olmadan yükleme yapabilirsiniz arkadaşlar.
    Resilio Sync ve Bugjaeger uygulamalarını yüklemeniz yeterli. Bilgisayara göre daha pratik olabiliyor.

    Bu yöntemi kullanırken oculus cihazınız bağlandığız cihazdan şarj olacağı için telefon veya tabletinizin bataryası sağlam ve dolu olmalı. Aksi halde batarya bayılabilir. Eski android cihazı olanlar için bu yöntemi önermiyorum. Ayrıca Bugjaeger uygulaması gözlüğün tüm dosyalarına müdahale edebildiği için ilgili bölümler dışında kurcalanması gözlüğe müdahale edilmesi cihazı brick yani açılmaz edebilir. Bilginiz olsun. Sorumluluk kabul etmiyorum

    Yöntemi kısaca tarif edeyim:

    1) İster pc olsun ister başka platformlardan, dışarıdan apk&obb yüklemek için oculus hesabınızın geliştirici seçenekleri açık olmalı. Geliştirici modunda sanki kendi yaptığınız apkları deniyormuşçasına yükleme yaptığınız için hesap kapanması vs durumları söz konusu değil.

    2) Android cihazınıza Resilio Sync ve Bugjaeger uygulamalarını indirin. Resilio gerekli oyun dosyalarını indirmek, Bugjaeger ise bu dosyaları oculusa atmak için gerekli programlar.

    3) Resilio Sync uygulamasına aşağıdaki keyler ile istediğiniz kütüphaneyi ekleyin ve eklerken seçmeli senkronizasyonu açmayı unutmayın.

    4) Resilio Sync uygulamasından eklediğiniz kütüphaneye girin ve hangi dosya veya klasörü indirmek istiyorsanız Senkronize et demeniz yeterli, cihazınızda seçtiğiniz konuma senkronize edilecek. Resilio uygulaması bazen eş bulma ve senkronize konusunda bağlanamayabilir, yeniden başlatinca düzeliyor.

    5) Oculus cihazını orijinal kablosu ile android cihazına bağlayın. Aynı pcde olduğu gibi gözlüğü takıp erişim iznini onaylayın. Bugjaeger uygulamasını açın.

    6) Bugjaeger uygulaması içerisinde Packages bölümü mevcut. Bu bölümde sağ üstten + ya basarak Android cihazınızdaki apk dosyasını bulup onaylayın, apk dosyası gözlüğe otomatik kurulacak. Kurulum bittiğinde, gözlükte bilinmeyen kaynaklar bölümünde yüklenen uygulamayı görebilirsiniz.



    7) İndirdiğiniz bazı oyunlarda sadece apk dosyası mevcut iken bazılarında apk+Obb dosyaları mevcut olabilir. Obb dosyalarını cihaza atmak için temel mantık Android /Obb (tam konumu aşağıdaki görselde mevcut) klasörünün içine atacağınız obb klasörünün birebir ismi ile klasör oluşturup içine dosyaları yüklemek.
    Bunun için de Bugjaeger uygulamasında Files bölümüne gelip sağ alttan + ya basıp öncelikle indirdiğimizle aynı isimde obb klasörümüzü oluşturuyoruz. Sonrasında oluşturduğumuz obb klasörünün içine girip sağ üstteki ok işaretine basarak obb klasörümüzün içindeki tüm dosyaları seçip yüklüyoruz. Yüklerken Pushing to device tarzında görünmesi lazım. İşlem bu kadar.






    8) Kabloları ayırıp bilinmeyen kaynaklardan yüklü uygulamalara görebilirsiniz.

    Edit: Pc/Android/Mac detaylı Reddit rehberini isteyen olursa özel mesaj gönderebilir. Rehber İngilizcedir.

    Resilio Sync kütüphanesi:


    Resilio Keys
    Quest Games:
    BDBEZWZ4A3OBUYNV2L5P3WNTSAOBMX442
    All current non-free games to be installed on the Quest.
    PCVR Games:
    BCMT3HRU7KIJ5ZHXABAFDHV4M4FXSHMSC
    All current PC games that can be played on the Quest and other HMDs (Steam, Oculus titles).
    GearVR/Go Games:
    BEHSRRUVDKEZOEUWDT45W4VGC4G7WTQL3
    Quest Games - previous versions:
    BOZBBBM7IPPE4M4HEEOKA7KNG2ZVV7I2C
    Quest Games - Extra:
    BPQYP5QJXZKCYFZZXFWY232HLIMA3RO7E
    Quest Homebrew:
    BLTPUJYIKU4BNJFUNCSJ2NP64GHUVF4OB

    Arkadaşlar, Quest için oyun geliştiricisiyim. 6 kişilik ekibim ile Quest ve VR alanında rekabetçi oyun ve uygulamalar çıkartmaya hazırlanıyoruz.

    Yakında oyun ve sağlık alanında duyurular yapacağız, merak etmeyin kalitede standart neyse biz bir tık üstünde çalışmalar yapıyoruz.


    Ekibimizin 6. quest2'side bugün geldi. Ve devam eden çalışmamızdan 2 aet görüntü paylaşmak isterim. %100 oranında gördüğünüz herşey bana ait.






    Evet dostlar demokrasi de çare tükenmez misali ffa kapanırsa rookie ağamız var yuklenmesi çok ama çok basit kaskı pc ye takın usb ıle sonra kafanıza takın dosya erişimine izin ver diyin daha sonra programı vereceğim link üzerinden indirin AndroidSideloader_v2.16 çift tıklayıp açın biraz bekleyip oyun listesinin gelmesini bekleyin yükleyeceğiniz oyunu bulduktan sonra dowland and install game sekmesine bir kez tıklayın yüklenmesini bekleyin en alttaki uyarı geldiğin de oyun yüklendi demek oluyor. Oyunu açmak için ise kaskı takıp altta çıkan işaretli olan kısımda uygulamalar sekmesine tıklayın sağ üstte bir sekme daha var ona tıklayın en alta gelip bilinmeyen kaynaklar kısmından oyunu açabilirsiniz.

    bu da program linki :

    [https://wiki.vrpirates.club/general_information/vrp-downloads




    Kontrolcüye ekstra ip ekleyip uzatarak bunu yaptım. Bu işe yarayan aksesuarları satılıyor fakat 150 200 liradan başlıyor hep.

    Bu haliyle elinizi açma olanağınız olduğu için oyunlarda parmaklarınızı kullanmak daha kolay. Ayrıca daha konforlu.


    Glaxy csyoutube
    Twitch: http://www.twitch.tv/glaxycsgo Twitter: https://twitter.com/glaxycsgo Instagram: https://www.instagram.com/glaxycsgo Discord: https://discord.gg/glaxy
    https://www.youtube.com/shorts/GIQxjqx5US4

    Hocam Sorun Macrobot Quest 2 Link kablosunda değil.Kablo 5Gbps (5000Megabit/sn) destekliyor.1 BUÇUK SENEDİR SORUNSUZ KULLANIYORUM KABLOYU.Sizin aldığınız hız olan 3.0Gbps hızda zaten yeterlidir.Muhtemelen başka bir sorununuz var büyük ihtimallerde laptopların çoğunda olan ISINMA SORUNU YÜZÜNDEN THROTTLE SORUNU YAŞIYORSUNUZ.Zaten kablo 5Gbps (5000Megabit) hıza kadar hız verebiliyor.3Gbps (3000Megabit) görmeniz gayet doğal ve normal çünkü oyunlarda oculus yazılımı genel olarak 800Megabit (0.8Gbps) - 9000Megabit (0.9Gbps) arası veri transferi yapıyor.Yani 5Gbps'in (5000Megabit) hepsini değil 5te birini kullanıyor.Buna ek olarak kablo 5Gbps /saniye = (5000Megabit = 625Megabyte / saniye) destekliyor fakat bu hız çok yüksek bir hız olduğundan bilgisayarınızın donanınımından kaynaklı olarak (anakart,veriyolları,cpu ,ram) daha az hız alıyorsunuz.Bir bilgisayarda 4.2Gbit/saniye test sonucu verirken (masaüstü) , başka bir bilgisayarda(LAPTOP) oculus yazılımı (1.5Gbps ) hız veriyor.Bunun sebebi önceden belirttiğim gibi ; kablo değil ; bilgisayarınızın donanımıdır.Yani Macrobot Oculus Quest 2 Link kablosunun yaşadığınız sorunla hiçbir alakası yok.

    Gelelim diğer sorununuza , VR teknolojisini masaüstü teknolojisi ile karıştırmayın .Masaüstünde 1 FPS alırken bilgisayarınız sadece 1 kere çizim yapıyor.VR (Sanal gerçeklikte) ise 1FPS elde etmek için hem sağ gözünüz,hem sol gözünüz için 2 adet çizim yapılıyor.Buna ek olarak eğer ekrana görüntü aktarıyorsanız bir gözünüzdeki görüntü ekran kartınızdan ekranınıza aktarılıyor.Yani 2 çizim fakat 3 render eder.Buna ek olarak bu 2 çizimin renderıda kablo ile gözlüğünüze aktarılıyor ve bu aktarım sıkıştırılmış olarak yapılıyor.Gözlüğünüz bu sıkıştırılmış veriyi alıyor ve tekrar açarak gözlerinize iletiyor (yani 2 göz içinde bu işlem yapılıyor).Kısacası Masaüstünde 1FPS (framepersecond) elde etmek için sadece 1 adet çizim yapıyorsunuz.VR'da ise bunu 3 Adet çizim gibi düşünebilirsiniz.(2göz için ayrı çizim + 3 render).İşte RTX 3060 (özellikle laptop ekran kartı ise) VR için biraz sınırda bir ekran kartı oluyor.Oyunları oynatır fakat performance headroom'unuz olmaz.Birde şu konuya dikkat etmeniz lazım.Laptop olduğu için framedropları ISINMADAN KAYNAKLIDA ALIYOR OLABİLRSİNİZ.Laptoplarda oynarken bütün bu işlemler yapılırken CPU VE GPU SICAKLIĞINIZIN 80 DERECEYİ GEÇMEDİĞİNDEN EMİN OLUN....Çünkü normal masaüstü oyunlarda bilgisayarınız ekran kartı veya cpusu throttle(cpu ve gpunun kendini oluşan aşırı ısı -90 derece ve üstü - ısıda zarar görmemek için saniselik kapatması) olduğunda bunu fazla hissetmezsiniz fakat VR 'da ısı yüzünden throttle olduğunda bunu aşırı derecede hissedersiniz.Benim tahminim YAŞADIĞINIZ SORUN SİZİN LAPTOPUNUZUN AŞIRI ISINMASINDAN KAYNAKLANIYOR.Cpu ve Gpu'nun sıcaklığını HWmonitor programı ile ölçüp yük altında (oyun oynarken) 80 dereceyi aşmadıklarından emin olun.Zaten kablo sadece veri transferi işini yaptığından kasmaya sebep olmasının imkanı yok.

    Kablodan 500Megabit hız alıyorum demişsiniz bu İmkansız ; bu durumda da kabloyu usb 2.0 portuna bağlamışsınız demektir.Sadece bağlantı noktası mavi diye kablonuzu USB 3.0 portuna taktığınızı zannetmeyin.Google'dan USBDView.exe programını indirerek ; kabloyu taktığınız portun USB 3.0 olup 896Mah kesintisiz elektrik gücü sağladığıdan emin olun.Kablo 5000Megabit'i sorunsuz (5Gbps) destekleyen ,koruma katmanlı kalın ve piyasadaki en iyi Oculus Link kablolarından biri

    Arkadaşlar bu yöntemle istediğim oyunları çok rahat şekilde yükledim . Videonun uzun olmasın bakmayın çok kolay şekilde yapabilirsiniz.


    Videoda geliştirici modundan bahsetmiyor. Önce geliştirici modunu açmanız gerekmekte . Google yazarsanız clickle başlayan sitede hızlı bir şekilde anlatılıyor.



    V3Xyoutube
    UMARIM VİDEOM YARDIMCI OLMUŞTUR. FERAGATNAME-- VİDEOM SAF EĞİTİM AMAÇLI YAPILMIŞTIR. TELİF HAKLARI HAK SAHİPLERİNE AİTTİR. (Rookies Sideloader) dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere bu bir telif hakkı reddidir 1976 Telif Hakkı Yasası'nın 107. Bölümü uyarınca, eleştiri, yorum, haber raporlama, öğretim, burs ve araştırma gibi amaçlar için "adil kullanım" için izin verilir. Adil kullanım, aksi takdirde ihlal edebilecek telif hakkı yasasının izin verdiği bir kullanımdır. Kâr amacı gütmeyen, eğitim amaçlı veya kişisel kullanım, dengeyi adil kullanım lehine verir. BAĞLANTILAR-- VRPirates Discord bağlantısı! https://discord.gg/D9rs7TM VRP Essentials (VRP Rclone Gui) bağlantısı! https://wiki.vrpirates.club/en/Howto/VRP-Essentials Sidequest indirme bağlantısı! https://sidequestvr.com/setup-howto ETİKETLER, oculus quest oyunları nasıl alınır, ücretsiz oculus quest oyunları, tüm oculus quest oyunları nasıl alınır, oculus quest 2, hepsi nasıl alınır, tüm bryce maly nasıl alınır, tüm oculus quest oyunları nasıl ücretsiz alınır, her oculus quest 2 oyunu nasıl alınır, ücretsiz oculus oyunları nasıl alınır ücretsiz, oculus quest oyunları nasıl yapılır, vr oyunları nasıl yapılır, tüm oculus oyunları ücretsiz olarak nasıl edinilir, tüm oculus oyunları ücretsiz olarak 2021 nasıl alınır, oculus quest oyunları nasıl oynanır, oculus quest 2 için oyunlar ücretsiz nasıl edinilir, ücretsiz oculus quest 2 oyunları, oculus quest, oculus, oculus , oculus quest oyunları nasıl yapılır, oculus quest oyunları nasıl yapılır, oculus quest yandan yükleme, ücretsiz oculus quest oyunları nasıl alınır, quest oyunları ücretsiz nasıl alınır, oculus rift nasıl oynanır quest'te oyunlar, oculus rift, oculus ücretsiz oyunlar, oculus'ta en iyi ücretsiz oyunlar, oculus'ta ücretsiz oyunlar nasıl edinilir, oculus quest'te ücretsiz oyunlar nasıl edinilir
    https://www.youtube.com/watch?v=DkDk2GubG80&list=LL&index=3
  • Ayrıcalık olmamış şimdi. PCVR'cılar ne yapsın daş mı yesin

  • Quest 2 de malum yollarla yüklenen oyunlar online oynanıyor mu acaba arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MordSithh kullanıcısına yanıt

    Buyrun bekleriz sizi de bir OQ2 Alyx oyuncusu olarak 😂👍🏼


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

    Alyx'i tadıp bitirince pek bir şey kalmıyor Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] 

    G2 ve Index ile oynadım. Oculus exclusiveler hariç bir sıkıntım yok. %95 Steam VR oyunlarını crack ile rahatça oynayabiliyoruz Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] 

  • Ekle hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • poyrazispir12 kullanıcısına yanıt

    ekledim hocam kaç gb cihaz ve en çok hangi oyunlar sarıyor ?


    ben resident evil 4 ve star wars diyebilirim diğerlerine zaman kalmıyorOculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] 

  • Thathurts kullanıcısına yanıt
    Hocam 128, re4 beat saber pop1 diye gidiyo

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

    Star Wars hangi oyunu? Gemi kullanmalı mı ? Sevemedim ben pek.

  • +1 beni ekleyin birde malum yolları özel mesajdan anlatırsanız sevinirim bende oyun yüklemek istiyorum QUEST2 ye

  • merhaba arkadaşlar, ben de quest 2 aldım, resident evil 4ü en ucuza nasıl oynayabilirim, apk dosyaları için pcye bağlamam ya da alete jailbreak tarzı şeyler yapmam lazım mıdır, forumda vr oyunlarının kardeşik tarzı konuları varsa oradan da alalbilirim, en kötü sırf vrda iyi bir oyun deeneyim edeyim diye store dan da alabilirim 40 dolara, önerileriniz nelerdir, teşekkürler.

    açıkçası bu aralar çok zamanım yok, o yüzden 1 2 tane güzel oyun deneyim edip cihazı kardeşime vermeyi düşünüyorum, var mıdır önerileriniz, teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgeksa1 -- 20 Kasım 2021; 15:24:42 >
  • MordSithh kullanıcısına yanıt

    Tales from the galaxy yazan hoşuma gitti hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

    teşekkurler, oculus exclusive mış.

  • MordSithh kullanıcısına yanıt

    Sizde hangi cihaz var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

    Reverb G2 ve Index kontrolcüleri. MixedVR yani.

    Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 24 Kasım 2021; 15:31:36 >
  • Beyler bir sorum olacak, ürün yeni aldım, Half life alyx ve bir kaç oyun daha denedim ama genel olarak bir bulanıklık var sanki. Bu sistemlerin çözünürlüklerini artırmak gibi ayarları var mı?

    Gözüme ne kadar düzgün oturtmayı denesem yine de bir bulanıklık var Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 24 Kasım 2021; 20:45:6 >
  • noir06 kullanıcısına yanıt

    Bulanıklık gözünüzden uzaklaştırınca da gitmiyor mu? Mesela bende de bulanıklık yapıyordu, kutunun içinden çıkan silikon kılıfı taktım düzeldi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

    Hayır gitmiyor o kılıfı da denedim. Yani mesela mönitördeki netlik hiç yok. Böyle beklemiyordum, belki de yeni olduğum için normal ekran görüntüsünden farklı geliyor bilemiyorum.

  • beyler cihazları kaça aldınız

  • Oppsional O kullanıcısına yanıt

    3800 sıfır amerikadan gelme 128 gb , sahibinden aracılığıyla

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.