Şimdi Ara

Octavia kendiliğinden 4lüler yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen yaz arabayı oto kuafore vermistim.O kadar soylememe ragmen bir sey olmaz diyince motoru da yıkatmıştım ve o gunden beri arac ara ara kendiliginden 4luleri yakiyor en son 3 ay once yapmisti simdi az once yine yapti sondurdum yine yapti arabayla bi tur attim geldim simdi yok yarin tamirciye goturecegim buyuk ihtimal sigorta kutusu su aldi.Sigorta kutusu ne kadardir cikmasi ne kadardir bilginiz var mi arac 2005 model 1.9 tdi a5 kasa octavia

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor neden yıkatılır ?

Hadi yıkattık halı yıkamayı beceremeyen adamlara neden yıkatılır?

• Haklisiniz ben sadece ic kuafor istemistim cok yikadik bisey olmaz diyince bir anlik gafletle yikatmis bulundum su anda onun pismanligi var kimseye onermiyorum zaten birakin pis kalsin

• Kullanim kitapcigini okuyun.

Sanayiye sigrta kutusu diye kosa kosa gitmeyin fazla maliyet alirsiniz.
    Hatta 3 ayda 2 defa yaotiysa yikattin ettim demeyin bence.

Octavia kitapciga baktim.sizde 190 188 sayfalarina bakabilirsiniz.

Kendiniz sigorta panelini acin ve sifortalarin once oaslanip paslanmadigina bir bakin.

F16 f26 sigortalarini bir kontrol edin.

Sigorta kutusundan olmayabilir.

Bir de genel de flasor sigortaya bagli degildir ve dugmesi bozulmus olabilir.

Kazalarda flasor tetikleniyor o nedenle direk bir sigortasi pek olmuyor.

Motor bölmesindeki sigorta yerleşimi
    No. Elektrik tüketen aksam
    F1 Kullanılmıyor
    F2 Otomatik şanzıman kontrol ünitesi
    F3 Ölçme hattı
    F4 ABS valfleri
    F5 Otomatik şanzıman kontrol ünitesi
    F6 Gösterge paneli, cam silecek kolu ve sinyal lambası kolu
    F7 Güç besleme terminal 15, marş motoru
    F8 Radyo
    F9 Kullanılmıyor
    F10 Motor kontrol ünitesi
    ä
    No. Elektrik tüketen aksam
    F11 Sabit ısıtıcı ve havalandırma kontrol ünitesi
    F12 Veri busu kontrol cihazı
    F13 Motor kontrol ünitesi
    F14 Ateşleme
    F15 Lambda sondası, ön kızdırma tertibatı
    F16 Merkezi kontrol ünitesi, sağ ana far, arka sağ lamba
    F17 Klakson
    F18 Dijital ses işlemcisi amplifikatörü
    F19 Ön cam sileceği
    F20 Yakıt pompası, yakıt dozlama için valf
    F21 Lambda sondası
    F22 Kavrama pedalı şalteri, fren pedalı şalteri
    F23 İkinci hava pompası, hava kütlesi ölçer, yakıt yüksek basınç pompası
    F24 Aktif karbon filtre, egzoz gazı geri besleme valfi, radyatör fanı
    F25 ABS pompası
    F26 Merkezi kontrol ünitesi, sol ana far, arka sol lamba
    F27 İkincil pompa, ön kızdırma sistemi
    F28 Kullanılmıyor
    F29 Güç besleme terminal 30
    F30 Terminal Xa)
    a) Motora yol verilirken aküyü gereksiz yere yüklememek için, bu terminalin akım tüketicileri otomatik
    olarak devreden çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 18 Mart 2016; 6:59:20 >

• Vag grubunun görünen yerleri janjanlı, görünmeyen yerleri dandik olur. Umarım fazla masraf çıkarmadan kolayca hallolur.

@robertofiole
    Bugün mesaiye erken başladım :)
  • Hocam dun gece 4luler yanarken bu sefer bekledim hemen acmadim kilidi yaklasik 5dk 4luler yandiktan sonra sonuyor bu arada aracin icindeki ucgen flasor isigi yanmiyor yani sanki aracin sessiz bir sekilde alarmi calisiyor gibi alarmla ilgili bi sigortada sorun olabilir diye dusunuyorum bugun goturecegim bakalim ne sonuc cikacak daha once sigorta kutusuna baktirmistim oksitlenme vardi bu oksit giderilirse saglikli olur mu acaba

• Ne problem varmış? Goturdunuz mu ustaya?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Ne problem varmış? Goturdunuz mu ustaya?

Goturdum hocam gostergedeki isiklar arac kapali haldeyken yanip sonuyordu ekstradan bir de bu cikmisti dediginiz gibi once sigorta kutusundan bahsetmedim ama baktim merkezi kilit degismeli filan diyince anlattim olayi.Sigorta kutusunu actik arka tarafindaki kirik yerden su almis ve baya oksitlenmis once temizleyip taktik ama 1 gun gecmeden yine aynisi oldu.Sigorta kutusu degismeli dendi.Sifiri 750 lira.Ikitelli sanayiye gittim cikmasini 250 liraya aldim.50 lira da sokme takmaya verdim.Her sey duzgun calisiyor.Bir tek dun sileceklerim calismadi.Onun da sigortasini bos bi yere takmislar.Aksam şemadan bakip f31 nolu yere sigortayi taktim ve silecekler de calisiyor artik yardimlariniz icin tesekkur ederim.

• CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    Oh geçmiş olsun hocam. Bizim de aklımızda bulunsun. Motor falan yıkatmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Oh geçmiş olsun hocam. Bizim de aklımızda bulunsun. Motor falan yıkatmayalım.

Aslinda benim sigorta kutusunun arka tarafinda kirik olmasa sorun olmayacakti ama yine de yikatmayin tabi bana tecrube oldu camur icinde kalsa yine yikatmam artik.

• Oncelikle geri donusunuz icin ben tesekkur ederim. Usta isleri iste, oksitlenmeyi onu bunu kontrol etmeden hoop bilmem ne degismesi gerek der, he diyen biri varsa bir de dunya para ister sorun da cozulmez. Bir cok yerde ayni dava.

Motor yikama ile ilgili ben de yikatma taraftari degilim.
    Yikatmayi yanisira baskalarinin yaptigi detay motor koruma islerini de guvenemiyorum.

Su lastik parcalarin zaman icinde en buyuk dusmanidir.

Lastik parcalar icinde sadece sigorta kutusu degil xenon,ecu vb parcalarin izolasyonuna kadarhepsinin dusmanidir su.

Su oldugu gibi sabun da lastik parcalarin omrunu kisaltir.

Motorunuz 90 100 derecelerde calisiyor su ve sabun ile.esnekliginini yitiren hortumlar 10 yil gibi uzun sureli kullanimlarda senede 1 kez yikatilan motorda daha cok yipranacaktir.
    Kablolar da zamanla yipranarak ozellikle soket girislerinden kisa devre yapma olasiligi artacaktir. Bu da bazi fanlarin sigortalarini atrttirarak sogutmamasina ve hararet yapmamasina neden olabilir.
    Motor temizligi

Benim de on gorum Filtrelerinizi degistirin yeter. Temizleyeceksebiz kendiniz temizleyin ama tazzikli su tutmak hic iyi bir fikir degil. Hele ki rastgele kopukle yikatip sulamak cok buyuk risk.

Fan ve tum sigortalarini da kontrol etmeye unutmayin silecek sigortasinin yanlis takilmasi pek kulaga hos gelmedi. Baska sigortalarda da ariza olmasin. Ek olarak sigortalari da gozunuzle de kontrol ediniz.

• Sagolun hocam takarken sadece 1 sigortayi karistirmislardi o da silecek cikti şemadan baktım kontrol ettim diğerlerinde bir sıkıntı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Motor neden yıkatılır ?

Hadi yıkattık halı yıkamayı beceremeyen adamlara neden yıkatılır?

Artık her yeri elektronik aksam, sensör, beyin olan arabada araç yıkatmaya heleki bu işi apaçi şekilde basınçlı suyu motora kökleme şeklinde yapanlara komple karşıyım. Nemli bir bezle motoru siliyorum yıkatttım diyenden daha temiz halde şu anda durduk yere arıza çıkarmaya hiç gerek yok
  • Hocam birde su yonden bakin zaten daha once oksitlenmis. Arka tarafi kirikmis er yada gec bunun gibi bir sorun basiniza gelecekti simdiden cozmus oldunuz sorunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Vag grubunun görünen yerleri janjanlı, görünmeyen yerleri dandik olur. Umarım fazla masraf çıkarmadan kolayca hallolur.

@robertofiole
    Bugün mesaiye erken başladım :)

Bunu neye dayanarak söylüyorsun ? Motor ustası falan Mısın yoksa teknik eleman Mısın ? Açıp baktın mı detaylara ?

Bak bu golf Bir tanıdığımın aracı. Kaza yaptı yakın Zamanda. Bi detaylara bak bakalım yalıtım malzemesi kaplamasına? Cahil desem 4 gün ceza yerim sen üstüne alınmak istiyorsan alın [sm=ok.gif

Bu mesaja eklenen görseller:

Octavia kendiliğinden 4lüler yanıyor Octavia kendiliğinden 4lüler yanıyor

• Motor yıkamanın mantığını biri bana açıklayabilir mi ?

Bilgisayarı yıkamak ne kadar mantıklıysa motoru yıkamak da o kadar mantıklı. Almanya'da filan söyleseniz birine bunu telefonu yıkamış muamelesi görmeniz muhtemel .Tabi yine ülkemizde 5 kuruş para kazanmak için sınırların zorladığını düşünürsek size bir şey demem mantıksız olur .

• quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

Hocam birde su yonden bakin zaten daha once oksitlenmis. Arka tarafi kirikmis er yada gec bunun gibi bir sorun basiniza gelecekti simdiden cozmus oldunuz sorunu.

Aynen oyle hocam tesekkur ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.