Şimdi Ara

Octavia A7 VAG COM VCDS Kodlamalar ve Gizli özellikler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
8
Favori
28.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yabancı forumlarda kodlamalara ilgili birçok konu video izledim. Bizim octaviaların gizli olduğu kadar bir okadarda keyif veren özellikleri mevcut.vw Golf , audi, seat forumlarında yakın zamanda açılmış konular mevcut.

    https://youtu.be/dqgX0Z0lH-o
    https://youtu.be/Qk1xavx5Zz0
    https://youtu.be/6hnrMMQ6nlk
    https://youtu.be/a9WVQ0GawV0
    https://youtu.be/xFc3wKrOM-A
    https://youtu.be/QQ0UbhwsRWY
    https://youtu.be/JG9k6_pQc2E
    https://youtu.be/07aM-UiIa7M
    https://youtu.be/6n4IyQVcPfI
    https://youtu.be/EjY6T08h3a0

    Bilgi alış verişi yaparsak bizlerde daha keyifli kullanabiliriz.
    Rusça bulduğum kodlamalar..
    Google çeviri çok kötü..
    çevirebilecek arkadaş minnettar olurum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssanol -- 1 Şubat 2016; 22:27:08 >







  • PASSAT FORMUNDAN ALDIM..

    Yeni baslayanlar icin bir mini anlatim yapiyorum VAG COM ile .

    VCDS "VAG COM DIAGNOSTIC SYSTEM"

    VAG COM Lisansli yazilim olmasi sarttir. Lisansli yazilim biraz pahali ama bunu aldiginiz cok degiyor cünkü aracinizda Servis ne yapabiliyorsa sizde aynisini yapabiliyorsunuz

    - Kodlama, özellik acma
    - Servis sayacini sifirlama
    - Kontrol Üniteleri denetleme
    - Motor verilerini vs. kontrol etme
    - Arizalari kontrol etme
    ve daha bir sürü özellik


    Passat Turkiye

    Ana Pencere; burada ne yapacagimizi secebiliyoruz. Kirmizi sayilar ile Resimde belirttigim yerleri acikliyorum;

    (1) = Buradan Kontrol Ünitelere erisebiliyorsunuz. Aracinizda kac tane Kontrol var ise burada görüp istediginiz Kontrol Üniteyi tiklayip, Kodlama islemi, hata arattirma, ölcüm, düzenleme, test etme gibi özelliklere ulasabiliyorsunuz.

    (2) = Auto-Scan sayesinde aracdaki tüm Kontrol Üniteleri tarattirip hata varmi yokmu genel olarak görebiliyorsunuz. Ayni zamanda txt. olarak o bilgileri bir kenara kayit edin cünkü orada ayni zamanda güncel aracin üzerinde Orjinal Kodlar yaziyordur. O kodlari arac ömrü boyunca saklayin.

    (3) = Servis sayacini geri cevirme. Aracinizi kendiniz Servis yaptiysaniz veya özel bir yerde yaptirdiysaniz kendiniz Servis aralik sayacini sifirlaya bilirsiniz buradan.

    (4) = OBD 2/EOBD özel fonksiyonlar. Burada Motor veya sanziman, Tork, Güc vs. türlü seyleri ölcebiliyoruz.

    (5) = Cesitli özel Fonksiyonlar, Gateway e bagli olan Üniteler, Transport modunu acip kapatma gibi özellikler var

    (6) = VCDS Ayarlar yeri, buradan Ekran büyüklügünü veya Kabloyu tanitim yapabiliyoruz ayni zamanda yeni yazilim arattirabiliyoruz VAG COM icin.

    (7) = Kablonuz ve yazilim Lisans ile ilgili bilgiler



    (1) = Üniteler bölümü


    Passat Turkiye

    Yukarida ki resimde görüldügü gibi aracimizda ne üniteler takili görebiliyoruz. Benim aracta 22 tane Ünite var ve bu sayi azalip veya cogalabiliyor donanima göre 30 tane Ünitesi olan aracta gördüm bu meslek hayatimda (Audi A5 Sportback araci kodlamistim).

    Önde Ünitenin Adresi ve neye ait oldugunu yaziyor. Herhangi bir ünitenin üzerine tikladiginizda bu menü cikacaktir karsiniza (alt resim)

    Passat Turkiye

    Burada Kontrol Ünitenin icine girmis oluyorsunuz ve cesitli seyler degistirmis oluyorsunuz. Resimde gördügünüz yer Adres 19 CAN Gateway dir. Üst kisimda Ünitenin Parca numarasi izin numarasi vs. bilgileri yaziyor ve altta ise cesitli fonksiyonlar var.

    Fonksiyon 02 = Hatalari görebiliyorsunuz ve silebiliyorsunuz
    Fonksiyon 03 = Aracin durdugu yerde herseyini test edebiliyorsunuz calisiyormu diye
    Fonksiyon 07 = uzun kodlama. Burada aracin ünitesini kodluyorsunuz. Dikkat burada bir yanlislik Ünitenin bozulmasina sebep olabilir en kötü durumda !
    Fonksiyon 08 = Ölcüm bloklari. Burada Ünite deki herseyi ölcebiliyorsunuz. Misal Motor da Motor isisindan Torkuna kadar herseyi bakabiliyorsunuz hareket halinde veya arac rölatinde calisirken.
    Fonksiyon 11 = Kodlama, burada kodlamak biraz karisik yani burada kodlama yaparken Tamir kitablarini göz atmayi unutmayin
    Fonksiyon 10 = Düzenleme, burada Ünitede ki ayarlari yapabiliyorsunuz
    Fonksiyon 16 = Giris izni, Fonksiyon 1A da veya bazi kodlamalarda bu Giris izni sifresini istiyor. Sifreyi buradan alabilirsiniz
    Verbauliste = Burada Üniteye neler baglanmis aracta neler var bakabiliyoruz
    Erw. Messwerte = gelistirilmis ölcüm degerleri. Burada da blok blok ölcüm yapabiliyorsunuz


    FONKSIYON 07 - Uzun kodlama

    Passat Turkiye
    Passat Turkiye

    Ünitede Fonksiyon 07 kodlamaya girdinizmi karsiniza bu ekran cikacaktir. Resimde görmüs oldugunuz pencere Adres 09 Merkezi Üniteye aittir. Merkezi Ünite ye ayni zamanda 2 ek Ünite daha bagli. RLS (Rain Light Sensör) ve Silgec kolu üniteside baglidir. Yukaridaki yerden hangi üniteyi istedigimizi secebiliyoruz. Alt kisimda ise uzunca yazilar vardir, onlar güncel Kodlardir. Her kodlama yapmadan önce mutlaka ama mutlaka eski kodlari not ediniz bir yere !. Alta ise yeni yapmis oldugunuz kodlar geliyor. Kodlamak icin Kodlama Asistanina basiyoruz ve Asistan menüsü cikiyor karsimiza (alt resimden devam).

    Ünitelerde Byte ve Bit kodlamalari vardir. Ünitenin hafizasi cok kücük oldugu icin "Bit" kapasitesinde veriler alabiliyor. 1 Byte da 7 ila 8 Bit vardir. Aciklama alt resimde devam.

    Passat Turkiye
    Passat Turkiye


    FONKSIYON 02 - Hata gösterimi

    Passat Turkiye

    Burada hata kayitlarini silebilirsiniz. Gördügünüz gibi örnek olarak bir hata var. Gecende Üniteyi sökmüstüm yerinden ondan iletisim yok gelip gecici diyor. Böyle bir durumda hatayi kodu sayesinde ne yapacaginiz nereden ne bozuk görebilirsiniz . Gelip gecici oldugu icin sildim bir daha da gelmedi bu hata.

    (1) = Hatalari Printer ile bas
    (2) = Kodu kopyala
    (3) = Kodu kayit et
    (4) = Hatayi sil (her hata silinmeye bilir, gelip gecici hatayi silersiniz ama ariza olan bir parcada silinmiyor malesef)


    FONKSIYON 10 - Düzenleme

    Passat Turkiye
    Passat Turkiye

    Burada Kontrol ünitede ayarlama yani düzenleme yapabiliyoru. Resimde misal olarak Parksensör ses tonunu degistirebiliyoruz. Bunun icin gerekli Kanal a ve gerekli degerleri vermek gerekiyor.



    (2) = Auto Scan

    Passat Turkiye
    Passat Turkiye
    Passat Turkiye

    Auto Scan ile yukarida resimlerde gördügünüz gibi aracinizda ki Hatalari okutturabiliyorsunuz veya genel söyle kodlarina veya neler takili ne var ne yok diye bakabiliyorsunuz. Ilk baslayanlar mutlaka Auto scan yaptirip tüm degerleri kayit etsin arac ömrü boyunca.
    Resimlerde gördügünüz gibi Kirmizi yazili olan ünitelerde hatalar varmis. Toplam 8 hata var 8 cesitli ünitede. Radyo ve Navigasyon sistemim kisa devre yapmisti gecende nedense onun yüzünden gelip gecici hata olusmus. Hata silindi tekrar kontrol edildi bir daha uyari gelmiyor. 4 defa kapi hatasi var nedeni ise gecende Esik aydinlatmalari sökmüstüm Sistem onlari göremeyince hata uyarisi vermis hepsini sildim. CAN Gateway Radyo yüzünden hata vermis kisa devre yaptigi icin. Sildim tekrar vermedi hata. Telefon üniteyi sökmüstüm oda hata vermis onuda sildim yani temizlendi simdi. Böyle yararini görebiliyorsunuz.

    Temizlenmis hali

    Passat Turkiye


    Passat Turkiye

    Burada Lisansinizi ve durumunu görebilirsiniz. Eger Lisansiniz varsa Full Lisans sahibisiniz yani tüm Fonksiyonlari sahipsiniz. Ayni zamanda Yazilim statüsünü vs. görebilirsiniz.


    Passat Turkiye

    Burada Update lere bakabilirsiniz. Yazilim Update geldimi genelde kendi söylüyor hemen Update var diye.



    Passat Turkiye

    Yukarida Ölcüm Bloklari ile DSG yi ölctüm biraz . O kadar bakilacak seyler ve ölcülecek veriler varki burada 1 Laptop aküsü ve Benzin yetmez . Söyle genel bir Bakis. Blok 1 de Frene basmisim görünüyor, Frene basmisim Shiftlock basili degil hizim 0km/h. Blok 2 de Vites konumu P de tiptronik aktif degilmis. Blok 3 de Motor deviri 800U/min, tesvik deviri 800U/min, daha bir sürü degerler daha.

    Buda bir örnek video nasil calistigina dair. Video da frene bastigim bile görünüyor sistemde




  • Aliexpers ten kablonun siparişini verdim.. Bir aya gelir. O zamana kadar araştırmalarım devam edecek. Yeni başlıyorum ama gözüm karadır Bu vcds programını octavia a7 de gizli özellikleri acmak için kullanıcam. Bakalım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol

    Aliexpers ten kablonun siparişini verdim.. Bir aya gelir. O zamana kadar araştırmalarım devam edecek. Yeni başlıyorum ama gözüm karadır Bu vcds programını octavia a7 de gizli özellikleri acmak için kullanıcam. Bakalım..

    Hangi kabloyu sipariş ettiniz? Bende almayı düşünüyorum ama o sitede hep eski kablolar var. Bildiğim kadarıyla A7 için olan kablonun yeni nesil Micro can olandan olması lazım.
  • http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-VAG-12-12-0-VCDS-12-12-HEX-CAN-USB-Interface-VAG-COM-12/1520839108.html?tracelog=ae-app-ios-sharefor-shkmail

    Bu kabloyu sipariş ettim.. Micro can olayını ilk sizden duydum..
    Dediğiniz kablo 166$. Sanırım yanlış kablo aldım..:))

    Sahibinden.com da ve bir kaç yerde daha aldığım kablonun doğru olduğu yazıyor. Golf 7 ve leon 3 için genelde hex-can v12.12 söylenmiş. Yanlışsada Abim octavia2 için bilişler yaparım bakalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssanol -- 12 Temmuz 2014; 23:29:29 >




  • Bugün kargo geldi. vag com 12.12.0 versiyon kablo geldi. Hemen pc yi kaptım arabanın yanına. Kablo başarılı çalıyor. Program orijinal. 64bit mindows 7 kurulu. Hiç bir problem yok. Yalnız hiç bir ayar değiştirmedim.. Biraz daha araştırma yapmam lazım. Kardan selamlama kodlarını yapayım dedim, istenilen yere geldim ama sanırım bizim araçlar da bu özellik yok. Yada başka bir şekilde yapılıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssanol -- 17 Temmuz 2014; 0:45:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol

    Bugün kargo geldi. vag com 12.12.0 versiyon kablo geldi. Hemen pc yi kaptım arabanın yanına. Kablo başarılı çalıyor. Program orijinal. 64bit mindows 7 kurulu. Hiç bir problem yok. Yalnız hiç bir ayar değiştirmedim.. Biraz daha araştırma yapmam lazım. Kardan selamlama kodlarını yapayım dedim, istenilen yere geldim ama sanırım bizim araçlar da bu özellik yok. Yada başka bir şekilde yapılıyor..
     Octavia A7 VAG COM VCDS Kodlamalar ve Gizli özellikler

    klima otomatiğinin gösterge özelliğini açtım.
    ayrıca kadran selamlama olayını da yaptım. çok güzel oldu..
    http://youtu.be/NByxm7Yu-qs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssanol -- 17 Temmuz 2014; 0:52:50 >




  • Hocam linke tıklıyorun Item not Found diyor. Link verebilir misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea

    Hocam linke tıklıyorun Item not Found diyor. Link verebilir misin?

    Bendede öyle yazıyor.. Aldığım ürün suan sitede gözükmüyor.' Aliexpers sitesinden en çok alınan ürünü tercih ettim
    http://m.aliexpress.com/item/1897304316.html bu da olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol


    quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea

    Hocam linke tıklıyorun Item not Found diyor. Link verebilir misin?

    Bendede öyle yazıyor.. Aldığım ürün suan sitede gözükmüyor.' Aliexpers sitesinden en çok alınan ürünü tercih ettim
    http://m.aliexpress.com/item/1897304316.html bu da olabilir

    Üstad anladım fakat kafamı kurcalayan bir durum var ki o da sen 166 dolar vermişsin ama son linkteki kablo 16 dolar. Bir yazım hatası mi var yoksa ben mi bilmediğimden anlayamıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol


    quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea

    Hocam linke tıklıyorun Item not Found diyor. Link verebilir misin?

    Bendede öyle yazıyor.. Aldığım ürün suan sitede gözükmüyor.' Aliexpers sitesinden en çok alınan ürünü tercih ettim
    http://m.aliexpress.com/item/1897304316.html bu da olabilir

    Üstad anladım fakat kafamı kurcalayan bir durum var ki o da sen 166 dolar vermişsin ama son linkteki kablo 16 dolar. Bir yazım hatası mi var yoksa ben mi bilmediğimden anlayamıyorum.

    kablonun orjınali 166 dolar. ben aliexprees ten 18 dolara aldım.. micro-com değil yani. normal vag-com kablo aldım.. sorun yok.. çalışıyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol

    quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol


    quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea

    Hocam linke tıklıyorun Item not Found diyor. Link verebilir misin?

    Bendede öyle yazıyor.. Aldığım ürün suan sitede gözükmüyor.' Aliexpers sitesinden en çok alınan ürünü tercih ettim
    http://m.aliexpress.com/item/1897304316.html bu da olabilir

    Üstad anladım fakat kafamı kurcalayan bir durum var ki o da sen 166 dolar vermişsin ama son linkteki kablo 16 dolar. Bir yazım hatası mi var yoksa ben mi bilmediğimden anlayamıyorum.

    kablonun orjınali 166 dolar. ben aliexprees ten 18 dolara aldım.. micro-com değil yani. normal vag-com kablo aldım.. sorun yok.. çalışıyor..

    Tamamdır hocam.
    Ben de söylediğin kabloyu sipariş vereceğim. Yanlız benim araba 2014 Octavia ambıtıon. Bu kablo olur mu?
    Ve son olarak hocam neler yapabilirim bu kablo vasıtasıyla.
    Teşekkür ederim saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea

    quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol

    quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol


    quote:

    Orijinalden alıntı: chimarea

    Hocam linke tıklıyorun Item not Found diyor. Link verebilir misin?

    Bendede öyle yazıyor.. Aldığım ürün suan sitede gözükmüyor.' Aliexpers sitesinden en çok alınan ürünü tercih ettim
    http://m.aliexpress.com/item/1897304316.html bu da olabilir

    Üstad anladım fakat kafamı kurcalayan bir durum var ki o da sen 166 dolar vermişsin ama son linkteki kablo 16 dolar. Bir yazım hatası mi var yoksa ben mi bilmediğimden anlayamıyorum.

    kablonun orjınali 166 dolar. ben aliexprees ten 18 dolara aldım.. micro-com değil yani. normal vag-com kablo aldım.. sorun yok.. çalışıyor..

    Tamamdır hocam.
    Ben de söylediğin kabloyu sipariş vereceğim. Yanlız benim araba 2014 Octavia ambıtıon. Bu kablo olur mu?
    Ve son olarak hocam neler yapabilirim bu kablo vasıtasıyla.
    Teşekkür ederim saygılar.

    Alıntıları Göster
    bende bu işin acemisiyim. yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla suan sadece 2013 model Octavia ile ilgili yorumlar olmuş..
    2014 modellerde bu kablo destekler mi bilemiyorum.. vcds programından bir görüntü ekledim 2014 model yok..
     Octavia A7 VAG COM VCDS Kodlamalar ve Gizli özellikler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssanol -- 17 Temmuz 2014; 21:18:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssanol

    bende bu işin acemisiyim. yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla suan sadece 2013 model Octavia ile ilgili yorumlar olmuş..
    2014 modellerde bu kablo destekler mi bilemiyorum.. vcds programından bir görüntü ekledim 2014 model yok..
     Octavia A7 VAG COM VCDS Kodlamalar ve Gizli özellikler

    Alıntıları Göster
    http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-VCDS-12-12-VAG-12-12-0-HEX-CAN-USB-Interface-Update-for-VAG/1718178968.html bu ürünü aldım..
    plaka lambasına beyaz led taktığınızda arıza lambası yakıyor.. benim yapacağım kodlamayla plaka lambaları led taktığınızda arıza lambası yakmayacak. bununla ilgili farklı yollar var tabiki araya direnç bağlamak gibi, ama benim yapacağım kodlamayla hiç sorunsuz led lambayı taka bileceğim..
    Burada Led (solda) ve halojen Philips Blue Vision (sağ) arasındaki farkı görebilirsiniz
     Octavia A7 VAG COM VCDS Kodlamalar ve Gizli özelliklermo




  • http://youtu.be/6hnrMMQ6nlk
    Bu kadran selamlamanın videosu
  • http://youtu.be/6hnrMMQ6nlk
    kadran selamlamanın videosu
    http://youtu.be/a9WVQ0GawV0
    klima otomatikte gösterge
  • Rusca bilmiyorum ama gerekli olursa ingilizce konusunda yardimci olabilirim. Bircok kodlama bilgisi burada da mevcut.

    http://www.briskoda.net/forums/topic/299424-octavia-iii-vcds-adaptations-tried-and-tested/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turboordek

    Rusca bilmiyorum ama gerekli olursa ingilizce konusunda yardimci olabilirim. Bircok kodlama bilgisi burada da mevcut.

    http://www.briskoda.net/forums/topic/299424-octavia-iii-vcds-adaptations-tried-and-tested/

    Bu siteden de yararlandım.. Plaka ışıklarını led olarak kodladım mesala.. 10 tl aldığım ledlerle muazzam güzel oldu.. Arıza ışığı elveda..




  • ssanol S kullanıcısına yanıt
    Bizim araçlardaki bağlantı noktası nerede?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hautbois

    Bizim araçlardaki bağlantı noktası nerede?

    Direksiyonun altında solda bembe rekli slot giriş..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.