Şimdi Ara

Oc Ayarlarim Artik Olmuyor!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 3-4 ay önce stabil bir sekilde kullandigim ayarlarim artik düsürsem bile olmamaya basladi. Bunun yaz ile ilgisi oldugunu sanmiyorum çünkü en zorlanmayan oyunlarda bile tak diye kapaniyor sistem. Isilar kapanma barajinin altinda yani kapanmamasi gerekiyor. 4.8 ghz stabil kullaniyorum ama artik 4.4 yaptigimda bile fis çekmis gibi sistem gidiyor

Tekrar stabil bir ayar tutturmak uzun is, direk biosta f5 yapiyorum, ama böylede islemciye yük binince anlik takilma oluyor, örnegin warface el bombasi patlamasi ardindan gpu kullanimi yari yariya düsüp islemci firlamasi yada warthunder tank patlayinca olusan ayni sekilde fps düsmesi veya world of tanks çitler kirilinca olusan kisa beklemeler gibi özetleyebiliriz, bu olanlar her ne kadar oyunlarin optimizasyon özürlü oldugunu göstersede islemci frekansi yükselince azaliyorlar.

Bunlar yaptigim ayarlar hiç degistirmeden hep ayni ayarlarda tüm oyunlar stabil ve prime 95 de stabil, 3-4 ay öncesine kadar.

Acaba anakartın üzerindeki bir parçamı ısınıyorda kapanıyor?

• HPC mode yi enabled , PCI EX frequency ,100 yap.
    cpu ve cpu/nb over voltage current leri yüzde 120 yap.
    İşlemci voltajı ,1,4 biraz düşük kalmış. 1,43-1,44 İLE DENE.
    cpu/nb voltajınıda, 1,25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 15 Haziran 2014; 21:15:32 >
  • cpu load line calibration : ultra high
    hpc mode : enabled

sıcaklıklar da önemli. ufak artırımlarla cpu voltage verebilirsiniz stabil olana kadar.
  • Sistem aniden kapanıyor demişsiniz ... Sıkıntı Güç kaynağında olabilir mi acaba ???
  • Biz buna islemciye voltaj vermenin sonrasi sapitma diyoruz biraz daha zorla sonra overclock yerine underclock yaparsn :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toms H. de şöyle bir yorum var belki işinize yarayabilir ..

I run my fx 6300 4.2ghz with 1.356v

Voltages that normaly fx6300 uses:

4.2: 1.33-35
    4.4: 1.37-38
    4.5:1.40-42
    4.6:1.42-45
    4.8:1.47+
  • Hemen cevap yazamadım kusura bakmayın test ediyordum. Şimdi öncelikle benim kullandığım ayarlar önceden stabil olarak kullandığım ayarlardı yani önceden çalışıyordu şimdi neden çalışmıyor diye şaşırdım. Sorun sıcaklık değil diyordum bir bakıma haklıyım, işlemci 50 derecede iken bile yükte(oyunda) kapanıyordu. Konuyu açtıkdan sonra epey bir kurcaladım, sizlerin verdiği ayarları uyguladım. Başarılı bir şekilde stabil kalmayı başardım. Ancak 4.5 ghz'de, 4.8 de de stabil kalabiliyorum ancak işlemci fanını tüm güçte çalıştırmam gerekiyorki bu gereksiz toz ve gürültü demek o yüzden 4.5 yeterli diye düşündüm, fanıda ısıya göre ayarlarladım. Demin 1 saat kadar oyun oynadım herhangi bir sıkıntı çıkarmadı, önceden 5 dakikada gidiyordu.

Değerlerim şu şekilde, prime 95 testinde resimdeki voltajın 1 kademe düşüğünde çekirdekler bir süre sonra kapandı bende 1 kademe yükseltip devam ettim. Oyunlarda sıkıntı çıkarmıyorsa yeterlidir. Hiç bir oyun prime 95 gibi kullanmıyor işlemciyi. Oyunlarda sıkıntı yaşarsam 1 kademe daha yükseltirim olur biter.

Aslında neden kapandığını hala çözemedim, sanırım gereksiz voltajdan kaynaklı, çünkü 4.8 ghz için vermiş olduğum voltaj değeri 1.416 civarı. Bu oc ayarında 4.5 denedim yine kapandı, daha sonra 4.5 için özel olarak uğraştım ve stabil değerin 1.318-1325 arası olduğuna karar verdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İdeal bios ayari nedir ?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce 6300 kullandım ve 4500 MHz için 1.44 V veriyordum .. bence işlemcinizde hiç bir problem yok aksine golden chip denk gelmiş gibi ..
    İlginç olan önceki O.C değerinize çıkamamanız .. gerçekten enteresan ..
  • Bende ses kartı alınca çıkamamıştım bir ara kartı takınca mavi ekran veriyordu oc yi kapatınca açıyordu en son stabil yaptım şu an düzgün oluyor bazen böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Hemen cevap yazamadım kusura bakmayın test ediyordum. Şimdi öncelikle benim kullandığım ayarlar önceden stabil olarak kullandığım ayarlardı yani önceden çalışıyordu şimdi neden çalışmıyor diye şaşırdım. Sorun sıcaklık değil diyordum bir bakıma haklıyım, işlemci 50 derecede iken bile yükte(oyunda) kapanıyordu. Konuyu açtıkdan sonra epey bir kurcaladım, sizlerin verdiği ayarları uyguladım. Başarılı bir şekilde stabil kalmayı başardım. Ancak 4.5 ghz'de, 4.8 de de stabil kalabiliyorum ancak işlemci fanını tüm güçte çalıştırmam gerekiyorki bu gereksiz toz ve gürültü demek o yüzden 4.5 yeterli diye düşündüm, fanıda ısıya göre ayarlarladım. Demin 1 saat kadar oyun oynadım herhangi bir sıkıntı çıkarmadı, önceden 5 dakikada gidiyordu.

Değerlerim şu şekilde, prime 95 testinde resimdeki voltajın 1 kademe düşüğünde çekirdekler bir süre sonra kapandı bende 1 kademe yükseltip devam ettim. Oyunlarda sıkıntı çıkarmıyorsa yeterlidir. Hiç bir oyun prime 95 gibi kullanmıyor işlemciyi. Oyunlarda sıkıntı yaşarsam 1 kademe daha yükseltirim olur biter.

Aslında neden kapandığını hala çözemedim, sanırım gereksiz voltajdan kaynaklı, çünkü 4.8 ghz için vermiş olduğum voltaj değeri 1.416 civarı. Bu oc ayarında 4.5 denedim yine kapandı, daha sonra 4.5 için özel olarak uğraştım ve stabil değerin 1.318-1325 arası olduğuna karar verdim.

3-4 ay önce havalar serindi, Şimdi kafadan bi 10 derece fark etti., Bu da işlemci,anakart ,köprü ve güç devrelerinin otomatik olarak daha fazla ısınması demek.
    Daha fazla ısınması da,eski verdiğin değerlerle yaptığın o.c nin ,bu hava koşullarında stabil olmıyacağı demek.

Olayın aslı bu yani.

Ne kadar soğuk bileşenler,o kadar stabil overclock.

• Evet dediğiniz gibi, işlemci soğuk olsa bile diğer parçalar ısınıyor. Sonuç yine ısı oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.