Şimdi Ara

Obtüratör hızı ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1/2 -1/3200 saniye diyor bir sitede makine için enstantane hızı mı acaba?

15fps kesik kesik görüntü demek midir? iyice taktım makine almaya yemin ediyorum... siz de yardımınızı esirgemeyin şu dijital makine konusunda cahil universite öğrencisine!

• http://www.fujifilm.com.tr adresinden alıntı yaptım .Sayfanın en altında tam adres bulunmaktadır.

Obtüratör (Işık engelleme birimi)
    Her fotoğraf makinesinin içinde veya objektifinde bulunan ve objektif içinden geçen ışınları kesmeye yarayan mekanizmadır. Geleneksel fotoğraf makinelerinde kumaş veya hafif metallerden oluşan ve odak düzlemindeki bir perde ve onu açıp kapatmaya yarayan bir mekanizmadan oluşan obtüratörler objektifin, saniyenin 1/10000 süresi kadar kısa bir zaman dilimi açık kalmasını sağlayacak yapıdadırlar. Çekim yapılmadığında kapalı olan obtüratörün bu hızları, diyafram açıklıklarında olduğu gibi, belirli ve standart bir dizide toplanmıştır. Bkz. Enstantane

Enstantane (Pozlandırma süresi)
    Obdüratörün açılması ile kapanması arasında geçen zaman. Sayısal fotoğraf makinelerinde 1/10000 saniyeden daha hızlı olabilir ve otomatik pozlandırma veya tam otomatik işletimi olan fotoğraf makinelerinde, önceden yapılmış olan pozlandırma ölçümü doğrultusunda, gerçekleştirilir. Bkz.: Obtüratör

http://www.fujifilm.com.tr/ovcp_new_pages/sozluk.asp

• obtüratör olayı genelde prof. makinelerde ve eski makinelerde var.

1/15, 1/30, 1/60 gibi değerler var

1/15 demek saniyenin 15'tebiri sürede makinenin önündeki perde açılıp kapanacak demek. pozlamayı saniyenin 15 te biri zamanda yapıyor.

Genelde en düşük kullnılan değer 1/30. Zaten flashla senkronize olan değerler çogu makinede 1/30, 1/60.

1/1000 gibi değerler genelde hareketli spor fotoğrafçılığında kullanılıyor.

Şöyle bir sakatlık var. Diyafram dediğimiz merceğin gözünün boyutuyla obturatör ayarı uyumlu olmalı.

Enstantane bir kademe büyütüldüğünde, diyafram küçültülmeli.
  • sağolun arkadaşlar çok yararlı oldu peki 1/2 -1/3200 arası hız yeterli mi?(ne için diyorsanız hani geçen bir arabayı yakalamak falan için. bu arada bu özelik kodak cx7220de var...

ayrıca 15FPSYİ sormuştum çok kesik kesik mi görünür?
  • 1/3200 iyide 1/2 gece çekimleri için yetersiz kalır.Ama O fiyat aralığındaki bi makina için iyidir.
    Gelelim 15 fps ye ; insan gözü bildiğim kadarıyla 25-30 Fps nin altında kalan değerleri farkedebiliyor.Yani 15 fps yeterli bir değer değil . Özellikle hareketli nesnelerde insana görüntüde atlama hissi verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekai s -- 5 Ocak 2005, 22:36:04 >
  • arkadaşım gece çekimleri için gereken nedir? 15 fpslik bir video gördüm(mutek bir kameradan) normal görüntü olmadığını anlayabiliyoruz ama akıcı oluyor az da olsa(videoyu yeni gördüm) bu kanon cx7220nin özelliği demek ki 149ytlye güzel bişey alabiliyoruz değil mi yanlışsam söyleyin
  • Atikan,

Artık KODAK 7220'yi al. Sana kaç arkadaşın daha önermesini bekliyorsun? Bu konuya daha kaç topic'de değineceksin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 6 Ocak 2005, 4:04:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hız Dengesi Normal mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.