< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Obsesif kompulsif bozukluk (takıntı) Yardım 😟 (2. sayfa)

-
-
Dehanın çok büyük bir bölümü tevazudan geçer, sen sessiz kaldığın için ezilmedin çok büyük birşey kazandın, o efelendiği için birşey kazanmadı, hayatında yiyebileceği en büyük kazığa biraz daha yaklaşmış oldu. Akıl bir işin sonunu düşünmektir, daha kötü şeylerin olmaması için öyle densizlere "Ha canım, sensin canım, adamsın" demeyi beceremesekte sen dolaylı yönden başarmışsın"
Kendini her konuda geliştir, ben de bir dönem bu illet hastalık ile kafamı meşgul ettim, özellikle namazda fatiha suresini 2.kez okutturacak kadar beyni yoran bir hastalık.
Sebebi ise beyni çok fazla saçma düşünceyle doldurup meşgul etmek.
Gerekli gereksiz her yerde beynini yorma. Ben çözümü bisiklet sürme , Windows-linux molekülleri ile oynama, windowstan organ sökme, araba, araç gereç robot makine tamir etme gibi hobiler geliştirerek yendim. Başka yol arama, kendini birşeylerle meşgul et.
Örneğin, evde bir robot vardı çalışmıyordu, aldım elime alyan anahtarı söktüm paramparça ettim, kontrol ede ede sağını solunu sile sile taktım, tamir ettim. Kendime olan özgüvenim geri geldi.
Başka bir tane moulinex robot vardı onu da çalıştırmayı becrremedik, onu da söktüm taktım kendime cesaret toplamış oldum.
Kendini tanırsan ne yapacağını iyi bilirsin. Kendine çok dikkat et, seni tanımıyorum ama ruh ikizim ile tanışmayı çok isterim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 10 Eylül 2020; 9:28:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kim ne derse desin asla aşamayacağın bir hastalık ömrünün sonuna kadar seninle gelecek sana yol, su, elektrik olacak bir hastalık bu illetle yaşamaya zaman seni alıştıracak ta ki sonsuzluğa ulaşana dek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence psikiyatrist olmasa bile bir psikolog ile görüşün derim. Ama sorduğum sorudaki gibi fobi, takıntı, histeri hastalıklarının sebebi aileden gelir. Ne kadar standart aile deseniz de baba tarafından size dokunan belli noktalar olmuş ki takıntı gibi bir rahatsızlık çekiyorsunuz. Gerçi illa ailede geçen bir olay olmasına da gerek yok, tamamen hayal ürünü olarak sizin kafanızda yer alan bir senaryo bile olabilir.
-
Obsesyon mevcut kompulsiyon mevcut. Hangi psikiyariste gitse OKB tanısı koyar. Hafif veya orta. 10 yıl önce yaşadığı basit bir olayı da düşünüp duruyor işlev bozukluğu işte. Kaldı ki burda farklı örnekler de mevcutmus buraya yazmadığı.
Tıp eğitimi almış biri olarak o mesajı atmanız daha vahim.
Her neyse iyi günler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Avoidance denilen, rahatsızlık duyulan kişi veya ortamdan kaçınma/uzak durma türü OKB yaşayan var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Eylül 2020; 18:55:19 >
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Avoidance denilen, rahatsızlık duyulan kişi veya ortamdan kaçınma/uzak durma türü OKB yaşayan var mı?söz konusu insanlarsa evet
Kaç senedir? Veya çözebildin mi? İlaç denedin mi? Biraz anlatırsan sevinirim.quote:
Orijinalden alıntı: standartlarabidesisöz konusu insanlarsa evet
Alıntıları Göster
Ben varım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zn_volkanDehanın çok büyük bir bölümü tevazudan geçer, sen sessiz kaldığın için ezilmedin çok büyük birşey kazandın, o efelendiği için birşey kazanmadı, hayatında yiyebileceği en büyük kazığa biraz daha yaklaşmış oldu. Akıl bir işin sonunu düşünmektir, daha kötü şeylerin olmaması için öyle densizlere "Ha canım, sensin canım, adamsın" demeyi beceremesekte sen dolaylı yönden başarmışsın"
Kendini her konuda geliştir, ben de bir dönem bu illet hastalık ile kafamı meşgul ettim, özellikle namazda fatiha suresini 2.kez okutturacak kadar beyni yoran bir hastalık.
Sebebi ise beyni çok fazla saçma düşünceyle doldurup meşgul etmek.
Gerekli gereksiz her yerde beynini yorma. Ben çözümü bisiklet sürme , Windows-linux molekülleri ile oynama, windowstan organ sökme, araba, araç gereç robot makine tamir etme gibi hobiler geliştirerek yendim. Başka yol arama, kendini birşeylerle meşgul et.
Örneğin, evde bir robot vardı çalışmıyordu, aldım elime alyan anahtarı söktüm paramparça ettim, kontrol ede ede sağını solunu sile sile taktım, tamir ettim. Kendime olan özgüvenim geri geldi.
Başka bir tane moulinex robot vardı onu da çalıştırmayı becrremedik, onu da söktüm taktım kendime cesaret toplamış oldum.
Kendini tanırsan ne yapacağını iyi bilirsin. Kendine çok dikkat et, seni tanımıyorum ama ruh ikizim ile tanışmayı çok isterim.
Konuyu açtığımda ne kadar çok soruna yakın veya bu sorun gibi psikolojik problem yaşayan insanlar olduğunu anladım.ben ve bana benzer aslında hepimiz birbirimize benziyoruz sanırım en büyük problem fazla kırılgan olmak ve hayatta kendimizden başka kimseye özellikle Ma’nevi olarak güvenmemek.Bu konuyu açıktan sonra bir karar aldım şu an kısmen işe yarıyor kafamda ürettiğim problemi bir köşeye koyuyorum o problemi kafaya takmayıp problemi yaşadığım zaman kafaya takacağımı düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Kaç senedir? Veya çözebildin mi? İlaç denedin mi? Biraz anlatırsan sevinirim.
Alıntıları Göster11 seneye gireceğim insanların birbirleriyle olan umursamadığı halde umursamış gibi davranışları ve egoları sebebiyle iyice uzaklaştım bazen geçmişe dönüp bakıyorum da daha evvel başlasaymışım diyorum. Bu arada çözmeyi düşünmüyorum ilaç zaten başlı başına bir şey hastalık olarak görmediğim için ilaçta hiç kullanmadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi standartlarabidesi -- 10 Eylül 2020; 21:20:17 >
quote:
Orijinalden alıntı: The.lawrenc
sofben de banyo yaparken elektieik carpicak hissi
cüzdani kac defa kontrol etmeme raen cuzdani hissetmeme
cevremdeki insanlari ornegin oyunda yada bu forymda alakasiz elestieilerini yorumlarini l, goruslerini bana bictikleri hayat tarzini kelimenin tam anlamiyla kafaya takma.
daha cok varYürürüm aniden cüzdan kontrol isteği gelir.Cüzdanıma para koyarım ve koyduğum ğarayı 5-6 kez kontrol ederim aralıklarla.
kredi kartını cüzdana koyarım ve orda mı diye defalarca bakarım.
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrBence psikiyatrist olmasa bile bir psikolog ile görüşün derim. Ama sorduğum sorudaki gibi fobi, takıntı, histeri hastalıklarının sebebi aileden gelir. Ne kadar standart aile deseniz de baba tarafından size dokunan belli noktalar olmuş ki takıntı gibi bir rahatsızlık çekiyorsunuz. Gerçi illa ailede geçen bir olay olmasına da gerek yok, tamamen hayal ürünü olarak sizin kafanızda yer alan bir senaryo bile olabilir.
Olabilir , bi kere arkadaşımın aracını kullanıyordum.Kaza yapıcaktım.Basit bir olaydı.Kaza olmadı.Eskiden o olayı düşünürdüm kaza yapmış olay büyümüş gibi devam ederdim ve kafam da kurduğum ile strese girerdim.
Bu takıntı halleri durduk yere mi başladı yoksa antidepresan vs kullandın mı? Ya da başka düzenli kullanım gerektiren bir ilaç?
Bu iletten kurtuluş yok beyin beyin beyin
quote:
Orijinalden alıntı: Sonic.StormBu takıntı halleri durduk yere mi başladı yoksa antidepresan vs kullandın mı? Ya da başka düzenli kullanım gerektiren bir ilaç?
Çocukluktan beri var ilaç kuklanmadım bu ara daha arttı.
-
asosyalken ve çalışmıyorken bende de aynı durumlar oluyordu, çalışıp insan içine karıştıktan sonra tüm sıkıntılarım gitti, diksiyonum bile düzeldi, asosyallikten kaynaklı oluyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X