Şimdi Ara

OBP Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun beyler. Benim anlayamadığım nokta şu madem herkes aynı sınava giriyor eşit şartlar altında aynı soruları çözüyor adam gibi sadece sınav üzerinden değerlendirilmeli belki adamın başına kötü bir olay geldi lisede çalışamadı belki ailesinden biri vefat etti saldı dersleri ya da tamamen boşbeleşdi son sene aklı başına geldi bkz(ben). Belki de obp puanım yüksek olmadığı için böyle diyorum yüksek olsa çalışsaydın alüminyum derdim neyse kendimle çelişmeye başladım ben kaçar sizin de yorumlarınzı bekliyorum.

Edit: Beyler bu sorundan muzdarip çok kişi varmış forumda. Saçmalık ya yüksek seviyede bir liseye girince yazılılar da ister istemez zorlaşacak bu adamların tek suçu iyi bir lise kazanmak herhalde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslanınÇırağı -- 19 Haziran 2017; 19:06:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tamamen yanlış bir uygulama. Kimi okullar son sene sınav sorularını verip herkese 100 giriyor. Benim son yıl ortalamam 72 mesela. İlk 25-30kdayım. Ygs'de ilk 20bindeyim HAM. OBP:78 yazık günah değil mi ?

Sen de temel liseye geçseydin diyebilirsiniz o zaman ilkokulda 6. sınıftan beri çalışıp boşuna mı 487 puan alıp, adı sanı Türkiye'de bilinen bir anadolu lisesine girdim ben ? Hakkımı niye buradan mezun olmayarak buranın adını kullanmayarak yedireyim ki ? Buradan mezun olmak benim en doğal hakkım.

Hadi bunların hepsini geçtim. Madem böyle bir şey yapıyorsun adam gibi herkesi aynı sınavdan geçir ki adil bir uygulama olsun. Sınavlarda olimpiyat soruları sorulan liseler de var, dört işlem soranlar da var. Belirli bir standardizasyon olmalı. TAMAMEN HAKSIZLIK

Edit: Matematiğim 4 yıl boyunca: 57-66 arasında düştü karneme. LYS Mat beklediğim net: 62,25/80. Bu yazdıklarımda haksızsın diyecek olan varsa vicdanından şüphe ederim. Azcık elinizi vicdanınıza koyun; sonra aklınızla yorumlayın..

Fizik Kimya Biyoloji benim aptallığımdan düşük geldi. YGS 20 bin gelince mezuna kaldım diye çalışmayı bıraktım. Hiç kitap açmadım. Şimdi de Hamda rahatlıkla Diş kazandığım halde. OBP yüzünden 8k geriye atıyor. Eczacılık oluyor. Bu ülkede insan hayatıyla oynamak bu kadar basit işte. Adalet falan yok...
  • Asıl sorun bu değil asıl sorun özel okullar yüzünden 39k daki adamın 85 obp ile geri atılması 85 obp kötü mü bence 39k için iyi bir obp.
  • Jdamüez kullanıcısına yanıt
    85 aldığım zaman yazılıdan havalara uçardım 85 hatika bence ama geri atıyo demişsin tamamen aptallık bence

• tabi ki saçmalık. ancak ailevi problemlerle falan ilgisi yok. okulların eğitiminin ve sınavlarının standart olması lazım obp için. bazı iyi liselerde yüksek seviyeli öğrenciler dersleri sözlü notuyla 5 düşürmek için çabalıyor. sosyoloji hocası, astronomi hocası kazık sınavlar yapıp 80 85 sözlü veriyor. Bazı düşük puanlı liselerde ise başarı hedefleyen öğrenciler ortam vb. sebeplerden okulda istediği sonucu alamıyor. özel okul öyle mi? notlar 95ten başlıyor. inanılmaz bir fark.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nelson -- 23 Haziran 2017; 6:16:6 >
  • Yeri geliyo 1 kaç kişiyle üniversite kaçıyor ama obp ile 2-3 k geri atıyor neyse vardır bunda da bir hayır

• Ygs 1306 obp 88 aklı başına sonradan gelenlere ösymnin attığı bi kazık sadece

• VioLeR V kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim hocam geriye atıyor sanırım obp?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 2023 KIRIK OBP İLE TIP
    3 yıl önce açıldı
    2022 MSÜ NETLERİNİZ VE NETİM
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SADSADSAAD kullanıcısına yanıt
    Hocam siz beni çok yanlış anlamışsınız bence

• Obp saçma değil ama adaletsizlik olabiliyor haklısınız
    Bence bütün genel sınavları meb şıklı olarak yapıp haksızlığı azaltmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Sınav derlen üniversite sınavını kastedmiştim siz okul sınavı anlamışsınız sanırım şimdi oldu :D

ozel okulda bursluyum.fizikten aldigim son sozluler 55-85

• Bu tamamen yanlış bir uygulama. Kimi okullar son sene sınav sorularını verip herkese 100 giriyor. Benim son yıl ortalamam 72 mesela. İlk 25-30kdayım. Ygs'de ilk 20bindeyim HAM. OBP:78 yazık günah değil mi ?

Sen de temel liseye geçseydin diyebilirsiniz o zaman ilkokulda 6. sınıftan beri çalışıp boşuna mı 487 puan alıp, adı sanı Türkiye'de bilinen bir anadolu lisesine girdim ben ? Hakkımı niye buradan mezun olmayarak buranın adını kullanmayarak yedireyim ki ? Buradan mezun olmak benim en doğal hakkım.

Hadi bunların hepsini geçtim. Madem böyle bir şey yapıyorsun adam gibi herkesi aynı sınavdan geçir ki adil bir uygulama olsun. Sınavlarda olimpiyat soruları sorulan liseler de var, dört işlem soranlar da var. Belirli bir standardizasyon olmalı. TAMAMEN HAKSIZLIK

Edit: Matematiğim 4 yıl boyunca: 57-66 arasında düştü karneme. LYS Mat beklediğim net: 62,25/80. Bu yazdıklarımda haksızsın diyecek olan varsa vicdanından şüphe ederim. Azcık elinizi vicdanınıza koyun; sonra aklınızla yorumlayın..

Fizik Kimya Biyoloji benim aptallığımdan düşük geldi. YGS 20 bin gelince mezuna kaldım diye çalışmayı bıraktım. Hiç kitap açmadım. Şimdi de Hamda rahatlıkla Diş kazandığım halde. OBP yüzünden 8k geriye atıyor. Eczacılık oluyor. Bu ülkede insan hayatıyla oynamak bu kadar basit işte. Adalet falan yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MycaReer -- 19 Haziran 2017; 6:48:0 >

• Tamamiyle saçmalık. Muhtemelen fen lisesi degil de Anadolu lisesinde olsaydim 10 puan yuksek olacakti obp.

• Asıl sorun okul birinciliği adam 20 matematik yapmiş sırf kıytırık bir okulda 1. Diye 50 60 puan yukarısını yazıyor

Bilmiyorum yani yök atlasta öyle gördüm

• quote:

Orijinalden alıntı: srknpower

Obp saçma değil ama adaletsizlik olabiliyor haklısınız
    Bence bütün genel sınavları meb şıklı olarak yapıp haksızlığı azaltmalı

evet lise sınavlarını merkezi yapılmalı.
    lisede yazılı sınav yapmak şart değil. lise hocalarının yazılı yapma merakı var

yazılı yapmak isteyen hoca yallah akademiye
  • 2014te 14 bindim. Obp ile 28 k ya düştüm :) Türkiye'de ikamet ettiğimden saçmalıklara hiç şaşırmam. Ben ortalama bi notla mezun oluyorum adamın okulu 100 basıyor. Umrumda da değil herkesin .. kadar yolu var :)

• Merhabalar benim ygs 1 puanım 178 2-173 3,4ve 5 250 civarı. Lys mat ve fen e girip kendimi öne çekmeye çalışacağım fakat olmazsa ygs1 puanım ile onlisans bölümlerine girmeyi düşünüyorum, Ben Anadolu teknik lise mezunuyum kendi bölümüm ile tercih yaptığımda 0,18 katsayısı ile diploma notum etki edip tercih yapacağım fakat bir arkadaşım katsayısı eklenmesi için 180 i geçmen gerektiğini söyledi. Intrrnetten araştırdığım kadari ile 150 tercih yapma barajını geçmem yetiyor eklenmesi için. Yani ygs1 puanıma katsayı eklenirmi ? Bilgili birileri yardımcı olabilirmi ?

• Abi bu ne ya 97-98-99 obpler şaka mı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik lise makine okudum okulumuz ne bizi sınava hazırladı ne bişey yaptırdı sadece diplomasını alsın amelelik yapsınlar o sene 190 yaptım ygsden lys girmedim bidaha sınava ne basvurdum nede girdim.Hayatımı bozan devletin paraasını yerim karez olarak. bir yere gelmek icin yormam kendimi soktum torpili belediyede 2.5k maaş alıyorum gül gibi geciniyorum.Olursada altıma bu sene güzel araba cekicem hadi eyw

• Herkesin organize olup sesini duyurması lazım ama zor Adil kullanım kotası için forumda nasıl seferberlik olduysa onun gibi olmalı 90 obp geri atıyor beyler bayanlar şaka gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.