Şimdi Ara

Oblomov

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oblomov,Karamazov Kardeşler,Budala bunlar nasıl kitaplardır? Akıcı mıdır? Tavsiye eder misiniz?

• Betimlemeler bazen çok sıkabiliyor. O tarafları haricinde gayet akıcıdırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Betimlemeler bazen çok sıkabiliyor. O tarafları haricinde gayet akıcıdırlar.

Hocam ben şimdi üçünden birini alacağım. Hangisi daha güzel,hangisini alayım?
  • Oblomov'un 550. sayfasındayım. Sonunu nasıl bağlar bilmiyorum ama buraya kadar olan kısmı tek kelimeyle HARİKA.
  • Tek Göz T kullanıcısına yanıt
    Eğer kriteriniz akıcılıksa Oblomov sizi tatmin etmeyebilir. Çok güzel kitaptır ama "akıcılık" arayan okura hitap edeceğini düşünmüyorum. Bunların arasında size en uygunu Karamazov Kardeşler gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Göz

quote:

Orijinalden alıntı: Oliver_

Betimlemeler bazen çok sıkabiliyor. O tarafları haricinde gayet akıcıdırlar.

Hocam ben şimdi üçünden birini alacağım. Hangisi daha güzel,hangisini alayım?

Karamazov Kardeşler 'i öneririm.
  • Oblomov ve Karamazov Kardeşler'i okudum, Budala'yı okumadım o yüzden onun hakkında bir şey diyemeyeceğim.

Bu ikisine gelirsek: Karamazov Kardeşler daha ağır bir kitap, felsefi yönü daha ağır basıyor. Oblomov ise asosyal kahramanı olan bir roman. İnsanı düşünmeye pek sevk etmiyor. Ben olsam Karamazov Kardeşler'i okurdum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Friedrich Nietzsche
    16 yıl önce açıldı
    Oğuz Atay -Tutunamayanlar
    10 yıl önce açıldı
    Dostoyevski kitapları
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Suç ve Ceza, Oblomov ve Budala kitaplarını okudum.
    Bana göre en iyisi Budala idi. Müthiş bir romandı. Kitaptaki Prens Mışkin karakteri Dostoyevski'nin hayatından emareler taşıdığı için daha da bir sevmiştim romanı ve karakteri. Yine klasik Dostoyevski betimlemeleri, muhteşem ötesi karakter tahlilleri, psikolojik özellikleride olan bir romandı Budala. Ve tabiki müthiş Rus kadın karakterleri.

Toparlamak gerekirse 3 kitapta iyi kitaplardı. Ama Budala en iyisiydi bana göre. Ve eğer alacaksanız Budala kitabı için Mazlum Beyhan çevirisini öneririm. Mazlum Beyhan'ın çevirisini İletişim Yayınları bastı.
  • Hepsi muhteşem kitaplardır. Karamaz Kardeşler, Nickime ilham kaynağı olmuştur ve gelmiş geçmiş en iyi romandır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostoyevski müthiş bir yazar, gerçi daha önce daha kısa kitaplarını okumayanlar veya daha sade kitapları okumayı tercih edenler için biraz ağır gelecektir. Karamazov Kardeşelr harika bir kitap ama daha önce daha kısa Dostoyevski kitapları okunduktan sonra okunursa daha iyi oluyor gibime geliyor. Önce Kumarbaz, sonra Suç ve Ceza ardından Karamazov Kardeşler okunursa çok daha etkili oluyor bence.
  • Oblomovu okumadım ama kitap çok çok yavaş ilerliyor diyolar. Adam yataktan kalkacak kitabın 1/5 i bitiyor falan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maycomb

Oblomov'un 550. sayfasındayım. Sonunu nasıl bağlar bilmiyorum ama buraya kadar olan kısmı tek kelimeyle HARİKA.

Hocam oraya kadar akıcı mıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: TUNGA-TİGİN

quote:

Orijinalden alıntı: Maycomb

Oblomov'un 550. sayfasındayım. Sonunu nasıl bağlar bilmiyorum ama buraya kadar olan kısmı tek kelimeyle HARİKA.

Hocam oraya kadar akıcı mıydı

Bana göre akıcıydı. Klasik kitap okuma alışkanlığın varsa sıkıcı geleceğini zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maycomb -- 4 Temmuz 2014; 5:48:24 >
  • Oblomov cok güzel ve akıcı bi kitaptır. Okuyunca kendinde yada cevrende biraz oblomovluk oldugunu farkedersin. Hayatına oblomovluk diye bi kelime girer.

• Beni çok sıkıyor böyle kitaplar nedense.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.