Şimdi Ara

obeb-okek'in mantığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ağustos ayından beri bu konuyu anlamaya çalışıyorum anlıyorum soru çözüyorum sonra bir üst aşama sorularda takılıyorum mantığı sürekli karışıyor. Özellikle obeb-okek problemleri vardır, ağaç sayısı, beton sayısı falan o tarz sorularda takılıyorum. İlkokul temelim zayıf lisede de görmemiştim. Bana bir kaç cümle ile açıklayabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wearethechampions1 -- 9 Ocak 2015; 0:30:51 >

• Obeb ortak bölenlerin en büyüğü demektir. Yani x ve y sayılarını bölebilen en büyük sayı obeb olur.

Okek ortak katların en küçüğü demektir. Yani x ve y sayılarının ortak en küçük katı okek olur.

Örneğin 12 ile 6 sayılarını inceleyelim.

12 ile 6'in ortak bölenlerinden en büyüğü 6'dır. Bu yüzden obeb 6 olur. 12 ile 6 nın en küçük ortak katı 12'dir. Bu yüzden okek 12 olur.

Bu konunun mantığı bu kadar. Bundan sonrası hep bu bilgilerin yorumlanmasından çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

Obeb ortak bölenlerin en büyüğü demektir. Yani x ve y sayılarını bölebilen en büyük sayı obeb olur.

Okek ortak katların en küçüğü demektir. Yani x ve y sayılarının ortak en küçük katı okek olur.

12 ile 6'in ortak bölenlerinden en büyüğü 6'dır. Bu yüzden obeb 6 olur. 12 ile 6 nın en küçük ortak katı 12'dir. Bu yüzden okek 12 olur.

Bu konunun mantığı bu kadar. Bundan sonrası hep bu bilgilerin yorumlanmasından çıkar.

Teşekkür ederim, sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wearethechampions1

quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

Obeb ortak bölenlerin en büyüğü demektir. Yani x ve y sayılarını bölebilen en büyük sayı obeb olur.

Teşekkür ederim, sağolun.

Hocam,iki sayının OKEKİ demek iki sayının birlikte buluştuğu ilk kat sayı demek

Yani 6 ve 12 nin okeki nedir ? İlk olarak ikisi de 12 de buluşuyor,okekidir.
    OBEB ise 6 ile 12 nin buluştuğu en büyük noktadır,hem 6 hem 12 ye bölünebilen en büyük sayı demektir

Mesela bir kare en fazla kaç parçaya ayrılabilir türlü sorularda,OKEK kullanılır.
    Parçaları birleştirirken,mesela kareyi oluşturmak için en az kaç parça gerekir tarzı sorularda OBEB kullanırdık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 9 Ocak 2015; 0:52:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çarpanlara Ayırma..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.