Şimdi Ara

O en büyük Türk (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
7
Favori
16.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
600 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Yeşil "top" yine ne zirvalamissin be. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cü2

    Yeşil "top" yine ne zirvalamissin be. 

    J.J.Rousseau esinlenen lafı Atatürk icad etti kafa yapınla devam et ozaman   siz Atatürk ve Türkiye dışında hiç biryere bakmıyorsunuz yada bakmak işinize gelmiyor orası ayrı...

    Atatürkün hayatımıza soktuğu şeylerin çok büyük bir bolumu made in france ..Atatürk bulmadı yani meraketme ..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Aralık 2020; 12:24:42 >




  • ussaki U kullanıcısına yanıt
    Bu yazıdan bunu cikardiysan daha da bir şey anlatamaya lüzum yok.
  • Bir kişi de sormamış ki madem Türk inkılabı neden bir tane bile Türklere ait inkılap yok hepsi batıdan Türk olmayan ülkelerden alınma.
    Bir kişi de sormamış ki madem öyle neden Anıtkabir'de bir tane bozkurt yok da sıra sıra aslanlar var diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 2 Aralık 2020; 11:24:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine kavga çıkmış. ülkede birbirini sevmeyen insan topluluğu olduktan sonra ne yapsak boş. Devam edin bu kazananı olmayan kavgaya. Siz Atatürk'e saldırın başkası gelsin padişahlara saldırsın.

    Müthiş hizmet ediyorsunuz ülkenize. Kişisel ego tatmininiz için kendinizi kendi içinizde bölüyorsunuz ülkenizin değerlerine saldırıyorsunuz farkınızda değilsiniz.


    Asıl olan bu DEHA insanlar ne demiş aslında aşağı yukarı aynı şeyler ağızlarından çıkmış.


    Mesela adalet üzerine bir inceleyelim.


    Devlet adalet üzerine inşa edilir. Kanuni Sultan SÜLEYMAN


    Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul edilemez. M.Kemal ATATÜRK


    Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür adaleti öldürdüğün gün devlet ölür. Fatih Sultan MEHMET



    devam edin birbiriniz yemeye. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 2 Aralık 2020; 11:42:56 >




  • Demek ki bütün parçaları türkiyede yapılmış, yazılımı türkiyede atılmış bir türk malı uçak yapsak, olur mu kardeşim, bu uçağın parçaları hep yurt dışında icad edildi, hepsi kopye bunların, made in france diyecek sivrisinekler çıkacak.

  • Herkes Türkçü kesilmiş şuraya bak. Sorsak Topal Osman Ağayı bile bilmezler.  

  • Türk inkılabı işte. Kadınlar tek başlarına şahit veya hakim olabilsinler gibi bir hakkı batı önce bulduysa “önce biz bulmadık almayalım” mı deseydik?

    Şeriatın bir çok hükmünden kurtulma inkılabıdır. O anlamda büyük iştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batı dünyaya nasıl hakim oldu, pozitif bilimleri kullanarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak, insanların temel hak ve özgürlüklerini tanıyarak hakim oldu.


    Batı kullandığı bu silahı Atatürk neden kendi ülkesi için kullanmasın. Elinde daha iyi bir silah var mı?


    Sen neden internet kullanıyor, araba sürüyor, televizyon seyrediyor, uçağa biniyorsun batının bütün nimetlerinden faydalanıyorsun madem öyle.


    Batının icad ettiği teknolojileri kullanınca sıkıntı yok, Batının halkına tanıdığı temel hak ve özgürlükleri kullanınca ooooooovvv. Hani nerede Türklük diyorsunuz.

    İnsan azıcık utanır be.

  • Kerimcem e cevap vermeyin. Konuşur konuşur gider.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye dahil tüm İslam ülkelerinde modernleşme özünü kaybetme olarak algılanıyor.Nedense Çin,Kore ve Japonya aynı modernleşmeyi gerçekleştirdi ancak hiçbiri özünü kaybetmedi.Aksine modernleşmeyi kendi özleriyle birleştirerek bugün Batı Dünyası ile yarışır düzeye geldiler.Bugün Çinde,Korede veya Japonyada aklı evvelin biri çıkıp 'Neden geleneksel kıyafetlerimiz yerine Batılı kıyafetler giyiyoruz?' demez.Zira adamlar meselenin bu olmadığını çoktan anladılar ama hala daha bizim ülkemizde çakma tarihçiler 'Biz Batıyı yendiysek neden Batılılar gibi giyiniyoruz?' diyerek sanki çok büyük bir gizemi bulmuşlar havası estirirler.İşin en trajik yanı bu saçmalıkları olduğu gibi kabul eden kitlelerin olması.


    Ha bu kitleler bir yandan 'Neden Batılılar gibi giyiniyoruz?' derken en kaliteli Batılı giyim markalarını satın almaktan ve onları giyinmekten vazgeçmezler.Hiçbiri ne şalvar,ne sarık,ne çarık giyer kadınlarıda kara çarşafa girmez.Ama ortamlarda 'Neden Batılılar gibi giyiniyoruz yaa' diye dolaşıp algı kasmaya çalışırlar.


    Şurası bir gerçek.Eğer Atatürk bu ülkenin kurucu lideri olmasaydı bugün Türkiye Afganistan ve Pakistan gibi bir ülke olurdu.Mesela Afganistana bakın.Afganistan ve Türkiye hemen hemen aynı yıllarda kurulmuş iki ülkedir.İki ülkenin kurucuları ülkelerini aynı dönemlerde modernleştirmeye çalışmışlardır ancak birisi orta çağ döneminde kalmışken bir diğeri Atatürk'ün kurduğu sistemle modern Dünya içerisinde yaşayabiliyor.Bu basit örnek bile Atatürk'ün büyük bir lider olduğunu ortaya koyar.


    Türk olan Atatürk'ü ve Atatürk'ün getirdiği değerleri sever ve buna sahip çıkar.Türk olmayan ise düşman olur.Konu bu kadar basit.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roumiruez

    Batı dünyaya nasıl hakim oldu, pozitif bilimleri kullanarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak, insanların temel hak ve özgürlüklerini tanıyarak hakim oldu.


    Batı kullandığı bu silahı Atatürk neden kendi ülkesi için kullanmasın. Elinde daha iyi bir silah var mı?


    Sen neden internet kullanıyor, araba sürüyor, televizyon seyrediyor, uçağa biniyorsun batının bütün nimetlerinden faydalanıyorsun madem öyle.


    Batının icad ettiği teknolojileri kullanınca sıkıntı yok, Batının halkına tanıdığı temel hak ve özgürlükleri kullanınca ooooooovvv. Hani nerede Türklük diyorsunuz.

    İnsan azıcık utanır be.

    milyonlarca insanın kanını terini emeğini sömürerek öldürerek kobay maymun yerine kullanarak 90 milyonluk ülkeyi 20 milyona kazıyarak, elmas maden altın bulmak için insanları köle gibi çalıştırmayı atlamışsın panpa o mis medeni avrupayı.??

    aydınlanma çağıyla arka planında özgürlük aşk kuş böcekle o bayldığın minnoş avrupa, senin pkk lı dağ maymunlarının free kürdistanın baş terbiyecisi destekçisi haberin varmı acaba ama sanmıyorum? bir zayıf düştüğün an seni parçalayıp minnak minnak edicekler atomlarına ayırcaklar ülkeyi, senin atan araplarla müslümanlarla değil ingilizlerle savaştı cephede onu bile unutmuşsunuz o derece dejenere bir nesil inşa edildi.

    ayrıca son yıllarda yine dini ve ırki faşistliklerini insanların gözlerine sokmaya başladılar yine.

    zengin ve paralı olmasalar suratlarına bile bakmazsınızda dek derdiniz para ve metaryaller.. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Aralık 2020; 14:0:58 >




  • 0M42 kullanıcısına yanıt

    Kısmen haklısın ama Atatürk düşmanlığı konusunda Akp ile Hdp ve Pkk yarışır. Akp seçmeninin neredeyse tamamı Atatürk düşmanı. Forumdaki aktrollere bile baksan görürsün bunu. Hdp de aynı şekilde.


    Benim nazarımda Akp ile Hdp aynıdır.

  • Osman Bey ?

    Fatih Sultan Mehmet ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk çok değerli bir insandı,osmanlının kurtarmak için islamcılık osmanlıcılık tutmayınca en son çare ittaki grubunu orataya attığı türkçülüğü kullanmak zorunda kaldı. Başka çare yoktu. Simdi atatürk olsaydı azında salya akıtarak karakuytu cahil ülkü ocaklarindaki mafya bozuntularını hepsini sürgüne yollardı.
    Bu cağda kim takar türkçülüğü,ingilizciligi almanciligi,dünya artik bir köy,cahil yoksulları dizginlemek için artik bu kavramları 3. Dünya ülkeleri kullanıyor.
    Ayrıca milliyetçilik osuruğa benzer herkes kendisinin en iyi koktuğunu söyler. İlkel insanların sığındığı bir ahmaklıktır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

    Türkçü Atatürk'ün partisi Cihangir solcularının terörist yardakçılarının elinde.

    Mesajdan bağımsız olarak , umarım senin gibiler başa geçmez. Geçerse kafatası ölçümü yapıp daha beterlerini de yaparsınız mazallah. Not: Dinci falan değilim malum partili değilim. Atsızın yazısını görünce bu mesajı atmak istedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novagate

    Bir kişi de sormamış ki madem Türk inkılabı neden bir tane bile Türklere ait inkılap yok hepsi batıdan Türk olmayan ülkelerden alınma.
    Bir kişi de sormamış ki madem öyle neden Anıtkabir'de bir tane bozkurt yok da sıra sıra aslanlar var diye.

    Benim asıl merak ettiğim, ailesinin neden ilkokul olarak Şemsi Efendi Mektebini seçmesidir? 

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.