Şimdi Ara

O en büyük Türk (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
7
Favori
17.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
600 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aslanoto

En büyük Allah, sonra peygamber efendimiz Hz Muhammed sav sonra ashabı kiram sonra bunları seven ve uyanlardır gerisi boş

Milletsiz misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Bir kişi de sormamış ki madem Türk inkılabı neden bir tane bile Türklere ait inkılap yok hepsi batıdan Türk olmayan ülkelerden alınma.
    Bir kişi de sormamış ki madem öyle neden Anıtkabir'de bir tane bozkurt yok da sıra sıra aslanlar var diye.

Atatürk öldükten çok sonra Anıtkabir yapıldı ve sanırım o dönem İnönü vardı. İnönü Türkiye dışında Türk yok diyen biriydi ve paradaki bozkurtu kaldırıp kendi resimlerini bastırmıştı. Türk tarihini önem vermeyen ve eski mitleri kabul etmeyen biriydi zaten bu nedenle Türkçülük Turancılık olayları olmuş onun döneminde

Atatürk alfabedeki bazı harfleri bulmuş Türkçe ezan başlamış çok fazla inkîlabın olmamasının nedeni ise İslam'ın gelişinden birkaç asır sonra Arap taassubunun İslam dünyasına egemen olmasıdır. Türklerin veya Atatürk'ün anadili olmadığı bir dilde gelmiş olan dinde rönesans yapması zordur zaten . Hukuk ,ticaret, nedeni kanun, kılık kıyafet, alfabe hep İslam'la yada geleneklerle alakalı . Türkler Müslüman olunca herşeyi Araplardan öğrendiği dinle hayatını şekillendirmiş. Atatürk İslam alimi değil ki sonuçta İslam yorumu ortaya koysun ... Mesela kılık kıyafette moda yaratabilmek için Kuran'da başörtüsünün olup olmaması önemlidir göğüs bölgesi kapanması önemlidir . Riba ne demek önemlidir ticaret buna göre yapılacaksa. Dindeki bazı kurallar bu kadar etkiliyken Atatürk'ten herşeyi çözecek peygamber olmasını neden bekliyoruz ki yada çözememisse niye küçük göstermeye çalışıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Long Nightt mesajınızdan alıntı yapılamıyor, ne diye kendimi paralayayım ki. Bak işine hadi.

• Erzurum kongresi orijinal metinlerine bakan oldu mu?
    Besmele ile başlar.
    "OSMANLI vatanı bir bütündür, parçalanamaz" maddesi vardır.

Çevirisinde hadi dine karşı alerjileri var besmeleyi kaldırdılar.
    Peki günümüz çevirilerinde neden sadece' Vatan bir bütündür parçalanamaz" yazıyor, Osmanlı ifadesi neden kaldırılıyor, fikri olan, bunun analizini yapacak var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 3 Aralık 2020; 11:12:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle veya böyle tekrar kurtaracağız bu vatanı çıkaracağız bu bataklıktan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle03

Milletsiz misin?

Alıntıları Göster
    Kabirde dinin ne İslam milletin ne İbrahim milletindenim diyen kurtulacak, Dünyada iken Türk bayındır boyundan yetiştim fakat bütün ırklar ve boylar milleti İbrahim dahilindedir zikredilmez aslolan ahiretdir, Yahudiler Museviler de maddi olarak İbrahim soyundan yetişti ama manevi olarak reddettiler ibrahimi çünkü İslam'ı red ettiler

• Batı kanun ve yasaları medeni ve iyiyse neden batılılarla savaşıp milyonlarca şehit verilmiş neden galip mağlubun kültürünü yasasını almaz aldıysa galip değil

• 400 kişilik millet meclisinin 158 kişisi ile ilk cumhurbaşkanı seçtirildi diğer vekiller baskı tehdit ile ev hapsine sokulmuştu

• Atasını bilmeyen it peşinde koşar, it peşinde koşan elbet bir gün ihanetini canıyla öder.

• Sarı saçlı mavi gözlü, batıyı örnek almış kaçtane türk gördün ben görmedim kara gözlü olurlar

• hapocod kullanıcısına yanıt
    Bu ne şimdi, çok film izliyosun
  • "O en büyük Türk" dışındaki tüm görüşlerine katılıyorum.

Mete han, Atilla, Alpasrlan, Fatih Sultan Mehmet gibi isimleri unutursak kendi tarihimize haksızlık etmiş oluruz.

Bizim bir veya birkaç isme mal edilemeyecek kadar şanlı ve büyük bir tarihimiz var.

• Örnek;
    Türkiye işgal edildi farz et. Yunan, Mısır, Fransa, Ermenistan, PKK vs ülkemizi işgal etmiş. Biz vatan için Kuvayı milliye olarak onlarla savaşırız, hangi vatan için savaşırız Türkiye için değil mi.
    İşte o zaman ki halk da Osmanlı için savaştı, o yüzden Erzurum kongresinde "Osmanlı" vatanı bir bütündür parçalanamaz yazıyordu, amaç Osmanlıyı kurtarmaktı.
    E sonra ne oldu Osmanlı kurtarıldı mı, hayır.
    E hani biz kurtulmuştuk? Öyle demiyorlar mı.
    Biz kimdik, Osmanlıydık.
    E Osmanlı nerede,
    Yok.
    Biz bu savaşı kazansaydık adımız Osmanlı Cumhuriyeti veya Osmanlı devleti olurdu.
    Bu kadar açık ve basit.

Biz kurtulmadık, işgal edildik. Biz malup olduk, savaşı sahada bu millet kazandı, ama masada yıkıldık.

• quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Atasını bilmeyen it peşinde koşar, it peşinde koşan elbet bir gün ihanetini canıyla öder.

Hayırdır, saçmalamayı ilerletip insanları ölümle mi tehdit ediyorsunuz!?

• @Long Night "Bu okulun ayrıcalığı Türkler tarafından kurulmuş ikinci özel okul olmasıdır."

Şemsi efendi Türk müymüş    Ne kullanıyorsunuz?

Mağaradan yeni çıktığım için T.B.M.M. tutanaklarına erişecek kapasitem yok kusura kalma  

https://www.tbmm.gov.tr/hata2.htm

Benim Peygamberime hakaret eden adamın neyini seveyim? Sevmiyorum, sevmemekle de gurur duyuyorum.

Çünkü Rabbim olan Allah; gerçek Müslüman bu kişileri anası, babası dahi olsa sevilmemesi gerektiğine hükmetmiş.

5816 gerçekleri saklıyor demedim, gerçekler hakkında konuşulmasını engelliyor dedim. Yanlış algılamışsınız.

Bu kişi Müslüman olmadığını beyan etmesine rağmen, şimdi ben çıkıp farzı misal bu kişi Müslüman değildi desem suç işlemiş olacağım.

Anlayabildin mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: nötron yozluğu

Bu mesaj silindi.
    Mevcut teror gruplarindan soz ettigim isine gelmedigi icin boyle sacma sapan cikarimlarda bulunmak daha cok kolayina geliyor. Fikirlerini belirtirken boyle komik duruma dusme, burasi senin sacmalayabilecegin bir yer degil.

• Cidden bizim millet çok tuhaf ayrıştırmak için Atatürk ü bile kullanıyor Atatürk çü geçinenler , İslamı bile kullanıyor dinci geçinenler....

Tarih boyunca bütün büyüklerimiz birçok başarının yanında hatalarda yapmışlardır kusursuz değillerdi sonuçta insanlar duyguları var .

Düşünsenize Mete hanın kurduğu askeri sistemle Fatih Sultan Mehmet han çağ kapatıp çağ açıyor ama bazı embesillere göre bunlar türk değil   Atatürk kalksa gelse suratlarına tükürür geçmişine sövenlerin...Bütün yaşananlar bir bütündür biri olmasaydı diğeri olmazdı farklı bir tarih olurdu. Atatürk ister dinsiz olsun ister imansız olsun ne olursa olsun yaradan bu kutlu görevi ona nasip etmiştir benim görüşüme göre yoksa yanındaki onbaşıya yada binbaşıya yada eşkiyayada nasip olabilirdi bu ülkeyi kurmak düşmandan kurtarmak... vazgeçin geçmişe sövmekten büyüklerin varsa yaptığı hatalar düzeltmek için elinizden geleni yapın.

• Helal olsun güzel konu.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.