Şimdi Ara

o.c. yaptım oyunlarda donmalar oluştu fx 8320

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet aynen başlıkta belirttiğim gibi oyun akıcı ama 2sn de bir donuyor.amd overdrive dan turbosuz çarpan arttırdım donmalar oldu default yaptım düzeldide ben ne yapmalıyım ki işlemci oc li ve stabil kalsın.

//AMD FX X8 8350 Soket AM3 4GHz// Msi 990fxa-gd65- // - COOLER MASTER HYPER 212x // 240 gb SSD intel 335//- Kingston 6gb DDR3 1600MHz(2133mhz oc) ram-// Msi 7970 (1125*6300)// - CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 80PLUS 750W//500 gb hdd
  • HD 7870 2 GB
    750W PSU THERMAL TAKE
    ASUS-M5A 97R2.0

yok mu fikri olan?

birincisi kullandigin anakartin biosu guncelle oncelikle cunku otomatik voltaj veriyor ve voltaj yetmiyor muhtemelen, carpan sayisini biostan arttirarak oc yap. Cool&quite gibi birkac baslik vardi advanced bios bolumunden bunlari devre disi birakip manuel olarak islemciye 1.45v yada autoda 1.45 civari voltaj veriyorsa bu degerlerde bir voltaj vererek dene istersen
    turbo sanırım o.c. ile çalışmıyor.
    MB: Gigabyte 970A UD3P l CPU: AMD FX X8 8320 3.5Ghz-(4.5Ghz) l GPU: Sapphire R9 280x Tri-X OC 3GB 384Bit (1100Mhz-6400Mhz) l RAM: Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx DDR3 1866Mhz Cl9 1.5V Dual l SSD: OCZ 120GB TRION 100 Serisi l HDD: WD 3.5" 1TBx2 Caviar Blue RAID 0 2TB l
    DVD Sürücü: Asus 3.5" HDD Kutusu l PSU: HIGH POWER 80PLUS 750W 80 Bronze l Kasa: Zalman Z11 Neo Mid Tower Siyah l Soğutucu: Deep Cool Neptwin V2 l Keyboard: Logitech G103 l Mause: A4 TECH F7 V-TRACK l Fan: 9 Adet 12cm, 3 Adet 9.6cm, 2 Adet 8cm l
    Monitör: HP x22 LED 21.5" 2ms l Web Camera: A4 TECH PK635K l Speaker: Logitech X530 5.1 l Kulaklık: SONY MDRV55R AE Kafa Bantlı – Creative Ep630 Kulak İçi l Modem: Yaşayan 4 portlu bir ceset l
  • AdamRtm kullanıcısına yanıt
    tmm turbo varken o.c. olmuyor.
    siz o.c. yapmayı tercih etmişsiniz neden turbo açmadınız?, onu soruyorum
    ve biosunuzun ss sini atabilir misiniz?
    Biosun ss ini atsamda işine yaramaz açıkcası intel olduğu için, imzamdaki sistemi kullanıyorum birde fx6300lü sistemim var fakat memleketimde. senin çarpan kilidin yok bu yüzden ramlere mhz konusunda dokunmamak için sadece işlemcinin çarpanını yükselt veya stock ayarda bırak. suan sorununu çözemiyorum amd li sistemden biosa girmem gerekiyor eğer ss atarsan sana değerlere uygun carpanı veya voltaj ayarlarını söylerim. tam olarak o.c. mi yapmak istiyorsun yoksa işlemciyi stock ayarlarda mı? ayrıca ram e vesaire +voltaj vermene gerek yok ufak çaplı o.c. işleminde
    MB: Gigabyte 970A UD3P l CPU: AMD FX X8 8320 3.5Ghz-(4.5Ghz) l GPU: Sapphire R9 280x Tri-X OC 3GB 384Bit (1100Mhz-6400Mhz) l RAM: Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx DDR3 1866Mhz Cl9 1.5V Dual l SSD: OCZ 120GB TRION 100 Serisi l HDD: WD 3.5" 1TBx2 Caviar Blue RAID 0 2TB l
    DVD Sürücü: Asus 3.5" HDD Kutusu l PSU: HIGH POWER 80PLUS 750W 80 Bronze l Kasa: Zalman Z11 Neo Mid Tower Siyah l Soğutucu: Deep Cool Neptwin V2 l Keyboard: Logitech G103 l Mause: A4 TECH F7 V-TRACK l Fan: 9 Adet 12cm, 3 Adet 9.6cm, 2 Adet 8cm l
    Monitör: HP x22 LED 21.5" 2ms l Web Camera: A4 TECH PK635K l Speaker: Logitech X530 5.1 l Kulaklık: SONY MDRV55R AE Kafa Bantlı – Creative Ep630 Kulak İçi l Modem: Yaşayan 4 portlu bir ceset l
  • quote:

Orijinalden alıntı: GODOFBANE

tmm turbo varken o.c. olmuyor.
    siz o.c. yapmayı tercih etmişsiniz neden turbo açmadınız?, onu soruyorum

turbo açık iken oc olur. stabil olmama ihtimali yüksektir.

en iyi yol , turboyu devre dışı bırakıp çarpan arttırıp voltaj vermektir turbo açık olduğu zaman çarpan ekleyeceği için voltaj değerleri yeterli gelmeyip stabilite bozulabilir.

Oc yide biostan yapmalısınz , auto voltaj ile değil manuel istediği değerleri bulmanız gerekiyor , işlemciyi %100 load a sokup programlarla test edebilirsiniz. Sıcaklıklara dikkat edin.

evet aynen başlıkta belirttiğim gibi oyun akıcı ama 2sn de bir donuyor.amd overdrive dan turbosuz çarpan arttırdım donmalar oldu default yaptım düzeldide ben ne yapmalıyım ki işlemci oc li ve stabil kalsın.

arkadasım sen bu ıslemcıyı kaç ghz yapcan yapcanda nolcak ben anlamadım sizin bu oc sevdanızı ne ugrasıyosunuz gidin paşa paşa oynayın oyunlarınızı oynatmadıgı oyunmu yok :S
    İntel Core i5 9400F 3.9ghz CPU | Gigabyte GTX 1650 Super 4 gb GPU single fan| Corsair DDR4 2133 MHZ 8x2 16GB RAM | Asrock H310M HDV anakart|Cooler master i71C cpu cooler| Corsair CV550 80 Plus Bronze | Cooler Master HAF 912 | Hyperx Alloy elite RGB mekanik klavye cherry mx red | Rival 600 & msi gm40 gaming mouse | AOC 1080P @75 HZ Gaming Monitor|
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    çok saol
    bak dostum bu işlemcilerin para etmelerinin tek sebebi unlocked olmalarıdır bende bu sebeple aldım zaten.aynı fiyata alacagın intelin yanında oc olmadan vasat kalıyor.vede benim turboyu açmamla açmamam arasında dağlar kadar fark var bunlar üzerine de bir çok konu bulunmakta forumumuzda.Kısacası ben ya oc yapcam yada yapcam.

bak dostum bu işlemcilerin para etmelerinin tek sebebi unlocked olmalarıdır bende bu sebeple aldım zaten.aynı fiyata alacagın intelin yanında oc olmadan vasat kalıyor.vede benim turboyu açmamla açmamam arasında dağlar kadar fark var bunlar üzerine de bir çok konu bulunmakta forumumuzda.Kısacası ben ya oc yapcam yada yapcam.

İşte senin anakart ile yaptırdığım var,sadece işlemci farklı,o da sorun değil. Hele bi oku,takıldığın bi şey olursa sorarsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_84616276/tm.htm

• evet aradığım kan bulundu şimdi voltage ı 1.45 yapsam yeterlimi arkadaşın ss lerinde offset gözüküyor.bende 750w kasa var cooler masterda sogutucu var kaç ghz ye kaç voltage la çıkmamı önerirsiniz
    eski nickim metin abi
  • offset mi yapıyım manuel mi yani?

offset mi yapıyım manuel mi yani?

her ikisi ile de olabiliyor.
    offsette, küçük aralıklarla arttıra arttıra gidiyorsun,mevcut voltajın üzerine.
    Manuelde klavyenin + tuşuna tıklaya tıklaya voltajı sen belirliyorsun.
    ghz 4.2 bunu bi 4.4 yapmak istiyorum ne yapmalıyım
    dram voltage a fln dokunmalımıyım

manuel cpu voltage 1.4
    cpu/nb voltage da 1.4
    ghz 4.2 bunu bi 4.4 yapmak istiyorum ne yapmalıyım
    dram voltage a fln dokunmalımıyım

dram voltajı elleme.
    cpu/nb voltajı 1.3

cpu ratio 22 hız 4,4 ghz.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.