|
Nvidia, telefonlarda kullanılan belleklere saldırıyor: Telefon fiyatları da artabilir
-
-
Aç köpek gibi her yere saldırıyor..
-
Umarım kısa zamanda patlar "yapay zeka" balonları
-
Çok radikal bir değişiklik olmadıkça hiçbir şey olmaz, zira yapay zeka balon değil.
-
balondur. robotikler için işe yarayacaklardır. yoksa ne insan gibi düşündürebilirsin nede robotikten başka bir halta yarar. aksine insanları tembelliğe de teşvik ediyor.
_____________________________ -
Tembelliğe teşvik ettiği doğru da, bilgiye ulaşmayı çok kolaylaştırıyor. Yolda araç sürerken aracımla ilgili bir konu oldu diyelim, sesli soru sorup yanıtını alabiliyorum. Bu noktada kılavuz karıştırmak mümkün olmadığı gibi bana birşey de katmaz mesela hocam, sadece zamanımı alır. Bu çok basit örneklerinden biri sadece.
Ayrıca yapay zekayı sadece chatgpt ve türevlerinden ibaret olarak düşünmeyin. Sinema sektöründe, oyunlarda, reklamcılıkta, bilişimde, farklı branşlardaki bilimsel araştırmalarda, güvenlikte (kameralardan tutun bankacılığa kadar), savunma sanayisinde, finans sektöründe... ve aklıma gelmeyen birçok sektörde geniş kullanım alanı var. Yoksa boş soruları yanıtlayan bir sistem olarak kalsaydı bu denli büyümezdi. Dolayısıyla bunlara balon demek biraz iddialı bir söylem hocam.
-
O değil de şu yaklaşık 25 yıllık süreçte beton ekonomisi değil de -işlemci, ekran kartı, EUV cihazlarını geçtim- bari bellek üretimine yatırım yapmış olsaydık dolar/döviz kuru değil de başka şeyleri takip ediyor olacaktık :(
-
sonuçta insan gibi düşünemeyecek. öyle teknolojiler üretmeyecek. yapabildiği sadece sekanslar halinde veri toplayıp toplayıp bölüm en iyi ortalama ihtimali sunması.
İnsan gibi düşünür/düşünmez onu tartışmadım zaten hocam; etkili olduğu ve aktif kullanıldığı çok alan var, ondan balon değil diyorum.
Neural network ve deep learning uzun yıllardır hayatımızda olan kavramlardı zaten. ML ise bir adım ilerisi... AI kavramının nihai hedefi de insan zekasını yakalayabilmek aslında. Olur olmaz bilemem. Ama şu anki halleriyle de sektör bağımsız güzel işler çıkarabiliyorlar ve gelecek vaat ediyorlar.
-
Şu anki yapay zeka, insanların işine yaraması bakımından balon değil. Balon olan kısmı AGI hayalleri. Bunun dışında finansal açıdan da AI şirketleri saadet zinciri gibi birbirlerini şişiriyor görünüyorlar. Bakalım ne olacak ama AGI hedefleri hayalden öte değil. Şimdi bile düşünen yapay zeka diyorlar ama gerçekte düşünmeyle alakası yok.
-
o vizyona sahip adam mı var ülkede?
en altta en üste herkesin derdi rant
Bu Nvidia başımıza bela oldu birader. Bi düş yakamızdan be.
-
İnşaata devam
-
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Konudaki en makul yorum bu olmuş. Beşeri veya finansal bir iflasa gitmeden yapay zekanın uygulamada yerini bulmak ve devam eden yapay zeka inovasyonlarının ne tür bir pratik çerçeveye oturacağını keşfetmek lazım.
donanımhaber forum
Nvidia’nın gelirleri tavan yaptı: Tüm GPU’lar tükendihttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162538302_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
|
Aç köpek gibi her yere saldırıyor..
|
|
balondur. robotikler için işe yarayacaklardır. yoksa ne insan gibi düşündürebilirsin nede robotikten başka bir halta yarar. aksine insanları tembelliğe de teşvik ediyor. |
|
Umarım kısa zamanda patlar "yapay zeka" balonları
|
|
Şu anki yapay zeka, insanların işine yaraması bakımından balon değil. Balon olan kısmı AGI hayalleri. Bunun dışında finansal açıdan da AI şirketleri saadet zinciri gibi birbirlerini şişiriyor görünüyorlar. Bakalım ne olacak ama AGI hedefleri hayalden öte değil. Şimdi bile düşünen yapay zeka diyorlar ama gerçekte düşünmeyle alakası yok.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt