Şimdi Ara

Nvidia Quadro P6000 Benchmarklarda ezip geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia Quadro P6000 Benchmarklarda ezip geçti 
     
    Nvidia, geçtiğimiz Ekim ayında profesyonellere ve iş istasyonlarına yönelik Quadro P6000 ekran kartını tanıtmıştı. Pascal mimarisi üzerinde şekillenen GPU'ya sahip ekran kartı Benchmark testlerinde görüntülendi.
     

     3840 CUDA çekirdeği, 24GB GDDR5X bellek

     Quadro serisi denince akla iş istasyonları ve profesyoneller gelse de kartların kas gücü sebebiyle oyun konusunda da hatırı sayılır performansa sahip kartlar oluyorlar. Öncelikle belirtmekte fayda var ki bu kartlar oyun oynamak için değil, karmaşık hesaplamalar, anlık 3D tasarım uygulamalarında hızlandırma, programlarda belirli işlemleri CPU yerine GPU üzerinden yaparak hızlandırma gibi işler için tasarlanıyor. Ancak en nihayetinde oyun için kullanılan modellerle aynı mimari kullanılıyor ve bu kullanılan mimarinin en yetenekli, en dolu hali uzun süreler boyunca kararlılığından ve hızından ödün vermeden aşırı yük altında çalışabilecek şekilde tasarlanıyorlar. Bu sebeple de çalışma frekansları daha düşük, çekirdek sayıları daha fazla, bellek miktarı ise daha fazla ve hata kontrol ve düzeltmesine(ECC) sahip oluyor.
     
     
    Gelelim kartın teknik özelliklerine ve performansına. Quadro P6000 firmanın tepe modeli olarak konumlandırılmış durumda ve tam ölçekli GP102 GPU'suna sahip. 3840 CUDA çekirdeğine, 240 TMU'ya ve 96ROP birimine sahip. 1417MHz taban ve 1530MHz Boost frekansına sahip GPU 32-bit tek izlekli  kayar nokta performansında 12TFLOP işlem gücü sunuyor ki bu değer Tesla P100'de kullanılan daha yüksek.
     
     
    Boşta 58W, yükte 224W tüketen kart Pascal tabanlı Titan X'ten yapılan testlerde %8 civarında hızlı. Fiyat konusunda ise elbette uzun süre kararlı ve hızlı çalışmanın da getirdiği yükle 4800 Dolar civarında bir fiyatı var. Test sonuçlarına galerimizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Nvidia'nın CES 2017'de 4-7 Ocak tarihleri arasında olacağı da gelen bilgiler arasında.
     

    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Nvidia Quadro P6000
    Nvidia Quadro P6000
    Nvidia Quadro P6000
    Nvidia Quadro P6000
    Nvidia Quadro P6000
    Nvidia Quadro P6000
    Nvidia Quadro P6000
     







  • Fiyatı dehşet olmuş :D Hemde vergisiz hali :D
  • Bu fiyati vereceksem psu bile baglamadan islem yapmasini beklerim.

    Hatta evide temizlesin.







    Ozel sogutmaya izin verilebilse firmalar ne isler cikarir bundan..

  • psuları da ezip geçmesin bu
  • Profesyonel amaçlı kullanımlar için diyecek bir şey yok. Ama oyun için olmaz. Fiyatının sadece küsüratı ile iki tane 1070 alınır ve hatta daha iyi bir oyun deneyimi yaşatır.
  • Benim anlamadığım şey neden bu tür kartların performansı değerlendirilirken bildiğimiz piyasadaki oyunlarla değerlendiriliyor? Bu kartın amacı bu mu? 3dsmax üzerinde bişeyler gösterseler daha net anlarız prof kullanımlarda sağladığı katkıyı. Hitman nedir :)

    Edit: Örneğin şu şekilde incelemeler daha faydalı olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 29 Aralık 2016; 15:25:11 >




  • Gta 5 açar mı?
  • Quadro K3100m'den devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

    Gta 5 açar mı?

    4K bile açar diyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yigido59

    psuları da ezip geçmesin bu

    Hem haber metninde hem de görsellerde güç tüketimine dair bilgi verilmiş. 250 wattın altında güç tüketiyor.

    @vamp

    Oyun performansını göstermelerindeki amaç, şuan bu gpuyu full olarak kullanan bir geforce modeli olmaması. Olsaydı performansı nasıl olurdu diye bakmışlar. Tahmin edilebileceği gibi Titan XP'yi geçmiş. Gerçi bellek hızı biraz düşürülmüş ama bir hendikap oluşturmamış gibi.

    Aylar önce gp100 için de bazı sonuçlar sızmıştı. Ama onlar da oyun testi yoktu sanırım. Yine de 1080'le karşılaştırılmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 29 Aralık 2016; 21:17:1 >




  • isterse kart uçsun abi 4800 usd yani
    iş için özel olduğu için (içinde titan pascal ama kapalı işlem üniteleri açılmış iş uygulamalarında daha iyi sonuçlar veriyor)
    bizde bu ürün 20000 tl altı fiyattan girer bir kart ikinci araba fiyatı yani süper 2-3 sene sonra 1000 tl ye düşer kimse yüzüne bakmaz
  • hector_1990 H kullanıcısına yanıt
    Haberde bu konuya koca bir paragraf ayırıp açıklamasını yaptım. Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Bu konuya netlik kazandırmak isterim.

    Bu kart oyun oynamak için değil, saatlerce, hatta günlerce tam yük altında iş ve özel işlemleri hızlandırmak için çalışmak üzere tasarlanmış bir kart ve bunu taahhüt ediyor. Yani Titan X alıp 40-50 saat render almaya kalkarsanız hata çıkabilir ancak bu kart, karta bağlı sorun çıkmayacağının garantisini veriyor. Olur da bir hata çıkarsa da normal bir ev kullanıcısının görmeyeceği derecede desteği göreceğini garanti ediyor. Mevcut, güncel mimarinin en dolu, en kapsamlı, en güçlü ve en uzun süre kararlılığı bozulmadan devam edebilecek halini sunuyor. Fiyatı da bu yüzden pahalı. 24GB GDDR5X ECC bellek kullanılması da yine profesyonellere yönelik programlara yönelik. Bu kart, güncel mimari üzerinde şekillendiği ve oldukça da güçlü olduğu için oyunlarda da iyi performans gösteriyor haliyle ancak kullanım amacı bu değil. Bu haberin yazılma amacı ise gelmesi muhtemel GTX 1080Ti modeli hakkında fikir vermesi ve Pascal mimarisinin tam ölçekte ne yapabildiğini göstermekti. Elbette 4800$'lık bir kartı evde oyun oynamak için hiç birimiz alıp kullanmayacağız ancak bazılarımız 800-1100$ gibi fiyatlara GTX 1080Ti alabilir ki merak da ediyorlardır diye tahmin ediyorum. Bu kart da aşağı yukarı nasıl bir GTX 1080Ti geleceği hakkında fikir veriyor. Haberin olayı bu. Yoksa profesyonel işlere yönelik bir kartı oyunlarla, oyun tabanlı benchmark yazılımlarıyla test etmek elbette çok anlamlı olmuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

    Gta 5 açar mı?

    4K bile açar diyorlar

    Reis editörlüğü ücret mi yapıyorsun gönüllü mü?

    Bu arada P6000, Quad Sli destekliyor mu?

    Destekliyor ise siparişi vereceğim 4 adet

    Intel,Nvidia, Amd, Asus, Corsair, Msi, Foxconn, Gigabyte, Sandisk, Toshiba , Samsung, Creative, Logitech ve diğer unuttum tüm firmalar her türlü donanım - çevre birimi hediye edilme karşılığında incelenir,testler yapılır, 5 saat video bile çekilir (kamera gönderin onuda yaparım 3 saat kesintisiz inceleme)

    En düşük 100 TL'lik ürün incelenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 29 Aralık 2016; 21:16:9 >




  • * quadro nun üst serileri sayesinde quadro, quadrodur.

    openGL performansi testlerden anlasilacagi üzere baya baya artmis ama diger arkadaslarin dedigi gibi, bende verilen bilgilerin yetersiz oldugunu düsünüyorum.

    quadrolar render da iyi falan söyleniyor böyle... 40 saat 50 saaat örnegine binaen vede ayriyetten söylüyorum.

    adam gidiyor k620/K2200 aliyor, benim quadrom neden render da gtxlerin gerisinde diye soruyur. Gpu render testi, opengl testi ayri ayri yapilip sunulmali, siz alip biryerden buraya koyunca adam yarim yamalak anladigiyla isyapiyor, o da olmuyor.
  • AMD yeni Fire Pro sunumu yapar yakında.
  • Fiyatı kap durduracak cinsten...
  • Fiyatı da bizi ezip geçti
  • Fiyatı yaptığı iş için gayet normal arkadaşlar. Getiri/maliyet oranlaması yaparsanız firmalar için o belirtilen fiyat çok büyük bir meblağ değil. 10bin parçalık bir makine montajını dakikalar içinde açıp üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz...
  • teşekkür ederim bilgilendirme için zaten iş serisi olduğunu bende biliyorum ve ecc ramler özel hata payı yok denecek kadar az olan ramler tabi iş olduğu için parasıda ona göre özel
    ama insan fantezi yapıyor o kadar pahallı kart ile ile daha uygunu her türlü uygulamada test edip denemek istiyor birde benim bildiğim titan serisi de çokta oyun odaklı kartlar değil oyun için xx80 ve x80 ti gibi kartlar öneriliyor
  • hector_1990 H kullanıcısına yanıt
    Siz gidip 1080 de alıp render yaparsınız ve herhangi bir quadro kadar performans da alırsınız. Zaten ufak çaplı proje firmaları ve freelance çalışanların büyük kısmı render larını quadro yüklü workstation larda yapmıyorlar. Genelde oem toplanmış, 1060-1080 ve benzeri oyunlarda da yüksek performans verebilen kartlarla yapıyorlar. Hem maliyetleri düşüyor hem evde oyunda oynayabiliyorlar.

    Ama işi biraz büyüttüğünüzde, makineyi kapatmadan günlerce çalışacağınızı hesaplayarak iş yaptığınızda veya aldığınız projenin boyutu 10 000 dolardan 500 000 euro + ya çıktığında sizi 1080 nin vereceği stabilite kesmeyecektir. Yüksek performansın yanında sağlamlık, sorunsuz çalışma, render ın yarısında çakılmama gibi şeyler arayacaksınız.

    Evet bu kartı belki herkes almayacak ama quadro kartları zaten kimse alıp evinde oyun da oynatmıyor.
    Bu kartı alan vatandaş muhtemelen 2. render da o parayı çıkartmış oluyor. Sonra sürekli kâr demek.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.