Şimdi Ara

Nvidia: 'O Geliyor' GeForce GTX 690 için geri sayım başladı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gecmis zaman olurki;
    Yil 2006 usta 6600 gt bu oyunu acarmi.
    Yil 2007 7600 gt ile 1280x1024 kasilmalar olurmu.
    Yil 2008 8800 gts crysis oynatirmi.
    Yil 2009 ultra ayarlarda oynarmi.
    Yil 2010 fps yarislarinda bu kart is yaparmi.
    Yil 2011 3d, 3 ekran baglama, 5 ekran bağlama
    Yil 2012 insan gözünün görmediği hizlarda fps aliyorum fakat bir anda 120 fps den 60 fps düşüyor ayy kafayi yiyecem. Birde üstüne üstlük bilmem ne bela.

Yukarda yazdiklarim biraz kendimden alinti biraz sizden.

Hangi yilda olursa olsun değişmeyen tek sey amd ve nvidia firmalarinin 700 dolardan 800 dolardan kartlar satmaya devam etmesi hep ayni oyun.
  • Öncelikle bunun ekran kartı için teasing olup olmadığını bilmiyoruz. Nvidia'nın çıkaracağı herhangi bir şey olabilir. Hemen 690 geliyor diye yorumlamamak gerek.

Diğer taraftan yukarıdaki yorumlar hakikaten de doğru. Konsollar pc oyunları için kanser etkisi yarattı kısa sürelerde yenilenmemeleri pc oyunlarının şuandaki donanımlar ile gerçek performansını göstermesindeki tek ve en büyük engel. Piyasada konsola odaklanmayan oyun sayısı yok denecek kadar az. Ekran kartını gerçek anlamda zorlayan tek oyun pc tabanlı yaratılan Witcher 2 (ubersampling açıkken). Farcry 2 Crysis yeni nesil kartlar için çıtır çerez oluverdi.

Bunun dışında tek bir üst model kartın tek monitör 1080p'de 60 fps altına düştüğü oyun yok. Çok kısır bir dönemden gerçekten.
  • Onların gtx 690'ı varsa benimde HD4670 'im var...:)))

Gelirse gelsin , bana gelmez zaten :D

Ben birtane ddr5'li 5670 buldum onu alacam , kapıştıralım mı :)))
    HD5670 v.s. Gtx690 ; hehehe başlık bile güzel oldu yav :)

Şaka maka bu 4670 de ne kartmış yav. NFS The Run'ı medium ayarlarda 1440*900 çözünürlükte çatır çatır oynatıyor vallaha :)

(yalnız bu 690'ı 800 watt 80+ psu ile mi yoksam 1000 watt 80+ psu ile mi kullanalım birde o dert var :D)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

"AMD'nin hd 7990 modeline karşı geliştirilen GTX 690 ile Nvidia tek GPU'daki liderliğini pekiştirmeyi amaçlıyor. " Tek GPU geliyorsa süper.

orda anlatım düşüklüğü olmuş, sanırım hem tek hem çift gpu liderliği ile liderliği pekiştirmek anlamında yoksa öyle bir model olcaksa gtx685 olurdu .

şaka maka gtx685 te olabilir bu yaklaşan cisim.

bence saçmaladın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

"AMD'nin hd 7990 modeline karşı geliştirilen GTX 690 ile Nvidia tek GPU'daki liderliğini pekiştirmeyi amaçlıyor. " Tek GPU geliyorsa süper.

orda anlatım düşüklüğü olmuş, sanırım hem tek hem çift gpu liderliği ile liderliği pekiştirmek anlamında yoksa öyle bir model olcaksa gtx685 olurdu .

şaka maka gtx685 te olabilir bu yaklaşan cisim.

bence saçmaladın.

bu kadar yorum içinde bir tek ben mi saçmaladım, nvidia facebook sayfasında bakın bakalım kaç kişi gk110 tahmininde bulunmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Boracalin

Onların gtx 690'ı varsa benimde HD4670 'im var...:)))

Gelirse gelsin , bana gelmez zaten :D

Ben birtane ddr5'li 5670 buldum onu alacam , kapıştıralım mı :)))
    HD5670 v.s. Gtx690 ; hehehe başlık bile güzel oldu yav :)

Şaka maka bu 4670 de ne kartmış yav. NFS The Run'ı medium ayarlarda 1440*900 çözünürlükte çatır çatır oynatıyor vallaha :)

(yalnız bu 690'ı 800 watt 80+ psu ile mi yoksam 1000 watt 80+ psu ile mi kullanalım birde o dert var :D)

sacmalamadında bir sınırı kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

bu kadar kafa yormanıza gerek yok. nvidia gtx690 i bedava verse birçoğumuz kullanmayız; kart tek başına saatte 25-30 krs elektrik tüketir. ceyran parası çok geldi annem babam beni öldürecek diye kıvranıp durursunuz malum reklamdaki gibi bi fatura şokunu kaldıramaz duruma gelirsiniz. onun için ekran kartı almayı düşünenler kızmasınlar ama önce bu kartlara bakacaklar sonra gidip ya Tİ650 yada 7670 alıp evlerine gelecekler. sonuç:yaw çok pahaliymiş.

anne babasının eline bakan insan nasıl gtx 690 alır ?
    yada gtx 690 alabilen bir kişi saatte 25-30 kuruş elektrik te yaksa bunun için fırça mı yer ?
    yoksa ama 5 saat oynadım 1 lira elektrik gelecek napsam bittim ben tarzı mı takılır ?
    bence asıl sorulması gereken soru sen niye sırf aksini iddia etmek amacıyla komik şeyler yazıyorsun ?
    son soruda neden böyle refleks olmuş rahatsız olupta mutlaka birşeyler yazma ihtiyacı hissediyorsun ?
    en son sorum da şu neden dh misafiri kılığında giriyorsun gerçek nickin yokmu senin ?
    ve gerçekten komikti yazdıkların beni güldürdün teşekkürler
    gtx 690 çıkacak 2000-2500 tl fiyatı olacak kişi bunu alacak ama elektrik faturasından batacak ki bu şahıs harçlıkla alacak fatura çok gelince evden fırça yiyecek...
    gtx 690 bedeva veriliyor dense kapmak için senin hepimizden önce son sürata koşacağına eminim ben nedense...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 19 Nisan 2012; 16:20:26 >

• Kavga etmeden oynayun uşaklar.
  • quote:

bu kadar kafa yormanıza gerek yok. nvidia gtx690 i bedava verse birçoğumuz kullanmayız; kart tek başına saatte 25-30 krs elektrik tüketir. ceyran parası çok geldi annem babam beni öldürecek diye kıvranıp durursunuz malum reklamdaki gibi bi fatura şokunu kaldıramaz duruma gelirsiniz. onun için ekran kartı almayı düşünenler kızmasınlar ama önce bu kartlara bakacaklar sonra gidip ya Tİ650 yada 7670 alıp evlerine gelecekler. sonuç:yaw çok pahaliymiş.

sana tek bişi sölicem böyle bi karttan 2 tane alsan(5000 tl) vede güzelde bi sistemin olsa(3000 tl kadar) öyle bi sistem maxda saatte 800w güç harcarki kartlar her zaman maxda çalışmaz.ayrıca 1kw şuan 15 kuruş anlican böyle bi kart alan adama aylık elektrik faturasındaki fazladan 30 40 tl koymaz ki fatura zaten okadar artmaz.

Edit:hesapladım evde hiç bilgisayarı olmasa bu pc 1 kv elektrik çekse ayda 10 tl fark ediyo.ki pcye 7000 tl verebilcek olupda bilgisayarı olmayan varmıdır bilemiorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bthunv -- 19 Nisan 2012; 17:28:24 >

• quote:

Komik bir yaklaşım ama yanlış bu işler maddi durum meselesidir 2000 lira bazıları için para değilken bazıları için yüksek bir miktar olabilir ama alan insan elektrik parasını düşünmez hadi düşündü diyelim sizin söylediğiniz gibi astronomik bir rakam ortaya çıkmaz zaten yeni mimari çok fazla tüketim değerlerine sahip değil insanları gözünü korkutmak yanlış bana göre yapılacaksa yorum doğru bir biçimde yapılmalı

• Fiyat tahmini yapayım, ilk Vatan getirir 2200 Liradan açılış yapar. 2 adet getirir akıllının biri ikisini de alır

2 Bench kasıp 2. elde satılığıa çıkartır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 19 Nisan 2012; 17:56:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Fiyat tahmini yapayım, ilk Vatan getirir 2200 Liradan açılış yapar. 2 adet getirir akıllının biri ikisini de alır

2 Bench kasıp 2. elde satılığıa çıkartır.

sonra %25 indirim gelir ne hikmetse stoklarda kart gözükmez arasan da bulamazsın indirim biter kart stoklara girer aradan bir ay geçer 1700 lirada tb ve eksen getirir kısır döngü halini aldı yalnız ilk alanlara yazık diyorum hele şu asus gtx 680 mağdurlarıduyduğuma göre birisi neden beeeen diyerek atmış kendini boğaz köprüsünden

• quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

önceden oyun vardı kart yoktu şimdi kart var oyun gelse ne olacak

katılıyorum.
  • 2500 lira civarı bir fiyatı olur. Tabi önümüzdeki senelerde kartı tam anlamıyla kullanabilecek oyunlar çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Gecmis zaman olurki;
    Yil 2006 usta 6600 gt bu oyunu acarmi.
    Yil 2007 7600 gt ile 1280x1024 kasilmalar olurmu.
    Yil 2008 8800 gts crysis oynatirmi.
    Yil 2009 ultra ayarlarda oynarmi.
    Yil 2010 fps yarislarinda bu kart is yaparmi.
    Yil 2011 3d, 3 ekran baglama, 5 ekran bağlama
    Yil 2012 insan gözünün görmediği hizlarda fps aliyorum fakat bir anda 120 fps den 60 fps düşüyor ayy kafayi yiyecem. Birde üstüne üstlük bilmem ne bela.

Yukarda yazdiklarim biraz kendimden alinti biraz sizden.

Hangi yilda olursa olsun değişmeyen tek sey amd ve nvidia firmalarinin 700 dolardan 800 dolardan kartlar satmaya devam etmesi hep ayni oyun.

Ama haberi bile en çok konuşulanlar arasına sokuyor topiği
  • Nvidia: 'O Geliyor' GeForce GTX 690 için geri sayım başladı ?

Since this is the card based on two GK104 chips it will have the 3072 CUDA cores (twice the amount of GTX 680 cores). It also features 256 texture units and 64 ROPs. Earlier rumors said it will require two 8-pin power connectors to consume around 300 Watts. The minimum required power supply should deliver at least 650 Watts. There is still no official word about frequencies of the clocks.

Expreview forums are full of rumors, like one saying it will have three DVI display outputs and one mini-DisplayPort (where’s HDMI then?).

GeForce GTX 690 will be released by May 5th. Card should be available for at least $699.

• Gtx 690 olabilir. 2 adet gk104 gpu kullanabilir. Bütün testleri alt üst edebilir.

Gtx 685 olabilir. 1 adet gk110 gpu ile gelebilir. Ortaligi toz duman edebilir. Yüzde 25 gtx 680 den hizli olabilir.

Gtx 670 Ti olabilir. Gtx 580 üzerinde 7970 ayarinda bir ekran karti ve fiyati 350 euro civarinda olabilirki bu su demek oluyor hem cok az güc tüketimi tahminen 160 watt ile enerji verimliligi hemde f/p ürünü olarak ortaligi toz duman edebilir.
  • ah nvidia tamam çıkarıyorsun da bunların hakkını verecek oyun yok oyun...Konsol-port devam ederse pc yerinde sayar, umarım pcye özel sağlam oyunlar gelir...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.