Şimdi Ara

## Nvidia'nın R680 Cevabı: D8E ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ATi'nin R680 hamlesini ve son gelen bilgilere göre bu hamlenin GeForce 8800 Ultra'yı lider koltuğundan iteceğinden bahsettik. Peki bu konuya yönelik olarak Nvidia'nın hiç mi bir hazırlığı yok? Gelen haberlere göre Nvidia D8E kod adlı aynı ATi'nin R680'i gibi çift grafik işlemcili yeni bir model üzerinde çalışmakta. Nvidia'nın yeni modeli temel olarak ATi'den ayrılıyor. Zira R680 tek bir PCB üzerinden çift gpu kullanımına olanak tanırken Nvidia ise aynı GeForce7950GX2'de olduğu gibi birbirine bağlı çift PCB üzerinde çift grafik işlemci kullanımını sunmayı hedefliyor. Şu an GeForce 8800GT'de de kullanılmakta olan 65nm üretim teknolojisine sahip G92 gpu'sunun biraz daha güçlü bir varyasyonundan iki tanesine sahip olacak olan D8E kod adlı yeni grafik çözümü ATi'nin R680 hamlesini ekarte edebilir. BU aşamada her iki firmanın çift grafik işlemcili performans canavarlarına yönelik iddialar şu an için spekülasyon aşamasında fakat yine biz biliyoruz ki hem ATi hemde Nvidia yeni gpu mimarilerine geçmeden önce son kez yine kozlarını paylaşmak isteyeceklerdir.

• 8800gt den biraz daha güçlü dediği ozaman g92 li 8800gts oluyor heralde.
    tek g92 8800gts nin 8800ultradan güçlü olduğunuda düşünürsek ati gene yalan olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 6 Kasım 2007; 20:20:20 >
  • yani zaten dunyada ust sıradaki bişeyi geçmek isterseniz ondan daha iyi olmanız gerekir.
    cunku oanki en iyisini yapan sizin hamlenizden sonra daha iyisini yapabilicek guce yada kabiliyete sahiptir
  • quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

8800gt den biraz daha güçlü dediği ozaman g92 li 8800gts oluyor heralde.
    tek g92 8800gts nin 8800ultradan güçlü olduğunuda düşünürsek ati gene yalan oldu:D

bügün okudugum ekran kartı haberlerinin hepsinde atiyi aşalıyıp duruyorsun bu düşmanlıy ne yaw
  • Kısa bir sürede çıkartacağa benziyor.
  • Bu savaş ne zaman bitecek 3. dünya savaşına döndü mübarek yawww...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

quote:

tek g92 8800gts nin 8800ultradan güçlü olduğunuda düşünürsek ati gene yalan oldu:D

bügün okudugum ekran kartı haberlerinin hepsinde atiyi aşalıyıp duruyorsun bu düşmanlıy ne yaw

yoo hiçbir düşmanlığım yok. hatta amd ati ikilisini severim ki amd kullanıyorum
    gerçekleri söylüyorum ben sadece ki bazı fanatiklerin yanlış yönlendirmeleriyle yorumları okuyanlar madur olmasın diye.

emin ol bu konuya birazdan birileri gelir ati bunu yer der gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 6 Kasım 2007; 20:30:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linebacker kartları görsek de karar versek doğru olmaz mı ilk önce bir testlere baksak benimde beklentim yok atiden ama bu kadar da peşin hükümlü olmamak lazım
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

quote:

yoo hiçbir düşmanlığım yok. hatta amd ati ikilisini severim ki amd kullanıyorum
    gerçekleri söylüyorum ben sadece ki bazı fanatiklerin yanlış yönlendirmeleriyle yorumları okuyanlar madur olmasın diye.

emin ol bu konuya birazdan birileri gelir ati bunu yer der gider

tmm bekliyorum sayıcam bundan sonra istatistik tutmaya calısıcam

• quote:

tek g92 8800gts nin 8800ultradan güçlü olduğunuda düşünürsek ati gene yalan olmuş

Kartların çıkmasına 1 sene varken ATi nie yalan oldu onu anlamadım ya neyse...
  • amd ati her zaman pratik çözümler bulurken intel-nvidia çok hantal çözümler bulmaktadır. intel 4 çekirdekli işlemcisini, 2 adet core2duo ile olışturmakta iken amd bunu gerçek 4 çekirdekli yapıyor. aynı şey ati için de geçerli. tek pcb üzerinde 2 işlemci koyarak yapabiliyorken nvidia 2 pcb kullanıyor. performanslarını bir kenara bırakırsak AMD-ATI her zaman teknolojiyi rakiplerinden daha iyi geliştiriyor. Bunun örenekleri de var
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralhasanyigit

quote:

Kartların çıkmasına 1 sene varken ATi nie yalan oldu onu anlamadım ya neyse...

1 sene değil 2-3 ay sonra ati r680 i şuanki 8800ultraya rakip olarak çıkartıyor.

şuanki 8800ultradan daha performaslı bir kartın 2 tanesi sence 8800ultranın rakibinden güçsüz mü olur yoksa güçlümü bir düşün bakalım

• bende şu anda hem amd hemde ati kullanıyorum ama LINEBACKER haklı gibi sanki, ati çok geriden geliyor, objektif olmak lazım ati nin nvidia ya en son atabildiği tokat x1900xt oldu, sonra hep nal topladı ...
  • atinin yaptığı sadece yeni nesil kartları hazırlayana kadar boş durmamak.. ne yapsın elini kolunu bağlasın otursun mu?? hiç birşey yapmasa neden yapmıyor olur yapınca da bu ne yapıyor oluyor.. illaki biri diğerinden daha iyi olacaktır.. ati illede en iyisi olacak diye bir şey yokki... yeni kartın performansı seni tatmin etmiyorsa sende nvidia yı alırsın.. ama dua edelimde ati kart çıkarsın yoksa hala 8800ultrayı 1100$dan satıyor olurdu... yada 8800gt yi bu fiyata alabilirmiydiniz??? bırakın kötü de olsa çıkarsın kime ne???
  • duble gpu modası başlıyor anlaşılan
  • işlemcilerden sonra bunlarında vakti geldi artık, ama pentiun d serisinden hiç farkı olmaz bunların artık doğal çift çekirdekleri bekliyorum
  • Haber için teşekkürler fx57.Tam beklenilen gibi iki firmada da boş durmuyor. 7950GX2 gibi bir katı tabi çok daha güçlüsünü ATI nin hamlesinden sonra yapmaması imkansızdı.
  • Tabiki atıda bir gerileme var.Bunu herkes görebiliyor ama kabul etmiyor. Ama bu çift olaylarına karşıyım ve asla almayı düşünmem. O zaman R700 yada nvidea nın diğer sürümünü beklemek mantıklı.
  • Amd nin yol haritasında zaten vardı işlemilerde olduğu gibi artık gpularda da sınıra dayancaklar yakında o zaman çift gpular bir standart olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.