Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu ekran kartıyla The Witcher 2 oynayan var mı? Bende de 540m var fakat acayip bi şekilde kasıyor tüm özellikleri düşürmeme ve çözünürlüğü alçaltmama rağmen...

Orijinalden alıntı: TexasMelih

Arkadaşlar bu ekran kartıyla The Witcher 2 oynayan var mı? Bende de 540m var fakat acayip bi şekilde kasıyor tüm özellikleri düşürmeme ve çözünürlüğü alçaltmama rağmen...

Witcher 2 de zorlanmsası normal bu kartın bazı masaustu sıstemler bıle zor oynuo oyunu gt 540m low ayarda ancak 20 25 arası fps verıo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 23 Nisan 2012; 20:20:08 >

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

quote:

Orijinalden alıntı: TexasMelih

Arkadaşlar bu ekran kartıyla The Witcher 2 oynayan var mı? Bende de 540m var fakat acayip bi şekilde kasıyor tüm özellikleri düşürmeme ve çözünürlüğü alçaltmama rağmen...

Witcher 2 de zorlanmsası normal bu kartın bazı masaustu sıstemler bıle zor oynuo oyunu gt 540m low ayarda ancak 20 25 arası fps verıo

Kasa kasa oynucaz artık yapacak bişey yok yani...

Orijinalden alıntı: Albay92

arkadaşlar l.a noire'de ortalama kaç fps alıyorsunuz ve driverınız nedir? Ben de oyun anormal bir şekilde düşük ayarlarda kasıyor :(

Anca bu ayarlarda kasma olmadan oynanabiliyor, bence fena değil. Oyunun kendisi sorunlu ne kadar üst donanım olsada kasıyor. 1.3 orjinal yaması yüklü, nvidia 296,10.

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.

• Benim ayarların hepsi performansta 1280x720 çözünürlükte aşırı kasıyor. Neden anlamıyorum :( 290.10 yüklüydü bende de sildim 280.26'yı yükledim yine aynı :/ Bende de 1.3 yüklü. Bence oyun onboard ekran katıyla açılıyor sorun burada. NVİDİA kontrol panelinden genel ayarları Yüksek performaslı nvidia işlemcisi yaptım. Ayriyetten program ayarlarından LANOİRE.exe ve Launcheri da ekledim nvidia ile açılması için. Bunun dışında launcherdan command line'a "-npd -nonv" yazdım performans yükseltiyor dendiği için yine olmuyor.

Benim ayarların hepsi performansta 1280x720 çözünürlükte aşırı kasıyor. Neden anlamıyorum :( 290.10 yüklüydü bende de sildim 280.26'yı yükledim yine aynı :/ Bende de 1.3 yüklü. Bence oyun onboard ekran katıyla açılıyor sorun burada. NVİDİA kontrol panelinden genel ayarları Yüksek performaslı nvidia işlemcisi yaptım. Ayriyetten program ayarlarından LANOİRE.exe ve Launcheri da ekledim nvidia ile açılması için. Bunun dışında launcherdan command line'a "-npd -nonv" yazdım performans yükseltiyor dendiği için yine olmuyor.

Ben hiç bir ayar yapmadim nvidia ile aciyor direk. Oyun orjinalmi?

Hayır theta sürümü.

Muhtemelen ondan kasma yapıyor, orjinal 1.3 yaması ile kasma sorunu yaşayan pek kalmadı çünkü.

Orijinalden alıntı: Nopasstr

quote:

Hayır theta sürümü.

Muhtemelen ondan kasma yapıyor, orjinal 1.3 yaması ile kasma sorunu yaşayan pek kalmadı çünkü.

Sanırım ondan çünkü denemediğim bir şey kalmadı. İlgilendiğin için teşekkür ederim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abyssgin -- 24 Nisan 2012; 18:47:36 >
  • beyler herkeze selam ben yenı laptop alıcam ve ıcındekı ekran kartı gt540m benım sorum bu ekran kartı gercekten bu kadar ıyımı ve bu overclock ısı nasıl oluyo karta bunu yapınca bunu cok faydası oluyomu

DH PS Vita Kulübü
  • gt540 olsun diğer kartlar olsun uygun şekilde hız artışı yaparsan sıkıntı olamaz zorlanmadan dolayı biraz ısınma olabilir oyunlarda fps artışı olarak ortalama 3 fps gibi bir katkısı olur,3dmark testlerinde puan artışı baya olur
    samsung rf510-j03tr/Windows 7 home premium / i5 560m 2.67ghz turbo 3.2/8gb 1333mhz ram/7200rpm 500gb hdd /2gb 420m ekran kartı
  • 650m yazdın onun için bu sorun sende başkalarında malum çok kullanıcısı var böyle sorun yok sende hiçmi olmuyor bu özellik önceki sürümlerinide denedin öylemi 285 dahil doğrumu
  • arkadaşlar bu counter oynarken fps sorunum vardı biraz arastrdım da nvidia inspector varmıs normalde laptop (asus k53sv sx 144d) nvidia gecmyor oynarken nvidia panelinden özellikle yüksek performaslı oalarak counter exe sine atasam bile intelde oynatyrdu bunu resimli anlatblcek var mı acaba nvidia inspector nasıl kullanlr?

Orijinalden alıntı: Darch

Arkadaşlar Optimus sorunları anlatmakla bitmez ancak oyunların Nvidia kartını görmemesi ve oyun esnasında kartlar arası değişim yapması sorununu çözebiliriz. Buyrun açıklaması;

Öncelikle "Nvidia Inspector" adlı programı indiriyoruz. Link; Nvidia Inspector

Daha sonra programı açıp resimdeki kısımı seçiyoruz.

Daha sonra asağı kısımdan seçili özelliği "SHIM_MCCOMPAT_USER_EDITABLE" olarak değiştirip sağ üst kısımdan "Apply Changes" a basıyoruz.

Bu işlemden sonra tek yapmanız gereken Nvidia yönetim masasından istediğiniz uygulamaya istediğiniz Ekran kartını vermektir. Bizzat kendim keşfettim ve denedim, denediğim tüm oyunlardaki sorunları halletti. Artık hepsi Nvidia'yı görüyorlar. Bu ayarlardan sonra Global Ayar kısmından otomatik seçim tecihleri boş kalacaktır, değiştirirseniz tüm ayarları baştan yapmanız gerekir.

Her şey için Nvidia kullanmak isterseniz eğer, "Enable application for Optimus" seçeneğini "SHIM_RENDERING_MODE_ENABLE" ve "optimus flags for enabled applications" seçeneğini "SHIM_MCCOMPAT_ENABLE" olarak değiştirin. Artık Aero efektleri dahil herşeyi Nvidia işleyecektir.

Bu işlemden sonra tek yapmanız gereken Nvidia yönetim masasından istediğiniz uygulamaya istediğiniz Ekran kartını vermektir dedğin nvidia denetim masası kısmını mı kastedyorsun kardes sonra da ayarların sıfırlanmaması için yapmamız gereken nktada vurguladıgın otomatik seç kısmı bos olsun dedgn de 3d ayarları var orada bir genel ayarlar b,ir de program ayarları var oradaki genel ayarlar ksımını mı kastedyrsn otomatik seç olarak mı kalsın yani
  • Arkadaşlar ben laptop alıcam.Ekran kartı Gt540m olacak butcem 1500 cıvarı.İstanbul da oturuyorum.Bana tavsiye edebileceğiniz bir laptop var mı?Acer düşünüyordum.Performans için iyi olmaz denmiş önceki sayfalarda.Kararsız kaldım.Yardım ederseniz sevinirim.
  • Mert öncelikle merhaba . Bundan 3 ay önce seninle aynı durumdaydım 1500 tl civarı bir bütçem ve laptop almak istiyodum ve aldım da. Acer Aspire 5755G Modelini aldım imzamda özellikleri var GT540M kartını kullanıyor. İşlemcim i7 yani güzel bir laptop fakat eğer oyunlarda yüksek performans istiyorsan GTX li bir kart öneririm GT 540m istediğim performansı bana pek vermedi iyi bir kart fakat çağımızın iyi oyunları için ortada kalıyor ama sorun olmaz dersen benim kkullandığım bilgisayarı sana öneririm . Bu arada Acer yok kötüdür yok şöyledir derseler pek inanma benim sorunum pek yok arada oyunlarda lag yapıyor o da kart yüzünden Skyrimi falan highda rahat açıyorum ilerde olmazsa kartımı değiştirmek istiyorum. Acer ısınma olarak fena değil oyun oynarken her bilgisayar ısınır buda ısınıyor soğutucu alcam iyi bi tane cooler masterdan daha rahat oynamak için klavye 1-2 saat sonra ısınıyor ama soğutucu ile onu azaltabilirsin , zaten asusta alsan msı da alsan toshibada alsan ısınır laptop bu. Ayrıca ses sorunu falan yok gayet sessiz kullanışlı film leri çok güzel kalitede izleyebiliyorum sessi gayet güzel ( oyun ve film için :D kötü anlamda değil) Genede acer almaktan vazgeçersen Asus öneririm sana ama acerda iyi bir markadır :)
  • Cevabın için teşekkürler Gt540m bana yeter.Sen bu bilgisayarı nerden almıştın?Benim bütçem 1500 şuan bu laptop benım butceyı asar gıbımıe gelıyor bende acerın 5755g modelını dusunuyorum ama i5 olanı.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.