Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 296.10 SÜRÜMÜNÜ DENEYEN OLDU MU ARKADAŞLAR?
    Peugeot 208 1.5 Bluehdi Ryzen 5 2600 -- Gigabyte B450 Aorus Elite -- XPG D41 RGB 8x2 3200 Mhz DDR4 -- Asus RTX 2060 Dual -- Sharkoon Pure Steel RGB -- Zalman 700W -- Samsung 970 Evo Plus 500 GB NVME SSD -- Crucial BX500 480 GB SSD - Trust Cada Red Switch Mekanik RGB Klavye - Steelseries 300S RGB Mouse
  • arkadaşlar bende yeni aldım laptobumu oyunlarda biraz gereksiz takılmalar yapıyor gibi hangi sürüm driverı kurmalıyım en stabil çalışan hangisi yardımcı olursanız sevinirim

Orijinalden alıntı: gzhn61

şuan sende yüklü olan driver hangisi ?

185 li bir şeyler vardı sanırsm 285 li olanı kurdum memnunum şu anda need for speed high da kasarken şimdi ultrada oynuyorum maşallahı var pc nin :)

Orijinalden alıntı: Vantage Point

quote:

Orijinalden alıntı: scobu

herkese iyi akşamlar.
    540m kartla ilgili bir kaç sorum olacak bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
    1- 1gb 540m ile 2gb 540m performansı ne kadar değiştiriyo.
    2- güncel oyunlardan cod bo prince forgoten sands asasin creed revo. gibi oyunları highta oynatıyor sanırım.ultrası ne alemde?
    3- bir oyunun oynanailirlik sınırı kaç fpsdir
    4- diablo3 540m kartla veya
    K53SV-SX581D i5-2430M 4GB 500GB 1GB GT540M 15.6"
    MSI CX640DX-658XTR i5-2430 6GB 640GB 15.6" F.DOS 2GB VGA Notebook
    modellerinden biri ile oynayabilirmiyim hangi ayarlarda?
    5- bu modellerin ısınma sorunu ve fan sorunu varmı
    teşekkürler şimdiden

İyi akşamlar;

1- 1GB 540M ile 2GB 540M arasında bir performans farkı yoktur, 540M 2GB belleği kullanabilecek bir kart değildir.
    2- Neredeyse tüm güncel oyunları 900p çözünürlük ve High ayarlarda oynayabilirsin. Ultra için yetersiz olduğunu söyleyebilirim.
    3- Bir oyunu akıcı olarak oynayabilmek için minimum 30 FPS gereklidir, bu şekilde kabul edilir.
    4- Denemedim fakat Youtube'da 900p ve High ayarlarda 50-60 FPS verdiğini söylemişler.
    5- Asus için kesin olarak yok diyebilirim, MSI hakkındada bu konuda hiçbir şikayete rastlamadım.

Benim görüşlerim bu şekilde

1 GB ve 2 GB arasında önemli bir fark vardır, bu da çözünürlükte ortaya çıkar. Örneğin; 1 GB kartı HDMI ile TV'ye bağlarsanız pek iyi performans alamazsınız, 2 GB ram olunca bu sorun ortadan kalkar.
  • fark yoktur çözünürlülükte fark oluşturmaz 1 yada 2 olması sadece ekran kartı üzerindeki ram kapasitesi artırılmış ama grafik işlemi için 1gb yeterli geliyor 2gb herhangi bir özellik sağlamaz bu arada hdmi kablonun performans sağlaması veri aktarım hızıyla alakalı ekran kartının kapasitesiyle değil dahili bir ekran kartıylada veri aktarımı sorunsuz çekilde yapılabilir.bu sadece satış stratejisi oyunlarda veya herhangi bir grafik kullanımında aynı performansı gösterir.normal şartlarda 2gb ekran kartları var oyun bilgisayarlarında mesela gtx580 bunun gibi kartları söyleyebilirsiniz sizin deiğiniz şekilde ekran kartı belleğinin artırılmasıyla olsaydı bu iş bu kartın dediğim oyun kartları seviyesinde olması gerekirdi bellek tek başına yeterli değildir mimarisi 2gb belleği kullanacak kapasiteye uygun değil 540m'nin.

Orijinalden alıntı: vercenik53

fark yoktur çözünürlülükte fark oluşturmaz 1 yada 2 olması sadece ekran kartı üzerindeki ram kapasitesi artırılmış ama grafik işlemi için 1gb yeterli geliyor 2gb herhangi bir özellik sağlamaz bu arada hdmi kablonun performans sağlaması veri aktarım hızıyla alakalı ekran kartının kapasitesiyle değil dahili bir ekran kartıylada veri aktarımı sorunsuz çekilde yapılabilir.bu sadece satış stratejisi oyunlarda veya herhangi bir grafik kullanımında aynı performansı gösterir.normal şartlarda 2gb ekran kartları var oyun bilgisayarlarında mesela gtx580 bunun gibi kartları söyleyebilirsiniz sizin deiğiniz şekilde ekran kartı belleğinin artırılmasıyla olsaydı bu iş bu kartın dediğim oyun kartları seviyesinde olması gerekirdi bellek tek başına yeterli değildir mimarisi 2gb belleği kullanacak kapasiteye uygun değil 540m'nin.

%100 katılıyorum firmaların sadece satış stratejisi başka bişe değil.. pc almaya gittiklerinde bakıyorlar aaa bu 2 gb diğeri 1 gb o zaman 2 gb olan çok daha iyidir hemen atlıyorlar bende 1 gb gt540 kullanıyorum arkadasın pc de 2 gb 540 var w7 ninde werdiği puan aynı 6.7 aynı oyunları oynuyoruz bütün ayarlarımızda eşit aldığımız fps de eşit o yüzden 2gb 540 görünce bu daha iyidir deyip atlamayın..class 1 ekran kartlarındaki 2gb o tamam işte ama bızım kartlardaki hayır

sanırım pc ilk aldığımda 64 bit'ti 32ye cevirmek istedim ekran kartı sorunu yuzunden olmadı

gene 64te cevirdim ama qene ekran kartı olmadı önce ekran kartını bulmam lazım bide sizce 64 mu 32'mi ?
  • siz muhtemelen masaüstü olanı indirdiniz uyum sağlamaz 32 bite çevirmeyin yapmanız gereken program aekle kaldırdan bütün ekran kartı ile alakalı sürücüleri kaldırın bunu kurunhttp://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-296.10-whql-driver.html

Bide bende bi sorun var GTA 4 ve Skyrimi sizin söylediğiniz ayarlarda yapıyorum ama FPS 5-10 arası oluyo diğer oyunlarda sıkıntı yok Bf3 Highta en aşşağı 20 oluyo ama Skrimle GTA4 ün sorununu anlamış değilim açıkcası ayarları düşürsem bile 10-17 arası oluyo yardım edebilecek varmı?

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusac -- 10 Nisan 2012; 11:59:14 >

Orijinalden alıntı: Nekroses

Benide ekle kardeş.
    Asus K53SV

Bide bende bi sorun var GTA 4 ve Skyrimi sizin söylediğiniz ayarlarda yapıyorum ama FPS 5-10 arası oluyo diğer oyunlarda sıkıntı yok Bf3 Highta en aşşağı 20 oluyo ama Skrimle GTA4 ün sorununu anlamış değilim açıkcası ayarları düşürsem bile 10-17 arası oluyo yardım edebilecek varmı?

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.

GTA4'ün patchlerini yüklemediysen 5-10 fps yi geçemezsin. Çünkü oyun stok haliyle konsol uyumlu yapılmış ve patchlerle pc'ye uydurulmuş bir oyundur.

Yöntemi 1010 dan 1070'a kadar tüm patchleri yüklemen gerek. 1060-1070 patchleri yüklerken biraz sorun çıkıyor. Çözümü bu linkte detaylı olarak anlatılmış.

http://www.gtaturk.com/forum/cozumler-anlatimlar/1-0-6-0-ve-1-0-7-0-patch-failed-installing-hatasinin-cozumu/

Ben tüm çözümleri denememe rağmen pc çok ısındığı için 5 dk sonra fps dip yapıyor. Ayrıca ne yapıp ne ettiysem 1070 patchi kuramadım. Ben çözüm alarak oyunu çok sevmeme rağmen oynamamakta buldum :(

Neyse amacım seni ümitsizliğe düşürmek değil sadece çok oynamak isteyipte oynayamadığım için kendimce isyan.

Kolay gelsin umarım yardımcı olmuştur.
  • GTA IV'ü ben de oynadım az da olsa. Orjinal değil kürekli olarak, Hiç bir patch yüklemedim ayrıdan oyunun üstüne, ilk açtığımda çok fazla takılıyordu. "msconfig" den hizmetlerden windows olay günlüğünün başındaki tik'i kaldırın düzeliyor takılmalar. Ortalama 30 fps den oynuyorum ben. Oyuna nvidia ekran kartı ile girdiğinden emin ol bir de.
  • Teşekkürler peki ya skyrim?
  • quote:

en son çıkan 296.10 sürümünü yüklediysen belki onunla alakalı olabilir diye düşünüyorum çünkü en son sürümde bazı oyunlarda performans kaybı yaşattığını okumuştum biyerde bundan önceki sürüm 285 küsür olanı yüklersen belki düzelebilir

Eski sürüme döndüm tekrar ama yine kasıyor. Aylardır oynuyorum gram kasma yapmazdı. yeni sürüme yükselttikten sonra başladı şimdi eski sürüme geri döndüm yine de kasıyor. neden yapabilir başka?

Orijinalden alıntı: gence0088

quote:

en son çıkan 296.10 sürümünü yüklediysen belki onunla alakalı olabilir diye düşünüyorum çünkü en son sürümde bazı oyunlarda performans kaybı yaşattığını okumuştum biyerde bundan önceki sürüm 285 küsür olanı yüklersen belki düzelebilir

Eski sürüme döndüm tekrar ama yine kasıyor. Aylardır oynuyorum gram kasma yapmazdı. yeni sürüme yükselttikten sonra başladı şimdi eski sürüme geri döndüm yine de kasıyor. neden yapabilir başka?

Şu asıl sorun ben sana tam tamına nedenını söyleyeyım :(

Malesef 540mlerdekı anakart uyusmama sorunu yasıyorsun ve anakrtın değişmeli :S

eger aygıt yönetıcısınde gt540 m altında sarı unlem varsa

( drıverları yukleyıp kaldırdıysan tekrar yujkledıysen ve hala sorun alıyorsan bıosu guncelledıysen ve hala sorun alıyorsan )

Malasef anakart mefta :S

Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.