Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. benim esas problemim flight simulator x oyunu... bu oyunu açınca sağ aşağıdaki uyarı kutucuğu açılıyor ve ''renk duzeni windows 7 basic olarak değiştirildi'' uyarısı çıkıyor ve grafik çok kötüleşiyor... ben problemi çözmek için ekran kartımı güncellemek istedim, nvidia sitesinden yapamayınca asusun sitesinden güncelleme yaptım (asus k53sv kullanıyorum)... fakat aynı uyarıyı tekrar alınca vede nvidianın sitesindende güncelleme yapamayınca problemin ekran kartından olduğunu düşünmüştüm, ama ne yaptıysam çözemiyorum. fsx'e sağ tıklayıp grafik işlemcisini değiştireyeim dedim ama zaten gt540m ile çalışıyor... bu oyun için joystick aldım ama hevesim kursağımda kaldı:((( YARDIM LÜTFEN.........
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrdn

quote:

Orijinalden alıntı: expenciv

Ayarları oyuna girmeden başka bir dosyadan yapıyoruz oyun: pes2011 (setting) kısmından değiştiriyoruz ekrana kötü dediği için yüksek grafiğe geçemiyorum.Galiba uyumluluk sorunu var windows 7'ye karşı

Hocam yılların PES fanatiğiyim biliyorum bahsettiğinizi.
    Zaten yukarıda bahsettiğimi settings klasörüne yapmanız gerekirdi.
    Aynı sorunu bende de yaptı,yüksek detayları seçtirmedi intel onboard seçili olduğu için.
    Bende settingse sağ tıklayıp nvidia ile çalıştırdığımda ayarları yapabildim.
    Bu şekilde olmuyorsa laptopunuzun sitesinden veya yukarıdaki mesajlarımda birinde bahsettiğim laptopvideo2go sitesinden driver güncellemesi yapın sorun hallolur.

dostum ben bu siteden hangi driveri indiriyim pek çözemedim siteyi.Yardımcı olursan sevinirim.
    Ben de settingsi öyle açtım şimdi de 128 mb gt540 görüyor.Galiba settings.exe'de bir uyumluluk sorunu var.Çünkü sağ tıkta "Uyumluluk sorununu giderme" diye bir şey var
  • quote:

Crysis ve Crysis warhead optimize edilmemiş bir oyun bu kartla antialising açmak zaten baya zorlar ve mantıklı değil ama genel ayarlarda en düşük ayarda değilde orta detaylarda açacağı kesin.
    Crysis 2 daha iyi optimize edilmiş bir oyun yukarıda 2. mesajda Fps değerlerinden bahsettim sizde Crysis 2'yi ve başka oyunları kurup denerseniz, aynı Kare/saniyeleri görürseniz problem yok demektir.Eğer göremezseniz kartta sorun olması muhtemel.

Eskiden bitirdiğim için oyun grafik ayar sayfasını tam hatırlamıyorum ama dx10u kapatmayı deneyebilirsiniz. O baya kastırıyordu hatırladığım kadarıyla.
    Ama eğer sizdeki problem düşük detaylarda bile takılarak oynatmaksa,oyunu intelle açmaya çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim.
    Nvidia kontrol masasına geçmeden direk sağ tıklayıp--> yüksek grafik işlemciyle çalıştır seçeneğinide denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim.
    Hala değişen bir şey yoksa laptopun driver sitesinden ekran kartı driver güncelleştirmeleri, oyun güncelleştirmelerini deneyebilirsiniz.

ilginiz için çok teşekkür ederim şimdi gta 4'ü indiriyorum 2-3 saate iner. o zaman aynı şeyin olup olmadığını yazarım gerçekten teşekkürler.oyunu düşük detaylarda çok akıcı oynuyorum ama bundan önce başka sitelerde ben o kartla full detaylarda oynuyorum hiç kasma olmuyor diyen insanları görünce bir problem olduğunu düşündüm.
    ayrıca bende direrct x 11 yüklü ama oyunun penceresinde direct x 10 yazıyor bu bir problem olabilirmi aceba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodancar -- 21 Haziran 2011; 11:05:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert023

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. benim esas problemim flight simulator x oyunu... bu oyunu açınca sağ aşağıdaki uyarı kutucuğu açılıyor ve ''renk duzeni windows 7 basic olarak değiştirildi'' uyarısı çıkıyor ve grafik çok kötüleşiyor... ben problemi çözmek için ekran kartımı güncellemek istedim, nvidia sitesinden yapamayınca asusun sitesinden güncelleme yaptım (asus k53sv kullanıyorum)... fakat aynı uyarıyı tekrar alınca vede nvidianın sitesindende güncelleme yapamayınca problemin ekran kartından olduğunu düşünmüştüm, ama ne yaptıysam çözemiyorum. fsx'e sağ tıklayıp grafik işlemcisini değiştireyeim dedim ama zaten gt540m ile çalışıyor... bu oyun için joystick aldım ama hevesim kursağımda kaldı:((( YARDIM LÜTFEN.........

Aynı mesajı tekrar tekrar atmaktan ne anlıyorsunuz.
    Ekran kartınızda sorun yok.Yukarıda o kadar cevap yazdım size bir zahmet okusaydınız.
    Oyunun yaptığı bir şey oyun güncelleştirmesi yapın farklı bir crack deneyin yine de olmuyorsa bir zahmet o oyunla ilgili forumlarda araştırın sorunu.
    Bahsettiğiniz sorun ekran kartı ile ilişkili değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 21 Haziran 2011; 12:33:50 >
  • quote:

dostum ben bu siteden hangi driveri indiriyim pek çözemedim siteyi.Yardımcı olursan sevinirim.
    Ben de settingsi öyle açtım şimdi de 128 mb gt540 görüyor.Galiba settings.exe'de bir uyumluluk sorunu var.Çünkü sağ tıkta "Uyumluluk sorununu giderme" diye bir şey var

Sitenin anasayfasındaki üst sekmelerden driver kısmına tıklayın, WHQL sertifikası yeşil yanan en son ve güncel sürümü bilgisayarınıza indirin.
    İndirikten sonra orjinal driver içindeki inf dosyası ile siteden indirmiş olduğunuz inf dosyasını değiştirin ve driverı kurun.
    Bahsettiğiniz uyumluluk sorunu giderme seçeneği sadece bu oyun-uygulama ile ilişkili değil çoğu uygulamaya sağ tıklayınca çıkar WİN 7'nin özelliği.
    Amaç WİN 7 destegi olmayan eski uygulamaların çalıştırılabilmesidir.
    Pes 2011 oyunu WİN 7 içinde optimize edilmiştir. WİN7 ile ilgili herhangi bir uyumsuzluk sorunu yoktur.
    Driver ve oyun güncelleştirmelerinden sonra sorunun hallolacağı kanaatindeyim.

Oyun güncelleştirmesi link
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrdn

quote:

Sitenin anasayfasındaki üst sekmelerden driver kısmına tıklayın, WHQL sertifikası yeşil yanan en son ve güncel sürümü bilgisayarınıza indirin.
    İndirikten sonra orjinal driver içindeki inf dosyası ile siteden indirmiş olduğunuz inf dosyasını değiştirin ve driverı kurun.
    Bahsettiğiniz uyumluluk sorunu giderme seçeneği sadece bu oyun-uygulama ile ilişkili değil çoğu uygulamaya sağ tıklayınca çıkar WİN 7'nin özelliği.
    Amaç WİN 7 destegi olmayan eski uygulamaların çalıştırılabilmesidir.
    Pes 2011 oyunu WİN 7 içinde optimize edilmiştir. WİN7 ile ilgili herhangi bir uyumsuzluk sorunu yoktur.
    Driver ve oyun güncelleştirmelerinden sonra sorunun hallolacağı kanaatindeyim.

Oyun güncelleştirmesi link

Ekran kartı güncellemesini Aygıt yöneticisinden yapsak,bir şey değişir mi???
  • Windows üzerinden güncelleştirme yaparsan zaten driverının güncel olduğu uyarısını alırsın.
    Benim anlamadığım söylediklerimi yapmak çok mu zorda değişik değişik önerilerle geliyorsunuz.
    266.19 Buyrun pek güncel değil ama yinede işinizi görür.
    Karşınıza çıkan sayfada Notebook-->EasyNote-->EN TS11HR yolunu izleyin ve çıkan sayfadan VGA NVİDİA adlı seçeneği indirin.
    Cihazınızın sitesindeki son driver 266.19 sürümü indirip kurun,ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrdn -- 21 Haziran 2011; 20:05:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodancar

ilginiz için çok teşekkür ederim şimdi gta 4'ü indiriyorum 2-3 saate iner. o zaman aynı şeyin olup olmadığını yazarım gerçekten teşekkürler.oyunu düşük detaylarda çok akıcı oynuyorum ama bundan önce başka sitelerde ben o kartla full detaylarda oynuyorum hiç kasma olmuyor diyen insanları görünce bir problem olduğunu düşündüm.
    ayrıca bende direrct x 11 yüklü ama oyunun penceresinde direct x 10 yazıyor bu bir problem olabilirmi aceba.

Her söylenene bakmayın dediğim gibi Crysis warheada göre Crysis 2 çok çok daha optimize edilmiş bir oyun olmasına rağmen onda bile en yüksek ayarda(extrem ayarlar oluyor) akıcı oynanabilirlik sağlamıyor kart.
    Sonuçta Crysisten bahsediyoruz burda, piyasanın en kasıcı ve grafikli oyunu boru değil. Zamanında nice masaüstü 8800gt'leri açamadı full detay bu kart mı açacak.
    Sizde Dx 11 yüklü ama oyunun dx10 desteği var en fazla(o zaman dx11 yoktu) doğal olarak dx10 ile açacak bu problem değil normal olan bir durum.
    Ayrıca hatırlatayım dx10'u kapatarak yüksek detayda daha akıcı bir oyun sağlayabilirsiniz Crysis ve Crysis warhead'da
  • size tekrar teşekkür ediyorum.ve gta 4'de bencmark diye bir test modu var sanırım fps değerlerini gösteriyor tüm ayarları en üst seviyeye getirdim ve fps 5.5 ti
    ekran kartında ise intel hd grapichs yazıyordu sanırım ben bunu bir türlü nvdia gt 540 m ye getiremiyorum sorun bu galiba.nvdia kontrol panelinden
    yüksek performanslı nvdia işlemcisine getirdim olmadı siteden güncel driverı indirdim yine olmadı neden böyle oluyor bilemiyorum. bu arada driver versiyonu 275.33

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodancar -- 21 Haziran 2011; 23:43:53 >
  • quote:

size tekrar teşekkür ediyorum.ve gta 4'de bencmark diye bir test modu var sanırım fps değerlerini gösteriyor tüm ayarları en üst seviyeye getirdim ve fps 5.5 ti
    ekran kartında ise intel hd grapichs yazıyordu sanırım ben bunu bir türlü nvdia gt 540 m ye getiremiyorum sorun bu galiba.nvdia kontrol panelinden
    yüksek performanslı nvdia işlemcisine getirdim olmadı siteden güncel driverı indirdim yine olmadı neden böyle oluyor bilemiyorum. bu arada driver versiyonu 275.33

Optimus böyle yapacak bir şey yok.Önemli olan performans yani.O da bence gayet iyi
  • 5.5 fps mi iyi sorun inteli görüyor nvdia yı görmüyor kontrol panelinden yaptım herşeyi driverıda en günceli anlamadım neden böyle olduğnu
  • şenlendirelim burayı arkadaşlar nerde ssler nerde bençler
  • 3dmark06 pro puanım.

http://hizliresimyukle.com/showpic-71328/3dmark06_puanım.jpg

3dmark vantage puanım.

http://hizliresimyukle.com/showpic-71334/3dmark_vantage_puanım.jpg

brkrdn sidebardaki high performans aracını gösteren program hangisi acaba? bende yok sanırım o program. tüm driverları yüklemedim ben cd den sadece istediklerimi yükledim asus un sitesinden bir de onu yüklersem güzel olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzpmaza -- 22 Haziran 2011; 16:31:37 >
  • quote:

5.5 fps mi iyi sorun inteli görüyor nvdia yı görmüyor kontrol panelinden yaptım herşeyi driverıda en günceli anlamadım neden böyle olduğnu

Denemedim ama Sonuçta sağlam bir oyun GTA 4.Ayarları düşürürseniz belki daha iyi FPS oranlarına ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitmisprilkutusu

brkrdn sidebardaki high performans aracını gösteren program hangisi acaba? bende yok sanırım o program. tüm driverları yüklemedim ben cd den sadece istediklerimi yükledim asus un sitesinden bir de onu yüklersem güzel olucak.

Power4Gear Hybrid
  • vantage degerleri biraz düsük geldi ?

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turco_ -- 23 Haziran 2011; 2:12:05 >
  • arkadaşlar benimde bir katkım olsun diye düşünüp crysis 2 oyununu laptoba kurup full hd lcd denedim.
    çok fazla oynamadım oyunu kısaca açıklamak gerekiese 1920x1080 p de oyun oynanabilir. ayarları düşürerek tabi ben full de de denedim normal ayarlada da denedim herşey fulde iken ortalama 20 fps aksiyonlu sahnelerde 15 fps den aşağı düşmedi alet evde birde

9600 gt
    d. core 3,2
    2gb ram li pc var oyunu açarsa iyi
    şaka açıyorda açtıktan sonra fanlar uçak sesi çıkarıyor

laptopunfan sesini sadece yakın mesafeden duydum ve bana pekde ısınmış gibi gelmedi zaten hava 20-30 derece

• quote:

size tekrar teşekkür ediyorum.ve gta 4'de bencmark diye bir test modu var sanırım fps değerlerini gösteriyor tüm ayarları en üst seviyeye getirdim ve fps 5.5 ti

Aynı ekran kartı ile ben 35 FPS almaktayım ama ekran kartımı nVidia olarak seçtiğimde tabiki Bu sorunu aşmak için nVidia Denetim Masası>3D Ayarlarının Yönetilmesi>Program Ayarları deyip oradan oyununuzu seçin. Oyunu belirttikten sonra hangi kart ile çalıştıracağınızıda seçin. Ayarlarınızı kaydettikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlayıp yeni bir benchmark testi alın. Hepsi bu kadar
  • Katkılar için teşekkürler.Skorları güncelledim.

bitmisprilkutusu nickli arkadaşın verdiği 3d markt puanı yanıltmasın sizi 1280x768 de yapılmış ondan bize göre yüksek çıkmış değerler.
    dudas vantage puanında, 06 gibi işlemci ve gpu puanları beraber değerlendirmediğinden aldığınız sonuç normal.
  • quote:

Aynı ekran kartı ile ben 35 FPS almaktayım ama ekran kartımı nVidia olarak seçtiğimde tabiki Bu sorunu aşmak için nVidia Denetim Masası>3D Ayarlarının Yönetilmesi>Program Ayarları deyip oradan oyununuzu seçin. Oyunu belirttikten sonra hangi kart ile çalıştıracağınızıda seçin. Ayarlarınızı kaydettikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlayıp yeni bir benchmark testi alın. Hepsi bu kadar

benchmark ta sizde ekran kartı olarak gt 540 m yazıyor değil mi ? bende intel hd grapishc yazıyor yüksek performanslı nvdia işlemcisine getirip yeniden başlattım ama yine aynı neyse galiba çözemiycem bu sorunu neys eyardım eden etmeyen herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.